Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (611. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
518.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 609610611612613
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese hayırlı sürüşler diliyorum. S40 1.6 benzin-lpg aracım var. Konunun takipçileri sağolsun, burada onlardan aldığım tavsiye ve bilgilerle aracımın eskiyen ve sorunlu parçaları olan triger seti, vvt kasnağı, devirdaim pompasını değiştirdim.
    Asıl şikayetim olan vvt kasnağından gelen gürültü kesildi şükür.
    Usta parçaları değiştirip motoru topladıktan sonra deneme sürüşüne araca su koymadan çıkmış. Nasıl etti bilmiyorum çünkü aracın yanında değildim, o şekilde ne kadar sürdü, ne zarar verdi acaba; araç benzinde gaz yemiyor, boğuluyor, bir süre sonra stop ediyor. Sanki arabayı geriden halatla çeken bir kuvvet var. Hareket halinde veya vites boşta iken gazı köklememe rağmen 3.0 devir üstüne çıkmıyor. Benzinde sürmek mümkün değil, bazen benzinde hiç çalışmıyor. Çalışınca rölantide bekleyince havaların da sıcak olması nedeniyle stop etmeden tüpe geçebiliyor sıralı sistem. Bir iki kez de direkt tüpte çalıştırdım gün boyunca. Lpgde sürerken herhangi bir sorun hissetmiyorum. Aracın göstergede yanan herhangi bir arıza ışığı yok. Sanayide arabanın başına gelenleri maalesef aracı 1 gün bu şekilde sürüp ne olduğunu anlamaya çalıştıktan sonra öğrendim.
    Sabah sanayiye gideceğim inşallah bakalım. Nasıl bir arıza ve masraf aldım acaba başıma? Yorum yaparsanız çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Joepechi J kullanıcısına yanıt
    Arabayı geriden halatla çekmek deyince egzoz sistemi/ katalitik konvertör akla gelir. Ancak diğer hususları bilmiyorum. Buji ateşleme sistemini de kontrol edin. Arıza ışığı yakmasa da cihaza bağlayıp hata kodu var mı diye kontrol etmek lazım. Ben de ışık yakmasa da p0011 vvti hatası oluyo. Benzer bir durum sizde de olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Joepechi J kullanıcısına yanıt
    Hocam vvt kasnağını çıkma mı yoksa sıfırıyla mı değiştirdiniz ve nereden temin ettiniz. Benimki de son zamanlarda ses yapmaya başladı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Joepechi J kullanıcısına yanıt

    Susuz 10 dakika çalışsa motora ciddi hasarlar verir. Aşırı ısınmadan dolayı pistonlar segmanlar neredeyse silindir duvarlarına yapışır ve eritir. Aracın devir çevirememesi gitmemesi bundan kaynaklı. Motor ciddi şekilde hasar almış olması muhtemel. Yapan kişiyle görüşün motorun yapılmasını isteyin. Tüm masrafları karşılamasını isteyin. Kabul etmezse polis çağırıp tutanak fln tutturun bir avukatla da görüşün derim. Nereden baksanız bugün 15-20 bin lira masraf yiyebilir. Tabi sökülmeden de belli olmaz. Ancak illa ki ciddi hasar almıştır.

  • Joepechi J kullanıcısına yanıt

    Bakımları yapan yer volvo servisi miydi? Eğer gerçekten motora hiç su koymadan teste çıktıysa akıl alır bir şey değil bu. Volvo motorları tamamen alüminyum, yarı yarıya su eksildiğinde dahi hemen conta yakıp kapak-blok eğriltebiliyorlar.


    Lpg'de eski hali gibi çalışıyor mu araç?

    Kompresyon testi yapabilirsiniz motorun içinde bir sorun olup olmadığını görmek adına. Çok net bir fikir vermez ama şu aşamada kötü çalışmasının olası sebeplerinden birisi elenmiş olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 27 Temmuz 2022; 20:22:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet lpgli kullanımda herhangi bir sorun hissetmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba son zamanlar da araba klima sorun yapmaya başladı. Klima açtığım zaman araba kendine gaz veriyor. 2500 3000 devir arasında sürekli gaz verip çekiyor. Bir kaç soru üstüne bu sorun da olunca Maf, rölanti valfi ve hararet müsürünü orjinal parça ile değiştirdim. Klima sorunum hala devam ediyor. Klima kapattığım zaman her şey normale dönüyor. Klima sogutmasi vesayre gayet iyi. Bu sorunu yaşayan oldu mu ? Bir türlü çözemedim bu sorunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umutcandrd U kullanıcısına yanıt

    Öncelikle vakum kaçaklarını kontrol edin derim. Bu tür problemlere sebep olabilir,

    Ve taktığınız rölanti valfinin ve MAF'ın markası nedir? Bazı yan sanayiler sıfırken bile düzgün çalışmıyor çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 6 Ağustos 2022; 23:23:47 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam Maf ve hararet müsürü orjinal Volvo'nun. Rölanti valfi de Longserng diye bir marka. Çıkma veya orjinal sıfır bulamadigim için mecbur aldım. Kacak da tespit edemedim ama tekrar bir bakıcam. Parçayı aldığım özzey rölanti valfi bozuk olsa klima kapalı iken de bu sorunu yaşarsınız diyor. Klima kapalı iken her şey gayet iyi. Arabanın ltft stft değerleri +3 de şu an. Bugün iyice bır bakayim artık inşallah çözebilirim. Bu klima ile ilgili farklı bir müşür vesayre var mı biliyor musunuz hocam ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • umutcandrd U kullanıcısına yanıt

    merhaba,

    benim de aklıma ilk önce rölanti valfi geldi, sıfır bile olsa düzgün çalışmayan yan sanayi parçalar oluyor. ama klima kapalıyken herşey düzgünse sorun yoktur belki de.


    benzer problemi uzun zaman önce yaşamıştım. sadece lpg de çalışırken, klimayı açınca devir 1000-2000 arası geziyordu. klima kapalıyken veya benzinde klima açıkken problem olmuyordu. ateşlemeden olduğunu düşündüğüm için bobin-kablo-buji hepsini değiştirmiştim ve düzelmişti. eğer ateşleme parçaları uzun zamandır değişmediyse onunla ilgili olabilir.

  • Hocam bugün ozzey e gittim. Usta çağırdılar ve bir kaç test sonucu rölanti valfinin bozuk olduğunu doğruladık. Onun üstüne nordic marka denedik o da aynısını yaptı. Sonrasında tekrar aldığım markadan başka takip denedik düzeldi. Gerçekten yan sanayi parça almak biraz sıkıntılı. Ozzey e gidemediğimi düşününce çok kriz bir süreç olacaktı. Yanıt veren herkese teşekkür ederim. Maf değişiminden sonra da araba bir sessizlesti sanki. Önceden gaz pedalına basınca bir yırtılma sesi alıyordum. Su an motor çok daha uysal çalışıyor.  S40 I (1995-2004) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 1997 Volvo s40 2.0 otomatik bir araç almayı düşünüyorum yalnızca geri vitese takarken tak diye bir ses geliyormuş ileride ileri viteslere de yansır mı acaba birde sıfırdan şazıuman değiştirmenin masrafı ne derecede olur acaba.

  • kisiler K kullanıcısına yanıt
    Yansır diyemeyiz ama diğerlerinin de yıpranmaya başlamış olduğunu düşünebiliriz.
    Bazan şanzıman motor takozu da benzer şekilde vuruntu sesi yapar.
    Maliyeti bilmiyorum mutlaka bir şanzımanciya sormak lazım.
    Aracı alırsanız şanzıman yağını motul Multi atf ile değiştirin ve liqy moly atf katkısı ekleyin derim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alt tabla salıncaklar hakkında bilgisi olan var mi ? Araç 2004 classic fakat alınan parça da 1995-2000 yazıyor. Makyajlilarda farklı bir tabla mi kullanılıyor. Uyumsuzluk olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen uyumsuzluk olacak! Kullanmadan iade edin. 95-2000 Carisma ile ortak ancak sonrası farklı. Bazıları Carisma ile ortak diye tüm S40 Mk1 için aynı salıncağı gönderiyor. İşini bilen Volvocu buna dikkat eder. Gökşen böyle demişti. Siz kimden aldınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 14 Ağustos 2022; 16:19:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uymaz hocam. Vida yerleri biraz zorlamayla denk gelse bile arabanın ön düzen geometrisi bozulur bir anlamı kalmaz.

    2001-2004 arası ön düzen 2000 ve öncesi modellerden tamamen farklı ilk bakışta benzer gözükse de. Aynı şey 1-2 parçada arka düzen için de geçerli diye hatırlıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinizede teşekkürler sağolun hocam tum sanayiyi toplasak bu forum etmiyor  S40 I (1995-2004) 

    İnternette farkli satılıyor olmasindan dolayi suphelenmistim bende.


    Birde Z rot istemistik onalrda 235 mm lik gelmiş. Aracin üzerinde farazi ölçümle 290 mm gibi bir rot mevcut. Ayni sekilde onlarda makyajsiz kasanın muhtemelen.

    Kayseri ici parçacı getirdi hocam parçayı internetten temin etmedim.


    @Carisma70


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam Z rotlar da farklı makyajlılarda.

    Parçaları ben genelde znt-ozzey-gökşen üçlüsünden alıyorum, bazen de yetkili servis. Bunlar sadece volvo ile uğraştığı için bu tür hatalı siparişler vs. pek olmuyor.

  • Boztulpar B kullanıcısına yanıt

    Merhaba arkadaşlar, aracımızın sorunlarıyla ancak ilgilenebildik. Bu süreçte bir de yağ soğutucusu arızası yaşadık maalesef. İlk aldığımız S40'da da olmuştu. Soğutma suyuna yağ karıştı. Neyse ki erken fark ettik ve hemen değiştirip soğutma sistemi temizlendi.

    1. Motor soğukken kendi kendine gaz veriyordu. Dediğiniz gibi sorun rölanti valfindenmiş. Rölanti valfi önce temizlendi ancak bir değişiklik olmadı. Ardından yenisini taktık ve sorun çözüldü.

    2. Vitesin P'de takılı kalmasını tam olarak çözemedim. Kilitlenen yere somun koyabileceğim önerisini getirenler ve kilidin iptal edilebileceğini söyleyenler oldu ama şu an bir işlem yapmadım. Sanırım çıkmasını araştıracağım.

    3. Söylenildiği gibi şanzıman yağı ölçümünü yaptım ve seviye Hot bölümünde 1. çentikteydi. Yalnız yağın rengi kırmızı değil hafif kahverengiydi. Uygun bir zamanda Vida Dice'te adaptasyon yaptırmayı planlıyorum.

    Değerli görüşleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.





  • -Rolanti valfini yan sanayi mi aldınız çıkmamı, orjinal mi ve kaça aldınız

    - kahverengi olması eskimeye başladığını gösterir. değiştirmekle iyi yapmışsınız. yazdığınızdan anladığım kadarıyla nescafe gibiymiş. ben Outlander'da değiştirmiştim, bildiniz Türk kahvesi gibiydi artık. Şanzımanda en güzeli Vişne suyu :)

  • 
Sayfa: önceki 609610611612613
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.