Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (436. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
517.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 434435436437438
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Liste muazzam 300beygırı kolayca geçmiştir bu setup ile. Bırkac şey dikkatimi çekti. Turboyu yazmamış, ama 1.2bar bastıgına göre baya büyük birşey koymuşlar anlaşılan. Stok turbo zaten 1bar basıyor.

    Adamlar max güçten çok stabılıteye odaklanmış sanki. Yağ pompası, yağ soğutucu falan derken pistte çok yorulmaz bu araba. Motor içini saymıyorum bile. Bu parçaları burada toparlasak kaca çıkardı acaba

    Amortısordekı esneme olayını ben de ömrünün dolmasına işaret olarak biliyorum. Benimkini hiç denemedim yapıyor mu, kontrol edeyim bir ara. Eski fıestamda vardı bu olay, araba da küçük olduğu için sallanırken çok komik gozukuyordu ben o şekilde uzun süre kullandım. Değiştirmek mutlaka iyi olur ama yol tutuş olarak herhangi bır sorun yaşamamıştım o dönemde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    O zaman benim 2,5 yıllık amortisörler tırtladı da olabilir. Yalnız memory steer yokken araç çok kararlı bir şekilde gidiyor. Belki de amortisörün doğasında vardır bu. Siz değiştirince deneyip haber verirsiniz.
  • Arkadaşlar selam. Yeni yılınız kutlu olsun.
    Aracı pazartesi camcıya götürdüm bilgi vermek istedim. Tavan ile camın birleştiği noktada dört parmak paslanma olduğu için su alma yapıyormuş. Tamir edildi ve cam tekrar takıldı. Bu işlem için toplam 300 lira verdim.
    Bu sabah ise piyango oldu ve benzin pompası arızalandı. Gülhan ustaya gittim ama Gökşen otoda sadece mta diye bir marka vardı. Mecburen taktık, sanırım terli malı 150 liralık bir motor. İlk marşta benzini tam basamıyor ama sonra yetiştiriyor. Sürpriz oldu bugün. Mecburen iyi kötü demeden taktık araba yürüsün.
    Bu arada gazda araba çalıştırmayı burada konuşmamış olsaydık ben bir sürü uğraş verecektim belkide. Forumun önemini vurgulamak istedim :)
    Bilgi paylaşan herkese de tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi seneler herkese, umarım 2020 bol paylaşımlı ama az sorunlu bir yıl olur

    @yavuz, geçmiş olsun. Paslanma olayına şaşırdım acıkcası, bizimkilerde pek görülen birşey değil. Demekki bir şekilde orası uzun süre suya maruz kalmış. Benzin pompası da sürpriz olmuş, şimdilik çalışıyorsa sorun yok. Lpg o açıdan iyi oluyor hakkaten.

    Ben de geçen günlerde nivayi 30km kadar volvoyla çekmek zorunda kaldım içinde yakıt-surucu-esya vs. Muhtemelen 1300kg falan olmuştur. Motor bir şekilde çekiyor ama sürekli vites büyütme derdinde, manüel kullanıp 3bın devirleri görürse pek zorlanıyor hissi vermedi. Yalniz şanzımana iyi yük biniyor, yolda hissettirdi yani. Bizim şanzıman yağı ancak bu şekilde aşırı ısınabilir, yoksa zor. Gördüğün kadarıyla, rüzgâr direnci olmazsa, 300-500kg her türlü römorku rahatlıkla yürütebilir bizim araçlar. Bir tek manuellerde kalkış zor olur, rampada falan kalkış yapmamak lazım. Bir zamanlar caretta karavanlara çok merakım vardı, alsaydım arkamda savura savura gezecekmişim demekki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi seneler arkadaşlar.
    Benim aracı kapak contasını değiştireyim diyordum malum. Ama son anda yaptıramadım. Hem cs testinde çok az kaçak çıktı hem son 3 gün gayet normal çalıştı. Ustaya da sordum istersen değişirim ama yağına suyuna bak yolda 160 - 180 hızlarda sürekli seyretmedikçe birşey olmaz vs diyince vazgeçtim.
    Ama pazartesi motor yağ katkısı attığım için aracın yağını değişmek zorunda kaldım. Bu sefer mobil süper 3000 x1 5w40 kullandım. (biraz aceleyle aldım yağı değilse motul niyetim vardı)
    Oksijen sensörü değiştim.(ntk ile) 200 km benzinde yol yaptım. Sonrasında dün afr ayarı yaptırdım. Aracın afr değeri benzinde 14.4-14.5 (normali 14.7 imiş) arasında gidip geliyordu. Lpgyi uyarladı.
    Önceki afr ayarında benzin değeri 11 lerdeydi. Ümraniye deki çocuk arabanın değeri bu diyip yapıstırmıştı lpg ayarını. Bu seferki kişi daha uzman geldi gözüme.
    Direksiyon kaplama ve vites körüğü değiştim. Resim paylaşımı yapıcağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Bende çok şaşırdım açıkçası. İlk sahibinde biraz fazla yattığı için olabilir. Ama bu sorun gözlemlediğim kadarıyla baya oluyor. Gülhan ustada 2011 s40 vardı hem ön hem arka camdan su alıyormuş müşteri aracı yapılacak diyordu.
    Benzin pompası içime sinmedi açıkçası. İlk marşta çalıştıramıyor. Ya gaz vermem gerekiyor yada ikinci marş istiyor. Ama benzinde giderken dip gaz yaptığımda gayet normal yetiştiriyor. Bu arada ben pompayı bosch yada piterburg filan bulsaydım komple değiştirecektim ama turbolularınki zor bulunuyormuş. Gökşen otoda yoktu, servis orjinaline 2200 isteyince iş döndü tabi :)))
    Karavan işine bende çok meraklıyım. Bir ara ciddi olarak almaya niyetliydim ama 5 mt üstüne ruhsat gerekiyordu o yüzden vazgeçtim. Yoksa en güzel yerler Avrupa'da karavan parkı ve söküp araçla istediğiniz yere gidebiliyorsunız. Belki ileriki yaşlarda olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön cam üstü pas olayı benim araçta da vardı. Ama ben erken keşfettim, siyah lastiğin kenarlarından kaldırıp bakınca belli oluyordu yaklaşık yarım santim kadar. Derhal zımparalayıp tekrar boyadım. Bu arada benim araç sürekli açıkta duruyor, kapalı garajda duruyor olsa büyük ihtimalle olmazdı.
    Biraz can sıkıcı tabii ama işin güzel yanı en azından arabanın geri kalanında, özellikle altlarda şasi kısmında pas sorunu yaşamıyoruz. Büyük ihtimalle tasarımdan kaynaklı cam lastiğinin altında su falan birikiyor olabilir.

    Bu arada geçtiğimiz hafta sonu neredeyse bütün gün amortisör mesaisi yaptım. İnternette bulabildiğim bütün kaynaklardan bilstein b4'leri tanımaya çalıştım. Buna s40'ta monroe kullanıp, ardından b4'e geçenler; b4'e ilave bir de spor yay takanlar falan da dahil. Genel olarak kanı şu, bilstein b4'ler stok monroe'lardan bir tık daha sert. Ama bu sertlik tangur tungur değil de tok bir sertlik. Ve b4'lerin arabanın sürüşüne hissedilir bir katkısı olduğundan bahsediliyor, arabanın dinamik karakterini ve kabiliyetlerini arttırıyormuş, kullanıcı tecrübelerine göre.

    Bunun üzerine fiyatı içime çok otursa da znt'den siparişi geçtim. Tanesi 700'den 1400 tl. Eğer monroe alsaydım, ki ilk önceleri 365 tl'lik olanla karşılaştırıyordum, onun şu an stoklarda olmadığını o yüzden 465 tl'lik monroe'yu alabileceğimi söylediler. İkisinin arasındaki fark hakkında hiç bir fikrim yok. Ama bu biraz iyi geldi, en azından 1400 vs 730 yerine 1400 vs 930 durumundayım, ilk hesaplarımda içime oturan 700 tl'lik fark 500'e düşmüş oldu.

    Ayrıca bilstein'lerin monroe'lara göre daha uzun ömürlü olduğu da sık sık bahsediliyor. Eğer gerçekten öyleyse aradaki fark daha da kabul edilebilir oluyor.

    Bilstein'leri daha ucuza bulabilmek umuduyla 3 farklı parçacıya daha sordum volpar dahil. Hiç birinde yok maalesef. ZNT bunları nereden buluyor acaba. Bu arada monroe'lar için 400 tl fiyat veriyor çoğu yer(korekom, gökşen vs.). Yani znt'den 65 tl daha ucuz. Volpar'da sachs varmış o da 500 tl.




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam direkt bilstein Türkiye i arayıp ürün stok durumunu hangi bayiden alabilirim i sorgulasaydınız farklı bir yer bulabilirdiniz belki.
    Ben öyle yapıyorum parça konusunda. Hem kime satmışlar görüyorlar. Ya da kimsede yoksa şu bayiden alın siparişi geçer diyorlar. mahle yağ filtresini bile öyle yapmıştım ben ;)
    Ntk yı felan aradım sensör için. Şu ana kadar ilgilenmeyen çıkmadı genel distiribitörlerde.


    Pas konusunda sunroof kenarında 3 tane nokta. Sol tavan çıtası nın arka ucunda 2 cmlik bir pas ve sol arka davlumbaz ın alt köşede küçük pas vardı hepsini zımpara yapıp boyadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 98 V40 LPG'li lambda ışığı sürekli yanıyor. Aldığımızda da yanıyordu. Sebebi LPG kaynaklı sensör verisini okuyamama olabilir mi? Sensör değiştirenlerde yine de yanma durumu olduğunu fln okudum ama bu konuda tecrübeleriniz var mı?
  • Hocam aradım ama bulamadım öyle bir yer. Bilstein'in kendi sitesinde Türkiye gözükmüyor. Türkiye Bilstein diye aratınca da çıkmıyor hiç bir şey. Febi bilstein var ama o da farklı bir firma. En azından znt'te bulabildim önemli olan oydu.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Birden çok sebebi olabilir, kesin tanı için aracı bilgisayara bağlayıp arıza kodlarını okutmak gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 2 Ocak 2020; 16:25:43 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Ya ben fren hortumu ararken aramıştım. İzmirde bir bayiye yönlendirdiler hatta. Aradım adam yüksek fiyat çekmişti almamıştım. Sanırım numara buydu 0216 629 06 00
    Aklıma gelmişken ön arka birer tane fren hortumu alıp koymak lazım bagaja. Ne olur ne olmaz.

    Edit :şimdi amortisör değişecek olursak ne marka, ne model almamız gerektiğini biliyoruz hocam ;)
    İkinci Edit : bilstein amortisör amerikanmış. Ben alman febi bilstein ile katıştırmışım 🤭



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloq -- 2 Ocak 2020; 16:59:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Lpgde Genelde başta oksijen sensörü hatasından yanıyor. Ama zengin karışım, fakir karışım hatalarıda verebiliyor. Lpg takıldıktan sonraki hatalar şöyle bendeki. Oksijen sensörü, vuruntu sensörü, bir ara zengin hava yakıt oranı bir ara fakir hava yakıt oranı hatası verdi.
    Oksijen sensörü yan sanayi takılıymış araçta (fae marka)
    6 ayda bozuldu sensör. Tabi sensör arızalanmaya başlarken afr ayarı yaptırdığım için sensör gidince direkt ışık yandı. Yaklaşık 7-8 ay öyle dolaştım.
    Şimdi orjinal o2 sensörü alıp taktım. Gaz ayarını yaptırana kadar lpg de kullanmadım. Sanırım bundan sonra yakmaz. Düzgün ayarla herhangi bir sıkıntı olmaz ki çok düzgün ayar olmamasına rağmen 6 ay ışık yanmadan kullandım ben.
    Ama hatalara bakılması lazım ne için yanıyor o ışık. Birçok nedenide olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomik olarak monroe ve sachs çok mantıklı. Sonuçta ikisi de kendini kanıtlamış markalar (orjinal volvo da monroe oluyor zaten). Biraz daha performans isteyen de bilstein alabilir. Gelsin de bir ara takozlarla beraber değiştireceğim bakalım nasıl bir fark yaratacak.
  • Teşekkürler hocam. Burdur’da afr ayarı yapacak adam yoktur. Ankara dönüşü tavsiye edeceğiniz yerler varsa yaptırayım. Sensörü de söküp bakmak lazım aslında yan sanayi mi var orijinal mi bilmiyorum.

    Bu arada elm327 odb kullanan var mi hata kodlarını fln ucuz yollu görebilmek için?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Benim arkalar normalden fazla salınım yapıyor. Yolda sallanmaya başlayınca aşağı yukarı hissettiriyor. Dün ikinci kez arka koltuğa oturdum yolda. İlk geçen sene İzmire giderken oturmuştum. Sanki yoldaki ufak dalmalarda fazla yaylanıyor gibi. Sene içinde bir ara bakabilirim o işe.
    Monroelere bir ara bakmıştım 2-3 çeşiti var sanırım comfort, sport gibi. Hangisi uygun olur bilemedim. Alacağım zaman iyi bir arastırmak lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Elm kullanıyorum hataları görüyor en azından. Şöyle birşey yapabilirsiniz. Hataları okutup (p030 oksijen sensörü hatası) sildikten sonra benzinde çalıştırın. Biraz gittikten sonra tekrar benzinde çalıştırınca yine yanarsa sensör gitmiş demektir. Ya da obd uygulamasında o2 nin voltaj değeri sabit kalıyorsa yine gitmiş demektir. Bende öyleydi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamamdır hocam AliExpressden bir bakayım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu caretta dediğim karavanlar aslında gerçek karavan gibi değil, ama çok hafıf ve küçükler. Ayrıca ruhsat durumu da yok, turkiyede alınabılecek en ucuz karavanlar. Sakaryadakı fabrikalarına (basoglu karavan) gitmiştim, ellerinde ihracat fazlası (hafif kusurlu) olanları baya ucuza veriyorlardı. Çok niyetlenmiştim ama vazgeçtim, şimdi tabi fiyatları uçmuş gene.

    @nacker, yuruyende yenilikler göreceğiz anlasılan hayırlı olsun, geldiğinde yorumlarınızı bekliyoruz. Bu arada monroe ve sachs fiyatları çok uçuk değilmiş, ne paralar veriyoruz küçücük parçalara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umranıyedekı ahmet'e ben de gıtmıstım zamanında. Şimdi kime gittiniz hocam?

    @ezımuse, önce hata kodlarını okuyun ondan sonra parça değişimine karar verirsiniz. Bu arada versiyon 1.5 olanları almanız daha iyi olur, 2.1 olanlar her veriyi okumuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 434435436437438
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.