Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (435. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.316
Cevap
71
Favori
516.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Koltuk ısıtma benim araçta da yok :( olsada ısıtsa.
    Cam için contadan değil camın yapıştırıcısı salmış kendini hocam. Conta kenarı koruyor darbeye karşı. Gerçi oda çıtır çıtır olmuştur. Cam sökülebilir ama çatlama riski illaki var. Benim araçta çatlamadan çıkardılar gerçi. Koydum depoda duruyor. Sizin tarafta bir bayimiz arabayı söyleyince rüzgar, yağmur girmiyormu aradan, çok söküp takıyoruz s40lar salıyor kendini demişti. Yani yapılabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hep 150-200bınde araç görmeye alışmışız, 620bın görünce bir hoşuma gitti kazası falan da olsa bir şekilde toplu duruyor. İlanlarda ne hurda araçlar var. Bu arada sahibi kilometrenin yarısını bile lpglı geçse bırakın motoru arabanın parası çıkıyor dediginiz gibi bir de makyajlı olsa güzel bir pazarlıkla alınırdı. Eminim galeri de elinden çıkarmaya çalışıyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ezımuse, aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    @yavuz, benim sürücü tarafı çalışmıyor bir süredir. Modül sağlam ama koltukta birşey var herhalde. Yolcu tarafı baya hızlı ısınıyor, ben actigim gibi hissediyorum yani. Nasıl bir mekanizması var bilmiyorum ama koltugun bir kısmı bozulmuş olmasın, bölgesel ısıtıyorsa belki ondan geç ısıtıyor hissi veriyordur.

    Bu arada tavan döşemesi ıslandıysa er ya da geç sarkacaktık ne yazıkki. Neyse ki çok dert edecek birşey değil, kaplamacılar yarım günde yeniliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim büyük gün yaklaşıyor hazırlıkları tamamlıyorum.
    Ustaya 5w40 tam sentetik yağ kullanalım dedim. ( 4000 km felan oldu bakım yaptıralı :() Zaten sonraki bakımda kullanmayı düşünüyordum. İnce gelir 10w40 dan devam edelim dedi. Temizleme için arabaya berner in yağ katkısını verdi. Vvt yeni senin birşey olmaz, motorun içi temizlenmiş olur yağa ekle bunu evden buraya kadar gelirsin zaten yağı değişeceğiz hesabı yaptı. Bakalım talimatları uyguluyorum şimdilik.
    Hazır elimi atmışken direksiyonuda kaplatacağım. 15 liralık direksiyon kılıfı hem düzgün durmuyor hem daha kalın oluyor direksiyon.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Direksiyon kaplaması benim de ilgimi çeken bir şey. işlem bittikten sonra maliyet ve görünümle ilgili bir kaç şey paylaşırsanız çok makbule geçer.
  • Ben en iyisi iyi bir camcıya gideyim. Sök tak çok bir para tutmaz heralde. Hem riskinide sormuş olurum.

    Koltuk ısıtmaya gelince sabah tam dakika tuttum 2.5 dakika gibi sürüyor. Yeni araçlarda anlık oluyor.

    Ersin sanırım hepsi çalışıyor ısıtmanın çünkü ben baya yanıp 10 dk sonra kapatıyorum.

    Deri koltukta ısıtma şart arkadaşlar, baya soğuk oluyor kışın ilk oturmada. Sonradan takılan pedler var aslında bizim koltuklarada takılır bence. Volvo herşeyin yerini hazırladığı gibi onu da hazır etmiştir :)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben son 2 bakımdır luqui moly 5w40 alıyorum tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koltuk ısıtma keyifli gerçekten, deri koltukta keyif de değil zorunluluk. Hele araba geceden eksı derecelerde kaldıysa sabah o koltuğa oturulmuyor volvo da bunu farketmiş olacak ki hava 4 dereceden düşükse mars ile birlikte ısıtmalar otomatik olarak çalışmaya başlıyor.

    Aslinda deri koltuk meraklısı değilim, imkanım olsa kumaş seçerdim ama derinin görsellik dışında bazı avantajları yok değil. Mesela bizim ufaklık çocuk koltuğunda tepinip duruyor genelde, yolcu koltuğunun arkası kapkara oluyor. Artık çok takılmıyorum, akşam hemen ıslak bezle sildim mi birşey kalmıyor. Temizlik olayı çok rahat. Kumaş koltukta bunlar olsaydı kafayı yerdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Dediklerine katılıyorum. Ben hatta yazında deri koltuk daha avantajlı diyorum. Bizim koltuklar sanırım gerçek napa deri ve deri nefes aldığı için kumaşa göre daha az terletiyor.
    Bazı markalar deri diye Alman vinneks yapıyor ve çok terletiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koltuk ısıtmanın tesisatı çoğu araçta hazır, tek yapılması gereken klima panelinde ilgili butonları takmak ve koltuğun altındaki modül ile koltuk içerisine ısıtıcı pedleri yerleştirmek. Koltük modülünü bulmak kolay da ısıtıcı pedler için koltuğu bir nevi hurdaya ayırmak gerekiyor(ısıtıcılı koltuk ısıtıcısız oluyor), o yüzden bulması zor.

    Isıtma problemi de büyük ihtimalle bu ped'e giden kablolarda bir sıkıntı olduğu için olabilir. Koltuğun iç kısmında tam bağlantı yerinden kopmuş olabilir.

    @yavuzgursu hocam büyük ihtimalle sizin koltukta da pedle alakalı bir sıkıntı vardır. Ama arabayı vida'ya bağlayarak koltuk ısıtmanın hangi kademesinde kaç santigrad derecede çalışacağını seçebiliyorsunuz. Bir ara bağlatıp sıcaklığı yükseltin, belki faydası olur. (Aslında volvonun deri ve kumaş koltuklar için şu sıcaklığı geçmeyin yoksa kumaş/deri zarar görebilir diye bir uyarısı var ama, zaten yavaş ısınıyorsa pek sorun olmaz herhalde)

    Tam detaylı bakmadım ama şurada bir şeyler anlatılmış:https://volvoforums.com/forum/volvo-v40-19/drivers-heated-seat-not-working-14692/

    Şurada da içindeki pedlerin arızalanmasından bahsedilmiş:https://www.matthewsvolvosite.com/forums/viewtopic.php?t=24633&start=10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 27 Aralık 2019; 19:6:17 >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Valla bende o kadar teknik bilgi yok :) geç ısıtsın :)
    Benim asıl derdim cam oldu şimdi. Üst tarafına bastırdım oynama filanda yok ama bir camcıya göstereceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün akşam Ankara'dan Burdur'a aldığımız v40 1.8 98 ile geldik. Arka taraf ve koltuk full yüklüydü. 420km de aşağı yukarı 44lt kadar lpg yakmış. Simit tank var kaç litre bilmiyoruz.

    Arabanın bakımı için filtreleri yağ çubuğunu ankara şaşmazdaki znt otomotivden aldık. Kısmen uygundu fiyatları. Yağ çubuğu 70₺. filtreler 30tl. hidrolik yağı fln filan aldık 430tl tuttu. Yağcıya gidip temizleme spreyleri engine ve radyatör flash aldık. Motor yağını petrol ofisi teneke kullanacağız evde vardı o. Bakımları kendimiz yapacağız yarın. Hidrolik sistemlerin yağını komple boşaltıp yenileyeceğiz. Aşamaları yine buradan atarım isterseniz
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    ZNT piyasadaki en köklü volvo parçacılarından birisi, çoğumuz oradan alıyoruz. Farklı parçacılarda daha uygun fiyatlar bulmak mümkün ama araştırmak soruşturmak gerekiyor. Bu konuda özellikle volpar'a sormak lazım nispeten pahalı parçalarda, distribütör oldukları için zaman zaman çok uygun fiyatlar alabiliyorsunuz.

    Yakıt tüketimi normal gibi, LPG'de bir AFR ayarıyla daha da iyileşebilir.

    Filtre olarak özellikle yağ filtresinde ben orjinalciyim. Daha önce 1 kere mann kullandım ve 10 bin km sonunda arabadan çıkan filtrenin durumu pek iç açıcı değildi. O yüzden ya orjinal (90 küsür tl idi en son) ya da orjinale üretim yapan mahle kullanmanızı tavsiye ederim. Mahle her yerde bulunmuyor ama, satışını yapan sadece bir kaç site var.
    Edit: Sizin araç 98 olduğuna göre büyük ihtimalle yağ filtresi de metal tiptir. Onun orjinali daha uyguna bulunabiliyor. Orjinal kullanmasanız bile bilindik markalardan şaşmayın.

    Açıkçası ben engine flush işine sıcak bakmıyorum yüksek km'li motorlarda. Hani araba sıfır alındığından beri düzenli olarak kullanılmış olsa bir problem olmaz ama 300 bin km'deki bir arabanın geçmişine dair bu tür şeyleri bilmek mümkün değil maalesef. Eğer daha önce hiç kullanılmadıysa, kullanıldığında bütün kurumları çözüp farklı yerlerde tıkanıklığa sebep olabilir (özellikle karter içerisindeki yağ süzgecinde ve eksantriklerin oralarda) bu da motoru yağsız bırakıp ciddi problemlere sebep olabilir. O yüzden bence eğer motorda görünen bir problem yoksa kullanmayın.

    Eğer motorun içini temizlemek istiyorsanız en garanti yöntem şudur; engine flush yapar ve ardından karteri sökersiniz. İçini tertemiz yapar süzgeci vs. temizler, karter contalarını yeniler (bu motorlarda karter ile blok arasındaki contalar çok önemlidir, motorun yağ basıncını doğrudan etkiler o yüzden mutlaka orjinal kullanılmalı) geri toplarsınız, içerisi tertemiz olur.
    Hatta karter açılmışken yukarıdan PCV (karter havalandırma) sistemini de yenilersiniz, maliyeti biraz arttırır ama neticede yağ konusunda bir daha kolay kolay sıkıntı yaşamazsınız.


    Bu arada benim araç da 2001 model 1.8, otomatik vites. Ben de 314 bin km'deyim şu an. Benim motoru temizleme yöntemim şöyle. Motul'un 8100 5w40 yağı ve orjinal filtre kullanıp bakımları 10 bin km'ye gelmeden yapmaya çalışıyorum. Biraz uzun sürse de motorun içi yavaş yavaş kendine kendine temizlenmiş oluyor. Çünkü motul'un bu %100 sentetik yağının gerçekten gözle fark edilir bir temizleme yeteneği var, yağ kapağının içinden bakınca fark edebiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 28 Aralık 2019; 14:22:45 >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler hocam. Bu civarda afr ayarı yapacak yer yoktur sanırım. Ankaraya geri dönüşte varsa baktırabilirim. Filtreler hepsi bosch markaydı. Vakit olmayınca alıp geçtik. Sonraki bakımlarda artık
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Bosch fena değil hocam. ZNT'nin sattığı nordic markalı ürünler var, onlardan uzak durun da, diğer markalar yine belirli standartlarda en azından.
  • Cs motor testi yaptım ne sarı ne turuncu ,ikisinin arası çıktı. Yani hafifle orta kaçak arası gibi birşey çıktı. Şimdi içime kurt düştü bunun için kapak contası değiştirmeli miyim diye...
    Sabah gidince onlara da bir test yaptırcam. Basınç felan basıyorlar ek depodan herhalde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloq -- 29 Aralık 2019; 20:59:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün v40a bakım yaptık eksik listesi oluşturduk. Sağ motor takozu z rotlar rot başları V kayışı bilyasi sıkıntılı onlar değişecek. Filtreler değiştir motor ve yağı hariç. Hidrolik fren yagi, debriyaj hidroliği, direksiyon hidroliklerini komple sistemden boşaltıp yenisi gelinceye kadar havasını aldık. Frenler ve direksiyon kutusu içerisinde hidrolik yağı tortulasmis ve çamurlaşmış. Artık eskisinden daha yumuşak:) ayrıca bujileride değiştirdik evveliyatını bilmediğimiz için. Karter havalandırmasını önceki sahipleri körlemiş. Bir miktar yağ azaltmış gibi attı mi yoksa yakıyor mu gözlemleyeceğiz.

    Ekleme: icv yani rölanti valfini de temizleme spreyi ile temizledik rölanti daha stabil oldu gibi.



     S40 I (1995-2004)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 29 Aralık 2019; 23:37:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Face grubunda gördüğüm bir paylaşım, adam s40'ı aşağıdaki listeyle yürütüyormuş. Audi RS5'lerle denk diyor gerek hız gerek yol tutuş açısından. Totalde 20 bin sterlin tutmuş.

    I’m running a 2.0 T4 with:
    Forged Rods
    Custom JE Forged pistons
    Ported cylinder head
    Ductile sleeved block
    T6 oil pump
    Single mass flywheel
    850R uprated clutch
    Gripper LSD
    3” turbo back custom stainless exhaust with d-cat
    AEM Methanol injection
    KL Racing 55mm core Intercooler
    650cc injectors
    1.2bar boost
    External oil cooler
    Evo 3 Calipers
    Black diamond 12 groove discs
    Carbotech xp12 pads
    BC Racing RM Series coil overs
    UR front and rear strut braces
    UR lower brace
    UR 19mm rear ARB
    Super pro drop links
    Super pro trailing arm bushes
    Billet aluminium engine mounts
    Super pro ARB bushes
    Hard race adjustable toe and camber arms
    1 set of bola B7 alloys
    1 set of Team Dynamics Pro Race 1.2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 30 Aralık 2019; 15:15:38 >




  • Uzun yolu yaptım geldim.
    Gidişte yer yer tempo yakalasam da 3000 devri pek geçmedim. Tırmanış ve inişler de vardı. Sonuç olarak çok az bir su eksiltmesi vardı. Tamamladım. Dönüşte biraz daha tempolu geldim ama henüz bakmadım daha. İnmedim arabaya daha.

    Bir de amortisörler konusunda bir şey dikkatimi çekti, araç soğukken önden bastırınca ilk 2-3 iniş aşırı yumuşak oluyor. Sonra amortisör kendisini buluyor.

    Seyir konusunda da memory steer oluşmazsa ip gibi düz gidiyor, direksiyon ortada kararlı. Eğer memory steer oluşursa yoğun bir sol isteği oluyor. Durduğu yerde sağ-orta yapınca eskisi gibi oluyor. Şimdilik öyle devam ediyorum. Ön takımda ciddi bir sorun yok besbelli.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Hocam amortisörlerin soğukken yumuşak, 1-2 kere bastırınca sertleşmesi bire bir benim araçta da var. Sanki amortisör yokmuş gibi tek elimle bile rahatça ezebiliyorum arabanın önü, bir kaç kere böyle yapınca kendine geliyor. Ben amortisörlerin artık gidik olduğuna yordum bunu açıkçası, eğer sizde de varsa gerçekten ilginç bir karakter mi denir artık bilemedim.
    Ama yakında ön amortisörleri değiştireceğim ben, değiştirdikten sonra bakalım bu huyu değişecek mi.
  • 
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.