Şimdi Ara

Rise of The Ronin | PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazı (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
564
Cevap
38
Favori
29.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt
    Ben fark etmedim xd
  • Oyunun yapay zekasi gerçekten grafikten de kötü, yanlarinda çiftetelli oynuyorsun görmuyorlar.
  • İsim süpermiş
    Rise of The Ronin | PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazı
  • Arkadaşlar oyunda bayağı ilerledim. Yalnız şöyle bir sorun oluştu. Adama saldırıyorum sonrasında benim adam düşmana bir kez vurup arkasını dönüyor. Kılıcı düşmanın olmadığı tarafa sallıyor. Nasıl oldu anlamadım. Tuşların kombinasyonunu resetledim. Yine aynı. Kılıç değiştirdim yine aynı. Yapay zeka zaten akıllara zarar. Bir de adamlardan kaçıp sağlık kullanmak istiyorum adam kazık gibi çakılı kalıyor. Tek yöne gidiyor. Ne yapmalıyım acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinji mikami -- 4 Nisan 2024; 13:20:47 >
  • shinji mikami kullanıcısına yanıt
    kontrolcun sikinti cikariyor olmasin ? baska oyunlarda da dene bence. analoglar belki arizalanmistir.
  • UyGaR___ kullanıcısına yanıt

    Son olarak onu deneyeceğiz hocam. Başka da alternatif kalmadı. Cevap için çok teşekkür ederim.

  • Güzel ışık denk geldiğinde nefis oluyor ortam ama nadir tabi bu anlar
    Rise of The Ronin | PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazı

    Rise of The Ronin | PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 5 Nisan 2024; 2:48:17 >




  • shinji mikami kullanıcısına yanıt
    Dualsense inde drift problemin var arızalı
  • Sonunda bitti eksileri ve artilari bir hayli fazla olan oyundu benim için ama genel anlamda sevdim diyebilirim.

    Oyunun artilari: Hikaye gerçekten sariyor ve yaşanmış olaylara dayaniyor

    Birçok karakter mevcut ve gerçekten hikaye ile bağlantilari çok fazla, öylesine yapilmiş karakterler degiller

    Harita büyük degil ama mekanlar gayet guzel, harita güzel işlenmiş bomboş ruhsuz değil en azindan.

    Kombat belki de saydiklarim arasinda en iyisiydi parry yapmak silahlarin duruşunu değistirmek sıkmadan oynattiriyor.

    Silah, kiyafet çeşitliliği gayet iyi surekli statlarik yukselsin diye oyun boyunca birçok silah ve kiyafet değiştirdim.

    Gelelim ekilerine: Grafikler malesef oldgen tamam team ninja hep bu tarz grafiklerle geliyor ama ps ex kısmına yakismamis grafikler.

    Yapay zeka gizlilik ile ilerleyecekseniz çok da zorlanmayacaksiniz çogu mal gibi sabit duruyor.

    Görevlerin hep ayni çizgide ilerlemesi ki en büyük eksi buydu benim icin atiyorum 100 gorevin 100ü de bölgeye sız (ister aksiyon ister gizlilikle) daha sonra gelen kuvvetli düşmanlari yen (bosslari) şeklinde gidiyor farkli 1 tane görev yoktur sanirim ama kombatin zevkli olmasi sebebiyle kendini oynattiriyor.

    Ekstrem görevlere girmiyorum kedi toplama, fotoğraf çekme, atış-uçuş talimleri gibi, çogu zaman kaybi ve platin kupa kasmaniz için yapacaginiz işkenceler (özellikle 100 adet kedi ve 44 adet fotoğraf işi)

    Sonuç olarak oyunu ben sevdim güzeldi ha mutlaka alin oynayin diyemem indirim gelince de oynayabilirsiniz.


    Rise of The Ronin | PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazı




  • Forumda ya oyunu oynayan az ya da bitmesi uzun sürüyor. Birkaç tane aldığı fiyata satanlar dışında ilan çıkmadı bir türlü.

  • Oyun grafikleri bazen inanılmaz güzel bazen de bir önceki nesil gibi,ancak ben japonyanin dönem atmosferini sevdim,oynanış çok keyifli,kombat çok güzel,hikaye beni sürükleniyor ancak savaşmaktan çok keyif alıyorum,silah çeşitliliği çok fazla,yan görevler de ince düşünülmüş hatta ana senaryodan daha kaliteli yan görevler var,Ghost Of Tsushima Sekiro Ac karışımı gibi ama direkt şuna benziyor diyemem,şahsen ben çok keyif alarak oynuyorum,aldığı puandan çok daha fazlasını hakkediyor en azından benim gözümde 80lik oyun
  • KAKÁ K kullanıcısına yanıt

    Kac saatte bitti hocam?

  • Rise of the Ronin - Accolades Trailer | PS5 Games



    Rise of The Ronin | PS5 | ANA KONU | Türkçe AltyazıPlayStationyoutube
    https://www.playstation.com/games/rise-of-the-ronin/ FORGE YOUR FATE. See what critics are saying about Rise of the Ronin! Available Now. #RiseoftheRonin #rotr #ps5 #ps5games
    https://www.youtube.com/watch?v=_axxUe1wz7s
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Ana hikaye odakli gidersen 30-40 saat arasi biter sanirim, çok fazla yan gorev var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 6 Nisan 2024; 12:42:52 >
  • Zamanında ilk Nioh'yu keyifle oynadım diyebilirim. Fakat DLC'lerine ve Nioh 2'ye hiç girişmedim. Demo'sunu oynamak yetti. PlayStation Plus verdi, bir kere girip açmadım. Hep nedense Team Ninja'nın oyun ambalajı bana çağ dışı geldi. Wo-Long'u da Game Pass aracılığıyla denedim... Birkaç saatin sonunda devam etmek istemedim. Rise of the Ronin'in de ilk fragmanları düştüğünde hiç ilgimi çekmemişti. Pas geçeceğim diyordum. Fakat oyununun Türkçe altyazı ile geleceğinin haberini alınca, kendisini ön sipariş ile edinmiş halde buldum kendimi. Ha konu tamamen "destek zırvalığı". Ne kadar etki ediyor bilmiyorum ama sırf Türkçe dil desteği getirdiler diye satın aldım oyunu.


    Madem aldım, oynayayım dedim. Baya da oynadım. Hatta platinledim. Ama tamamen yıldızların uyuşmasıyla ilgili bir konuydu. Aynı zaman aralığında çıkan Dragon's Dogma 2 nedense çok karmaşık geldi ve bu kadar derinlemesine kasmak istemediğim için kendisini biraz rafa kaldırdım. Sonra yine aynı dönemde çıkan ve zibilyon kere ertelenen, taa geçen seneden beri ön siparişte bekleyen Alone in the Dark'ı denedim. Onun da grafikleri ve atmosferi çok hoşuma gitse de oynanışı yok yavan geldi. Ara ara döner, küçük küçük bitiririm dedim. Hali hazırda güncel oyun kalmayınca da Ronin'den devam edeyim dedim...


    Oyunun görselliği gözümü kanatsa da genel olarak dünya düzenini, mimarisini ve bazı karakterleri beğendim. Eh, hikaye de ara ara takip ettiriyor kendini. Fakat bir yerden sonra gına geldi ve skip'lemeye başladım. Herkesin övdüğü dövüş sistemini dile getirmeye gerek duymuyorum zaten. Görünen köy kılavuz istemez. Onun sayesinde oyun oynanabilir bir akış yakalıyor.


    Bu ekibin ne yapıp etmesi, bir an önce oyun motorunu güncellemesi lazım. İki nesil öncesinden hallice grafiklerle bir yere kadar çünkü. PlayStation 5 çıkalı 3,5 sene oldu hala 7. jenerasyon konsollarının görselliğiyle oyun oynuyoruz, şaka gibi. İster-istemez mevcut oyunun Horizon veya en kötü Tsushima seviyesinde görselliklerle ne derece kalıba girebileceğini düşünmeden edemiyorsunuz kendisini oynarken.


    Oyun genel olarak tekdüze ilerliyor ve mantığını anlayıp, eliniz alıştığında akıp gidiyor bir şekilde. Oyunun ilk görevi neyse, son görevi de o. Bir ara o kadar otomatiğe bağladım ki birkaç görevi üst üste düşman kesmeyi bırakıp, koridorlar arasında koşturup direkt boss arenalarına geçiş yapmaya başladım. Malum, sağlıklı bir ödüllendirme sistemi yok. Dakika başı loot düşüyor, bir karakterle bağ güçleniyor, bir skill puanı geliyor, ıvır, zıvır derken farklı farklı on beş tane farklı yere odaklanıyorsunuz. Boss savaşları zaten komedi tufanı. 10 tane adamla dövüşüyorsanız 9'uyla müttefik olmak zorundasınız, sonrasında ise tekrardan bu 9 adamla ya dövüşüyor ya da sevişiyorsunuz zaten. Bu döngü böyle oyunun en başından sonuna kadar devam ediyor.


    Arkadaşlarla co-op yapalım dedik o da Nioh döneminden beri aynı kalmış. Ancak ve ancak ana görevlerde birbirinizi summon ediyor ve görev bitiminde yollarınızı ayırıyorsunuz. Abi bari salın bi' yan görev yapalım, açık dünyada kedi sevelim, ot toplayalım. Yok...


    Oynayacak oyununuz varsa bulaşmanızı tavsiye etmiyorum. Ben niye bu kadar oynadım? Boşluğuma geldi sanırım. Zamanında da Cyberpunk 2077'yi platinleyip iade etmiştim buglar düzelmiyor diye. Böyle de değişik bir profilim işte.


    İyi oyunlar, iyi eğlenceler.





  • Ben oyunu bugün bitirdim, yaklaşık 23 saatimi almış bitirmem oyun içi istatistiklere göre. Genel itibariyle vasat üstü bir deneyimdi diyebilirim. Çok daha iyi olabilecekken, bazı kronik hatalarla oyunun seviyesi çok aşağı düşmüş. Toplanabilirlere hiç bulaşmadım çünkü oyun toplanabilirleri toplayabilecek kadar çekmedi beni içine. Yan görevlere başladım fakat sıktığı için onları da saldım.


    ARTILAR:

    + Dövüş sistemi çok keyifli, Sekiro tadı alıyorsunuz. Oyunun yaptığı en iyi şey bu.

    + Hikayenin geçtiği dönem çok güzel bir dönem, dolayısıyla oyunun geçtiği evren de başarılı. Birçok tarihi şahsiyet var oyunda ve bunların bazılarının işlenişi ve sunuluşu başarılı.

    + Hikaye güzel fakat biraz fazla Yeşilçam benzeri yazılmış, bol bol "Kahpe Bizans" tadında replikler ve olaylar dönüyor. Aşağıda - kısmında da hikayeye ayrıca değineceğim. Japonya'nın restorasyon sürecine gidişi konusunda 101 niteliğinde başarılı bir hikaye anlatımı sunuyor oyun. Başarılı olduğunu belirttiğim halde şunu belirtmek istiyorum, iyi bir firmanın elinde bu dönem ve karakterle unutulmaz bir hikaye çıkarmış. Firma elindeki malzeme ile vasat bir iş çıkarmış fakat elindeki malzeme çok iyi.

    + Oyunun müzikleri iyi. Beni oyunun içine çekti ve samuray havası verdi. Bir Ghost of Tsushima değil ama fena da değil.

    + Ses aktörleri başarılı, duyguyu verebiliyorlar.

    + Türkçe altyazı.


    EKSİLER:

    - Grafikler berbat, PS5 neslinde bu grafikler kabul edilemez. Performans modunda oyunun PS3 oyunundan bir farkı yok, tam bir rezalet. Ki performans modunda da sık sık FPS düşmesi oluyor ani dönüşler yapınca. Kalite modunda da görsellikte gözle görülür ciddi bir fark olmuyor, dolayısıyla ben oyunu kesinlikle performans modunda oynamanızı öneririm.

    - Üstteki maddede de vurguladığım üzere optimizasyon başarısız.

    - Bir karakterle birden fazla kez boss savaşı yapmak bir yerden sonra kabak tadı veriyor. Tamam kardeşim, bir kereyi anladık da 3-4 kere kapışmak nedir. Sonlara doğru cidden sıkıldım. Çünkü karşımdaki karakter aynı karakter, döngüler aynı sıkıyor kısacası.

    - Animasyonlar kötü, bir at sürme animasyonu var oyunun, dosta korku düşmana güven verir  . Dövüş sistemi iyi diye yukarıda özellikle belirttim fakat dövüş sırasında karakterlerin animasyonları ve tepkileri de çağ dışı. Bu nesle yakışmayan bir animasyon kalitesi mevcut oyunda.

    - Oyundaki yan karakter çok tutarsız. Bir görev önce dostumuz olan karakterle bir sonraki görev sebepsiz yere düşman oluyoruz. Adam iki görev önce bizi bir yere gönderiyor, biz oradan olaylar silsilesi sonucu yanına dönüyoruz. Bir anda saçma sapan, hiçbir mantığa oturmayan şekilde bize bir anda "vay hain, sen benim arkamdan konuşmuşsun" tadında sebeplerle karakterimize dalıyor ve hurra gene anlamsız bir boss savaşı  .

    - Karakter gelişimi ve karakter yapıları birkaç karakter dışında (Ryuma, Katsu, Yalım İkizi vb.) zayıf. Çoğunlukla karakterler bir şeyi inatla, ölümüne savunurken bir anda, rastgele bir karakterden hepimizin aklına gelebilecek bir fikir duyup "aa çok mantıklıymış, büyüksün reis düşünemedim" tadında düşünce yapısı geri dönüşü yaşıyor ve bu çoğunlukla mantıklı işlenmiyor. Bu da tamamen hikaye yazımının ve karakter sunumunun başarısız olmasından kaynaklı. Düzgün bir yazım, sunum ve tasarımla bu hikaye ve karakter geçişleri harika sunulurmuş (misal ND ayarında bir hikaye sunumu ve yazımı ile).

    - Birkaç yan görev yaptım fakat çok sıktı beni. İçine alamadı yan görevler ben de saldım. Açıkçası firmaların hepsinin artık zibilyon tane anlamsız, oyunun süresini artırmak için yapılan yan görev formülünden vazgeçip, daha gerçekçi bir görev sunumu & tasarımına geçmeleri gerekiyor. Az olsun ama öz olsun daha doğru olur. Sürekli her oyunda olan toplama görevleri, getir-götür görevleri, birini kurtarma görevleri sıktı beni artık. Belki biraz iyi sunulsa oynanabilir olur bu konseptler fakat çoğu oyun bunu da yapamıyor.

    - Oyunun görev tasarımı aşırı derecede başarısız. Oyunun neredeyse başından sonuna kadar ana görevlerde aynı döngüyü izliyoruz.

    Döngü başlangıcı: Bölgeye sız.

    Döngü ortası: Önüne çıkan herkesi kes ve görev sonunda karşına çıkacağını bildiğin görev sonu boss'una kadar her şeyi kes.

    Döngü sonu: Görev sonu boss'unu kes ve yeni göreve geç.

    Oyunun dövüş sistemi keyifli olduğu için bu uzun süre sıkmıyor insanı ama bazı görevlerde üzerinize zibilyon tane düşman gelince "eeeeh, yetti be" dedirtiyor.

    - Bu oyun mevcut fiyat bandından çıkmamalı, 70 USD / 80 EURO / 2000 TL bu oyun için çok yüksek bir ücret.



    SONUÇ:

    Nihayetinde ben oyunu bir şekilde bitirebildim. Keyif aldığım, beğendiğim kısımlar da oldu fakat ana güdüm hikayenin devamını & sonunu görmekti. Başarılı dövüş sistemi de olunca bunu sağladı bende. Belki çok iyi bir hikaye sunumu yok ama oyun sonunu görme isteği uyandırdı bende. Oyuna dair detaylı düşüncelerimi artılar & eksiler bölümünde sıraladım. Kişisel düşüncem bu oyunun hakkının temizinden bir 10 üzerinden 7 puan olduğu. Görsellik biraz daha iyi olsa ve bahsetmiş olduğum defoların üzerinde durulsa harika bir iş çıkabilirmiş ama olmamış ne yazık ki.


    PUAN 7/10




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kataaay -- 14 Nisan 2024; 0:20:27 >




  • kataaay kullanıcısına yanıt

    Verdiğiniz eksilere göre puanı çok bonkör turmuşsunuz hocam, ben bu eksilerle 5.5 da falan tutarım.

  • nier kullanıcısına yanıt

    Yani şimdi bakınca öyle gerçekten Rise of The Ronin | PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazı  ama ben keyif de aldım. Yaptığı işi yani combat kısmını harika yapıyor hocam. O büyük artı, hikayesi de sardı beni. Ama eksileri de çok büyük eksi. Puanda biraz pozitif ayrımcılık yapmış olabilirim konsol özel oyunu olduğu için Rise of The Ronin | PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazı 

  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.