Şimdi Ara

rezil oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar bugün başımdan geçen sinir bozucu bi olayı anlatacağım. saat 1 civarı çok samimi olduğum bir arkadaşımın arabasını eve kadar gidip gelmek için aldım araç doblo 1.3 multijet debriyajı benim arabaya göre oldukça aşağıda kavrıyor bnm aracım 2004 berlingo 1.9D. neyse fazla uzatmaya gerek yok eve giderken arabayı 2-3 kere trafikte stop ettirdim ve çok utandım sanki ilk kez araba kullanıyor gibi hissettim kendimi sanki trafikteki herkes bana acemi bir şoförmüşüm gibi bakıyordu.ve gerçekten çok bozuldum bu debriyajları ne için standart yapmazlar ki

    hiç sizlerede aynısı oldumu? yoksa bnm şoförlüktemi iş yok anlamadım

    herkese iyi akşamlar



  • 1-2 defadan sonra alışmış olmanız lazım bence.
  • Kafanıza böyle şeyleri takmayın.
  • bende ciddi birşey olmuşta rezil olmuş,teselli edici birşeyler yazayım diye gelmiştim
  • cevap için saolun beyler aslında kafaya takma deilde o zaaart zaaaaaaaart korna basanlara çok ayar oldum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yambol

    quote:

    Orijinalden alıntı: ByUtKu

    cevap için saolun beyler aslında kafaya takma deilde o zaaart zaaaaaaaart korna basanlara çok ayar oldum

    Onlar zaten apayrı bir kafa!! Korna çalan olunca daha da yavaşlarım.. O korna çaldı diye hızlanıp yol mu verecektik beyfendiye?? Etrafta insan kılığına bürünmüş hayvan çok..


    aynen bazen bende diyorum çekiyim arabayı sağa sonra şeytana uymayayım diyorum bunlar için deymez diyip yola devam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: anka0658

    bende ciddi birşey olmuşta rezil olmuş,teselli edici birşeyler yazayım diye gelmiştim

    bi dahaki sefere o da olur belki
  • Kardeşim en umursanmayacak şeyi kafaya takmışsın
  • Arabayı stop ettirdiyseniz ardından çok sağlam bi kalkış yapın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yambol

    quote:

    Orijinalden alıntı: ByUtKu

    cevap için saolun beyler aslında kafaya takma deilde o zaaart zaaaaaaaart korna basanlara çok ayar oldum

    Onlar zaten apayrı bir kafa!! Korna çalan olunca daha da yavaşlarım.. O korna çaldı diye hızlanıp yol mu verecektik beyfendiye?? Etrafta insan kılığına bürünmüş hayvan çok..

    en gıcık kaptığım şey. abi tamam trafik lambası yeşil olunca bas vs de acemi bi sürücü yolda stop ettirdiyse kornaya basma bilmiyomusun adam acemi. Sende zamanında acemi oldun, bende oldum herkez acemiydi. Acemi adam korna sesini ambulans sesini duyunca panik oluyor arkadaş yaa lütfen duyarlı davranalımmm..




  • Tek derdin bu olsun Allah kaza bela vermesin
  • debriyaj ayarına uyum gösteremediğin bir araç kullanmak durumunda kaldıysan,gaza daha fazla yüklen veya debriyajı bırakmadan gaz pedalını iki üç defa yokla bu sayede devri canlı tutmuş olursun , ben nadiren kullandığım araçlarda bunu yapıyorum ,yoğun trafikte aracı stop ettirmenin verdiği rahatsızlıktan kat kat iyidir bu yöntem..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomassee

    Arabayı stop ettirdiyseniz ardından çok sağlam bi kalkış yapın

    Aynen Burnout yapsın

    0:55ten sonra izleyin





  • yemin ediyorum, uzun yaşamak için değil , ama şu arap milletinin petrol bittikten sonraki hallerini ve yüz ifadelerini görmek istiyorum. tanrım ne olur bana o günleri göster. o 3 kuruş parayı görünce türke, dedeme kurın sıkan o mileletin halini görmek istiyorum. şu arap plakalı arabadan sonra direk bunu düşündüm
  • Bende ilk seferleri aracı stop ettirdiğimde, acele ile çalıştırıp devam etmeye çalışırdım. Hani milleti bekletmeyeyim ayıp olur babında. Sonradan anladım ki bu kadar kasmaya gerek yok. Önümde öyle bir sürücü denk gelirse anlayış ile karşılarım.

    İnsan başına gelmeden anlamıyor bazı şeyleri. Başına gelse de, anlayamayanlar var o ayrı

    Soruna gelince, kedi gözlü Polo aracımın gaz pedalı tepkisi geç idi. Bir çok kez bende de olmuştur bir sorun. Kaç senedir kullanmama rağmen nadirende olsa stopladığım oluyordu. Fakat Jetta aracımda hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Çünkü bastığın anda tepkiyi veriyordu. Demek ki standartına göre tasarlayamamışlar. Bazı eski model araçlarda bile gaza bastığınızda tepkiyi anında verirken, daha yeni modellerde geç algılıyor. Sonuçta elektronik gaz pedalları ama garip geliyor insana yinede.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomassee

    1-2 defadan sonra alışmış olmanız lazım bence.

    +1

    50 çeşit araba sürdüm. hiç istop ettirmedim. ilkinde bir test ederim, debriyajı az az kaldırırım ne zamanki titremeye başladı hah derim işte orası ondan sonra tık yok

    bu arada bunu da kafaya takmaya değmez. ben de düzgün park edemem mesela. illa ki aracın dötü başı açıkta kalır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 2 Şubat 2013; 0:02:58 >




  • en iyisi otomatik senin yerine bu işi yapan teknoloji varsa otomatik vites daha mantıklı gerçi debriyajı kullanmanın zevki farklı ama öyle bir zevki olmayan için otomatik vites alması daha uygun ben debriyaj hastası değilim ehliyetim var ama arabamı otomatik vitesli alacağım sanırım
  • Yıllar önce babamın Astra'sını kullanıyorum...Arabayı parkettim. Karşıdan iki afet kız geliyor...Bana bakıyorlar...İndim , kapıyı kapattım...Çok havalıyım...Elfrenini çekmeyi unutmuşum...Araba yürümeye başladı. Kapıyı anahtarla açmam lazım , çünkü uzaktan kumandalı kilit yok. Telaştan , hareket halindeki kapı deliğine anahtarı sokamıyorum...Araba bi yere çarpmadan, son anda kapıyı açıp frene bastım. Kızlar gülerken altlarına kaçırdılar.
  • Önce 1-2 tur deneyeceksin sonra alışırsın zaten...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByUtKu

    merhaba arkadaşlar bugün başımdan geçen sinir bozucu bi olayı anlatacağım. saat 1 civarı çok samimi olduğum bir arkadaşımın arabasını eve kadar gidip gelmek için aldım araç doblo 1.3 multijet debriyajı benim arabaya göre oldukça aşağıda kavrıyor bnm aracım 2004 berlingo 1.9D. neyse fazla uzatmaya gerek yok eve giderken arabayı 2-3 kere trafikte stop ettirdim ve çok utandım sanki ilk kez araba kullanıyor gibi hissettim kendimi sanki trafikteki herkes bana acemi bir şoförmüşüm gibi bakıyordu.ve gerçekten çok bozuldum bu debriyajları ne için standart yapmazlar ki

    hiç sizlerede aynısı oldumu? yoksa bnm şoförlüktemi iş yok anlamadım

    herkese iyi akşamlar

    Kafaya takılacak şeyler değil bunlar. Bende şu anda kullandığım arabayı bir ay boyunca yanlışlıkla 1. vites yerine 3. vitese takarak kaldırmaya çalışıyordum. Halbuki bundan önce hiç bir arabada böyle zorlanmamıştım. Lada Samara hariç. Onda da hep 3. vitese takardım yanlışlıkla. Benimle şu andaki aynı arabaya sahip olan bir arkadaş pratik bir yol söyledi. Kalkmadan önce ilk olarak 2. vitese tak. Oradan 1. vitese tak dedi. Daha kolay oluyormuş. Tabi daha sonra onu da aştım. Şimdi hata yapmıyorum.

    Olur böyle şeyler. İnsanlık hali.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 2 Şubat 2013; 1:07:29 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.