Şimdi Ara

@ Renault Megane 4 HB 1.5dci EDC @ 2019 a C180 Exclusive ile giriyoruz. (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.141
Cevap
29
Favori
121.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O sesi geçen yil yasadim parca değişimi yaptilar. Degisen parca plaatik amasitor koruk basligi gibi birsey. Kesildi ancak 6 7 ay sonra tekrar basladi. Ayni ses ayni gıcırtı. Yagladilar simdi de ama kesilmedi tekrar ugrayip soyleyecegim. Bu sorunun cozumu kalıcı olmali siz de deneyimlerinizi paylasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane çok alımlı, çekici bi araç ama gerçekten küçük-büyük can sıkan sorunları var.

    Servisler bir nebze iyi en azından, çözüm odaklılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edsamu

    Hocam birebir aynı sesi duyuyorum ,hangi servis size bu teşhisi koydu ?



    Megane 4 hb icon 2016 mart gibi çıkışlı şu anda 47.000 de arabayı sattiracak düzeye geldi artık. Şikayetvar falan yazacağım artik

    Alıntıları Göster
    Adana yusuf baysal renault servisine götürdüm 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bosphrus

    O sesi geçen yil yasadim parca değişimi yaptilar. Degisen parca plaatik amasitor koruk basligi gibi birsey. Kesildi ancak 6 7 ay sonra tekrar basladi. Ayni ses ayni gıcırtı. Yagladilar simdi de ama kesilmedi tekrar ugrayip soyleyecegim. Bu sorunun cozumu kalıcı olmali siz de deneyimlerinizi paylasin
    Bence de kalıcı bir çözüm üretilmesi lazım. Kişisel görüşüm, Amortisör körüğü hava alıyor ve ordan havayla giren toz partikülleri, amortisör keçesinin içine girip ses yapıyor. Sürüş güvenliğini tehlikeye atan bir durum değil ama psikolojik olarak evdeki kapı gıcırtısı kadar rahatsız ediyor insanı.

    Arkadan gelen sesin de torsiyon çubuğundan olduğu kesin. Montaj ekleminde sürtmeye bağlı imiş. Köpükle çepeçevre eklemi kapatıp, ses yapmasını engelleyeceklermiş sözde. Eğer ses devam ederse, değişim talep edecem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracımı salı günü servise bıraktım. Torsiyon çubuğuna izolasyon uygulanacak. Işlemler bittikten sonra test ediyorlarmış. Yetişirse Cuma akşamı teslim ederiz dediler. Ön amortisörler için bişey demediler,tekrar kontrol edeceklermiş. Bakalım, neticeyi yazarım buraya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: excellence

    Aracımı salı günü servise bıraktım. Torsiyon çubuğuna izolasyon uygulanacak. Işlemler bittikten sonra test ediyorlarmış. Yetişirse Cuma akşamı teslim ederiz dediler. Ön amortisörler için bişey demediler,tekrar kontrol edeceklermiş. Bakalım, neticeyi yazarım buraya.
    klasik fransız
  • Az önce servisle görüştüm. İzolasyon yeterli olmamış. Arka dingil garanti kapsamında değişecek dediler. Parçanın gelmesi 1 haftayı bulurmuş. Aracım 1 hafta daha serviste yatacak 😔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, araçtan memnundunuz genel olarak. Önceki sahibi mi hor kullanmış acaba yoksa kronikmiy miş?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Geçmiş olsun, araçtan memnundunuz genel olarak. Önceki sahibi mi hor kullanmış acaba yoksa kronikmiy miş?
    Bu ses olayı kronikmis. Umarım değişimden 2-3 yıl sonra tekrar ses yapmaz. O zamana garanti de bitmiş olacak. Ancak parça bekleme süresi olarak 1 hafta çok fazla. Ellerinde olması lazım aslında bana göre.

    Araçtan genel olarak çok memnunum. Yakıt, donanım, özellik, ergonomi, yol tutuş gayet memnunum.
    Ayrıca EDC'nin vites geçişleri (nadiren 1-2-3 arasındaki kararsızlık hariç) yeterince hızlı ve sorunsuz.

    Kardeşimde de DSG Leon var, bazen onu da kullanıyorum. Açıkçası EDC'nin performansı DSG'ye yaklaşmış bence. Ama elbette DSG Çok başarılı vites geçişlerine sahip...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellence -- 13 Ekim 2018; 19:56:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar.

    Aracı çarşamba günü teslim aldım. Arka dingil değişmiş. Arkadan gelen gıcırtı sesi kesildi.

    Ancak önden gelen ses devam ediyor. Servis ön amortisörler için de sipariş vermiş. Gelince çağıracaklar, ön amortisörler de garanti kapsamında değişecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 4 benzinli otomatik yakıt tüketimi nasildir
  • Herkese merhabalar,
    Ben de M4 HB hakkında izlenimlerimi yazayım dedim.
    2016 yılı ağustos ayında İCON paket otomatik dizel aldım.
    Daha önceden 2015 sonunda aldığım opel astra yeni kasa dizel otomatik kullanıyordum. Astranın iç görünümündeki malzemeler daha kaliteli duruyordu. Kalkış hızlanma ve turbo sistemiyle spor kullanım için daha iyiydi. Ancak benim kullanıma göre yakıt tüketimi şehir içinde 7-8 lt civarından aşağı düşmüyordu dizel olmasına rağmen. Astra firmasının geleceği meçhul olduğu için onu sattım ve eski bir renocu olarak M4 HB dizel otomatiği ilk test sürüşünde almaya karar verdim.
    Kısaca Reno Megane HB ile kendini aşmış iç ve dış tasarım olarak diyebilirim.
    Yakıt tüketimi 6 lt yi geçmiyor şehir içinde sevdiğim kullanımda.
    Gösterge panelleri, renk , ışıklandırma ve spor sürüşteki hızlanımı oldukça tatminkar.
    Reno eğer iç plastik aksam, kapı kolları gibi işçilik değerlerini geliştirirse BMW-mercedes almaya bile ihtiyaç bırakmaz.
    Yol tutuşu gayet iyi Megan4 HB in ki astra da iyidir yol tutuşta eski bir kullanıcısı olarak söyleyebilirim. Örneğin istanbuldan ankaraya yetişmemiz gereken bir işten dolayı M4 HB ile hız yapmak zorunda kaldık. Ankaraya yaklaşırken ki hafif virajlı yollarda 190-200 civarında takılmak mümkün oldu. Zaten Megane4 HB 150-160 ları hissetirmiyor bile ki daha önceden megane3 sedan vardı bende ve 130-140 larda hem araba bağırıyor hem de hız çok hisediliyordu.
    Yani kısacası M4 HB ile Reno kendini aşmış ve başka arabaya hem tip olarak hem yakıt hemde kullanım olarak baktırmıyor bile denilebilir.
    Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.




  • serokas kullanıcısına yanıt
    Ayrıca Pejo 308 dizel otomatik kullanmıştım yeni kasa olanında 15 gün kadar onunla ilgili de görüşlerimi yazayım almayı düşünenler için.
    Hızlanması daha iyi megane4 HB e göre, direksiyon simidi çok ufak pejo308 in ama insan alışıyor ve seviyor zamanla. Ses sistemi ve ses panel daha ufak ve kullanımı pek hoşuma gitmedi. Göstergeler ve ışıklandırma da M4 Hb de daha iyi.Dış görünümü daha sade ve sıradan pejonun. Yakıt tüketimi de daha fazla M4 HB ye göre.
    Ancak 308 de genel itibarıyla hoş ve kendini sevdiren bir araba keyfinize kalmış.
    İyi günler, kolay gelsin herkese.
  • Cuma günü aracımı renault servisinden teslim aldım ve 3 gündür denedim. Ön amortisörler ve arka dingil garanti kapsamında değişti. Önden ve arkadan gelen gıcırtı sesleri tamamen yok olmuş. Yapılan işlem başarılı.



    Şimdi sırada otomatik şanzıman yazılım güncellemesi var. Onun için de 2 gün sonraya (çarşamba gününe) randevu aldım. Fabrika yeni yazılım göndermiş servislere. Vites geçişlerindeki kararsızlığı düzelten bir yazılımmış. Umarım dedikleri gibidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımı yazılım güncellemesi için servise bıraktım . Bugün öğlen alacam inşallah. Neticeyi merak edenler için, en az 80-100km deneme yaptıktan sonra burada paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracı aldığımdan beridir (45 gün oldu) her platformda yazdığım şey vites geçişlerindeki kararsızlıktı.



    Bugün arabayı servisten aldım ve 80km ş.içi yol yaptım.

    Yeni yazılım güncellemesi mükemmel olmuş.



    Bizim evde biraderde dsg şanzıman benzinli leon'da var ve haftada 2-3 kez onu da kullanıyorum. Şu anda inanın bana edc'nin vites geçişleri dsg'den farksız olmuş diyebilirim size (çok çok nadir vites değiştiğini bazen hissettiriyor ama dediğim gibi çok çok nadir)



    Megane 4 otomatik şanzıman aracı olanlar mutlaka servise gidip bu yazılım güncellenmesini yaptırsınlar . Araca şimdi tam anlamıyla ısındım diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane Sedan İcon 1.5 DCi EDC almanın eşiğinden dönüp 0 km Polo MK6 aldım Megane gibi C segment arabanın arka omuz mesafesinin 139 santimken Polo'nun 142 olması,ön omuz mesafesi 144 iken Polo'nun 142 olması Megane'dan beni soğuttu özellikle Sedan karoserin baş mesafeleri 86-84 santim ve Polo 101-96 santim neredeyse iki karış yüksek tavan var bunlar Megane gibi estetik bir arabaya olmamış.

    Baz donanım Megane fiyatına Polo Comf. satılıyor,far,yağmur sensörü,kararan ayna,kol dayama,dokunmatik 6.5'' multimedya var,yazık değil mi C Sedan arabaya bunları koymamak...

    Megane alınacaksa İcon alınmalı,öbür türlü arabanın tipi değişiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edsamu

    Hocam birebir aynı sesi duyuyorum ,hangi servis size bu teşhisi koydu ?



    Megane 4 hb icon 2016 mart gibi çıkışlı şu anda 47.000 de arabayı sattiracak düzeye geldi artık. Şikayetvar falan yazacağım artik

    Alıntıları Göster
    Servisleri genelde iyi oluyor ısrar etseniz çözerler bence asılın iyice
  • JNG9O J kullanıcısına yanıt
    Megane 4 aslen HB olarak tasarlanan bir araç. Bu nedenle HB versiyona baksaydınız Sedan a göre tavan mesafesinin daha iyi olduğunu bariz görebilirdiniz.

    Benimde Megane 4 HB alacaklara tavsiyem kesinlikle Icon versiyon almaları yönünde. Zira diğer versiyonlar sanki farklı bir araçmış gibi çok fark var arada.

    Yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanmanızı dilerim.



    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 11 Ocak 2019; 14:10:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yildiz

    Megane 4 aslen HB olarak tasarlanan bir araç. Bu nedenle HB versiyona baksaydınız Sedan a göre tavan mesafesinin daha iyi olduğunu bariz görebilirdiniz.

    Benimde Megane 4 HB alacaklara tavsiyem kesinlikle Icon versiyon almaları yönünde. Zira diğer versiyonlar sanki farklı bir araçmış gibi çok fark var arada.

    Yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanmanızı dilerim.



    .
    HB kasada 88/86 hocam çok radikal bir fark yok aslında.

    İcon altı donanımda kalite(Plastik,döşeme vs.) çok fark etmiyor ama görünüm kesinlikle kafa karıştıracak kadar değişiyor İcon donanıma bakınca araç gerçekten çok çekici duruyor.

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim sizinde Mercedes'iniz hayırlı olsun bende Ankara'dayım benim Polo'nun bir ara ilan fotolarını çekelim Üstat.




  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.