Şimdi Ara

@ Renault Megane 4 HB 1.5dci EDC @ 2019 a C180 Exclusive ile giriyoruz. (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.141
Cevap
29
Favori
121.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serokas

    Herkese merhabalar,
    Ben de M4 HB hakkında izlenimlerimi yazayım dedim.
    2016 yılı ağustos ayında İCON paket otomatik dizel aldım.
    Daha önceden 2015 sonunda aldığım opel astra yeni kasa dizel otomatik kullanıyordum. Astranın iç görünümündeki malzemeler daha kaliteli duruyordu. Kalkış hızlanma ve turbo sistemiyle spor kullanım için daha iyiydi. Ancak benim kullanıma göre yakıt tüketimi şehir içinde 7-8 lt civarından aşağı düşmüyordu dizel olmasına rağmen. Astra firmasının geleceği meçhul olduğu için onu sattım ve eski bir renocu olarak M4 HB dizel otomatiği ilk test sürüşünde almaya karar verdim.
    Kısaca Reno Megane HB ile kendini aşmış iç ve dış tasarım olarak diyebilirim.
    Yakıt tüketimi 6 lt yi geçmiyor şehir içinde sevdiğim kullanımda.
    Gösterge panelleri, renk , ışıklandırma ve spor sürüşteki hızlanımı oldukça tatminkar.
    Reno eğer iç plastik aksam, kapı kolları gibi işçilik değerlerini geliştirirse BMW-mercedes almaya bile ihtiyaç bırakmaz.
    Yol tutuşu gayet iyi Megan4 HB in ki astra da iyidir yol tutuşta eski bir kullanıcısı olarak söyleyebilirim. Örneğin istanbuldan ankaraya yetişmemiz gereken bir işten dolayı M4 HB ile hız yapmak zorunda kaldık. Ankaraya yaklaşırken ki hafif virajlı yollarda 190-200 civarında takılmak mümkün oldu. Zaten Megane4 HB 150-160 ları hissetirmiyor bile ki daha önceden megane3 sedan vardı bende ve 130-140 larda hem araba bağırıyor hem de hız çok hisediliyordu.
    Yani kısacası M4 HB ile Reno kendini aşmış ve başka arabaya hem tip olarak hem yakıt hemde kullanım olarak baktırmıyor bile denilebilir.
    Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
    Aracı kullanmadan yorum yazan yada markaya önyargı ile yaklaşanlara bunu anlatmak malesef zor.
    Gidip kullanmaları uzun süre deneyimlemeleri (gerekirse farklı zamanlarda 3-4 kez kullanmaları) lazım..
    1.5 yıldan fazla 26bin km boyunca Ankara'nın bozuk asfaltında rampalarla dolu dikmen yollarında kullandık
    araçta en ufak bir trim sesi yada rahatsız edici bir durumla karşılaşmadık ve memnun kalarak iş kurma nedeniyle sattık.
    Bundan sonra gelecek makyajla beraber çok daha iyi olacağına eminim, 6 ileri yağlı EDC piyasadaki en iyi çift kavrama şanzıman
    ve yeni yazılımla neredeyse kusursuz hale getirildiğini duydum. (DSG gibi bir sorun yaşayan 2.5 yıl sonunda henüz yok)
    Sattığım kişi ile son konuşmamızda (eşinin aracıda Leon DSG) Megane 4 HB den Leona göre daha çok memnun olduklarını belirtti.
    Gerek uzun yol gerek şehir içi 26bin km uzun dönem kullanımda memnun olarak kullandığım Megane 4 HB versiyonu özellikle icon
    paket olarak bu segment araç alacak arkadaşlara tavsiye ederim. Bununla birlikte neredeyse her hafta bindiğimiz Peugeot 308 de
    bu segmentte güzel seçenekler arasında değerlendirilmeli. Hala fiyat performans olarak bu sınıfta (premium markalar hariç)
    Megane 4 ve 308'i konfor, sessizlik, donanım ve yakıt tüketimi olarak en iyi seçeneklerin başında diyebilirim..


    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 11 Ocak 2019; 14:25:51 >




  • Yaş 38 den yaş 40a fırlıyor konuya girince noluyor foruma ya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigMuffin

    Yaş 38 den yaş 40a fırlıyor konuya girince noluyor foruma ya
    Az önce görünce güncelledim, (başlıkla birlikte) 2019 da yaş 40 a dayandı (1979)

    sadece onamı takıldınız.


    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 11 Ocak 2019; 14:49:5 >
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    Yok hocam şaşırdım tıkladıkca konuya bi eski haline bi güncellenmiş haline dönüyor mesajda o yüzden acaba forumda mı sıkıntı var dedim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2016 konusunu yeni gördüm ve bir iki kelime etmek isterim. Öncelikle aracınızı aldığınızda ileride sorun yaşamamayı ümit etmişsiniz. Kullandığım son 5 araçtan 3ü renault. Toplam 200 bin km yaptım. Hepsi dci motor ve edc. Renault sorunsuzluk konusunda japonlarla yarışır hale gelmiş. 200 bin km de en ufak sorun yaşamadım. 2017 hazirandan bu yana megane4 dci EDC kullanıyorum. 85 bin kmye geldi. Sürüş pozisyonunu övmüşsünüz ama ben beğenmedim. 1.77 boyum var. Sadece kaputu referans alacak kadar koltuğu yuksettigimde çok yukarıda kalıyorum. Özellikle fluence den sonra megane4 çok klostrofobik geldi. Ön cam açısı çok dar ve yukarıda tavanla birleşme yeri çok aşağıda. Frenler normal. Trim sesi çok yok. Tasarım çok başarılı. Yol tutuş baya iyi. Performans normal kullanıcı için yeterli. Tüketim bildiğimiz dci :) bayramda memlekete 4.0lt/100 km ile gittim.

    Atlamışım. Aracım sedan, Touch donanım ve şirket aracı. Ses yalıtımı da başarılı. Bir eleştiri de amortisörlere olacak. Yumasak ama fazla sarsıyor, daha iyi olmalıymış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AA3437 -- 7 Haziran 2019; 14:12:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ozbes kullanıcısına yanıt
    2016 Model aracımı 23.000 Km’de iken daha trafiğe çıkalı 8 ay olmuşken ikinci el olarak satın alıp da 53.000 Km oluncaya kadar kullandım ve focustan sonra bunu aldığıma pişman oldum. Virajlarda çizgiden bir mm bile sapmayan Focustan sonra dedim megane’lar da zahar böyle. Viraja sert giremiyorsunuz. Aynen dediğiniz gibi virajlardaki güven vermeyen bu kabiliyetsiz aracı 30.000 km kullandım ve bu araçtan nefret eder hale geldim. Derken direksiyonu tam sağ ya da tam sol yaptığımda ön amortisör takozlarından gelen ses için aracı servise götürdüğümde amortisör takozlarının sipariş verdiklerini gelince değişeceklerini söylediler. Bir hafta sonra götürdüğümda takozlarla birlikte Sağ rot kolunun da değiştirdiklerini söylediler. Ve aracı hiç tanıyamaz hale geldim. 130-140 ile virajlara girmeye başladım. Ben aracımı 23.000 Km’de iken satın aldığımda araç 8 aylıktı. İnsanın aklına gelir mi? 8 aylık araçta ön takım bozulsun. Aracı aynen bu vaziyette 30.000 km - 3 yıl kullandım maalesef. Virajlarda hemen şeritten çıkan iğrenç bir araç dediğim Megane 4 aracımdan şimdi çok memnunum. Ama demek ki 15.000 Km’de yağ değiştirir gibi aracın ön düzeni de kontrol edilecek bakımı tamiri yapılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engilis -- 21 Eylül 2019; 22:2:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracı ikinci el aliyorsaniz özellikle altini ve yürüyenini kontrol ettirmeden almayin. Zira ülkemizde genelde boya kaporta boyasiz hatasiz ise aracin genelide hatasiz gibi kabul ediliyor malesef. Arac 1 aylikta olsa yürüyeni çok ağır darbe görmüş olabilir. Yoksa yürüyeni 8-10 ayda kolay kolay bozamazsınız. Renault Türkiye yollarına uyumlu yürüyeni ile bu konuda genelde iyidir.

    Konuda gecen Megane 4 HB aracımı 1.5 yıl 26bin km sorunsuz kullandiktan sonra farkli araclari tecrübe etmek üzere sattım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yildiz

    Aracı ikinci el aliyorsaniz özellikle altini ve yürüyenini kontrol ettirmeden almayin. Zira ülkemizde genelde boya kaporta boyasiz hatasiz ise aracin genelide hatasiz gibi kabul ediliyor malesef. Arac 1 aylikta olsa yürüyeni çok ağır darbe görmüş olabilir. Yoksa yürüyeni 8-10 ayda kolay kolay bozamazsınız. Renault Türkiye yollarına uyumlu yürüyeni ile bu konuda genelde iyidir.

    Konuda gecen Megane 4 HB aracımı 1.5 yıl 26bin km sorunsuz kullandiktan sonra farkli araclari tecrübe etmek üzere sattım.
    Sayın abim size megane konusunda danışmak istedim fikirleriniz benim için yol gösterici olacak, yakın zamanda arabayı değiştirmeyi düşünüyoruz, şu anda 2003 honda jazz kullanıyoruz. Şehiriçinde çok kullanışlı bir araç ama uzun yol konforu çok düşük seviyede.Benim aklımda insignia ya da 508 var ama arabayı eşim de kullanacağı için veto yedim 😃 Ben bu gemi gibi arabaları nasıl park ederim diyor da başka birşey demiyor. Bu yüzden c sınıfı bir araç alacağız, meganelarda kullanılan edc şanzıman kimileri tarafından çok övülürken kimileri de sakın alma her çift kavrama eninde sonunda problem çıkarır diyor.Kafam karıştı açıkçası abi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hemide kamanlı H kullanıcısına yanıt
    Megane 4 hb guzel bir C segment, özellikle kullanim kolayligi oldukca iyi. Ancak yogun rampali sehir ici kullanimlarda cift kavrama bazen kararsizlik yasayabiliyordu. Simdi yazilim guncellemesi ile bunun minimuma indigini soyluyorlar ama ben 26bin km boyunca nadiren yasadigim kararsizlik haricinde herhangi bir sorun yasamadim. Memnun kalarak arac yenilemek üzere sattim.

    Bence alacaginiz araci mutlaka mumkunse uzun sure farkli yol kosullarinda test edin. Gerekirse 1 gun kiralayin. Ben en son gecen yil V40 alacaktim 3 gun sifir V40 ikame arac bende kaldi ve Megane 4 ten sonra Volvo V40 i özellikle eski teknolojisi nedeniyle begenmedigim icin vazgectim ve W205 kasa C180 aldim. Ayrica halihazirda yeni Tucson 1.6 Turbo benzinli DCT Elit kullaniyorum. Yani hem tam otomatik hem cift kavrama kullanicisiyim ve ikisindende suanda cok memnunum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 22 Eylül 2019; 21:11:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Bende 2018 1.5 dci icon hb var, babamda ise aynı paket sedan var.

    Dün onun aracını kullandığımda gaza verdiği tepki benim araçtan çok çok ilerde olduğunu farkettim. Hatta benim araçta bazen devir yükselmesine rağmen araç gitmiyor bu arada her ikisi de 18 bin km civarında ve ikisi de ilk bakımlarına girmedi.

    Benim araçta bir gariplik var ama bu yazılımla düzelecek bir şey midir yoksa başka bir sorun mu var anlamadım.
  • agirseviyorum kullanıcısına yanıt
    Megane HB 1.5dci EDC Icon aracımızı satalı 1.5 yıl oldu neredeyse. Kullandığımız süre içinde bahsettiğiniz herhangi bir sorunla

    karşılaşmadım (26bin km) Şuan yine forumdan yakın arkadaşım Ercan beyde aynı araçtan mevcut ve onunda aracı

    2016 model Megane HB 1.5dci EDC Icon ve geçen hafta konuştuğumuzda hiçbir sorun çıkarmadan 75bin km dir kullanıyorum dedi.


    Bazen sorun yaşayanları duyuyorum benide şaşırttı açıkçası. Ama ilk üretim araçlar olabilir.

    Bence konuyu yetkili servisle görüşün mutlaka yardımcı olacaklardır Renault müşteri memnuniyeti konusunda oldukça hassas

    davranıyor umarım sorun çözülür.

    (Benim Tahminim zaten çok az yakan bu aracı eğer çok sakin hiç basmadan kullanıyorsanız

    dpf (dizel partikül filtresi) tıkanması nedeniyle gitmiyor olabilir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 18 Kasım 2019; 13:43:32 >
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    18 bindeki araç dpf tıkarsa vay halimize (Hoş 18bindeki aracın fren balataları da ses yapıyor ya o da ayrı bir komedi)

    Ben alalı 1000 km oldu aracı çoğu zaten şehir içi trafik malum sürat yapamıyoruz.

    Diğer araç sanki sport moda çok yakın bir gaz tepkisi verince bir an ikilemde kaldım acaba sport moda mı aldı peder diye.

    Hafta sonu bir göstereyim servise hazır garanti varken bakılması gereken başka şeyler var mıdır? Bu amortisör sorunu bende yok sanırım ben herhangi bir ses duymadım şimdiye kadar, servis geçmişini de kontrol ettim herhangi bir müdehale değişim onarım yapılmamış.
  • agirseviyorum kullanıcısına yanıt
    Sedanla hb şanzımanlar farklı diye biliyorum. Hb de daha sağlam ıslak tip, sedan da kuru tip olması lazım. Şanzıman ve yazılım farkından öyle olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Öyle bile olsa hb kasanın daha seri olduğunu biliyorum yanlış da biliyor olabilirim ama.
  • hemide kamanlı H kullanıcısına yanıt
    Ben zamanında bu konuda baya aktiftim çünkü Megane 4 HB ile 308 arasında çok gidip geliyordum. Belki konu sahibi abim hatırlar. Hatta benim gibi bir arkadaş daha vardı Ankara'da, sonra o arkadaş 308 tercih edince (beyaz, full 308, arkadaşın adı Tayfun, kendisiyle 308 muhabbetimiz hala devam ediyor ) konu sahibi abimizle buluşup araçları detaylıca karşılaştırmışlardı, konuda bir yerlerde olması lazım.

    İmzamdan anlaşılacağı üzere ben de 308 seçtim ve hiç pişman olmadım. Megane 4 çok güzel ve bir önceki nesline göre geliştirilmiş bir araç olmasına rağmen 308'in sürüş zevkini veremiyor maalesef. Özellikle de yol tutuş olarak. İşin içine bir de EDC yarı otomatik şazımanın kafada uyandırdığı soru işaretlerine karşı Peugeot'nun kullandığı Aisin firmasının EAT6 tam otomatik şanzımanı girince kozlar 308'in aleyhine dönüyor. Mutlaka 308 test edin derim ben.

    @hemide kamanlı




  • ec.dmn kullanıcısına yanıt
    Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Megane seçeneği kalkmış durumda.Ya 308 ya da abisi 508 alınacak bakalım hayırlısı.İyi günler dilerim.
  • hemide kamanlı H kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, burada oluşumuzun sebebi birbirimize yardıcı olmak. Hakkınızda hayırlısı olsun, iyi akşamlar.

    @hemide kamanlı
  • Megane ailesi merhaba. araç satın almak üzereyim yakıt noktası önemli çok yol yaptığım için. 2018 1.5 dci sedan icon paket araç şehir içinde sakin kullanımda 100 km de kaç litre yakar?

  • Red-Label R kullanıcısına yanıt
    5.2-5.6 arası yakıyorum sakin kullanım comfort modda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

    110 beygirlik dimi aracınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.