Şimdi Ara

Relex Smile Lazer Göz Ameliyatı olanlar yaptıranlar yorumları (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
24
Favori
123.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • n.senayy N kullanıcısına yanıt

    Valla hocam çok zaman geçti ben pek bir şey hatırlamıyorum o yüzden yardımcı olamayacağım.

  • tektikotede T kullanıcısına yanıt

    hangi hastanede hangi doktora oldunuz, numaralarınız kaçtı

  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt

    şu anda gözünüzün durumu nasıl,numaralarınız kaçtı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n.senayy -- 8 Şubat 2021; 18:21:10 >
  • n.senayy N kullanıcısına yanıt

    Zaten alıntıladığınız mesajımda hepsi yazıyor bi sakin olun bence   iyi günler.

  • Rayjon32 kullanıcısına yanıt

    prk oldunuz mu, dünyagözde hangi doktora oldunuz, numaralarınız kaçtı, şu an durumunuz nasıl

  • thecurly T kullanıcısına yanıt

    hangi yöntemle oldunuz

  • n.senayy N kullanıcısına yanıt

    Gerekli kornea kalınlığı (minimum)

    No-touch için 485

    Lasik 500

    Smile 550 mikron yazıyor. (kaynak: https://clearvision.com.sg/laser-vision-correction-comparison-table//)


    Fakat gözün derecesine göre değişebilirde..


    Yöntem olarak smile no-touch'a göre konforlu ve acısız ama smile yeni ve çok çok müthiş sonuçlar veremiyor sanırım.

    Hatta kişiye özel tedavi bile sunamıyor. Yeni çıkacak Schwind Atos makine de bile kişiye özel tedavi olmadığı için ben smile düşünen birisi olarak

    vazgeçtim. No-touch'a sıcak bakıyorum ama bu iş en tecrübeli doktora bile gitseniz biraz şans işi. Yani risk tüm yöntemlerde mevcut. Lens içinde araştırdım ondan bile memnun olmayanlar var ben ne yapacağımı şaşırdım çünkü özellikle lazerde ters gidecek birşeyin telafisi yok.

    Hastane tavsiyesi konusu il ve yönteme göre tavsiye değişir. Ama tavsiyem fiyat kampanyalarına aldanıp tecrübesiz doktorlara gitmemeniz.





  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt

    ben size değil tektikode adlı kişiye sormuştum bu soruyu. Siz zaten cevapladınız, teşekkürler

  • n.senayy N kullanıcısına yanıt

    merhaba mayıs 2019'da oldum, ankara tunus şubesi Doç. Dr. Volkan Hürmeriç, 1.75 miyop vardı astigmatı bilmiyorum ama bulanık görüyordum yani insanların yüzünü seçemeyecek kadar. Şu an için şükür sorunsuz, size de tavsiye ederim. Volkan Bey'e Kanadadan bir arkadaş internet üzerinden sizi önerdi size PRK olmuş 2019'da derseniz tanır beni :)

  • izmir Net Göz Dr Behram beyde 2019 yılında smile yöntemiyle lazer oldum. Burdan yazılan mesajlara cevap veremediğim için tekrar yazıyorum . O zamandan bu zamana o kadar rahatım ki iyi ki olmuşum diyorum . Lens ve gözlükten kurtuldum . Her şeyi net görüyorum . Araç kullanıyorum rahatlıkla. Gözlerin bozulmadan önceki hali gibi olur mu olmaz tabi bozulan hiçbir şey tam düzelmez ama yine olsa yine olurdum görmek güzel bir şey . Olmayı düşünüyorsanız smile yöntemi bana asla olumsuzluk göstermedi . Ve ben çok memnun kaldım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakın zamanda tedavi olup fiyatlar hakkında bilgi verebilecek varmı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: thecurly

    Herkese merhaba
    21 Aralık 2019 da smile lazer olmuştum.
    İlk defa son beş gündür hem sol hem de sağ göz çok net görmeye başladı.
    İnşallah bozulmaz.

    şimdi nasıl, bozuldu mu

  • Bende amelyat olmayı düşünüyorum ama çok tozlu bi ortamda çalışıyorum işim gereği acaba amelyatı olduktan kaç gün sonra işe başlasam idare eder beni koruyucu gözlükle falan idare edebilir miyim amelyatı olduktan 5-6 gün sonra işe başlasam ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şansına güvenen olsun. ama bu yöntemde genelde astigmat kalıyor. No touch şuan için en mantıklısı gibi ama kusursuz yöntem yok. Lasik zaten direk yapısal tehdit.

    Smile son çıkan teknoloji gev gev diyorlardı kendinden öncekiler daha teknolojikti ben olduğumda. Kişiye özeli geçtim aks belirleyemiyordu.(peki bu neden risk ayakta doktor aks bakıyor yatarak oluyorsun göz sabit bir organ değil.) Son kısım ise doktora kalıyor. Ne kadar zarar vermeden kesilen dokuyu çıkarırsa o kadar iyi ama kurban keser gibi arka arkaya yapıyorlar. Zarar verse bile siz nasıl anlayacaksınız oda muamma.
    Zarlar bir geldi zarar verdi diyelim siz kağıt imzalayıp kabul ediyorsunuz. Kısaca olunan şey bir Ameliyat. Kör olma riski imkasıza yakın ama o kadar para verip istediğin olmayınca insan üzülüyor daha kötü olanlar var. Birde yok ikinci defa olurum diye düşünmeyin bir kere olunca tamam ben okeyim idare ederim diyenler genelde tekrar olmaz. Göz bu şakaya gelmez.
    Kısaca benim 1 astigmat kaldı tekrar olayım deseniz bile doktar bak şuydu şu oldu başarılı geçti.(Diyecektir.) Tabi bir gerçekte var 1 astigmat kalıp tekrar girim diyende çok nadirdir %90 tekrar o riski almaz. Özel Hastaneler = Ticarethanedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Illusive Man kullanıcısına yanıt

    Gözünde ufakta olsa kesik bölüm oluyor. Onun tamamen iyileşmesini doktor söyleyebilir. Herkeste aynı olacağını da sanmam olursan doktordan habersiz toz toprak işine bulaşma koruyucu gözlük vs hepimiz biliyoruz ki biryere kadar. Gözün içinden de doku çıkarılıyor. En az 1 hafta ağır iş yapma derler. Doktor verebildiği kadar rapor verir zaten durumu anlatırsan. Bu sorunun cevabı kısaca doktorda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Luvian L kullanıcısına yanıt
    Sağolun cevabınız için astigmat için hangisi en iyisi ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Illusive Man kullanıcısına yanıt

    Açık konuşmak gerekirse ilasik gibi yöntemler daha iyi ama ilasikte kornea da kapak açılıyor buda her zaman darbe vs olduğunda kapağın kayma olasılığı var. Tam anlamı ile kaynaşmıyor.

    Yerinizde olsam şansımı No Touch denilen yöntemde denemek isterim. Size tavsiyem bir doktora sormayın genelde doktorlar kendileri hangi yöntemde uzmansa yada anlaşmalı ise onu önerirler. Uygunluk vs bu gibi durumlarda hikaye kalıyor aslında hepsine uygunsun ama doktor herkese kendi yöntemini önerebiliyor. Ucuz fiyata olmayın diyenlere aldırma doktor önemli ama fiyatlar çok oynak. Ben 9bin benden önceki 10bin bir abi vardı kendisi 6,5 mu 7 mi ne demişti. Kısaca ticarethane bunlar. (Fiyatlar eski şuan dolar ortada ne derler bilemem 6 liraya yakındı ben oldum da)

    Benden çok daha ucuza olan bir abi sorunsuz biz son teknoloji diye smile olduk o zamanlar no touch 5 bine yapılıyordu. (En pahalı yöntem smile imiş gördük pahalıyı )


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ameliyat öncesi testleri düzgün yapabilen , itinalı çalışanların ve son model cihazların olduğu bir hastanede No-Touch olmanızı tavsiye ederim. Makinanın Schwind Amaris 1050RS model ve son sürüm yazılımlı olması önemli. SmartSurface olanı tercih edin arkadaşlar. Veni Vidi ve Dünya Göz bazı şubelerde var. Kampanya ile lazer konusuna temkinli yaklaşın.Tecrübesiz doktorlar ameliyat ediyor ve eski ekipmanlarla ameliyatlar yapıyorlar veya denek olarak kullanabilirler sizi. Yurtdışında ingilizce makaleleri yayınlanmış olan Türk doktorları gördüm tanıdık isimler ve örnek veriyorum 1000 hastada her iki gözü farklı yöntemle lazer yapmışlar. Hastaların haberi rızası varmıdır bilemem. Birde telefonla ameliyat öncesi imzalayacağınız metini sorduğunuz ve öğrenmek istediğiniz zaman bilgi ver-mi-yor-lar ! Göz bu şakası yok. Smile çok güzel reklam edildi ama makinenin eksikleri ve numara kalma problemi çokta matah bir yöntem olmadığını gösterdi.


    Kıymetli dostlarım , kıymetli kardeşlerim ,


    Smile konusunu ben kapattım , olmak isteyenler risk olduğunu bilsinler. Tüm yöntemler için risk var. Bu işin geri dönüşü yok bunu unutmayın. Kalın sağlıcakla.





  • huncacare kullanıcısına yanıt
    Slm, üstadım en iyi cihaz mı şu an belirttiğiniz ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Covannii C kullanıcısına yanıt

    No-Touch için evet Schwind Amaris 1050RS.

    Smile yöntemi için de yeni bir makineleri var daha piyasada yok (Schwind Atos). Mevcutta kullanılan Zeiss Visumax'a göre artılarla gelecektir (gelişmiş göz takip sistemi vb.) ama kişiye özel tedavi hala yok Smile yönteminde.

  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.