Şimdi Ara

Relex Smile Lazer Göz Ameliyatı olanlar yaptıranlar yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
24
Favori
123.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Göz Lazer Tedavileri Arasındaki En Son Teknoloji Relex Smile ( 2017 ) İçin Karşılıklı İnsanların Bilgi Alması Ve Tecrübelerini Paylaşması Amacıyla Bu Konuyu Açma Gereği Duydum Çünkü internette bu tedavi hakkında çok nadir yorumlar var bilgi edinmek çok güç. o yüzden Relex Smile yaptırmayı düşünenler ve ya Relex Smile yaptıranlar bu konuya yorum yaparsa insanlar bilgilenmiş olur.
    ---------------------------------
    Ameliyatı olalı 6 ay falan oldu.. ameliyat günü ve ertesi günü kontrolü hariç hastaneye bile gitmedim hatta konuyu bile unutmuşum şimdi güncelliyorum. çünkü hiçbir sorun yaşamadım başarılı geçti zaten ameliyattan sonraki 2-3 saat acı çekme ve 1 hafta sisli puslu görmeden sonra 2.3. haftadan itibaren tamamen düzeldi max 1 ayda bebek gibi görürsünüz bence ( ameleyitan ilk gününden itibaren zaten bozuk sayılmayacak derecede görüyorsunuz işinizi gücünüzü halledersiniz ) .. eğer maddi yeterlilik varsa bence SMİLE yöntemi varken diğer yöntemlere yönelmeyin bile..!!
    ———
    [ güncelleme : 01.04.2019 ]
    Ameliyat olalı 2 sene geçti gözlerim durumu iyi şükür bidaha sorun olmadıkca guncelleme yapmam sanirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 422422werker -- 24 Nisan 2024; 4:15:56 >







  • Merhaba. 3 Eylül 2018'de saat 15:00'da Konya Dünyagöz Hastanesi'nde Smile Lazer'e uygun olup olmadığımı öğrenmek için muayene oldum. Muayenenin içeriğini sizlerle paylaşacağım. Buna ek olarak muayene öncesinde konuyla ilgili detaylı araştırma yapıp önemli olduğunu düşündüğüm bazı soruları hazır etmiştim ve muayene esnasında da bunları doktoruma yönelttim. Bu soruları ve aldığım cevapları sizlerle paylaşacağım ki aklınıza takılabilecek bazı noktalar netleşsin.

    Öncelikle doktorum Konya Dünyagöz Hastanesi başhekimi Prof. Dr. Ümit Kamış'a teşekkür etmek istiyorum. İşinin hakkını sonuna kadar veren, hastalarının sorularını cevaplayabilmek için değerli vaktini sakınmadan ayıran ve mümkün olan en iyi sonucu almak için elinden ne gelirse yapan çok değerli bir doktor kendisi. Konya'ya yakın illerden birinde ikamet ediyorsanız ve smile lazer teknolojisinin de var olduğu bir yerde muayene olmak istiyorsanız bence kesinlikle Ümit beye muayene olmalısınız.

    Muayeneden önce teknisyenler çeşitli ölçümler aldılar. Muayenede camların derecesini incelikli bir şekilde belirledikten sonra Ümit bey, gözyaşı miktarlarımı ölçmek için alt göz kapaklarıma birer aparat yerleştirdi ve 1dk boyunca bekletmemi söyledi. Ardından gözyaşı miktarımın (ölçümde 15 çıkmış) iyi olduğunu söyledi. Sonrasında göz bebeklerimin büyümesi için damla damlatacağını belirtti ve ilk damlayı damlattı.Son olarak da sorularımı alabileceğini bildirdi.

    Ümit beye sorduğum sorular ve aldığım cevaplar şöyle:



    1)Relex Smile'da sadece femtosecond laser mı kullanılıyor?


    Ü: Aynen.

    Excimer laser yok mu?

    Ü: Excimer laser dokuda buharlaşma yapıyor. Excimer laser'i biz PRK ve Lasik yöntemlerinde kullanıyoruz. Lasik yaparken flap(kapakçık) kaldırıp, excimer laser ile korneayı adeta yakıyoruz, dokuyu buharlaştırıyoruz. Mantıkları farklı. Femtosaniye laser ise kesme özelliği olan bir cihaz. Excimer laser dokuyu buharlaştırıyor yakıyor. Femtosaniye laser ise kesiyor.O yüzden teknolojileri birbirinden farklı. Yani excimer laserle smile yapamayız. Smile yaparken cihaz, korneanın 120 mikron derinliğinden önce üstten bir kesi yapıp sonra alttan kesip, dairesel 7,5 mm çapında bir halka dilimcik oluşturuyor. Bu dilimciği alabilmek için, çok küçük, 2.3 mmye kadar indirdim ben kesiyi, oradan girip alıyorum. Mantıkları böyle.


    2)Wavefront teknolojisi ve kişiye özel tedavi Relex Smile'da da mümkün mü?

    Ü: Henüz yok. Wavefront yok. Bir handikapı o.



    3)Relex Smile'da eyetracking özelliği var mı? Gözün yatay konumda içeride dönmesine karşı?

    Ü: Onu henüz tanıyacak sistem yok.

    Herhangi bir markerla işaretliyor musunuz gözün yatay konumda dönmesine önlem olarak?

    Ü: İşaretliyorum. Yüksek astigmatların olduğu için sedyeye yatmadan önce şuradan 0 ve 180 derecelik aksları işaretleyeceğim yatay pozisyonda. Onu işaretlemeden yaparsak zaten sklerotasyon dediğimiz şey olur, yani dönmeden dolayı tam tedavin olmaz, eksik ya da fazla düzeltme olabilir.


    4)Gözün vakumlanması sırasında hasta çok basınç hissediyor mu?

    Ü: Yoo. Relex Smile'da diğer, intralasik dediğimiz o ILasik yönteminde uygulanan basıncın 3te 1i kadar bir basınç. Çok az. Çok küçük bir halka bak bu(elindeki halkayı gösteriyor) Sadece şu korneanı kaplayacak kadar bir bölgeyi vakumluyor. Lasikte basınç 115-120 mm civaya kadar çıkıyor. Smile'da ise basınç 35-40 mm civaya çıkıyor.



    5)Operasyon esnasında lentikülü çıkarmak için ara yüzeyleri birbirinden ayırırken( gülüşmeler ) hangi aletleri kullanıyorsunuz? Onun da çeşitleri varmış sanırım.

    Ü: Spatül dediğimiz bir alet var onu kullanıyoruz.Ucu gaga şeklinde. Bende her iki tarzı da var.Fotoğraflarını istersen gönderirim sana.


    6) 2mmlik kesiyi korneanın alt kısmında mı yoksa yukarıda mı açıyorsunuz?

    Ü: Yukarıda.Kapağın olduğu bölgede. Sana hiçbir şekilde şey olmuyor.


    7) Tek elinizle mi işlem yapıyorsunuz iki elinizle mi?

    Ü: İki elimle.


    8) Relex Smile'da dereceler ve diğer ayarlar lasere manual olarak mı giriliyor? Hangi ayarlamaları yapmak mümkün?


    Ü: Bilgisayar ekranına manuel giriyoruz. Öbüründe de (lasik'i kastediyor) manuel giriyoruz zaten.


    9)Operasyon ücreti ne kadar?

    Ü: Operasyon ücreti pahalı işte.Bütün bu kadar teknoloji olunca pahalı. Bizim liste fiyatımız şuan 9500 lira. Muhtemelen euro farkından dolayı da bunu güncelleyecekler çünkü euroda biliyorsun %40lık bir devaluasyon oldu. Neden güncelllemek zorundalar çünkü her bir göz için firmanın sattığı bir alet var şu halka. Bunun her göz için 0'ını açıyoruz ve firma bunun tanesini 450-500 euroya satıyor. Euro yüksek olunca da haliyle...


    10) Operasyon sırasında gözlerin 0.50 derecenin altına ineceğini garanti edebiliyor musunuz?

    Ü: Onu garanti edemem. Şundan dolayı: Senin numaraların bir hayli yüksek. Özellikle astigmatın da yüksek. Astigmatın sağ 3.75 sol 2.25. Hastaların %90'ı 0.50 ye kadar düşüyor. Biz bunu %100 başarı kabul ederiz. Tüm dünyada + - 0.50 başarıdır. Zaten 0'ı garanti etmeyiz biz hiçbir zaman.

    Peki bende en azından 0.50 mümkün olacak mı? Çünkü şöyle bir durum var: Bu operasyonu tamamen gözlüklerden kurtulmak için istiyorum ben.

    Ü: Sana benzer yüksek astigmatlı olan 3 tane hastam oldu onlarda 0.25 ya da maksimum 0.50 kaldı.


    Bu kısımdan sonra diğer randevulu hastanın alınması ve bana da 2. ve 3. damlaların yapılması için dışarı alındım. Hala birkaç sorum kaldığını belirttim. Damlalardan sonra gözbebeğim büyüyünce zaten tekrar doktorun yanına alınacağımı o zaman kalan sorularımı sorabileceğimi bildirdiler.

    Dışarıda 15 er dakika aralıklarla 2. ve 3. damlam yapıldı. Sonrasında tekrar ölçüm alındı ve ardından içeriden takrar çağırıldım.


    Ü: Damlalı ölçümler ile damlasız ölçümler arasında 0.75lik bir fark çıktı. Miyop değerin sağ göz damlasız ölçüm 3.75ken damlalı ölçüm 2.75. Miyop değerinde güvendiğimiz değer damladan sonraki değerdir. Sol gözün ise 5 iken 4 çıktı. Neden? Damla yokken, gözbebeğinin arkasında göz merceğimiz var, mercek ölçüm sırasında numarayı olduğundan fazla çıkartabiliyor.Göz merceği uyum yapıyor.Uyum yapınca da göz numaranı yükseltebiliyor miyop değerlerini. Astigmatını etkilemez ama. Damlalı muayene yaptığımız zaman gözbebekleri büyüyor ve göz merceğinin uyum kabiliyetini devre dışı bırakıyoruz ve gerçek değerlerini ölçüyoruz. 3.75 ken 2.75. Bu bizim işimizi biraz karıştırıyor. Neden? Gerçek değerin aslında 2. 75 ama sen 3.50 ile net görüyorsun. Lazer yaparken 3.50 girdiğim zaman fazla düzeltmiş olurum bu sefer. 2. 75 girersem, küçüldükten sonra 2.75 ile deneyeceğim ben, ne kadar gördüğün önemli benim için.Yani 2 farklı değerin var senin.Gerçek değerin bu (sağ 2.75). Ama senin gerçek değerini girdiğimiz zaman yetersiz gelip bulanık görmen olabilir.

    Bu genelde olan bir şey mi?


    Ü: Olabiliyor. Bu kadar olmuyor ama mesela normalde 0.25, belki 0.50 fark olabilir ama seninkinde burada 0.75 fark var.


    O zaman beni merceğimin uyum kabiliyeti yüksek

    Ü: Mesela sol 4.50 ile gösterdim ben orada çok problem yok yarım numara kadar fark var ama sağ gözüne tekrardan bakmam lazım. Damlanın etkisi geçince yarın tekrar cam deneyeceğiz

    Ama biz şehir dışından geliyoruz.

    Ü:Başka türlü denemeden böyle ezbere yapamayız. Zaten lazeri bugün yapamayacağız göz bebeğinin küçülmesi lazım. 2.75le 3 ile ya da 3.25 ile net görürsen sorun yok. Ama 3.50ye ihtiyaç duyarsa o zaman ben lazer yapamayacağım seni. Bu sefer fazla düzeltmiş oluruz numaranı. Bu sefer de gözün hipermetropiye kayar fazla düzelttiğimiz zaman. 3te net göremezsen yapacak birşey olmayacak, o zaman gözlüğünü eksiltip seni 6 ay sonra bir daha göreceğim. Daha önce damlalı muayenen yapılmış mıydı hiç?

    Hayır.

    Ü: Damlalı muayene lazer yapılacağı zaman bizim olmazsa olmazımız çünkü gerçek değerlerini öyle öğrenebiliyoruz.


    Bu kısımdan sonra Ümit bey göz dibi muayenemi yaptı.


    Ü: Burada kalacak yeriniz var mı?


    Maaalesef ayarlamadık.


    Ü: Yukarıda ben istirahat ettirebilirim olmazsa sizi. Gözünün net gördüğü değer benim için önemli. Net gördüğü değer ile damlalı ölçüm değeri birbiriyle uyum içinde olursa yarım numaraya kadar toleransımız var bizim ama yarım numaranın üzerinde bir ihtiyaç duyarsa, mesela sağ gözün 3.75 ile net gördü. Şuan gözbebeğin büyüdüğü için cam denemesi yapamıyorum ama 6 saate kadar küçülüp normal hale döner.Yarın sana cam denemesi yapacağım. Yukarıda kalabilirsiniz bugün.Ben biraz hassasım titizim. Çoğu insan belki de damlasız muayene yapar da öyle üstünkörü bakar ama lazer yapar. Ama ben ömür boyu net görebilmen için... Sana bir oda verelim. Sabah cam denemesi yapalım uygun olursa yarın gün içinde yaparım ben lazerini. Uygun görmezsem gözlük numaralarını damlalı ölçümü baz alarak azaltırım, bi 6 ay sonra tekrar görürüm seni.

    Bundan sonra doktora birkaç soru daha yönelttim:

    1)Operasyonun ardından %100 oranında görme en geç ne kadar zaman sonra sağlanıyor?

    Ü: Smile'da 1. aya kadar net görme oturuyor. Bazen 3 aya kadar da sürebiliyor.Smile'da öyle bir durum var. Lasik olsa da zaten yüksek astigmatta 1 ya da 3 ay veririz biz. Smileda da sadece miyop olsan en geç 1 ay ama astigmatın olunca belki 3 aya kadar sürebilir o.Ama en kötü ihtimalle ilk zamanlarda bile %70-80 görürsün.

    2)Operasyondan sonra istenmeyen bir şekilde gözlerde numara kalırsa, yüksek,

    Ü: Öyle birşey beklemiyorum şuan

    1, 1.50 gibi mesela bir numara kalması mümkün mü?

    Ü: Hiç şuana kadar başıma gelmedi. Miyop olduğun için 0.50den yukarısı kalmaz ama astigmatın yüksek olduğu için belki 0.50 değil 0.75 kalabilir.

    3)Herhangi bir şekilde düzeltme operasyonuna gerek kalırsa peki hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

    Ü: Smile değil de PRK ile yaparız.


    4) Diyelim ki böyle bir düzeltme operasyonuna ihtiyaç duyuldu. Kaos kendisini gösterdi. Bunun ücretini ben mi ödeyeceğim yoksa Dünyagöz hastanesi mi karşılayacak? (Gülüşmeler)

    Ü: Onu sen ödeyeceksin. (Gülüşmeler) Bize bağlı bir şey olmaz kolay kolay. 3 ay içinde bir numara olursa biz onu düzeltebiliriz.Diyelim 2 yıl sonra 5 yıl sonra bir numara oluştu ona bişey diyemem çünkü bu gözün yapısıyla alakalı. ama 3-6 ay içerisinde birşey kalırsa biz bunu kendimiz telafi ederiz ücretsiz. Farzet ki 5 sene sonra 10 sene sonra oluşan numaralara birşey yapamayız.


    Bundan sonra doktora teşekkür ettim ve bize verilen odaya geçtim. Lavabosu ve duşu içerisinde olan, 2 kişilik özel bir odaydı. Burada 1 gece ücretsiz olarak kaldık. Akşam yemeği ve sabah kahvaltımız da odamıza getirildi. Oda veya yemekler için hiçbir ücret ödemedik. Verdiğimiz tek ücret doktorun muayene ücretiydi. (255 tl). Ertesi sabah gözbebeklerim küçülünce tekrar ölçüm alındı ve Ümit bey tekrar cam denemesi yaptı.

    Ü: Cam denemesi yapacağım şimdi. Bir de smile daha teknik ama sklerotasyon dediğimiz astigmatın açısını belirleyemiyor. İlasik'de var bu özelllik.Göz yatay pozisyonda ve otururken aynı olmuyor. Yattığımız zaman biraz dönebiliyor.Döndüğü zaman da astigmatın açısı oynayabiliyor. Biz bunu yatarken yapıyoruz smile'da. Gözün akslarını elle kalemle işaretliyoruz. Ama ilasik'de gözün fotoğrafını çekiyor ya, gözbebeği detaylarından iris detaylarından dönme açısını kendisi tespit ediyor.Göz tanıma sistemi var. Smile'da yok bu. Tek bir eksiği o smile'ın. Ama yakın zamanda belki de o geliştirilecek.İstersen bir bakalım sen mükemmeliyetçisin biraz onun geliştirilmesini de bekleyebiliriz. Astigmatın yüksek olduğu için. Yoksa miyop olsa sorun yok. Miyopta çünkü aks yok.Sadece numara var ama açı yok. Bunda (astigmatta) ama 0 ile 180 derece arasında bir açı var.


    Bu konuşmadan sonra cam denemesi yapıldı ve maalesef damlalı ölçümde 2.75 miyop çıkan sağ gözüm, şimdi damlanın etkisi geçip de gözbebeklerim küçülünce 3.50 ile net görebiliyordu. Bu yüzden şimdilik lazer olamayacağımı belirtti doktor. Gözlük numaralarımı, damlalı ölçümlere yaklaşacak şekilde düşürdü ve yeni bir gözlük almam için reçete yazdı. Gözlerim bu derecelere alışsın diye 6 ay beklememi sonra tekrar kontrole gelmemi söyledi.

    Her ne olursa olsun ben sonuçtan çok memnun kaldım. Smile olmayı düşünen herkes gönül rahatlığıyla Ümit beye muayene olabilir. 6 ay sonra tekrar muayene olunca buraya yeniden yazacağım. Şimdilik operasyon hakkkında bilgi edinmek isteyenler şu playlistten yararlanabilirler:


    https://www.youtube.com/watch?v=bgabwW9Wr84&list=PLd909ZDQXQ5MdUCKo7EWFVKCLyc3eQYLb


    Playlistte operasyonun nasıl yapacağı en ince ayrıntısına kadar öğretiliyor.
  • Geçmiş olsun şimdiden umarım istediğiniz sonucu alırsınız. Dediğiniz gibi bu teknoloji ile gözünü lazer yaptıran pek yok sanırsam çünkü internette yaşadıklarını aktaranlar bulunmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • designo D kullanıcısına yanıt
    Haklısınız millet memnun mu değil mi belli değil bu posttaki amac insanları bilgi sahibi etmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maliyet olarak yüksek olmasından ötürü hastalar pek tercih etmiyor anladığım kadarıyla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designo -- 10 Mayıs 2017; 15:18:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,5 ay önce smile lazeri dünya gözde bozkurt şenere oldum. 8000 tl ameliyat ücretiydi. Şuanda memnunum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptırdınız mı hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eekrcl E kullanıcısına yanıt
    Allah nasip ederse bu pazartesi randevum var ayrıntıları yazacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAROFCHER

    1,5 ay önce smile lazeri dünya gözde bozkurt şenere oldum. 8000 tl ameliyat ücretiydi. Şuanda memnunum

    7 haziran çarşamba günü Dünya Göz Ankarada oldum saat 15 civarı. Ameliyat 15dk sürüyor, ameliyat sonrası yanma batma gibi çok büyük sorun yaşamadım, ameliyattan sonra uyuyabiliyorsanız uyuyun.

    Ameliyattan yaklaşık 1 gün sonra görüntü geldi bende, doktorum koruyucu lensleri çıkardıktan bir kaç saat sonra.

    Şu an bulanık görüyorum hala, lens kullanıyormuşum da lensim hafif kaymış veya kurumuş gibi. Yakını görmede de sorunlar var. Doktorum yakını görme kalıcı olacak dedi, şaka mı yaptı anlamadım, biraz mala bağlamıştım soramadım :) Görüş 1 aya düzelirmiş, şu an bilgisayara bakarken de sorunlar oluyor, bekleyip göreceğiz.


    SAROFCHER sizde bu sorunlar oldu mu? Olduysa ne kadar süre sonra geçti?




  • runelgna kullanıcısına yanıt
    Kaç tl ye yaptırdınız. Birde smile dedemi koruyucu lens takıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 422422werker

    Kaç tl ye yaptırdınız. Birde smile dedemi koruyucu lens takıyorlar

    koruyucu lens bir gün sonra çıkıyor, fiyatı zaten ö.m atmışsınız, oradan yazdım. Sizin operasyon bitince haberleşelim hocam
  • Merhaba arkdaşlar bugun sabah 9 da smile tekniği ile ameliyat oldum gözlerim şuanda sisli ve bulanık görüyorum buda muhtemelen smile tekniğinde boşluk içinden lentükül çıkarılıyor vede bıçakla içinde gezdirim yapılıyor bunların izleri böyle görmeme neden oluyor sanırım ama doktor böyle olacağını baştan söylemişti. Onun dışında bu ameliyat için şunları söyleyebilirim ;

    -ilk başta ödeme yapıp üzerinizi ameliyat bölgesinde steril giydirip sizi makinenin oldugu odaya alıyorlar baya gelişmiş bir alet var. yatıyorsunuz kendi lazere yaklaşıyor falan siz rahat olmaya bakın daha sonra doktor size herşeyi anlatıyor neler yapmanız gerektiğini falan.

    - ameliyat esnasında Çok kasmayın kendizi acı veya yanma kesinlikle olmuyor gözlerinizi kırmaya veya cokda hareket ettirmenizede fazlaa gerek kalmıyor uyuşmuş oluyor. ama malesef hiçbişey hissetmiyorsunuz diyemem ilk esnada bişiler damlatıolar rahatsız edici oluyor ama rahat olunki doktor kolay iş yapsın zaten hoca her an konuşuyor anlatıyor herşeyi gözünüze makineye yaklaşıyor derken basınç olabiliyor biraz zamanla alışsanızda tüm işlemlerde 10 dk lık ameliyatta rahatsız olucaksınız özellikle gıcık bir şekilde gözünüze dokunuyorlar bunlar kolay şeyler deil elbet içinizden burdan çıkarın beni diceksiniz ama emin olun sonrası çok memnun olcaksınız. makinede 30 sn durunca gözünüz çok bulanık görüyor hatta birşey görmüyorsunuz DR oynuyor ediyor düzelmeye başlıyor bu arada makinedeyken gözünüz önce bembeyaz sonra karanlık olabılıyor buralarda panik etmeyin

    - ameliyat bittikten sonra ( 10 dk da bitiyor ) bulanık ve sisli görüntü hakim oluyor fakat yinede yüryebiliyorsunuz ve görebiliyorsunuz ancak 10 dk sonra yaklaşık 2-3 saat sürücek sancılı bir döneme hazır olun öyle smilede acı yok diyenlere itibar etmeyin gözünüz fena halde yanıyor ve acıyor tabikide çokça sulanıyor bu sürekli oluyor ve cidden keşke olmasaydım diyebilirsiniz güneş veya ışık çok fazla rahatsız etmesede yinede rahatsız ediyor 🙂 bu yanma ve acı 2-3 saat sürüyor ben eve gidip yatmıştım zamanla geçmeye başladı hafif uyumuşum kalkınca düzelmişti ( saat 13:00 )

    - ilerleyen Saatlerde gözünüz sisli ve bulanık şekilde kalıyor hafif kurama oluyor gibi ama tam çözemedim sisli görüntüden dolayı kuruymuş gibi geliyor. ama gözlüksüz halinizden daha net görüyorsunuz. damlalarınızı ihmal etmeyin düzenli kullanın şuan saat 21:00 bunları yazarken net göremiyorum sanki gözlük camınıza biri hunharca parmaklamışda o izlerle bakıyor gibisiniz yada gözünüzdeki lens kuruluktan buğulanmış gibi görüyorsunuz heryeri. ama zerre gram acıma yanma yok ilk 3 saati atlatırsanız hiçbirşey hissetmeyeceksiniz...

    --- ilerleyen günlerde editleyeceğim şimdilik yazacaklarım bu kadar --- ( ameliyat 7000 TL tuttu )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 422422werker -- 13 Haziran 2017; 10:59:2 >




  • runelgna kullanıcısına yanıt
    yakını net görüyorsunuz şaka yapmış. ama sizinki smile yöntemi mi. çünkü lens felan takılmıyor smile yönteminde. bilgisayara bakma 1 buçuk aya düzelir. buğulu görme de 1 aya düzelir. arkadaş uzunca anlatmış. aynı komlikasyonlar oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAROFCHER

    yakını net görüyorsunuz şaka yapmış. ama sizinki smile yöntemi mi. çünkü lens felan takılmıyor smile yönteminde. bilgisayara bakma 1 buçuk aya düzelir. buğulu görme de 1 aya düzelir. arkadaş uzunca anlatmış. aynı komlikasyonlar oluyor.

    Evet smile yöntemi hocam, bir gün lens kalıyor gözde, ertesi gün çıkarıyor. Şu an yakın düzeldi sayılır, 1 hafta geçti ameliyattan, şu an daha iyi görüşüm. Arkadaşın bahsettiği sıkıntılar bende de çok olmadı, öyle dayanılmayacak bir şey yok. Ameliyat da rahat geçti benim.

    Şu an görüş nasıl sizde? Bulanıklık, göz kuruluğu vs var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runelgna -- 14 Haziran 2017; 13:9:28 >
  • runelgna kullanıcısına yanıt
    Hocam relex smile da lens olmuyor size farklı birşey yapmış olmasınlar? Üstte yazan arkadaş gibi ameliyattan hemen sonra 10-15 dk yürüyebilecek şekilde görebiliyorsunuz sonrasında her gözünüzü açtığınızda sulanıyor. Acı var ama çokta değil yani buna acı diyorsak prk ve normal lasik kim bilir nasıldır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezergecer26

    Hocam relex smile da lens olmuyor size farklı birşey yapmış olmasınlar? Üstte yazan arkadaş gibi ameliyattan hemen sonra 10-15 dk yürüyebilecek şekilde görebiliyorsunuz sonrasında her gözünüzü açtığınızda sulanıyor. Acı var ama çokta değil yani buna acı diyorsak prk ve normal lasik kim bilir nasıldır.

    Hayır eminim hocam, ben de ameliyattan sonra yürüyerek çıktım, lensleri bir gün sonra kontrolde çıkardı doktor. Lasikte gözü sakınmak gerekiyormuş, bunda sakınmana gerek yok yumruk de yesen tırnak gibi bir şeyle çizilmedikçe sorun olmaz dedi hatta
  • runelgna kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman ikimizden birine farklı bir işlem yapmışlar :) Ertesi gün benim de kontrolüm vardı ama sadece o alnımızı dayayıp ışıklı olan aletle gözlerime baktı başka birşey yapmadı. Bilemedim şimdi kime nasıl yaptılar ama benim normal görüş 7.günde geldi damlaları da 10.gün kestim yanma batma ve kuruluk olmadığı için.
  • runelgna kullanıcısına yanıt
    göz kuruluğu büyük oranda azaldı. gün içerisinde gözümün yorulduğunu hissediyorum sadece. bulanıklık da yok. sadece sol gözüm sağ gözümden daha iyi görüyor. sağ gözümde çok az da olsa numara kalmış olabilir. doktor 0.28 derece olduğunu bunun da normal olduğunu söyledi. hatta bu dereceyi anlaman bile zor dedi. ben yine de başka bi hastanede gözlerimi yeniden ölçtüreceğim
  • Hangi Hastanede olmuştunuz siz? Ben Dünya Göz Ankara. 1 ay sonra normale döndüyse ve bir sıkıntı yaratmıyorsa çok iyi
  • 7000 tl iyi para imiş.

    Ben Prk için 2000 tl fiyat aldım.

    Nasip olursa bayramdan sonra yaptırmayı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shipp12

    7000 tl iyi para imiş.

    Ben Prk için 2000 tl fiyat aldım.

    Nasip olursa bayramdan sonra yaptırmayı düşünüyorum

    Hocam konu relex ama prk için kim verdi o teklifi ?

    Ben Türkiye hastanesinden bin dolar ( pazarlıkla 3 bin TL'ye düştü) , bayrampaşa Koç üni hastanesinden de 4 bin tl teklif aldım.. bana bayağı geçiriyorlar heralde ve şimdi bunlar da iyi hastaneler ve hatırı sayılır doktorlar diye iki katı para bayılmak istemiyorum ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feriköylü24 -- 23 Haziran 2017; 3:22:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.