Şimdi Ara

Relex Smile Lazer Göz Ameliyatı olanlar yaptıranlar yorumları (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
24
Favori
124.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • deliemre34 kullanıcısına yanıt
    Biz ameliyattan önce bir gözde 0,50 ,diğeri 0 olacak şeklinde konuşmuştuk.2 hafta önce başka bir doktor kontrolünde ikisinin de 0,50 olduğunu öğrendim.Bazen görüntü çok net oluyor,bazı zamanlar bulanıklaşıyor.Ama bunun da smile yöntemiyle alakalı olabileceğini söylüyorlar.Her yöntemin avantajları ve dezavantajları varmış.Korneam ince olduğu için sanırım bana en uygun yöntem buydu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dilerdim D kullanıcısına yanıt
    Malesef evet. Kalan numaralar hakkında bir iki gün sonra daha net yazarım tekrar gideceğim.

    Sol gözüm. Astigmat Miyoptu. Ameliyattan sonra 0.75 miyop 0.25 astigmat çıktı.

    Sağ gözüm ise astigmattı sadece yüksek astigmat vardı. 0 numara 1.25 astigmat çıktı.

    Ameliyattan 1 2 gün sonra benim sol gözümde bulanıklık vs kalmadı sabah kalkınca oluyordu bazen. Ama ciddi anlamda bulanıklık hiç olmadı. Yorulunca vs bulanma odaklanma sorunu yaşamadım.

    Ama aynısı sağ için gecerli değil. Ne örümcek ağı gibi uçuşan şeyler eksik oldu. Nede tam bir görüş oldu. Başlarda sadece biraz daha bulanıkken git gide gözlük takarsın çıkarınca yazılarda kayıklaşma olur ona benzemeye başladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redee -- 17 Temmuz 2020; 2:34:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba
    21 Aralık 2019 da smile lazer olmuştum.
    İlk defa son beş gündür hem sol hem de sağ göz çok net görmeye başladı.
    İnşallah bozulmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dilerdim

    Biz ameliyattan önce bir gözde 0,50 ,diğeri 0 olacak şeklinde konuşmuştuk.2 hafta önce başka bir doktor kontrolünde ikisinin de 0,50 olduğunu öğrendim.Bazen görüntü çok net oluyor,bazı zamanlar bulanıklaşıyor.Ama bunun da smile yöntemiyle alakalı olabileceğini söylüyorlar.Her yöntemin avantajları ve dezavantajları varmış.Korneam ince olduğu için sanırım bana en uygun yöntem buydu.
    Ameliyat olali 5.gündeyim çok memnunum netlik gidip gelmiyor gittikce göz netleşiyor şuan da zaten çok net goruyorum gibi bir sey gözüm ara sira agriyor o kadar miyop 0 astigmat icin haftaya tekrar baktiracam doktora niye forumda %80'nin de görüntü gidip geliyor doktor ve biraz şans işi sanirim benim ilk gün agri,batma,sulanma hiçbir şey olmamişti mesela



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliemre34 -- 15 Temmuz 2020; 11:32:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redee

    Uzak durun bu isimden sıkıntı çıktımı umursamaz bile ameliyattan önce farklı sonra farklı konuşuyor. Sağ gözün hala bulanık ve numara var. Önermem.
    Hocam ben gayet memnun oldum.Daha 5.gündeyim görüş mükemmel oldu ben bu kadar beklemiyordum Doktor da zaten 1 ay süresi var tam görmek için dedi.Benim de astigmat 5.5 ama en fazla 0.75 kalmiştir diye dusunuyorum bende de ucusan cisimler vardi tam tersi çok azaldilar gayet mutluyum ben
    Ayrica her hastada farkli sorunlar çikiyor sanirim tam iyileşme 6 ay sürüyor biraz sabır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliemre34 -- 15 Temmuz 2020; 11:40:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crazy Goat

    bir kişi de cam gibi görüyorum bulanık görme sorunum yok desin ya
    açıkcası ben bu konuyu uzun süredir takip ediyorum ve en iyisi gözlükte devam etmek
    Ameliyat olali 5.gündeyim yüksek miyop ve astigmat vardi şuan da bir sorun yaşamiyorum neredeyse tam net degil ama cam gibi goruyorum bulaniklik yok ağri sizi batma yok.Ucusan cisimler vardi o bile azaldi gibi çok az göruyorum artik.
    Bu ameliyatta Doktor çok önemli cihaz da önemli konyanin bilmem neresinde yaparsan bu ameliyati gelip burada sorun yaşiyorum tarzinda konular açman olasiliği çok yüksek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deliemre34 kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun, umarım ilerleyen süreçlerde bir sıkıntı çıkmaz. Nerede ameliyat oldunuz, fiyat olarak ne kadar tuttu? Önerileriniz, tavsiyeleriniz neler ?
  • Arkadaşlar bu arada bilginiz olsun Schwind Atos diye yeni bir makina yaptı ve Smile tekniği ile aynı ve ismine Smartsight demiş. Yöntem yine ufak bir kesiden lentikül çıkartımı. Zeiss Visumax makineye göre artısı otomatik göz takibi ve cyclotorsion düzeltme (gözün kendi ekseni etrafında dönmesi) gibi göz hareketlerini takip lazer esnasında takip edebilen yazılımı yapmış. Schwind makinelerin lasik yapan Amaris serilerinde 7 eksen göz takibi yapabilen cihazı mevcut. Bakalım Türkiye'de hangi hastaneler bu makineyi alacaklar. Birde şunu kesin olarak söyleyebilirim , artık firmalar lasik yerine smile tekniğine dönecekler. Bugün elinde lasik makinesi olanlar ve kötüleyenler yarın bu tekniği yapan makineleri alınca bakın nasıl kıvıracaklar ve smile yöntemine dönecekler bekleyin görün.
  • zeus_yalcin Z kullanıcısına yanıt
    PM'e cevap yazamadım telefon no.doğrulama istiyor..
    Benim şahsi görüşüm eğer lazer ameliyatı olacaksanız tüm yöntemlerle lazer uygulayabilen bir hastane ve ameliyat konusunda tecrübeli bir doktor bulmanız gerekiyor. Şimdi siz no-touch reklamı malum bir hastane var oraya gitseniz gözünüz uygunsa bunu yapalım diyecek. Veya x hastanesinde sadece lasik için makina varsa adam size bu yöntemi önerecek. Teknik olarak 3 yöntem var. PRK , Lasik, Smile. PRK nın kendi içinde farklı kullandığı makineye ve tekniğe göre farklı yöntemleri var (eski usül prk,lasek, daha yeni no-touch) Lasik dünyada en çok kullanılmış yöntem. Bu yöntemi de farklı makinelerle farklı tekniklerle yapabiliyorlar. Açıkçası bunlar hastanenin elindeki cihazın son teknoloji cihaz olup olmamasıyla ilgili. Klasik lasik var ilasik var,contoura lasik var. En iyisi yeni teknoloji femto lazerle yapılan ve kişiye özel tedavi sunanı. Kimi cihaz var göze ışık gönderiyor 200 numune alıp göz haritası çıkarıyor , kimi cihaz var 22000 numune alıp daha detaylı göz haritası çıkarıp normal görüşten daha iyi görüş elde edebilecek tedavi imkanı sunuyor (korneal aberasyon varsa)

    Şimdi risk açısından bakacak olursak bir kere hepsinde istenmeyen durumlar gelişebilir, hiçbiri sıfır risk değil. Mesela Trans PRK yöntemi ile hemen iyileşemiyorsunuz ama bu yöntemde lasikte olduğu gibi kesi yok ve yeni nesil makinalar ile yapıldığında (Örneğin Schwind Amaris 1050 ve Smartsurface modüllü olanı) femto saniye lazer,7 eksen göz takibi ,özel yazılımla düzgün bir yüzey oluşturulması ,kişiye özel tedavi desteği,gözün vakumlanmaması,göze dokunulmaması gibi özellikleri ile hem doktorun işini kolaylaştırıyor, hem de makinenin teknolojisi güzel bir tedavi sağlıyor. Yani ben şahsen No-Touch PRK için uygun aday olsam, iyileşme sürecini dert etmesem bu işi bu makine ile yapan bir hastane tercih edip bu konuda yıllarca ameliyat yapmış uzmanlaşmış bir doktora ameliyat olurum. (Dünya Göz Ataköy'de SmartSurface varmış)

    Lasik dediğim gibi en fazla uygulanan yöntem fakat flap kaldırma olayı göz sinirlerinide kestiği için göz kuruluğu gibi etkilerin olma olasılığı daha yüksek. Lasik teknolojisi de tabi zaman içinde çok gelişti ve şu an yine göz haritasını çıkarıp kişiye özel tedavi seçeneği sunan,doktorlara ve hastaya hata payı bıraktırmayan göz takip sistemleri vb. içeren keskin görüş imkanı sunan makinalar var. Her tekniğin kendi riski olduğu gibi bununda var. Örnek göz kuruluğu,flap kaynaklı komplikasyonlar..

    Gelelim Smile yöntemine. Bence en iyi yöntem bu çünkü kesi çok küçük ve lazer sonrası lasik gibi hızlı iyileşme sağlanıyor. Görüş tabi bir anda çok net olmayabilir , lasik'e göre biraz daha uzun oluyor ama ağrı sancı olayı az ve lasikteki gibi büyük bir kesi yapılmadığı için daha iyi. Fakat şöyle de bir durum var ki yeni bir teknik olduğu için piyasada çok makina çeşidi yok. Bu işi bildiğim kadarıyla şu an sadece Zeiss Visumax makine ile yapabiliyorlar. Şu an bu makine birçok son model lasik makinesinde olan göz hareketi takibi , otomatik vakum şiddeti ayarı vb. gibi özellikleri barındırmıyor ve en önemlisi kişiye özel tedavi seçeneği sunmuyor. Fakaaaat doktor gözünüzü inceler , korneada bir anormallik görmez ve sizde kişiye özel tedaviye gerek yok derse o zaman sıkıntı yok. Fakat yazılımsal anlamda bu cihazın gelişmesi gerekiyor. Schwind Atos bu eksiklikleri gidermiş mesela ama kişiye özel tedavi hala sunmuyor olabilir.. Haa birde ufakta olsa numara kalabiliyor sanırım. Doktor faktörü burada da önemini gösteriyor aslında.

    Özetle, hastane seçimi çok önemli. Muayene olduğunuz hastanede Smile , ilasik ve no-touch olsun. Makineler çok önemli. Muayeneyi olduğunuzda doktor kornea kalınlığı ve göz haritasını inceleyip en iyi yöntemi size söyler.Sonrası sizin kararınız. Ben mesela No-touch ve smile düşünürüm ama lasik istemem. Gerekirse yaptırmam gözlük takarım. Birde imkanınız varsa 2 doktora gidin. Yöntem belli olduktan sonra alternatif hastane de araştırabilirsiniz.




  • Redee R kullanıcısına yanıt
    Kontrole gittiniz mi acaba?Sonucu çok merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    24 yaşındayım, gözümde astigmat ve miyop var. Lazer olmayı düşünüyorum. Memnun olanlar da var, olmayanlar da. Açıkçası biraz çekimser kaldım. Ne tavsiye edersiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • no touch fiyatları nedir bilen var mı
  • Hk@n kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bu durum gözünüzün mevcut durumu ve göze uygun yönteme göre değişkenlik gösterir. Kornea kalınlığı inceliği ve göz numaralarınız önemli.
  • Herkese merhaba lazer yaptırmak isteyenlere yardımcı olmak üzere yazıyorum.Ben de 3 sene önce Bozkurt Şener e smile lazer yaptırdım numaralarım 3.75-4 astikmat 1 civarı idi.Göz muayenem normaldi(Kornea kalınlığı vb.) Yaklaşık bir yıl göz kuruluğu şikayeti oldu. Görmenin tamamen normalleşmesi çok uzun süre bilgisayara baktıktan sonra bulanıklaşmanın geçmesi 2 yıl sürdü. Şu an kuruluk yok sağ inanılmaz net. Sol da net. Bana göre sol normal sağ göz normalin üstü net görüyor.Sanırım biraz sabırlı olmak gerekiyor. Kararsız olanlar için yazdım ben de çok kararsızdım muayene için gittim aynı gün lazer oldum geldim. Denemeye değer gözlüksüz bir hayat çok daha güzel. Ücret yüksek olabilir fakat doktorun yaptığı smile lazer ameliyat sayısını göz önünde bulundurmak lazım. Tecrübe bence önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediklerinize aynen katılıyorum...
    Bu yöntemde iyileşme süreci uzun sürüyor...
    Bir ara sol gözüm çok iyi görüyordu, birkaç aydır ise sağ gözüm sanki daha iyi görmeye başladı...her iki gözünde tam olarak iyileşmesi için sanki beyin ayarlamalar yapıyor gibi. Bu şekilde değişiklikler oluyor ama görüşüm kötüya değil günbegün daha iyiye gidiyor.
    Acaba sizin gözlerinizde de bu şekilde git-gel ler olmuş muydu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecurly -- 15 Ağustos 2020; 13:11:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşar merhaba, bu yöntemle henüz ameliyat olmuş birisi olarak değerlerim, R:8.00 1.50astigmat L:7.25 1.00astigmattan R:1.25miyop L:0.50 0.25astigmat derecelerine düştü, birinci gün bulanıklık mevcut sanki gözlüğe parmağınız değmiş izi kalmış şeklinde ancak umuyorum ki bu sizlerinde bahsettiği geçici pus bulanıklıktır. Uzağı göremekten ziyade cam gibi bir netlik yok ancak normal olduğunu düşünüyor ümid ediyorum.

    Yüksek numaraya göre kalan değerlerim ilk gün için mi böyledir bilemiyorum ama kıyaslanırsa görmeyenden görene geçildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar

    sol ve sağ gözüm 4 derece miyop 0.50 de astigmat var.

    SMILE lazer olmak istiyorum. Ankarada hastane ve doktor öneriniz var mı ? Gidip muayene olayım. Fiyat alayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Return to Monke

    Arkadaşlar korneası 450-500 arasında olup tedavi olan var mı? Bazı yerler tedavi ediyormuş sanırım ama benim gittiğim doktor ben etmem riskli dedi. İlla olmak zorunda değilim ama olursa da hoş olur tabi.
    Hocam sizin kornea kalınlığınız nedir sorabilir miyim ?
    Doktorlar normal kalınlığınızda size keratokonus uyarısı yapıyor mu lazerden bağımsız risk faktörü diye ?
    Bilhassa şundan soruyorum lazer sonrası sizin kornea kalınlığınıza gelenleri değerlendirebilmek açısından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leo80 L kullanıcısına yanıt
    465

    Doktor kornea kalınlığını makineye gireceğini,sonra da makinenin uyarı verip vermeyeceğini kontrol edeceğini söylemişti. Ondan sonra da çok önemli değilse yapmayız diye aradı bizi. Riskli olduğunu belirtti. Fakat dediğiniz şeyler alakalı bir bilgi vermedi.

    Dediğiniz şey hakkında bir bilgim yok. İlk defa duydum. Doktor sadece gözlerini ovalamaktan kaçın demişti. Belki de genetikten olmuştur dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Return to Monke

    465

    Doktor kornea kalınlığını makineye gireceğini,sonra da makinenin uyarı verip vermeyeceğini kontrol edeceğini söylemişti. Ondan sonra da çok önemli değilse yapmayız diye aradı bizi. Riskli olduğunu belirtti. Fakat dediğiniz şeyler alakalı bir bilgi vermedi.

    Dediğiniz şey hakkında bir bilgim yok. İlk defa duydum. Doktor sadece gözlerini ovalamaktan kaçın demişti. Belki de genetikten olmuştur dedi.
    Anladım hocam teşekkür ederim, doğrudur göz kaşımanın astigmatizmaya sebebiyet vermesi ve kerotokonus rahatsızlığına uzun zamanda olumsuz yönde etkisi vardır. Dediğim şeyle alakalı bilgi vermediyse problem yoktur zaten kornea inceliği tek başına bir etken değil kornea topografisinde dik alanlar olmasıyla ilgili. Bana da kornea kalınlığınızla normalden kalın olan korneaların ameliyatı sonrası durumuyla ilgili fikir verdiniz risk açısından net birşeye ulaşamamıştım farklı bilgiler mevcut.
    Sağlıkla kalın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.