Şimdi Ara

Protez Saç Hakkında (Saç Ektirmek İsteyenlere) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
834
Cevap
37
Favori
259.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Emre101010 E kullanıcısına yanıt
    Protez saçlarda eğer doğallık ön planda ise saçın yoğunluğu ona göre seçilmeli ve ömürleri de saç yoğunluğuna, saç kalitesine, alt yapı malzemesi ve işçiliği ne göre değişir. Benim getirtdiğim protez saçlar ortalama 1 1.5 yıl da yenilenmesi gerekir. Ben sahsen senede 1 saçımı yeniliyorum. Ha 2 senede kullanırsın 3 senede kullanırsın. Ama senede bir yenilemek doğallık için daha iyi sonuç verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleasure1903 -- 10 Mart 2020; 10:52:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pleasure1903 kullanıcısına yanıt
    Pleasure hocam selamlar, konudaki tüm yazdığın bilgileri okudum. Ticari bir beklentin olmadığını düşünüyorum.
    Şimdi bu işe sıfırdan girmeyi düşünen benim gibi ortahalli biri için tavsiyelerini merak ediyorum. Nerden başlayalım. Kafa ölçüsü olmadan direkt sipariş mi verelim, mavi bant işini nerden çözelim?
    Senin alım yaptığın yerleri paylaşabilir misin foruma, ayrıca bu temizlik ve bakım işlerini YouTube üzerine yüklesen de bizden bolca dua alsan çok mu :)
    Yardımlaşmayı sevdiğini görebiliyorum, Bu konu ile ilgili WhatsApp grubu da kurabilirsin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba. ben yaklaşık 20 yıldır protez saç kullanıyorum. eğer daha önce hiç kullanmadıysanız bir saç merkezi ile iletişime geçmeniz daha faydalı olabilir. tecrübeniz olmadığı için karşınızda bir muhatap firma olması, size saçın bakımı konusunda yardımcı olunması gerekir. bir çok farklı alt yapı modeli var. isteklerinize uygun modeli seçmelisiniz. protez saçlarda doğallık ön plana çıkınca saçların ömürleri azalmaktadır. doğal görünüm için saçın yoğunluğunun normal olması gerekir. ne kadar yoğun saç yaptırırsanız tabi ki o kadar uzun süre kullanırsınız ama orta yoğunlukta bir protez ortalama 1 yıl sorunsuz kullanılır. ki zaten zaman içerisinde saç telleri ilk günkü parlaklığında kalmıyor. yani 2-3 sene aynı protezi kullanmayı düşünmek pek güzel sonuç vermez şahsen. kaliteli bir protez saçın ortalama maliyeti 250-300 dolar civarlarındadır. bizim ülkemize en uygun saç türü Hint saçıdır. ön tarafta ince düğüm ve bleached knot denilen ağartma işlemi sayesinde doğallık verilir. bu önemli konu. derin ağartma yada hafif ağartma yapılır isteğe göre. ölçünüze uygun şekilde protez saç almalısınız yoksa bolluk yapabilir. mavi bandı alışveriş sitelerinde bulabilirsiniz. benim tavsiyem yanlara arkaya (tül olmayan PU denilen malzeme üzerine) walker tape ultra hold beyaz bant. ön tarafa su bazlı yapıştırıcı. (yada tül kısım için delikli mavi yada düz mavi bant) bant her zaman biraz parlama yapar alın çizginizde. video aklımda var aslında belki yapabilirim. bakımınızı 7-10 günde bir düzenli yapmalısınız. çok sıcak suda yıkanmaması gerekir. saçın kesimi de apayrı bir özen isteyen konu. ustura ile inceltirmesi gerekir. 2 saat kadar zaman ayrılması gerekir kesimi için. protezi kafanıza takmakla biten bir iş değil. bununla yaşamaya alışmak lazım, özenli kullanmak lazım.




  • örnek vermek gerekise fotoğrafta ki gibi  Protez Saç Hakkında (Saç Ektirmek İsteyenlere)
  • pleasure1903 kullanıcısına yanıt
    Gayet doğal duruyor sizinki. Saç merkezleri nedense para tuzağı gibi geliyor, düzgün yorum alan görmedim. Kendim sıfırdan başlamak isterdim, ancak çevremde de yok kullanan. Marmaris'teyim, burada sadece bir saç ekim merkezi var.
  • pleasure1903 kullanıcısına yanıt
    maliyetine ne kadar karla satıyorlar? yani şu an böyle bir saç için ne kadar ödememiz gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşman kullanıcısına yanıt
    Bana 1500 lira civarlarında maliyeti oluyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese selamlar, yaklaşık 2 yıldır protez saç kullanıyorum. Arkadaşlarımızında dediği gibi bir çok firma daha fazla saç satmak için bakımlarını kötü yapıyorlar. İşini hakkıyla yapanlar varsa ne mutlu.. Minimum 1 yıl rahat götürecek saç, 6 ay sonra ömrünü tüketiyor. Tabi doğala yakın saçların ömrünün kısa olduğunu biliyorum. Fakat 6 ay da çok kısa. Protez saça başlayacak arkadaşlara naçizane tavsiyem kullanımına alıştıktan sonra bakımları kendileri yapmaları. Cilde rahat gelecek bantları denemeleri gibi...

    Bende birçok sefer saç ektirmeyi düşündüm. Fakat doktor ne kadar iyi olursa olsun, insanın kendi vücut ve cilt yapısı önemli bir durum teşkil ediyor. Yani saç tutmama olasılığı da bir hayli yüksek. Mesleğim oyunculuk, kamera karşısında daha iyi bir görüntü avantajıma oluyor, ama bakımları düzgün yapmazsam bu sefer de dezavantaj sağlıyor. Başka bir meslekte olsaydım, düşünür müydüm bilmiyorum. ama kel iken ne kadar traş olup bakım yapsam da "bakımlı olmak" hissini yaşamıyordum. Protez saçın zorlukları var evet, ama düzgün yapılınca da gerçekten bakımlı ve rahat hissediyorsunuz.

    Protez saç bakımını, kendi bakımınız gibi düşünmenin avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Dikkat etmenizi istediğim konu duş alıp, kişisel temizlik yapımı değil, çok daha iyi bir görünüme kavuşmak için zaman ve maddiyat harcamaktır. İyi bir görünüme kavuşmak için başta biraz sıkıcı (o da kişiye göre değişir) bir süreci kabul etmek gerekir. Ancak görünümünüz istediğiniz gibiyse bu "sıkıntı" daha katlanır olacaktır ve zamanla da "sıkıntı" gelmemeye başlayacaktır. Kısacası protez saç sürekli bakım ve bakımlı olmayı gerektiriyor.

    Cildinize uygun doğru bant ve ekipmanla gayet rahat olursunuz. Başta bant değişimi, kremlemeler, saçı yumuşatmalar, saçın doğal görünmesi için kesimi ve daha pek çok soru işaretiniz olacak ve zamanla bu soru işaretlerinin hepsi gidecektir.

    Bana göre burdaki asıl soru şu: iyi görünmek mi? iyi hissetmek mi?

    İyi bakılmış kaliteli bir bir protez saçla bence kesinlikle iyi görünürsünüz. Ama iyi hissetmek için bu tip bir saçla yarı yolda kalmayacağınızdan emin olmanız gerekir. örneğin başta bakım yaptırabilecek bir şehirde olmazsanız ya da şu an ki salgın gibi heryer kapalıysa veya malzeme eksiğiniz varsa cidden sıkıntılı olabiliyor. Doğrusunu söylemek gerekirse ben pek emin değilim. Ama iyi görünüyorum... Yani benim için artısı daha fazla...

    Bakımları ustaca kendileri yapan arkadaşlar var onlara imrendim. Bunu söylemeden geçemeyeceğim. Ben ne kadar ince çalışsamda, gittiğim firmadaki kuaförler kadar temiz bir işçilik yapamıyor-dum. Zamanla ilerleme kaydediyorum tabi. Malumunuz virüs salgını heryeri kapatınca iş başa düştü ve kendim yapıyorum. Gayet de iyi iş çıkardım. Ancak dürüst olmak gerekirse insanı bazen zorluyor, çünkü mecbur oluyorsunuz. İyi bakmanız gerekiyor.

    Geleyim bu başlığa, arkadaşlar bu başlığı okuduğuma çok mutlu oldum. Hiç bilmediğim şeyleri öğreniyorum sayenizde. Bir kaç sorum olacak sizlere:

    -Bant sökücü sıvı olarak ne öneririsiniz? Bant ve cilt arasına ultra hold tarzı bir ürün tavsiye eder msiniz?
    - kendi yapıştırdığım bantların ömrü neden daha kısa sürüyor?
    -tatil de ya da 10 günü geçen bir süre zarfında bakım yapacak ortam olmazsa ne önerirsiniz?
    (Salgın biterse şayet yurt dışına çıkma durumum var 30gün)
    -Son olarak da bazen bantların bakım gününden önce etkisi hafifleye biliyor, acil durumlar, pratik çözümler için ne öneririsiniz?

    Herkese kolay gelsin.




  • adrenaline50 kullanıcısına yanıt
    İşin ehli olmuş arkadaşlar cevaplarsa ben de bu soruların cevabını merak ediyorum

    Sadece bant süresi konusunda kendi fikrimi söyleyeyim, birincisi sanırım ultra hold'un sıvısını sürmeleri tutuculuğu artırıyor, ikinci olarak tecrübe ettiğim kafa derinizi nasıl temizlediğinizin önemli olması. Kullandığınız şampuan çabuk yağlanmaya sebep oluyorsa, bantlar daha çabuk atıyor. Cildinize en uygun şampuanı kullanmanız avantaj olacaktır. Birde protez altında saç varsa ve kısa bırakırsanız sert olacağı için yapışmayı etkiliyor. Makineyle komple almakta fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    likit ultra hold yapıştırıcı tül kısım için uygulanmaz. likit yapıştırıcılar thin skin alt yapılar için kafaya direk sürülür. güçlü olduğundan tül kısımlara uygulanırsa tülü yırtma ve tülden temizleme sırasında aşırı zahmet olabilir. ön kısımda doğallık için su bazlı yapıştırıcı kullanılması gerekir. Ghost Bond platinum XL vb. ban için ise ön kısımda mavi bant kullanılmalıdır. yan ve arkalara beyaz ultra hold bant öneririm. 1 haftada düzenli bakım yapılmalıdır. kafa yağlanması için protezi takmadan önce herşey hazırlandıktan sonra kafaya monte etmeden önce kafa deresinin üzeri pamuğa izopropil alkol döküp silinmelidir. böylece kafada ki yağ birikintisi alınacaktır. ayrıca Walker Tape'in Scalp Protector isimli ürünü kafa üzerine sürülüp kafada ki yağlanma ve terleme azaltılabilir.
  • muratdem88 M kullanıcısına yanıt
    maliyeti saçın kalitesi, alt yapının ve işçiliğin kalitesine göre değişmektedir. kaliteli bir protez saçı 210 dolar civarlarına mal edersin. saçın ömürleri saç yoğunluğuna ve saçın kullanımındaki hassasiyete göre değişir. doğal orta yoğunlukta bir protezi 1 sene sorunsuz kullanırsın. çok sık protezi ki bunlar özel sipariş ile yapılır ortalama 2-3 sene kullanırsın. ama çok sık saç doğal sonuç vermez. yılda bir protezi yenilemek görünüş olarak daha iyi sonuçlar verir
  • pleasure1903 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam. Likit yapıştırıcıyı benim gittiğim yerde bant üzerine sürüyorlar, kastettiğim oydu. O şekilde yapınca biraz daha uzun süre tutuyor sanırım.

    Bu scalp protector 10 günde 1 bakım yapan için ne kadar gider sizce? Benim kafa derisi yağlı, 10 günün sonunda bile baya bant erimiş oluyor. Saçı da mecbur bi kapta solventin içinde 5-6 dk bekleterek temizliyorum. Bu konuda bi öneriniz olur mu? Erimesini engellemek için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Yan ve arkaya walker tape Ultra hold beyaz bandını kullanın. Akma yapmaz. Mümkün olduğu kadar bant erime yapmadan bakım yapın saça zarar verir ilerleyen zamanda tortu oluşur. Saçtan temizlemesi zorlaşır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muratdem88 M kullanıcısına yanıt
    Ucuz fiyat vermiş incele güzelse al dene

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muratdem88 M kullanıcısına yanıt
    Ta büyük ihtimal hayvan kılıdır kardeş iyi araştır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesajlarınız kısmına bakabilir misiniz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstat selamlar

    bende ilk saç ekimimi yaptırdım ama tutmadı ikinciyi düşünürken protez saç geldi aklıma.

    Eğer olurda proteze yönelirsem ilk alımım mutlaka bir firmadan olur ama Türk firmalarının verdikleri fiyatları görünce ( 4 - 5 bin ) ve alibaba ile karşılaştırınca resmen dalga geçtikleri ortada..

    *Yurt dışından ( alibabadan ) getirdiğin saçlar muhtemelen uzun geliyordur. Bunların kesimini nasıl yapıyorsun veya yaptırıyor musun ?
    *Ölçüyü, Rengi vs onları belirliyorsun.


    Şimdiden çok teşekkürler
  • xyor kullanıcısına yanıt
    merhaba
    öncelikle bir konuya açıklık getireyim ben alibaba'dan saç getirmiyorum. orada ki saçların kalitesi hakkında pek fikrim yok. Ben 15 yıldan uzun zamandır protez saç kullanıyorum. Kalitesine güvendiğim bir fabrikadan ne istiyorsan o şekilde isteğim doğrultusunda getirtiyorum. uzun yıllardır aldığım için fabrika yetkilileri ile irtibatım kuvvetli. güzel sonuçlar çıkarıyorum. şunu da belirteyim, saç telleri, hayvan kılından, sentetiğe, ve farklı farklı ırk saç kıllarına kadar değişir. hint saçından, brezilya saçına kadar. en yaygını Hint saçıdır. çünkü yumuşaktır. kaliteli bir el işçiliği alt yapı malzemesi ile sana maliyeti 250 dolar civarlarında oluyor. saçı bir berber de kestirmelisin. durumunu izah edip seni en son müşteri olarak almalı ve en az 2 saat zaman ayırmalı. kesimde yan ve arkaların geçişleri çok önemli. yavaş yavaş kat kat kesmesi lazım. Gerektiği yerlere efile makası ve ustura kullanması, inceltmesi lazım. saç kesimiyle ilgili videoları internetten araştırabilirsin. ölçüler inch üzerinden hesaplanır sağ sol en ve ön alın hizandan arkaya boy şeklinde. günümüzde hazır kalıplar yaygın kullanılır. ama özel sipariş vermek istersen kalıbını alıp firmaya göndermen onun isteğin doğrultusunda (gürlük, kırlaşma yüzdesi vs) hazırlatmak toplam 3 ayı bulur. sadece saçı almak kafana takmakla da bitmiyor, doğru malzemeleri yanında kullanman lazım. ön alın çizgin için Ghost Bond su bazlı kullanman lazım. bantlar bir şekilde parlama yapar. ama bantlar ile alın çizgin %70 anlaşılmazsa, su bazlı yapıştırıcılar ile alın çizgin %90 anlaşılmaz diyeyim. en önemli husus alın çizgisi çünkü. haftada 1 çıkarıp bakım yapman lazım. vs vs
     Protez Saç Hakkında (Saç Ektirmek İsteyenlere)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleasure1903 -- 6 Mayıs 2020; 20:21:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pleasure1903

    merhaba
    öncelikle bir konuya açıklık getireyim ben alibaba'dan saç getirmiyorum. orada ki saçların kalitesi hakkında pek fikrim yok. Ben 15 yıldan uzun zamandır protez saç kullanıyorum. Kalitesine güvendiğim bir fabrikadan ne istiyorsan o şekilde isteğim doğrultusunda getirtiyorum. uzun yıllardır aldığım için fabrika yetkilileri ile irtibatım kuvvetli. güzel sonuçlar çıkarıyorum. şunu da belirteyim, saç telleri, hayvan kılından, sentetiğe, ve farklı farklı ırk saç kıllarına kadar değişir. hint saçından, brezilya saçına kadar. en yaygını Hint saçıdır. çünkü yumuşaktır. kaliteli bir el işçiliği alt yapı malzemesi ile sana maliyeti 250 dolar civarlarında oluyor. saçı bir berber de kestirmelisin. durumunu izah edip seni en son müşteri olarak almalı ve en az 2 saat zaman ayırmalı. kesimde yan ve arkaların geçişleri çok önemli. yavaş yavaş kat kat kesmesi lazım. Gerektiği yerlere efile makası ve ustura kullanması, inceltmesi lazım. saç kesimiyle ilgili videoları internetten araştırabilirsin. ölçüler inch üzerinden hesaplanır sağ sol en ve ön alın hizandan arkaya boy şeklinde. günümüzde hazır kalıplar yaygın kullanılır. ama özel sipariş vermek istersen kalıbını alıp firmaya göndermen onun isteğin doğrultusunda (gürlük, kırlaşma yüzdesi vs) hazırlatmak toplam 3 ayı bulur. sadece saçı almak kafana takmakla da bitmiyor, doğru malzemeleri yanında kullanman lazım. ön alın çizgin için Ghost Bond su bazlı kullanman lazım. bantlar bir şekilde parlama yapar. ama bantlar ile alın çizgin %70 anlaşılmazsa, su bazlı yapıştırıcılar ile alın çizgin %90 anlaşılmaz diyeyim. en önemli husus alın çizgisi çünkü. haftada 1 çıkarıp bakım yapman lazım. vs vs
    Hocam yoğunluk olarak yüzde kaç tercih ediyorsunuz ve renk olarak bu resim attığınız ünite hangi renk koduna sahip bir de 15cm×24cm alan için kaç inç boyut tercih edilmeli acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • by_kelleci B kullanıcısına yanıt
     Protez Saç Hakkında (Saç Ektirmek İsteyenlere)

    medium yoğunluk. 1b renk. bahsettiğin 15cmx24cm'in inch karşılığı 6x10 inch alman gerekir. 1 inch 2,5 cm'dir. 9 inch 22,5 cm yapar. kısa gelebilir. arkan çok geriden dökükse 7x10 inch öneririm
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.