Şimdi Ara

protein tozu ve ıcecegının zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kalp doktoru proteın tozunun kalp kapakcıklarında buyume yaptıgını ılerıde rısklı amelıyat gerektırdıgını dedı
    muz aromalı proteın ıceceklerı ıse bobreklerı bozuyormus emılımı azaltıyor,tek bobrekle yasarsınız bunuda dahılıye dr dedı



  • çikolata aromalı proton tozları ise bi anda şişiriyormuş bunu da badici abim söledi
  • protein tozları ve diğer suplementler bence de özellikle böbrek ve karaciğere zararlı. badici gençlik her ne kadar dalga geçme eğiliminde olsa da ben uzak duruyorum bunlardan da. sonuçta bu badiciklerin bazı versiyonları steroidleri bile savunuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 14 Kasım 2018; 14:36:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

    protein tozları ve diğer suplementler bence de özellikle böbrek ve karaciğere zararlı. badici gençlik her ne kadar dalga geçme eğiliminde olsa da ben uzak duruyorum bunlardan da. sonuçta bu badiciklerin bazı versiyonları steroidleri bile savunuyorlar.
    Protein tozu nasıl zararlı mesela biraz anlatır mısınız
  • Do Squats kullanıcısına yanıt
    internete yaz sayfalarca bunu desteklemeyen ve destekleyen makaleler bulabilirsin.. bu milyon dolarlık bir sektör. kimse zararlı olsa dahi bunu dile getirmek istemez özellikle de bu sporla uğraşanlar, ekmeğini bu spordan çıkaranlar. isteyen kullanır isteyen kullanmaz ama ben güvenmiyorum ve kullanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

    internete yaz sayfalarca bunu desteklemeyen ve destekleyen makaleler bulabilirsin.. bu milyon dolarlık bir sektör. kimse zararlı olsa dahi bunu dile getirmek istemez özellikle de bu sporla uğraşanlar, ekmeğini bu spordan çıkaranlar. isteyen kullanır isteyen kullanmaz ama ben güvenmiyorum ve kullanmıyorum.
    Zararlı diyerek burayı okuyan insanları çeliyorsunuz da o yüzden dedim. Varsayımlar üzerinden konuşuyorsanız bunu belirtin lütfen. Sağlıklı insanlar üzerinde zararlı olduğuna dair bir tane bile bilimsel veri yok, araştırmacı olmayan insanların yazdığı kişisel makaleler sadece sizin dediğiniz. Yüksek protein alımının bazı bireyler üzerinde zararı olabileceği gibi şeyler var onunda direkt olarak protein tozu ile ilgisi yok zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 14 Kasım 2018; 15:40:50 >
  • Do Squats kullanıcısına yanıt
    doktorlar da mı "araştırmacı olmayan insanlar" kategorisine giriyor? doktorlar da bu konuda ikiye bölünmüş durumda. bunu okuyan insanlara ise tek nasihatım eğer kullanıyorsanız, kullanacaksanız boool miktarda su tüketin gün içerisinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

    doktorlar da mı "araştırmacı olmayan insanlar" kategorisine giriyor? doktorlar da bu konuda ikiye bölünmüş durumda. bunu okuyan insanlara ise tek nasihatım eğer kullanıyorsanız, kullanacaksanız boool miktarda su tüketin gün içerisinde.
    Doktor'da bu konuda bir otorite olsa da, ben kanıtlanmış deneyi yapılmış araştırmaları tercih ediyorum. Ne yani, o kadar insan üstünde bu işleri deneyen bilim insanlarının söylediklerini mi dinlemeyeceğiz ? Eğer doktor bu araştırmaları takip etmiyorsa evet, araştırmacı olmayan bir doktor o :D Bir doktorun söylediğiyle öbürünün söylediğinin tutmadığı bile çok oluyor. Yanlış anlaşılmasın, her doktor için söylemiyorum bunları. Doktorlara saygı duyuyorum ve okulda ne kadar ayrıntılı şeyler öğrendiklerini biliyorum. Ayrıca kim ikiye ayırlmış ki, Protein tozu zararlı diyen Canan Karatay mı ? Kendisi zararlı olmasının sebebini trans yağa falan bağlıyor, benim protein tozumda trans yağ falan yok 0, normal yağ bile yok :D TV'deki bazı doktorlar steroid ile protein tozunu karıştırıyor ki onlar nasıl doktor anlamıyorum. İşin sonunda bu bir besin takviyesi, eksik olduğunuz zaman bununla takviye edilirse önerilen kullanımının dışına çıkılmassa bence hiç bir zararı yok. Büyük çapta bilinmeyen markaları ben de tavsiye etmiyorum, içinde ne olduğu belli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 14 Kasım 2018; 17:5:34 >




  • Kalpte büyüme sporcularda ortak görülür, bu bir hastalık değildir her kas gibi kalbimiz de kasılıp gevşeyen bir organdır.Hipertrofi olması yapılan antrenmanlarla çok normaldir.Karaciğer kendini yenileyen bir organ glikojen depoları boşken alınan protein tozunun bir zararı olmayacağını düşünüyorum.Fakat günümüzde gençler x2 gr protein alıp ürik asit miktarlarını çok arttırıyorlar.Ürik asit böbreklerde birikerek kum ve dolaylı olarak taş yapabiliyor.Bunların hepsi bünyeden bünyeye değişmekte, yakın zamanda ölmüş olan Rich Piana'nın otopsi raporuna bakarsanız böbreklerinin ve kalbinin normal bir insanın 2-2,5 katı olduğunu göreceksiniz.Bu adam düzenli olarak testestoron ve protein sentezini arttıran kürlere giriyor.Ona rağmen ölüm sebebi veya organlarının fonksiyonları ile ilgili herhangi bir problem yaşamadı, beyin kanaması geçirdiği için öldü, sebebi de malum uyuşturucu.Kısaca söylemek istediğim şu bazı insanların bünyesi yoğurttan bile kalsiyum biriktirerek böbrek taşı yapabiliyor.Bazı insanlar koşarken kalp krizi geçirebiliyor.Protein ürünü kullanan kişiler kanaatimce senede 1 kere Check-up yaptırabilirler.6 ayda bir kan testi ve böbrek fonksiyonları için idrar testi de öneriyorum.Profesyonel sporcu olacaklarsa bunları zaten yaptırmaları gerekiyor.Ha profesyonel sporcu olmayacağım sadece vücudum güzel gözüksün diye alıyorum diyenler için zaten bir şey söylemek anlamsız.Doğal yollardan beslenip vücut yağ oranlarını düşürerek çok güzel bir vücut elde edebilirler.Ama beast mode vücut isteyip anabolizansız protein tozu yada creatine tarzı supplementlerle paramparça ve büyük bir kas kütlesi kazanacaklarını düşünüyorlarsa büyük hayal kuruyorlar.Burada erkek erkeğeyiz, bir kere sizin testisleriniz o beast mode adamlar gibi testestoron üretemez.Adamlar haftalık 1000 mg testestoron vuruyorlar, bu da sizin 1,5 aylık salınımınızdan daha fazla.Neyse lafı uzatmayacağım, bu tarz ürünlerin iki ucu boklu değnek, Tr'de satılan tozların bir çoğu nişastadan ibaret.Orjinal sitelerinden almaya gayret edin fiyatı ucuz diye son kullanma tarihi yakın ürünler almayın, saklama koşullarını bilmiyorsunuz.Pahalı diyenler için, lor peyniri, yumurta beyazı, haşlanmış hindi eti öneriyorum.Bir de alacağınız tüm kaloriyi proteinden almayın, vücut için gerekli olan enerjiyi karbonhidrattan alın keton saçmalığına da girmeyin, böbrekleri yersiniz, saygılar.




  • Çok merak ediyorum işin sağlık açısından, acaba protein tozu yerine önerilen konserve balık, tavuk, hindi salam vs etler daha mı sağlıklı ? Kırmızı et ve süt ürünlerindeki proteinler yerine baklagil ve fındık fıstık proteinleri daha sağlıklı olduğunu söyleyen araştırmalar gördüm ama onlarla da 100-120 gr mı geçmek çok zor oluyor, kalori kısıtı varsa hele.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.