Şimdi Ara

Peugeot 407 COUPE

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
17.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PEUGEOT 407 COUPE

     Peugeot 407 COUPE


    Peugeot markasının ürettiği ve zamanlarının ünlü sembolleri haline gelen 404, 504 ve 406 gibi harika Coupé’lerin yerleșik geleneğini izleyen 407 Coupé, bu mirasa ortak olacak
    șekilde sahnedeki yerini alıyor.

    Bu yeni Coupé seçkin tasarımıyla hem zarif hem de çarpıcı ve dört kișiyi bagajlarıyla birlikte konfor içinde tașıyabiliyor. Çok yönlülüğü ve dinamik performansı onu modern gezinti
    (Touring) otomobilleri arasında en ileri pozisyona konumlandırıyor.

    Motorlar ve süspansiyon için seçilen teknoloji son derece etkili bir yol tutușu sağlıyor ve en yüksek düzeyde aktif güvenlik sunarken aynı zamanda her zaman kolaylık, konfor ve sürüș
    keyfi sunuyor.

     Peugeot 407 COUPE


    İddialı bir stil
    Özenle șekillendirilmiș tasarımı sayesinde bu yeni gövde denge, zarafet ve dinamizmi bünyesinde birleștiriyor. Kedi görünümü arkaya yatık ön camı ile bașlıyor ve alçak tavanın çizgileriyle, üzerinde entegre dinamik kanatçık bulunan bagaj kapağına kadar uzanıyor. Arkada, gergin çizgilere sahip tampon ayırt edici bir görsel etki sağlıyor ve 407 Coupé’nin dururken bile ileriye doğru fırlamak üzere olduğu hissini veriyor.

     Peugeot 407 COUPE


    Estetik etkinin yarattığı duygu aracın görünüșü, yan bölümün gergin çizgileri ve ön bölümün aerodinamik tasarımı ile daha da güçleniyor. Bu etki aynı zamanda dıșarıdan kompakt gibi algılanan ama içeriden çok cömert bir yașam alanı sunan yolcu bölümünde de dikkat çekiyor.

    Son derece belirgin çizgilere sahip Coupé, 407 ailesinde sunulan tasarım kodlarını vurguluyor ve dinamizm ile zarafet arasındaki uyumu öne çıkarıyor.

    407 Coupé, gövdesinin ifade ettiği sürüș zevki vaadini iç kısımda dört “ayrı” koltuğa sahip rahat bir atmosfer sunarak tutuyor. Aracın lüks iç alanı GT Touring otomobiller geleneğinin izlerini gösterge panelinde, gerçek alüminyum ayrıntılarında ve deri döșemelerinde belli ediyor.

     Peugeot 407 COUPE


    Ön konsol ve koltuklar, özellikle entegre deri döșemeye sahip versiyonlarda, sedandan farklı bir görüntü sunmaktadır. Çukur biçimli koltuklar yolcuları tamamen kavrarken, alüminyum çıtalar ön konsol ve kapı iç panellerini süslüyor ve araç iç ortamına güçlü ve dinamik bir karakter kazandırıyor. Bu dinamizm krom çerçeveli 5 kadranlı gösterge panelinde, alüminyum gösterge ibrelerinde ve krono tarzlı orta gösterge ekranında da kendini hissettirirken akla saat yapımındaki sofistike teknolojileri çağrıștırıyor.

    Üç kollu direksiyon simidi, yanlarda delikli deri kaplamasına ve bașparmakların geleceği hizada düz deri kaplamaya sahip ve oldukça sportif görünümde. Üçüncü kola yerleștirilen mat krom içerik yolcu bölümündeki alümünyum içerik temasına vurgu yapıyor.

    Cömert yașam alanı
    407 Coupé’nin uzunluğu 4.815 m ve genișliği de 1.868 m. Yüksekliği 1.40 m’yi așmıyor ve ön ile arka dingil çıkıntıları da sırasıyla 1.08 m ve 1.01 m, yani sedan modeline göre 5.5 cm ve 8.5 cm daha fazla.

     Peugeot 407 COUPE


    Yolcu bölümünün içi dört yetișkine yer sağlamak için son derece geniș; 406 Coupé’ye göre 5.8 cm daha fazla olan 1.72 m’lik uzunluğa sahip. Aynı șekilde, ön koltuklardaki dirsek seviyesindeki genișlik 1.542 m’ye ve arka koltuklardaki de 1.376 m’ye çıkarıldı, yani 406 Coupé’ye göre sırasıyla 12.8 cm ve 14.2 cm arttırıldı.

    Bölünmüș olarak yatırılabilen arka koltuğa sahip 407 Coupé’nin bagaj hacmi VDA metoduna göre 400 dm3 su ölçüm metoduna göre 466 litre.

    Öne doğru uzanan ön cam ve büyük cam yüzeyi alanı (2.8 m2) sayesinde içeri daha fazla ıșık girmesi sağlanıyor ve bu da geniș iç alan duygusunu güçlendiriyor.

     Peugeot 407 COUPE


    Sürüș pozisyonu
    Tüm 407’lerde olduğu gibi, sürücü koltuğunun mimarisi pedallar, direksiyon simidi ve sürüș konumu arasında mükemmel bir uyum sağlıyor. Buna ek olarak, sunulan birçok ayar sayesinde uzun boylu sürücüler için bile optimum konfor sağlanıyor, hem sürüș zevki hem de güvenlik arttırılıyor. Bu otomobile gerçek bir Coupé hissi vermek için koltuğun konumu diğer 407’lere göre 20 mm alçaltıldı ve 9 mm geriye çekildi.

    Gövde yapısı
    Doğrudan sedan ve SW silüetlerinden türetilen aracın altyapısı yeni gövdeyi tașıyacak șekilde özel olarak geliștirildi. Coupé’nin altyapısı sedandan bile daha fazla burulma direnci sağlayarak güvenlik ve sürüș zevki bakımından bütün gereksinimleri karșılıyor. Burulma yüküne maruz kalan ve dingillerden 100 daNm’lik bir tork uygulanan gövdenin deforme olma değeri 0.71 mrd’yi geçmiyor ve bu da Markanın araçlarının șu ana kadar elde ettiği en iyi değer. Bu sayede süspansiyon görevini en iyi șekilde yaparken yol tutuș (aktif güvenlik) ve kullanım kolaylığı artırılıyor.

    Platform sedan modeliyle aynı olsa da, 407 Coupé 4.4 cm daha alçak bir araç ve bunun doğrudan bir sonucu olarak da 2.5 cm daha alçak ağırlık merkezine sahip bir araç yaratmak için özel olarak geliștirildi.

    Sedan modelinde olduğu gibi 407 Coupé’de de çift yollu bir enerji emme yapısı bulunuyor. Bu yapıda olası bir darbe anında motor bölümündeki enerjinin daha etkin bir șekilde emilebilmesi ve aracın daha kolay tamir edilebilmesi için normal üst yapıya ek olarak ikinci bir alt yapı da bulunuyor. Bu da ön süspansiyonun özelliklerinden biri olan uzun, alüminyumdan bir alt travers ile sağlanıyor.

    Ayrıca alüminyum motor kaputu ve kompozit malzemeden yapılan arka bagaj kapağı toplam ağırlığın düșürülmesine yardımcı olurken cam çerçevesiz kapılar stili güçlendiriyor.

     Peugeot 407 COUPE


    Motorlar
    407 Coupé modern, yüksek performanslı 2.7 HDi V6 (DT17 TED4) dizel motor seçeneği ile benzersiz bir sürüș zevki sunuyor. Motorun hacmi 2720 cc ve üstten dört eksantriğe ve 24 subaba sahip. Yüksek basınçlı ortak yakıt hattı (common rail) direkt multi-enjeksiyon sistemi kullanıyor ve servis aralığı 210,000 km’ye çıkarılan parçacık filtresine (FAP) sahip. İki değișken geometrili turbosu sayesinde 204 beygir gücüne (150 kW) ve 440 Nm’lik en yüksek torka sahip.

    Sunulan diğer motor seçeneği olan 136 beygir gücündeki 2.0 HDi motor canlılığı ve ataklığı ile dikkat çekiyor. 320 Nm olan torku overboost fonksiyonu sayesinde anlık olarak 340 Nm’ye çıkabiliyor. Ayrıca parçacık filtresine (FAP) sahip bu motor düșük yakıt tüketimi (5,9 l/100 km karma) ve düșük CO2 salınımıyla (156 gr/km) da Peugeot’nun çevre duyarlılığı konusundaki politikasını gururla temsil ediyor.

    Șanzımanlar
    407 Coupé’de 2.7 HDi motor ile birlikte 6 vitesli otomatik șanzıman standart. 6 vitesli enlemesine yerleștirilmiș otomatik șanzıman (AM6) ilk kez 407’de sunulmuștu ve sonra da 607’de sunulmaya bașlanmıștı ve șimdi de HDi V6 motorda yer alıyor. 450 Nm’yi așan tork kapasitesiyle, DT17 motorunun (V6 HDi) ürettiği 440 Nm’lik en yüksek torka uygun. Boyutları küçük ve hafif olan bu șanzıman așırı bir yakıt tüketimi olmadan dinamik ve canlı bir performans sunuyor. Bu șanzıman sürücünün sürüș biçimine uyum sağlayabiliyor ve sürücü ayrıca isterse “Porsche Tiptronic Sistem” yardımıyla elle vites değiștirerek daha aktif bir sürüș yașayabiliyor. Șanzımanda elektronik ișletim sistemi ve “olaya dayalı” kendi kendine adapte olma yeteneği bulunuyor; böylece, herhangi bir andaki direksiyon çevrilme hızı, sürüș biçimi vb.’ye bakarak yol profiline göre vites değiștirebiliyor. Bu otomatik șanzıman vites değișiklikleri arasında motor devri kaybını azaltarak sürüș zevki sağlıyor ve aynı zamanda sessiz bir çalıșma ve düșük yakıt tüketimine sahip.

    ML6/C düz șanzıman sedanda olduğu gibi Coupé’de de 2.0 HDi motora çok iyi uyum sağlıyor. 6 ileri vitesli bu șanzıman araca atak bir performans sağlıyor.

    Tekerlekler ve süspansiyon
    407 Coupé dinamizm açısından Peugeot Marka değerlerini tamamen tașıyan bir araçtır. Özellikle yol tutuș, her koșulda gövde harketlerinin kontrolünü ve dengeyi sağlamak üzere ve çok keskin bir direksiyon hassasiyeti ve yüksek seviyede tepki elde etmek üzere, optimize edilmiștir.

    Ön ve arka süspansiyon
    Gövde yapısının yüksek seviyedeki burulma direncine (0.71 mrd) ilave olarak, 407 sedan ve SW’deki verimiyle kendini kanıtlamıș süspansiyon sistemi așağıdaki değișiklikler ile 407 Coupé için optimize edilmiștir.
    · Ön yayların yüksekliğinin 10 mm ve arka yayların yüksekliğinin de 23 mm azaltılması sonucu gövdenin alçaltılması.

    · Aracın yana yatma hareketini sınırlandırmak ve ön ve arka süspansiyon arasında etkili bir koordinasyon sağlamak için arka süspansiyonda yeni esnekliğe (artan sertliğe) sahip yayların ve sedan ve SW’dekine göre daha kısa ve sert durdurma lastiklerinin (bump stop) kullanılması. Çift üçgen kollu ön süspansiyon ve entegre çok kollu arka süspansiyon bu sayede en iyi koșullar altında çalıșarak daha fazla aktif güvenlik, sürüș zevki ve yolcu konforu sağlıyor.

     Peugeot 407 COUPE


    Ön ve arka süspansiyon parçalarında dövme çelikle aynı mekanik özellikleri sağlayan Cobapress© alüminyum teknolojisi kullanılıyor. Önde dikey süspansiyon hareketleri ile direksiyon hareketlerinin birbirinden ayrılması her durumda en iyi direksiyon istikrarını sağlıyor (tekerlek düzleminin kontrolü) ve ayrıca direksiyonun daha hassas olmasını ve böylece virajlarda daha iyi bir kullanım sunmasını tekerlekteki balans bozukluklarından daha az etkilenmesini sağlıyor.

    Süspansiyonun mimarisi özenli bir montaj ișlemi ile birleșerek daha iyi sürüș hassasiyeti ve gürültü konforu sağlıyor ve bu da sürüșü direkt olarak daha iyi hale getiriyor.

    Diğer 407’lerle karșılaștırıldığında ön dingil genișliği 19 mm daha fazla. Yana yatmayı sınırlandırmak için ön viraj denge çubuğunun kalınlığı V6 Dizel 407 Coupé’de 1 mm arttırılarak 25 mm’ye getirildi.

    Bütün 407’lerde olduğu gibi, çok kollu arka süspansiyon yay/eğimli amortisör takımından olușuyor ve her bir tarafta uzunlamasına bağlantı kolu bulunuyor ve sadece uzunlamasına düzlemde çalıșarak titreșim yaratan küçük baskıları ortadan kaldırıyor.

    Diğer 407’lerdekilerle karșılaștırıldığında, Coupé’nin arka dingilinin genișliği 1575 mm’ye çıkarıldı, yani 45 mm’den fazla arttırıldı.

    Yana yatma hareketini kontrol etmek üzere arka viraj denge çubuğunun kalınlığı 21,3 mm’ye çıkartıldı.

    Amortisörler ve sönümleme
    6 silindirli 2.7 HDi motorlu versiyonda elektronik kontrollü aktif süspansiyon sistemi (AMVAR) bulunuyor. Bu sistemde süspansiyon sertliği (darbe emiș biçimi) değișken ve her bir amortisör ayrı olarak kontrol ediliyor. Tekerlek hareket algılayıcısı, her 2.5 milisaniyede bir değișikliğe uğrayan 9 farklı sönümleme ayarı ile uyum içinde çalıșarak, her bir tekerleği bağımsız olarak kontrol ediyor. Yeni bir darbe emme kontrol stratejisi sayesinde daha sert süspansiyona geçiș çok daha çabuk oluyor ve böylece her türlü sürüș koșulunda (bozuk yollar, yüksek hız, tümsekler, yüklü araç vb.) titreșim, yaylanma ve yana yatma hareketleri daha çabuk bir șekilde kontrol ediliyor. Ayrıca, bir düğmeye basarak doğrudan en sert süspansiyon ayarına geçmek için “Sport” konumu seçilebiliyor.

    Direksiyon sistemi
    Direksiyon sistemi 407 sedan/SW’dakinden adapte edilmekle beraber gerekli dinamik performansı (gelișmiș denge ve hassasiyet) sağlayabilmek üzere özel olarak tasarlanmıștır.

    2.0 HDi motor ile birlikte elektrohidrolik direksiyon sistemi sunuluyor. Sistemde, aracın hızına, direksiyonun açısal hızına ve direksiyon yağ sıcaklığına bağlı olarak gereken desteği sağlayan bir elektrikli pompa grubu var.

    2.7 HDi V6 motorlu versiyonda, bilgisayar kontrollü bir subap tarafından “sürekli” değișken hidrolik destek sağlanıyor. Bu sistem aracın hızı, motor devri, direksiyon açısı ve direksiyon simidinin döndürülme hızı gibi çeșitli bilgileri göz önünde bulunduruyor. Bu sistem diğeriyle karșılaștırıldığında düșük hızlarda daha fazla destek ve daha çok sayıda farklı hidrolik destek kombinasyonu (217 ayar seviyesi mümkün) sağlıyor ve yolu iyi “okuyor”.

    Direksiyon simidi bütün versiyonlarda yükseklik ve derinlik ayarına sahip ve her iki düzlemde de 40 mm ayarlanabiliyor. Kaldırımlar arası dönüș çapı 12 m.

    Frenleme
    Bütün versiyonlarda destek sistemli frenleme önde soğutmalı disklerle sağlanıyor (Ǿ 330 mm, kalınlığı 30 mm). Arka disklerin ise çapı 290 mm ve kalınlığı da 12 mm.

    Tüm versiyonlarda standart olan ESP așağıdaki temel ișlevleri içeriyor:
    · ABS sistemi 17 inç ve 18 inçlik jantlara göre ayarlandı.
    · Özellikle ABS ve CDS devreye girmemișken dengeyi ve fren etkinliğini sağlamak üzere tekerlekler üzerinde bağımsız frenleme yapılması için bütünsel elektronik yönetim.
    · Fren pedalına basılma hızına göre devreye girecek șekilde ayarlanan acil fren desteği (AFU) bulunuyor ve 8 m/sn2’den yüksek fren ivmelerinde dörtlü flașörler otomatik olarak yanıyor.
    · Çekiș kontrol sisteminin (ASR) frenler ve motor yoluyla görev yapmasının yanında, denge kontrolü (CDS) sürekli olarak direksiyon simidi açısını, otomobilin yana yatma derecesini, tekerleklerin hızını ve aracın yanlamasına ivmelenmesini karșılaștırarak bașlamakta olan aracın önden ya da arkadan dıșa doğru kayma eğilimini belirliyor. Böyle bir durum belirlendiğinde, elektronik kontrol birimi (ECU) gerekli talimatları vererek otomobilin sürücünün istediği çizgide gitmesi için, fizik kurallarının elverdiği ölçüde, gerekli düzeltmelerin yapılmasını sağlıyor.

    Lastikler ve jantlar
    Dinamik kișiliğine uygun olarak, 407 Coupé büyük çaplı jantlar ve spor tip lastikler donandı. Bu büyük tekerlekler yol tutuș kalitesine doğrudan katkı sağlarken aracın stilinin dıșa vurulmasına da yardımcı oluyor.

    4 silindirli 2.0 HDi versiyonunda 215/55 WR 17 lastikler ve 17 inç çap ve 7.5 inç genișlikte “Squatina” tipi alașımlı jantlar sunuluyor.

    2.7 HDi V6 versiyonunda ise18 inç çap ve 8 inç genișliğinde “Alopias” tipi alașımlı jantlar mevcut. Lastikler ise 235/45 YR 18 tipinde.

    Yedek lastik tam boy ve bagaj bölmesinde yer alıyor.

    Pasif güvenlik
    Zarafet, güç ve yol tutușundaki uzmanlığıyla beğenilen 407 Coupe'nin ayırt edici özelliklerinden biri de pasif güvenliği

    En yüksek düzeydeki aktif güvenliğe uygun olarak, 407 Coupé aynı düzeyde yüksek bir pasif güvenlik sunuyor.

    407 sedanda olduğu gibi bu otomobilde de bir çarpıșma durumunda enerjiyi motor bölümünden arkaya doğru etkili bir șekilde dağıtan bir ön darbe koruma yapısı (üst ve alt) bulunuyor. Bu yapı enerjiyi daha etkin dağıtmanın yanı sıra gövde direncini de artırarak yüksek hızlı önden çarpıșmalarda korunmayı garanti altına alıyor ve aynı zamanda yayaları olası bir kazada koruyacak esnekliği gösteriyor. Daha hafif araçlar ile olası kazalarda da uyumlu bir tepki gösteriyor.

    Direksiyon kolonu kaza anında 80 mm katlanabiliyor ve özel bir takviye de önden çarpıșma durumunda motorun arkaya doğru hareketini sınırlandırıyor.

    Yandan çarpıșmalarda, Coupé silüetinin özel sınırlamaları nedeniyle (büyük boyutlu kapılar) özel yan takviyeler kullanılması gerekti, örneğin kapı etrafındaki gövde paneli tek parça olarak kaynaksız üretildi. Așırı deformasyon olmasını engellemek üzere her kapıya üç “darbe” takviyesinin yerleștirilmesi ve kapının yolcu bölümüne girișini engellemek üzere yeni kapı alt kısmına yerleștirilen ilave çıkıntılar ile bir kapı tutma sistemi 407 Coupé için özel olarak geliștirilen güvenlik önlemlerinden bazılarıdır.

     Peugeot 407 COUPE


    7 hava yastığı standart
    407 Coupé’de iki ön hava yastığı, iki ön yan hava yastığı, iki ön/arka perde hava yastığı ve bir direksiyon kolonu hava yastığından olușan yedi hava yastığı standart.

    Diğer 407’lerdeki gibi aktif ön koltuk kafalıkları yolcuların boyun zedelenmesine karșı korunmasını sağlıyor.

    Buna ek olarak, her yolcu 3 noktadan bağlantılı emniyet kemerine sahip. Öndeki emniyet kemerlerinde 450 daN’ye ayarlanmıș kemer gücü sınırlandırıcıları bulunuyor ve bunlar yükseklik ayarlı.

    Ön koltuk minderlerinde emniyet kemeri bağlanma tespit sistemi bulunuyor. Araç hızı 15 km/s’i geçtiği andan itibaren bir uyarı sesi duyulmaya bașlıyor.

    Ayrıca arkadaki iki koltukta çocuk koltuğu montajı için ISOFIX bağlantı noktaları yer alıyor.

    EuroNCAP'ten 5 Yıldız
    EuroNCAP testleri 407 Coupé'ye toplam 35,41 puan vererek güvenliğini beș yıldız ile tartıșmasız bir șekilde onayladı. Yapılan testlerde önden çarpıșmada yetișkinlere sağlanan koruma 16 üzerinden de 16 puan aldı. Bu tartıșılmaz performans özellikle de 407'nin yapısındaki önden çarpıșmalarda coupe'ye göre adapta edilmiș, çarpıșma gücünü emen çift darbe emici yol ve kapılar ile kapıların çevresine eklenen yanlamasına takviyeler sayesinde sunuluyor.

    Bu yapıya, biri direksiyon kolonunda bulunan yedi hava yastığı da mükemmel bir șekilde destek oluyor.

    407 Coupé'nin 42 puan ve 4 yıldız aldığı çocuk koruması testi de araçta en küçük yolcular dahil bütün yolcuların korunması için gösterilen özeni doğruluyor.

    Son olarak, 407 Coupe 14.73 puan ile yaya korumasında iki yıldız aldı. 407 Coupe yeni Peugeot modellerinin aldığı yüksek yıldız derecelerine bir yenisini eklemiș oldu.

    Diğer güvenlik öğeleri
    Bir çarpıșma durumunda bavul tipi kapı kolları daha kolay açılabiliyor. Ayrıca kaza anında yakıt hemen kesilerek dörtlü sinyaller otomatik olarak yanıyor ve kapıların kilidi derhal açılıyor.

    Hırsızlığa karșı emniyet tedbirleri
    Kișisel güvenlik de 407 Coupé’deki önceliklerden biri ve sürücü tarafındaki kapıda yeni tipte bir hırsızlığa karșı güvenliği artırılmıș kapı kilidi bulunuyor. Her iki kapıda da kilitle kapı kontrolleri arasında kablo bağlantıları bulunuyor. Herhangi bir saldırı (kurcalama) olması durumunda kapı kilitleri otomatik olarak kilitleniyor ve kapı paneli ile kapı iç kaplaması arasına yerleștirilen özel bir çelik plaka kilit/kontrol mekanizmasını ve elektrik kablolarını koruyor. Bagaj kapağının dili de bir çelik plakayla korunuyor. Bütünüyle lamine yan camlar ve isteğe bağlı alarm sistemi de yolcuların ve otomobilin güvenliğini daha da arttırıyor.

    Kapılar ve bagaj kapağı hız 10 km/s’i geçince otomatik olarak kilitleniyor. Bu fonksiyon kullanıcının tercihi doğrultusunda içeriden devreye alınabiliyor veya devreden çıkartılabiliyor.

    Uzaktan kumanda üzerindeki kilitleme düğmesi basılı tutulduğu taktirde elektrikli yan camlar kapanıyor. Elektrikli camlar ayrıca sıkıșma önleyici, geri dönüș sistemine sahipler.

    Çok fonksiyonlu ekrandaki kișiselleștirme menüsünden bagaj kapağının dıșarıdan açılması tamamen engellenebiliyor. Bu durumda bagaj sadece uzaktan kumanda üzerindeki düğmeye basılarak açılabiliyor. Ayrıca bagaj bölümüne arka koltuklardan geçiș de arka koltuk üstlerinde yer alan kilitleme mekanizması ile engellenebiliyor.

    Bunlara ilave olarak yakıt depo kapağı da direksiyon simidinin sol altında yer alan bir düğme yardımıyla sadece içeriden açılabiliyor.

    Hırsızlığa karșı alarm iç ve dıș koruma sağlıyor. Alarm ile birlikte sunulan süperkilitleme uzaktan kumandaya iki kez basılarak devreye sokulabiliyor ve iki kapının da içeriden açılmasını imkansız hale getiriyor. Bununla birlikte kapıların kilitlerinin açılması programlanabiliyor; kullanıcı isterse uzaktan kumandaya bir kez basarak sadece sürücü kapısını açabiliyor ve diğer kapı kilitli kalmaya devam edebiliyor. Kilit açma düğmesine bir kez daha basılırsa diğer kapı da açılabiliyor.

    Sürüș yardımı
    Kullanıșlılığı artıran öğeler
    Bu zarif otomobil her koșulda kullanıșlı. Örneğin, uzun seyahatlerde büyük kolaylık sağlayan hız sınırlama ve sabitleme sistemi standart olarak sunuluyor. Çok fonksiyonlu bir renkli ekran gerekli tüm bilgileri (müzik sistemi, klima, yol bilgisayarı, vs.) aktarıyor, araç kișiselleștirme menülerine giriș imkanı sağlıyor ve araçla ilgili uyarı mesajlarını iletiyor. Elektrikli katlanan yan aynalar standart donanımda ve Pack seviyesinde otomatik kararan iç ayna da standarda ilave oluyor.

    Xenon farlar ve aktif yönlendirmeli far sistemi
    Bütün versiyonlarda kısa farlar otomatik olarak yanıyor. Çift ișlevli tekli ön farlar hem kısa hem de uzun farı içeriyor ve (normal ampullerden 3 kat daha fazla ıșık veren) Xenon ampule sahip. Ampul ile farın “elipsoid” camı arasında kontrollü bir “maske” her iki ișlevi kontrol ediyor ve kısa fardan uzun fara geçiș kademeli olarak gerçekleșiyor. Otomatik ön far yükseklik ayarı ve basınçlı ön far yıkama sistemi ön far özelliklerini tamamlıyor.

     Peugeot 407 COUPE


    Ön farların virajlarda yön değiștirmesi ișlevi hem kısa hem de uzun farlar kullanımdayken devrede. Base donanım seviyesinde isteğe bağlı olarak sunulan bu özellik Pack versiyonunda standart. Aracın hızı 5 km/s’yi geçtiğinde fonksiyon devreye giriyor ve farlar direksiyon hareketine göre dönmeye bașlıyor. Direksiyon simidinin döndürülme açısına ve aracın hızına göre virajın iç tarafındaki far en fazla 12° ve dıș taraftaki far da en fazla 7.5° açıyla dönüyor.

    Xenon uzun ön farlarda normal halojen ampullere göre en az dört kat daha uzun kullanım ömrü sunan ampuller bulunuyor. Diğer bütün far sinyal ișlevlerinde “yanmıș” ampulü belirleme ișlevi bulunuyor. Fren lambalarındaki yanmıș ampulün yeri de gösteriliyor.

    Otomatik silecekler
    407 Coupé’de standart olarak yağmurun șiddetine bağlı olarak aralıklı ya da yüksek hızda çalıșan otomatik ön cam silecekleri standart olarak bulunuyor. Her biri kendi elektrik motoruna sahip “kelebek” tipte sileceklerin düzeni sayesinde (her biri 700 mm uzunluğunda (düz silecekler) ön cam sileceği hareketi her iki tarafta da aynı.

    Park yardım sistemi
    Park manevralarını kolaylaștırmak için bütün Coupé versiyonlarında bulunan arka park yardım sistemi algılayıcılarına ek olarak ön engel belirleyiciler eklenebiliyor; bunlar versiyona göre isteğe bağlı ya da standart olarak yer alıyor. Sistem sesli sinyaller sağlıyor ve belirlenen cisme 30 cm’ye kadar yaklașmaya olanak tanıyor.

    Follow me home sistemi
    Kısa farlar araç stop edildikten sonra ayarlanan bir süre kadar açık kalıyor ve sürücü ve yolcuların karanlıkta rahat yürümelerini sağlıyor.

    Kabin içi konfor
    Coupé’nin içi hem kullanıșlı hem de hoș bir ortama sahip ve birçok eșya bölmesi, modüler yapı, ergonomik koltuklar ve yolcular için otomobilde geçirilen zamanı daha kolay hale getiren kapsamlı donanımlar içeriyor.

    Akustik konfor
    407 Coupé’nin özenli ses yalıtımı, ön ve yan camların katmanlı yapısının sağladığı akustik özellikler ile desteklenmekte. Bu camlar trafikte meydana gelen gürültülerin, rüzgar sesinin ve motor bölümünden içeriye ulașabilecek seslerin girișini engelleyerek araca eșsiz bir dinginlik ve sessizlik sağlıyorlar. Bütün bu önlemler araca konfor ve yolculara da huzur getiren 407 Coupé’nin genel akustik yalıtım kaltesine katkıda bulunuyor.

    Koltuklar
    407 Coupé’nin koltukları bu siluete özel. Önde, tasarımları vücudu saran yarıș tipi koltuklara benziyor ve böylece hem sürücüye sürüșle ilgili duyguları daha iyi aktarıyorlar hem de bütün
    yolcular için daha fazla konfor ve destek sağlıyorlar. Ön koltuk pozisyonları sedan versiyonları ile karșılaștırıldığında 20 mm daha așağıya ve 9 mm geriye çekilmiș durumda. Ön koltuklar yükseklik (50 mm), ileri-geri (240 mm) ve sırtlık eğimiyle birçok farklı biçimde ayarlanabiliyor. Sürücü için bel desteği de standart ve deri döșeme seçildiğinde öndeki yolcu için de sunuluyor. Deri döșeme seçildiğinde koltuk ayarları elektrikli oluyor ve yan aynalarla da bağlantılı bir ayar ve konum hafızası ișlevine
    sahip oluyor.

    Arka koltuklara ulașmak için her ön koltuk sırtığının üst arka dıș köșesinde bir kol bulunuyor. Buna ek olarak, sürücü, yolcu koltuğunun kendisine yakın bölümündeki bir kolu da
    kullanabiliyor.
    Arkada her iki koltuk da șık vücudu saran tasarıma sahip ve böylece daha etkili bir destek ağlıyorlar ve dinamik bir görsel çekicilikleri var. Eğimli, yatırılabilir koltuk kafalıkları arka koltuklar boș olduğunda daha iyi arka görüș sağlıyor. Koltukların arasındaki kol dayama yeri yolculara daha fazla konfor sağlıyor. Bagajda daha fazla yer açabilmek üzere arka koltuklar 1/3 2/3 oranında katlanabiliyor.

    Klima
    Bütün Coupé’lerde çift bölgeli otomatik klima standart. Bu anlamda yüksek donanım düzeyindeki 407’ler gibi. Klima sistemi, sıcaklık algılayıcı ve nem ölçer gibi modern teknolojileri kullanıyor ve aracın içinde buğulanma olmasını önlüyor. “Dıșarıdan kontrollü” kompresör soğuk hava üretimini düzenleyerek tam olarak yolcular için gerekli miktarın üretilmesini sağlayabiliyor ve böylece yakıt tüketimini düșürüyor. İki yönlü güneș ıșığı algılayıcısı güneș ıșınlarının etkilerinin tahmin edilebilmesine olanak tanıyor ve böylece ayarlarda yolcular tarafından gereksiz değișiklikler yapılmasını önlüyor. Geleneksel üst, ön ve alt hava çıkıșlarına ek olarak, ön panel hava dağıtım sisteminde yolcuları așırı hava hareketlerinden koruyan yavaș hava dağıtımı sağlayan bir hava çıkıșına (difüzör) sahip. Arkadaki yolcular orta konsolun ucunda yer alan kendi havalandırma çıkıșlarına sahip. Klima sistemine gelen havayı polen, toz ve bazı hoș olmayan kokulara karșı temizleyen tümleșik polen/aktif kömür filtresi bulunuyor.

    Buna ek olarak, ön camın ısıyı azaltacak șekilde ișlemden geçirilmiș olması güneș ıșınlarının olușturduğu ısıyı azaltıyor ve klimanın verimliliğini arttırıyor ve bir yandan da
    yolcu bölümünde yüksek düzeyde aydınlık sağlıyor.

    Elektrikli açılır tavan (Sunroof)
    Sportif kullanım ve sürüș zevkinin değișmez bir parçası olan sunroof tüm versiyonlarda opsiyonel olarak sunulmakta.

    Müzik sistemi
    407 Coupé’de 407 sedan ve SW’de sunulan müzik sistemi ve telematik sistemleri yer alıyor. Müșterilerin radyo kalitesi ve ses üretimi konusundaki beklentilerini fazlasıyla karșılayan çift alıcılı ve çift antenli bir sisteme sahipler. Direksiyon simidinin altındaki kontroller ve çok fonksiyonlu ekran bu donanımların kullanımına olanak tanıyor. Bütün Coupé’lerde en son nesil RD4 radyo CD MP3 çalar ünitesi standart olarak yer alıyor.
    RD4 biriminde, arka camdaki iki ipek örgülü antene ek olarak altı hoparlör ve bir dijital ses ișlemcisi (DSP) bulunuyor. 4x15 Watt’lık bir çıkıș gücüne sahip radyoda parazitleri önleyen çift bağlantılı kalkan da bulunuyor. Ayrıca dijital radyo uyumuna da sahip ve böylece “CD kalitesinde” radyo dinlemek, mevcut FM istasyonlarını listelemek, radyo metinlerini görmek, CD metinlerini, albüm ve șarkı adlarını vb. görmek mümkün.
    Buna ek olarak, Bluetooth (eller serbest) telefon kiti de versiyona göre opsiyonel veya standart olarak sunuluyor. Base donanım seviyesinde isteğe bağlı olarak sunulan JBL Müzik sistemi
    Pack seviyesinde standart. Bu sistem Coupé’nin tasarım așamasında geliștirildi ve kabindeki en iyi ses üretimini sağlıyor. Farklı hoparlörlerin düzeni ve yönünü ve bu konumlarla ilgili özel olarak ayarlanan ses üretimini içeriyor. Bagajda 6lı CD değiștirici de standart ya da isteğe bağlı olarak sunuluyor.

    Eșya gözleri
    Ön koltuklarda sedan ile aynı eșya alanları bulunuyor, sadece yeni tipte bir kapı cebi var. Kilitlenebilir torpido gözü hem aydınlatmalı hem de soğutmalı ve orta kol dayama yeri de iyi bir kapalı eșya yeri hacmine sahip ve bardak tutucu da yine vites koluyla orta kol dayama yeri arasında.


    Arkada koltukların yanlarında ve arka panelin dibinde elektronik oyuncaklar ve cep telefonları gibi küçük eșyalar için eșya bölmeleri var. Her eșya bölmesinin önünde bir bardak tutucu var.
    1/3 - 2/3 olarak yatırılabilen koltuk arkalıkları kaldırılan koltuk minderlerinin yerini alıyor ve bütünüyle düz bir yük alanı elde ediliyor ve bagajın kenarından içeri doğru 1.60 m uzanan bir alan elde ediliyor. Bütün versiyonlarda orta kol dayama yerinde kayak tașımak için bir boșluk bulunması kullanıcıların uzun ve dar nesneleri tașıması için kolaylık sağlıyor. 407 Coupé 466 litre bagaj hacmi ile bu segment içinde iddialı bir değere sahip ve uzun yolculuklar için dahi yeterli yer sağlıyor.

    Renkler ve iç döșemeler
    407 Coupé, Base versiyonda Speed up olarak adlandırılan siyah kumașa sahip. Aynı kumaș kapı içi paneller ve arka panellerde de kullanılıyor.

    Pack versiyonunda ise entegre deri döșeme koyu gri ve açık gri (lama) olarak iki seçenek ile sunuluyor. Entegre deri döșeme ön konsolun üst kısımlarında, torpido kapağında, gösterge panelinin üstünde kendini farkettiriyor.

    407 Coupé’nin dinamizmini yansıtacak dıș gövde renkleri iç döșemeler ile uygun kombinasyonlar yaratıyor.







  • Coupé - 2.0 HDi - MANUEL 41.650tl fiyatı gayet güzelmiş aslında,ben çok daha fazla sanıyordum...
    http://www.peugeot.com.tr/fiyatlar-407/fiyatlar-407-coupe/

    EDİT:tl değil euro imiş,pardon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 28 Ocak 2009; 23:21:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plateau

    Coupé - 2.0 HDi - MANUEL 41.650tl fiyatı gayet güzelmiş aslında,ben çok daha fazla sanıyordum...
    http://www.peugeot.com.tr/fiyatlar-407/fiyatlar-407-coupe/

    EDİT:tl değil euro imiş,pardon
    Peugeot 407 Coupé - 2.7 HDi - OTOMATİK 63.900 Euro
    Peugeot 407 Coupé - 2.0 HDi - MANUEL 41.650 Euro
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OmerG

    Peugeot 407 Coupé - 2.7 HDi - OTOMATİK 63.900 Euro
    Peugeot 407 Coupé - 2.0 HDi - MANUEL 41.650 Euro

    Alıntıları Göster
    Cok güzel biraz pahalı ama allah alan sahibine bagışlasın maşallahrakip olalarak bmw coupe vs tabiki karşılaştırılmaz bariz şekilde farklar var ancak koleksiyonluk araba olur bir arkadaş getirttiriyordu geçenlerde geldimi bilmiyorum ancak görürsem anında test sürüşü yapacagım valla.hee alırmısın konusuna gelince bnm açık şekilde belirtebilecegim e92 hayranlıgım var tek kapı arabalar her zaman tercihimdir 40 yaşınada gelince tek kapıya binmek isterim.herkesin gönlüne göre versin allah.beyazı nasıl durur bu makinede acabaarka tamponda bizim pack tampona benziyor resim koymuştum bizim bölüme geçenlerde ancak kimse tınlamadı konu açmak gerek tabi böyle arabaya.birde cok geç kalındı bu araba türkiye piyasası için.neyse darısı 408 coupe nin başına.peugeot böyle araba getirsin ne öyle 4007 bilmemne.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _GLR_

    Cok güzel biraz pahalı ama allah alan sahibine bagışlasın maşallahrakip olalarak bmw coupe vs tabiki karşılaştırılmaz bariz şekilde farklar var ancak koleksiyonluk araba olur bir arkadaş getirttiriyordu geçenlerde geldimi bilmiyorum ancak görürsem anında test sürüşü yapacagım valla.hee alırmısın konusuna gelince bnm açık şekilde belirtebilecegim e92 hayranlıgım var tek kapı arabalar her zaman tercihimdir 40 yaşınada gelince tek kapıya binmek isterim.herkesin gönlüne göre versin allah.beyazı nasıl durur bu makinede acabaarka tamponda bizim pack tampona benziyor resim koymuştum bizim bölüme geçenlerde ancak kimse tınlamadı konu açmak gerek tabi böyle arabaya.birde cok geç kalındı bu araba türkiye piyasası için.neyse darısı 408 coupe nin başına.peugeot böyle araba getirsin ne öyle 4007 bilmemne.

    Alıntıları Göster
    oto_glr sana ithafen beyaz 407 Coupe

     Peugeot 407 COUPE


    Bu arada fiyat olarak biraz pahalı ama bunda özellikle 2,7 motorun vergi dilimi sebep oluor. Bmw de 320 veya A5 1,8 2,0 ile kıyaslarsan zaten vergi dilimleri farklı.

    Ben 2,7 V6 HDI yı kullanmayı çok isterim nasip olmadı. 2,7 V6 HDI 204 Hp 440 Nm çok güzel bir motor ve çift turbo ya sahip ilk dizel motor...

    Ayrıca 440Nm nin keyfini düşünemiyorum bu araçta..

    Malzeme kalitesi özellikle 2,7 motorlar da Pack verisyon hiç te BMW, Audi ,Mercedes grubundan aşağı kalır değil. İntegral deri ve deri ön konsol bunu kanıtlar gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OmerG

    oto_glr sana ithafen beyaz 407 Coupe

     Peugeot 407 COUPE


    Bu arada fiyat olarak biraz pahalı ama bunda özellikle 2,7 motorun vergi dilimi sebep oluor. Bmw de 320 veya A5 1,8 2,0 ile kıyaslarsan zaten vergi dilimleri farklı.

    Ben 2,7 V6 HDI yı kullanmayı çok isterim nasip olmadı. 2,7 V6 HDI 204 Hp 440 Nm çok güzel bir motor ve çift turbo ya sahip ilk dizel motor...

    Ayrıca 440Nm nin keyfini düşünemiyorum bu araçta..

    Malzeme kalitesi özellikle 2,7 motorlar da Pack verisyon hiç te BMW, Audi ,Mercedes grubundan aşağı kalır değil. İntegral deri ve deri ön konsol bunu kanıtlar gibi.

    Alıntıları Göster
    Sizce stil olarak 406 Coupé yi aratır mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peugeotcu

    Sizce stil olarak 406 Coupé yi aratır mı?

    Alıntıları Göster
    Çok pahalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peugeotcu

    Sizce stil olarak 406 Coupé yi aratır mı?

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: Peugeotcu

    Sizce stil olarak 406 Coupé yi aratır mı?



    406 Coupe döneminde çok eşsiz bir araçtı. Ama 407 Coupe nin rakipleri iyi araçlar... Bmw 3 Coupe veya A5 sınıfında çok elit araçlar.
    406 Coupe kadar farklı bir etki oluşturamayacağı belirgin...


    Bence bu araç öyle çok da pahalı değil. 2,0 HDI 136 Hp güç 340 Nm tork üretiyor. 41,150 Euro luk fiyatı muadillerden çok uygun ama 2,7 HDI ye gelirsek Vergi yüzünden pahalı gözüküyor. Bence 204 Hp 440Nm ve çift turbo olan aynı zamanda bu kadar dolu bir araç için öyle çokta pahalı değil. Ama bu parayada 320d Coupe alırım diyenler olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OmerG

    quote:

    Orjinalden alıntı: Peugeotcu

    Sizce stil olarak 406 Coupé yi aratır mı?



    406 Coupe döneminde çok eşsiz bir araçtı. Ama 407 Coupe nin rakipleri iyi araçlar... Bmw 3 Coupe veya A5 sınıfında çok elit araçlar.
    406 Coupe kadar farklı bir etki oluşturamayacağı belirgin...


    Bence bu araç öyle çok da pahalı değil. 2,0 HDI 136 Hp güç 340 Nm tork üretiyor. 41,150 Euro luk fiyatı muadillerden çok uygun ama 2,7 HDI ye gelirsek Vergi yüzünden pahalı gözüküyor. Bence 204 Hp 440Nm ve çift turbo olan aynı zamanda bu kadar dolu bir araç için öyle çokta pahalı değil. Ama bu parayada 320d Coupe alırım diyenler olacaktır.

    Alıntıları Göster
    Paylaşım için teşekkürler @OmerG




  • O arabanin icinde olcan bide siyah gözlükleri takcan sürcen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Andrés Iniesta

    O arabanin icinde olcan bide siyah gözlükleri takcan sürcen
    valla 406 coupenin eline su dökemez estetik olarak , pininfarina dayıya vericektinki bunun tasarım olayını
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mınaaa

    valla 406 coupenin eline su dökemez estetik olarak , pininfarina dayıya vericektinki bunun tasarım olayını

    Alıntıları Göster
    406 coupe gibi çekici değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur-ay

    406 coupe gibi çekici değil

    Alıntıları Göster
     Peugeot 407 COUPE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edilhan

     Peugeot 407 COUPE


    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: Soylukan

     Peugeot 407 COUPE



    Coupe budur

    Pininfarina imzalı araç kendini belli ediyor arkadaş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legend10

    quote:

    Orjinalden alıntı: Soylukan

     Peugeot 407 COUPE



    Coupe budur

    Pininfarina imzalı araç kendini belli ediyor arkadaş

    Alıntıları Göster
    406 Coupe 'ye laf yok zaten, imkanım olsa ilk alacağım araçlardan
    407 Coupe yi Pininfarina tasarlamadı ama Pininfarina nın her tasarladığı araçta güzel olmuyor. Bakınız Hyundai Matrix




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OmerG

    406 Coupe 'ye laf yok zaten, imkanım olsa ilk alacağım araçlardan
    407 Coupe yi Pininfarina tasarlamadı ama Pininfarina nın her tasarladığı araçta güzel olmuyor. Bakınız Hyundai Matrix

    Alıntıları Göster
    Çok şık tasarlanmış fakat rakibi çok, Türkiyede biraz zor tutar bu araç...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: furai

    Çok şık tasarlanmış fakat rakibi çok, Türkiyede biraz zor tutar bu araç...

    Alıntıları Göster
    Ankarada 34 plaka 406 coupenin içinde gece gidiyorduk tam armadanın önününden geçerken dikiz aynasında bizi sollamayan arkamızda seyreden bir başka gümüş coupe farkettik tesadüf eseri ankarada zaten coupe az olmalı, adam hızlandı sağ tarafımıza kadar geldi bi içeri baktı sanırım, sonra flaşör yapıp sağa konya yolu istikametine sinyal verip kırdı bizde kornaya bastık birkaç defa selamımızı eksik etmedik. istanbulda da durum bu şekildeymiş :) Valla 406 coupe sahipleri birbirlerini çok kolluyolar sempatiyle bakıyolar ki birbirlerini hiç tanımayan insanlar yurtdışındada clubları var etkinlikleri var çok sempatik bişey ya heralde başka bir marka/modelde yoktur böyle bir olay




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sioux

    Ankarada 34 plaka 406 coupenin içinde gece gidiyorduk tam armadanın önününden geçerken dikiz aynasında bizi sollamayan arkamızda seyreden bir başka gümüş coupe farkettik tesadüf eseri ankarada zaten coupe az olmalı, adam hızlandı sağ tarafımıza kadar geldi bi içeri baktı sanırım, sonra flaşör yapıp sağa konya yolu istikametine sinyal verip kırdı bizde kornaya bastık birkaç defa selamımızı eksik etmedik. istanbulda da durum bu şekildeymiş :) Valla 406 coupe sahipleri birbirlerini çok kolluyolar sempatiyle bakıyolar ki birbirlerini hiç tanımayan insanlar yurtdışındada clubları var etkinlikleri var çok sempatik bişey ya heralde başka bir marka/modelde yoktur böyle bir olay

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: sioux

    Ankarada 34 plaka 406 coupenin içinde gece gidiyorduk tam armadanın önününden geçerken dikiz aynasında bizi sollamayan arkamızda seyreden bir başka gümüş coupe farkettik tesadüf eseri ankarada zaten coupe az olmalı, adam hızlandı sağ tarafımıza kadar geldi bi içeri baktı sanırım, sonra flaşör yapıp sağa konya yolu istikametine sinyal verip kırdı bizde kornaya bastık birkaç defa selamımızı eksik etmedik. istanbulda da durum bu şekildeymiş :) Valla 406 coupe sahipleri birbirlerini çok kolluyolar sempatiyle bakıyolar ki birbirlerini hiç tanımayan insanlar yurtdışındada clubları var etkinlikleri var çok sempatik bişey ya heralde başka bir marka/modelde yoktur böyle bir olay



    evet aynen bahsettiğiniz gibi, bende bu selamlaşma işinin bir tek vosvos sahiplerine has bir özellik olduğunu zannederdim ama şu ana dek selam vermeyen coupe sahibi az kişi çıktı diyebilirim, bir de özellikle yanyana park etmeye dikkat ediyoruz bir kere akmerkezde üç kişilik yeri coupeler üçlemiştik bir sarı bir gri bir de kırmızı tam seyirlikti

    coupe sahipleri birbirini geçmeye çalışmaz, hele de ayni renk ise, arkaya geçip seyretmeye çalışır böylece kendi arabasının yolda nasıl göründüğünü de görür tatmin olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 5 Nisan 2009; 15:16:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: edilhan

    quote:

    Orjinalden alıntı: sioux

    Ankarada 34 plaka 406 coupenin içinde gece gidiyorduk tam armadanın önününden geçerken dikiz aynasında bizi sollamayan arkamızda seyreden bir başka gümüş coupe farkettik tesadüf eseri ankarada zaten coupe az olmalı, adam hızlandı sağ tarafımıza kadar geldi bi içeri baktı sanırım, sonra flaşör yapıp sağa konya yolu istikametine sinyal verip kırdı bizde kornaya bastık birkaç defa selamımızı eksik etmedik. istanbulda da durum bu şekildeymiş :) Valla 406 coupe sahipleri birbirlerini çok kolluyolar sempatiyle bakıyolar ki birbirlerini hiç tanımayan insanlar yurtdışındada clubları var etkinlikleri var çok sempatik bişey ya heralde başka bir marka/modelde yoktur böyle bir olay



    evet aynen bahsettiğiniz gibi, bende bu selamlaşma işinin bir tek vosvos sahiplerine has bir özellik olduğunu zannederdim ama şu ana dek selam vermeyen coupe sahibi az kişi çıktı diyebilirim, bir de özellikle yanyana park etmeye dikkat ediyoruz bir kere akmerkezde üç kişilik yeri coupeler üçlemiştik bir sarı bir gri bir de kırmızı tam seyirlikti

    coupe sahipleri birbirini geçmeye çalışmaz, hele de ayni renk ise, arkaya geçip seyretmeye çalışır böylece kendi arabasının yolda nasıl göründüğünü de görür tatmin olur

    Alıntıları Göster




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sioux



    Alıntıları Göster
    bir 406 coupe sahibi olarak bu arabayı sonraki arabam olarak kesinlikle düşünmem birincisi fiyatı cok pahalı 2. si spor araba ruhuna dizel motor bence ters benzinli motor homurtusu yerine dizel motorun itici sesi 3. sü 407 den bi farkı yok burda bu fiyata satılmaz bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.