Şimdi Ara

Pasaport kayitli telefon sildirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar, uzerime kayitli telefonu pasaport kaydindan dusurmenin bir yolu var midir? Yeni telefon kaydediyim derdinde degilim ama telefonu satacagimdan benim adima gorunsun istemiyorum, internette bunu yapabilecegime dair bir kaynak bulamadim, daha once yapan var midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Konu takip. Geçen ay ben de böyle bir konu açmıştım. Kesin cevap çıkmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni cihaz almadan kapatamazsın hem ne den kapatıyosun kardeşim ne olucak sanki alan adama gunah deilmi birde pasaport bulmakla ugrastıyosun hem bu suç sattıgın kişi senin kimlik fotokopini alıyor bu işler oyle kolay deil olsaydı herkez getirir yurtdısından satar sonra kapattırır oyle bi dünya yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alana çok ayıp olur hocam satarken uyarmadığınızı düşünüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pasaport kaydı düşürülen telefon kayıt ettirilemez. Elinizde faturası olmayan telefonu sildirmenizde yasal olarak sıkıntı açar cihaz sahibi şikayet ettiği taktirde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes yanlis anlamis, alici da ben de kaydi kaldirma noktasinda hem fikiriz. Benim derdim telefonla ilgili bagim kalmasin, yoksa yurtdisi getirip satiyim umrumda degil :) baska telefon da kaydetmek istemiyorum 2 yil icinde. Alan da kendi adina kaydettirecek yani kimsenin habersiz is yaptigi yok sadece internette bulamadim nasil yapariz yapan var mi diye sormustum. Urunun faturasi da var tabiki ayrica

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Liberty Citizen

    Herkes yanlis anlamis, alici da ben de kaydi kaldirma noktasinda hem fikiriz. Benim derdim telefonla ilgili bagim kalmasin, yoksa yurtdisi getirip satiyim umrumda degil :) baska telefon da kaydetmek istemiyorum 2 yil icinde. Alan da kendi adina kaydettirecek yani kimsenin habersiz is yaptigi yok sadece internette bulamadim nasil yapariz yapan var mi diye sormustum. Urunun faturasi da var tabiki ayrica

    Telefonun suç mahallinde bulunsa bile "imei sorgulamada senin tc numaran çıkıyor gel bakalım" demezler.Yani böyle bir uygulama yok.En fazla bu cihazın imei sorgulaması ile hangi simkartların bu cihazla kullanıldığına bakılır ve o simkartların kimin üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıkarılır.Budur.Başka da bir şey araştırılmaz.
    Sizin bahsettiğiniz imei kaydı ve tc no ilişkisi,kaygılanmaya gerek duyulmayacak milyonda 1 ihtimal olacak bir şey.
    Ve senelerdir forumda imei konularında konu açılır,yorum yazılır,hiç böylesi bir probleme denk gelmedik,normal hayatta da böyle bir vakayı duymadık görmedik.
    Böyle bir olay duyan bilen varsa lütfen bizimle paylaşsın ki zannetmiyorum olacağını.
    İmei silme olayına gelince;
    Öyle ha diye ayıt silinmez,bununla ilgili BTK'nın çok sıkı kuralları var,bence güzel bir önlem.
    Kötü niyetli insanların/satıcıların suistimal etmemesi için tabi ki.
    Ama yakın zamanda bir imei kaydı yaptığınız halde,telefon hurda haline geldiyse,cihazın faturası varsa ve cihaz,Apple Store tarafından tamir gördüğü halde kullanılmaz hale gelmişse,bu cihazın yerine başka cihaz kaydettirmek için,hurda olanın faturasını BTK'ya faxlarsanız o cihazın imei kapatıp,başka bir imei no'yu kaydedebilirsiniz.(çok uzun cümle oldu ama umarım anlatabilmişimdir:)) yani uzun cümleyle yazdığım bir senaryo olması gerekli ki,imei kaydı silme hakkınız olsun.BTK demeli ki "bu adam telefona imei için 140 tl masraf etmiş,telefonu kullanılmaz hale gelmiş,mağdur durumda kalmasın,bunun yerine yeni cihazını kaydedelim" başka da kayıt silinmez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • iptal olayı 2017'de getirilmiş fakat, iptal edilince yatırdığınız kayıt parası iadesi ya da kayıt hakkını geri kazanma gibi bir durum söz konusu olmuyormuş.
    Ancak pasaport kaydını başkası yapmışsa, eline geçeceği bir şey olmamasına rağmen, sizi mağdur etmek isterse kendi edevlet ekranı üzerinden kaydı siler ve telefonunuz bloklanır.

    quote:

    Pasaportuma kayıtlı görünen cihazların kaydını iptal edebilir miyim?
    Kendinize ve/veya 18 yaşın altındaki çocuklarınıza ait pasaporta kayıtlı görünen cihazların kayıt işlemlerini e-Devlet kapısı üzerindenhttps://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydi-iptal alanından iptal edebilirsiniz:

    Pasaportunuzda kayıtlı görünen cihaz veya cihazların kayıt işlemlerinin iptal edilmesi halinde geri alınması mümkün değildir.

    Pasaportunuza kayıtlı cihaza ait seçtiğiniz IMEI numarası veya numaraları beyaz listeden çıkartılacaktır.

    Beyaz listeden çıkarılan cihazın kullanılması durumunda cihaz kayıt dışı duruma düşecek, kullanan kişiye bu durum SMS ile bildirilecektir.

    Link: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:IDCfZW33ha4J:https://tuketici.btk.gov.tr/merkezi-cihaz-kayit-sistemi+&cd=4&hl=tr&ct=clnk&gl=tr
    https://tuketici.btk.gov.tr/merkezi-cihaz-kayit-sistemi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.