Şimdi Ara

pandemiden haberi olmayan 1 MİLYAR ÇİNLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tırnak içinde yazdıklarım tarık bilen isimli çinde yaşayan türk bir youtube çu ya ait videolardan konuyla ilgili aldığım notlardır.kendi sözleridir. gerisi ise alıntılarıma istinaden yazdığım kendi notlarımdır.

    not: HUBEİ çin'in 33 eyaletinden biridir. nüfusu 58,5 milyondur. vuhan ise HUBEİ eyaletine bağlı 11 milyonluk bir şehirdir.


    ÇİN YENİ YILI BU SENE 25 OCAKMIŞ.
    bunlar zaten 24 ocak - 3 mart arasında 40 günü bulabilen bir tatil yapıyorlarmış. yurtiçine ve yurtdışına doğru milyonlarca insan hareketliliği.https://www.milliyet.com.tr/dunya/40-gunluk-yeni-yil-tatili-basladi-2183581

    "Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de Bahar Bayramı dolayısıyla, köylerden ve kasabalardan şehir merkezlerine çalışmaya gelen yüz milyonlarca kişi, ailelerini ziyaret amacıyla memleketlerine gitmeye başlıyor. kırsal kesimden şehirlere gelen göçmen işçiler, evlerine dönmek için çeşitli toplu taşıma araçları ile aktarma yapıyor."


    daha öncesinde wuhanda hastalık ve ölüm bildirimi yapılmış olduğu halde, zaten 24 ocak öncesinde gidecekleri yerlere gitmişler.
    KARANTİNA HUBEİ EYALETİNDEKİ WUHAN ŞEHRİNDE YAPILDI SADECE O DA YENİ YIL TATİLİ OLAN ŞUBAT-MART AYINDA BİRAZ UZATILMIŞ ŞEKİLDE OLDU .25 MARTTA SEYAHAT YASAĞI KALDIRILDI WUHANDA.

    -23 Ocak sabah saat 2'de yetkililer, Wuhan sakinlerine sabah 10'dan itibaren otobüsler, demiryolları, uçuşlar ve feribot hizmetleri dahil tüm toplu taşıma araçlarının askıya alınacağını bildiren bir bildirim yayınladı.
    -Bildirim Wuhan'dan bir çıkışa neden oldu. Saat 10: 00'daki karantinadan önce yaklaşık 300.000 kişinin Wuhan'ı trenle terk ettiği bildirildi. (wuhan nüfusu 11,08 milyon) 23 Ocak öğleden sonra, yetkililer Wuhan'dan ayrılan bazı ana otoyolları kapatmaya başladı. (wuhanlıları da memleketlerine gönderdikten sonra karantina başlıyor)
    -24 Ocak, Hubei'de vilayet düzeyinde 8 şehire ek olarak 4 şehir daha karantinaya alındı.

    31 ocak - "ÇİN YENİYILI SEBEBİYLE MARKETLER KAPALI OLMASINA RAĞMEN, HER MAHALLE İÇİN 2 TANE AÇILDI" diyor. sokaklar dükkanlar boş kapalı ama bunun sebebi korona değil çin yeni yılı diyor. 4 senedir bunu gözlemliyorum zaten diyor. (tarık bilen yer: ZHEJİANG))
    4 şubatta hubei dışında en çok vaka görülen eyalet olan zhejiang'da (tarık bilenin ikamet ettiği) bazı ilçelere giriş çıkışlar yasaklanıyor. halen doğru dürüst bir karantina yok . ulaşım otobüs taksi yok. 22 şubata kadar günde bir kez aileden birkaç kişinin dışarı çıkmasına izin verilecek şekilde bir karantina uygulanıyor. 22 şubat tarihinde bu da bitiyor.
    16 şubat tarihinde otobüs taksiler açılıyor.


    ÇİNİN HUBEİ EYALETİNİN DIŞINDAKİ HATTA BU EYELETTEKİ WUHAN HARİCİ DİĞER ŞEHİRLERDE BİLE VAKA VE ÖLÜMLER OLMASINA RAĞMEN DOĞRU DÜRÜST BİR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BİLE UYGULANMIYOR KAPILARA KAYNAK YAPMAK ŞÖYLE DURSUN !
    Sokaklarda tek tük insan var evet. çünkü zaten şehir merkezleri boşalmış millet kırsala gitmiş. kalanların ise korkudan çıkmaması çok normal, çıksada gidilecek bir yer yok zaten. Şubatın sonuna doğru dönmeye başlamışlar ve şehirlerde hareketlilik başlamış.

    25 şubatta bazı okullar eğitime online başlamış. bazıları dönem için kapatmış
    23 martta hubeideki birçok hastanede hastalar taburcu edilmiş.

    25 martta bazı okullar derse başlamış.....

    15 haziranda bir videosunu da izledim, (2. dalga dürtmesi gelmiş çine)
    - pekinde görülen yeni vakalar nedeniyle çıkan bölgelerdeki okullar kapatılmış. yani o zamana kadar okullar açık.
    17 haziranda pekindeki okulların tümü eğitimi durdurmuş. (eğitim yılı da bitmişti zaten)
    bu tarihten sonra da hayat normal akışında.
    YENİ BİR ÇİN YENİYILI TATİLİNDE GÖRÜŞMEK ÜZERE ÇOCUKLAR
    _______________________________


    25 ocak bunların yeni yılı. yeni yıldan önce vuhanlılar da dahil olmak üzere bütün eyaletlerdeki işçiler evli evine köylü köyüne dağıldıktan sonra, 24 ocakta ne hikmetse vuhanı karantinaya almaya karar veriyorlar. tatil başlıyor, karantina başlıyor.
    yurtiçinde ve YURTDIŞINDA tatilde olan çinliler, keyif yaparken. ülkelerinde sembolik bir pandemi yaşanıyor. KİMİN UMRUNDAYDI ?
    25 ocak - 25 şubat arası dünyayı gezdikten sonra çinliler ülkelerine dönmeye başladıklarında ne hikmetse, pandemi bitiyor.
    martta pandemi hastaneleri boşalmaya başlıyor. okul iş açılıyor. TATİL DÖNÜŞÜ PANDEMİ BİTİYOR.


    ŞİMDİ SORUYORUM BEN SANA . NERDE O KAPIYA KAYNAK YAPILAN, İNSANLARI AYLARCA EVE TIKAN ÇİN.? VUHAN DIŞINDA DOĞRU DÜRÜST KARANTİNA YAPAN BİR ŞEHİRLERİ BİLE YOK. ADAMLAR TATİLE ÇIKINCA PANDEMİ BAŞLIYOR SÖZDE, DÖNÜNCE DE BİTİYOR.
    VUHANIN NÜFUSU ÇİNİN %1 'İ BİLE DEĞİL. VUHAN DIŞINDA PANDEMİDEN HABERİ OLAN BİR EYALETLERİ YOK.

    Madem aslında var da gizliyorlarsa, pandemi hastanelerini niye kapattılar. ? çinin yarı nüfusu niye kırılmadı hastalıktan ?
    çinde toplam ölü sayısı 4000 küsür. bunun belki 50 katı insan pnömoniden ölmüştür zaten çinde. fakat. bunların hiçbirisi ayrı bir korona muamelesi görmedi."wuhandaki" pandemi hastaneleri kapatıldı. normal hastanelerinde tedavi gördüler. mevcut hastaneleri yeterli olduki pandemi hastanelerini kapatabildiler.


    MADEM BU VİRÜS ÇİNDE ÇIKTI VE DÜNYAYA YAYILDIYSA OCAK ŞUBAT DA NİYE YAYILMADI ? NEDEN 12 MARTTA WHO'NUN PANDEMİ İLANIYLA HER YERDE BİR VAKA VE ÖLÜM PATLAMASI YAŞANMIŞ OLUYOR? HORTLADIMI BU VİRÜS ?
    BU ÇİNLİLER FETHİYEYE GELİP PARAŞÜTLE ATLAMADILARMI ? PAMUKKALEYİ GEZMEDİLERMİ ? İSTANBULA GİTMEDİLERMİ OCAK ŞUBAT MARTTA ? BU VİRÜS 11 MARTA KADAR NEYİ BEKLEDİ ?

    Turkiyede ise bahar dönemi koca okullar kapandı işyerleri aylarca kapandı. TEMMUZA KADAR TURİZM ÇALIŞMADI. ne için biliyomusunuz?
    WHO'nun ortaya attığı koca bir yalan için.

    who nun ve aşı şirketlerinin planları var. herşey onların çizelgesine göre işliyor. virüs bu yüzden kafasına göre yayılamıyor :) yaşadığımız şeyin bir virüs veya bir pandemiyle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. bilim yerde sürünüyor. önlem adı altında hiç bir bilimselliği olmayan uygulamalar halka zorla dayatılıyor. bunların hepsi korku atmosferini beslemek içindir. 6 aydır bu pandemi muhabbetinin uzamasının sebebi nedir ? çünkü bitirme zamanı gelmedi henüz. ne zaman ocakta o aşılar piyasa çıkacak. ve tüm insanların olması istenecek. o zaman bitirilecek.
    bu kadar zamandır bu kadar şeyi boşuna yaşatmadılar. sonunda size sunacakları aşıların basit normal aşılar olduğunu düşünmeyiniz. bir çözüm olacağını da düşünmeyiniz . olayın bu aşılarla yakından ilgili olduğunu unutmayınız. lütfen artık tv nin alet olduğu korku propagandasının farkına varınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 18 Ekim 2020; 8:59:33 >







  • Bu %80'i destekleyebilecek bilimsel bir çalışma var mı ? Yoksa TV'de yapılan varsayımlardan yola çıkarak mı bunu söylüyorsunuz.

    N95 maske dışında gerçekten etkili olan bir maske yok bu konuda. Cerrahi maskeler en iyi ihtimalde %50(ki bu iddiayı doğruyalan da hiç bir bilimsel çalışma yok), bez maskeler %3.
    Eğer özellike n95 takılması istenseydi, o zaman anlamlı olurdu. "Maske taksınlar da, ne olursa olsun" dendiği zaman tabi işe bakış açısı değişiyor.
  • Hee yalan söylüyorlar virüs diye bişey yok plan hepsi Sana alkış sen farkına vardın büyük oyunun şimdi ....... git



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 15 Eylül 2020; 20:34:57 >
  • Dünya da yaşanan bir tatbikat bir senaryo bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun uzun yazayım da kimse okumasın.


    O kadar yazıyı boşuna yazdın haberin olsun.
    DH sunucularında harcadığın kilobaytlara yazık yeminle.
  • Bu dünyada hiçbir şeye şaşırmıyorum artık. Kovid'e gelene kadar dünyada gördüğün en büyük olay ne deseler "İkiz kuleler saldırısı" derdim. Bu saldırı ile birlikte bildiğiniz üzere 3bin ABD'li öldü ve ABD teröre savaş açıyoruz diye birkaç ülkeyi işgal etti.

    Bu yakın tarihin önemli olayında hep İkiz kuleleri duyduk ama ikiz kulelerin yanında Ticaret merkezinin 40 katlı diğer binasını duymadık çöken. Adı: WTC7.

    3000'den fazla mimar mühendis, bu çelik bina, ofis yangınıyla ( buna uçak çarpmadı) nasıl çöker diye resmi açıklamaya inanmadıklarını bildirdi. Üniversite çalışması yayınladılar 125 sayfa. Onlarca video ve konferans. Hangisini duyduk? 83 milyon varsa 82.5 milyonu WTC7'yi duymadı bile.

    Dünyanın düzeni böyle, bize göstermek istenen gösterilir, göstermek istenmeyen gösterilmez. İlgilenenler baksın:https://www.ae911truth.org/languages/turkish (Türkçe altyazılı)

    Şu videoyu da yeni gördüm: Bush'a soruyorlar, saldırıdan haberiniz var diyorlar diye ( soran da dalga geçmek amaçlı soruyor, böyle saçmalık olabilir mi gibilerinden, Bush'un tepkileri ise hiç normal değil :





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucro -- 15 Eylül 2020; 20:42:52 >




  • sen korona geçirdin mi? hastanede yattın mı kötüleşip? veyya çok yakınından biri?
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    kardeş problem orda zaten okumuyorsunuz sadece tv izliyorsunuz.
  • Vakit kaybısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nucro kullanıcısına yanıt
    http://michaelsikkofield.blogspot.com/2012/03/11-eylul-2001-ve-kandrlan-6-milyar.html
    Burayı mi okudunuz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim arkadaşım bu virüs yüzünden öldü. Pandemiyi ciddiye almak için illa yakınlarımızı mı kaybetmek gerekiyor. Bir maskeyi adam gibi taksak yüzde 80 azalacak. Nasıl bir inatmış arkadaş. Kimi maske gereksiz der, kimi pandemi yok der.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elophidae

    Benim arkadaşım bu virüs yüzünden öldü. Pandemiyi ciddiye almak için illa yakınlarımızı mı kaybetmek gerekiyor. Bir maskeyi adam gibi taksak yüzde 80 azalacak. Nasıl bir inatmış arkadaş. Kimi maske gereksiz der, kimi pandemi yok der.
    anlatamadık bir türlü. tutturmuşlar uyutuluyorsunuz kandırılıyorsunuz. yahu yapılacak şey çok basit. maske mesafe temizlik. bu kadar ya. herkes riayet etse kurtulacağız ama yok illa inat eden bi kesim olacak.
  • extra34 E kullanıcısına yanıt
    Herkes riayet etse kurtulacagiz mi?
    Kim riayet etmiste kurtulmus bi soyle?
    Cinlilermi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • extra34 E kullanıcısına yanıt
    Maalesef kardeşim durum bu. İnsanların alışkanlıkları, canlarından bile değerliymiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • elophidae kullanıcısına yanıt
    " Maskeyi takinca %80 azalacak"
    Bu dediginizi destekleyecek elinizde bir veriniz var mi? Maske turkiyede kac aydir zorunlu? Pandemi bittimi? Maske takmaniz karantina yapmaniz gibi WHO nun cesitli buyruklarini yerine getirmeniz who nun pandemi cizelgesinde bir degisiklige sebep oldu mu?

    Bir grup insan maske takmayinca sizin pandemi bitmiyorsa ne anlami var bu kadar insanin maske takmasinin? En fazla ne kadar etkiliyor olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 15 Eylül 2020; 22:37:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elophidae

    Maalesef kardeşim durum bu. İnsanların alışkanlıkları, canlarından bile değerliymiş.
    Hangi durum bu? Sana söylenen bu. Beynimize işlenen bu.

    "Ben TV'de söylenenlere inanıyorum, onlar ne derse o" diyorsan böyle devam et. Hatta şöyle test et : bir hafta boyunca maskeyi hiç çıkarma : arabada, işte, evde. Bakalım 1 hafta sonra hasta oluyor musun olmuyor musun?

    Ama bence önce Beyin cerrahı Bilgehan Bilge'yi bir dinle :
    https://m.facebook.com/plugins/video.php?height=224&width=400&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FVatandaslarKonusuyor%2Fvideos%2F3224759704236918%2F

    Uzun olmasın diye 4 adet kopyaladım istersen 40'tan fazla bilimsel makale linki iletebilirim:

    1 T Jefferson, M Jones, et al. Physical interventions to interrupt or reduce the spread of respiratory viruses. MedRxiv. 2020 Apr 7.
    https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.30.20047217v2

    2 J Xiao, E Shiu, et al. Nonpharmaceutical measures for pandemic influenza in non-healthcare settings – personal protective and environmental measures. Centers for Disease Control. 26(5); 2020 May.
    https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/5/19-0994_article

    3 J Brainard, N Jones, et al. Facemasks and similar barriers to prevent respiratory illness such as COVID19: A rapid systematic review. MedRxiv. 2020 Apr 1.
    https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.01.20049528v1.full.pdf

    4 L Radonovich M Simberkoff, et al. N95 respirators vs medical masks for preventing influenza among health care personnel: a randomized clinic trial. JAMA. 2019 Sep 3. 322(9): 824-833.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

    Hee yalan söylüyorlar virüs diye bişey yok plan hepsi Sana alkış sen farkına vardın büyük oyunun şimdi ....... git
    Doğru söylüyorsun, aslında aşı ve ilaç şirketlerinin, devletler ve medya organları üzerinde hiç bir etkisi yok.

    Domuz gribinde fazladan aşı satmadılar devletlere.

    Şimdi de aceleyle geliştirdikleri aşılar için devletlerle anlaşmadılar sakatlık durumunda mali sorumluluktan kaçmak için.

    Rahat uyu Türkiyem.

    pandemiden haberi olmayan 1 MİLYAR ÇİNLİpandemiden haberi olmayan 1 MİLYAR ÇİNLİpandemiden haberi olmayan 1 MİLYAR ÇİNLİpandemiden haberi olmayan 1 MİLYAR ÇİNLİ
    pandemiden haberi olmayan 1 MİLYAR ÇİNLİ




  • Pandemi gerçek, avrupayı amerikayı hindistanı türkiyeyi kırdı geçirdi. Peki kardeşim çini niye kırmadı. 1.5 milyarlık ülkede nasıl bitti, nasıl sadece 4bin kişi öldü. Dünysnın en kalabalık ülkesi pandemide dünyada en az etkilenen ülke nasıl oldu. Bu sorulara cevap varmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nucro kullanıcısına yanıt
    Dünyada işle böyle yürüyor silah ve tıbbi malzeme üreticileri İnsanları birbirine düşürüyor savaştırıyor parayı götürüyor.

    Birbirine sınır olup hep savaş narası atılan ama hiç savaşmayan ama sürekli silah satın alan ülkeler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freshwind

    Pandemi gerçek, avrupayı amerikayı hindistanı türkiyeyi kırdı geçirdi. Peki kardeşim çini niye kırmadı. 1.5 milyarlık ülkede nasıl bitti, nasıl sadece 4bin kişi öldü. Dünysnın en kalabalık ülkesi pandemide dünyada en az etkilenen ülke nasıl oldu. Bu sorulara cevap varmı.
    Bin defa söyledik. Haberlere inanmaya devam ederseniz, sözde Çin örneğini benimsersiniz.

    İstenen bu zaten. Biraz kendi araştırmanızı yapın : "Rockefeller Operation Lock step" yazın ve 2010 yılında ne öngörülmüş öğrenin. Bunları TV'de bulamazsınız.


    TV aşağıdaki grafikleri de sorgulamaz o yüzden sizin de haberiniz olmaz. 1 haftada 2binden 14bine çıkan vaka yine 1 haftada 5bine düşüyor. Yersen.

    pandemiden haberi olmayan 1 MİLYAR ÇİNLİpandemiden haberi olmayan 1 MİLYAR ÇİNLİ




  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    Maskenin görevini yapması için önce düzgün kullanılması lazım. Bizde bırak maske takmayı hasta olan adam otobüse binip tatile gidiyor. Ben buna kızıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.