Şimdi Ara

Oto Ekspertiz Yalanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence tamamen keriz silkelemenin, adam tokatlamanın, kolay para kazanmanın sektörde yeni adı. 500 lira para veriyosunuz adamların dediğinin aksine bişey çıkarsa avuçlarsınız hiç birşey iddaa edemezsiniz. bu çakallara para kazandırmayın gidin en yakın sanayiye 50 liraya kaportaya, 50 lirada iyi bi motor ustasına verin olsun bitsin. sonuçta 500 lira verip araba pert çıkarsada aynı şey 100 lira verip araba pert çıkarsada aynı şey. zaten size pert araba sokabiliyosa biri sorunu kendinizde arayın, mümkünse ömür boyu ticaret yapmayın bu ülkenin çakal insanları arasında gidin memur filan olun.



  • Hepten silip atmışsın. Geçen bizim bir arkadas bir araç almadan önce expertiz yaptırdı abs ışığının yandığını sorun olmadığı söylendiği halde kaputun boyalı olduğunu

    Boyalı olduğu söylendiği gibi kapılardaki boyayı teyid etti. Daha ne olsun. kaput ve abs olayından dolayı alımdan vazgeçti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Expertiz 500 TL mi??? Yok artık daha neler, expertiz zaten 100 TL ye yapılan bir şey için rahat etmezse bir 100 TL daha veriri sanayiyie gidersin bu kadar basit.
  • çok meşhur bir ekspertiz merkezinde ekspertiz yaptırdım, adamlar araç hatasız dedi , direkt aldım aracı , 1 sn düşünmedim. dönüş yolunda frenler tutmadı, amortisörlerden garip sesler geldiğini anladım. 1 hafta sonra sanayide kontrol ettirince frenlerin ve amortisörlerin bittiğini söylediler bana, 1700 TL harcadım. eğer ekspertizci denen elemanlar bana bunları söyleseydi asla bu aracı almazdım, ancak adamlar anlamıyor. bundan sonra sanayide ustalara gösteririm, eksper denen yere sadece motor testi için götürmek gerek. o da ne derece gerekli bilemöiyorum.
  • aynen öyle tamamen bir yalan

    zaten dyno olayı yok motor 50 cıktı 60 70 cıktı olayı bastan asa sacmalık ..


    motora mı baktırıcaksın araba tecrüben varsa kendın bile muayne edebilirsin

    marşa basıp sesi dinlersin ses te farklı çalışma motorda şangur şungur veya sürtünme tarzı ses varmı yada normalın dısında bır ses varmı kayış sesi olur vs olur varmı bunlar hemen kendını bellı eden seyler bıraz rolantıde motora bakarsın tıtreme sılkemele vuruntulu calısma varmı gaz verirsin gaz verdiğinde tepkisine bakarsın gazı duzgun alıyormu alırken teklıyormu
    yag cubugunu cıkarıp bakarsın gaz verırsın yag cubugundan üfleme hava atma yapıyormu diye..

    sonra bırı gaz verır motora 4 bin 5 bin devirde biraz gaz vermesi yeterli aracın arkasına gecer bakarsın egzozdan mavimsi yağ kokulu duman atıyormu ve dumanla beraber su atıyormu arac lpgli dahi olsa motor sağlıklıysa su atmaması veya herhangi bir renktte duman atmaması gerek. duman atıyorsa su atıyorsa sıkıntı vardır .
    dizeldede alt devirlerde 3000 de felan siyah duman atmaması gerek sadece 4 bin veya üstünde nadir atıyorsa sorun yoktur

    bunları kendınız yaptıktan sonra en son bırde ustaya goturup baktırırsınız ve oda okey derse (kompresyon testi) MUTLAKA YAPILMALI Yaptırırsınız test sürüşü yaparsınız hepsi bu kaporta ıcın sadece bir kaç yere götürüp baktırmakta fayda var şaside sorun varmı diye.

    eksperierde sadece alt takım olayı iyi yanal kayma testi vs yapan varsa alt takımda bosluk varmı yag sızdırma vs varmı dıye bakılma olayı guzel bunuda usta yapabılır test ıcın makıne lazm




  • Kayseride zennecioğlu usta işi expertiz var. Adamlarda herşeyin ustası var. Arabayı götürdük sağdan soldan daldılar binip turladılar boya kontrolü vs yaptılar. Sıkıntı yok dediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500 tl abartı bir rakam, arabamı satarken 80 tl verdi alıcı. Yetkili servisler ise hukuki bağlayıcılığı sebebiyle girmiyor bu işe.

    ancak yapılan işlem : boya makinesi ile boyaya bakmak, vidalara bakarak değişen tespiti, dyno dedikleri alete çıkararak motor yüzdesi sallama... sallama diyorum çünkü 67 beygirlik fiestayı 90 küsür beygir çıkarıp bunun motoru yüzde 99 diyen yerler.

    sözün özü, elinde düzgün kontrol listesi olmayan yerler. Ama gerekli...
  • Hocam en güzel yöntem önce aracı şöyle bi inceleyin boyalı araba kendini belli eder, orasını burasını inceleyin. Sonra bi test sürüşü. Test sürüşünde sağından soğundan ses geliyor mu, ciğeri nasıl, frenleri nasıl çalışıyor bi gözünüzle görün. Sonra içinize sinerse götürüp makineye bağlatın ekspertiz firmasında. Boyasına baksınlar orasına burasına baksınlar bi de rapor versinler pazarlık yapıp alın


    Çok güzel ekspertiz yapan firmalar olduğu gibi çok rezalet yapan öylesine yapan firmalar da var. Bunlara dikkat etmek lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el iki adet araç aldım ve ikisinide expertiz ile aldım.
    Expertize gitmeden önce araç sahipleri ne dediyse expertiz de aynı kusurları buldu.

    Gittiğim iki expertiz de motorda ki minicik yağ sızmasına kadar, plaka ampulünün yanıp yanmadığına kadar teste tabii tutuyorlar.

    Motor mekanik elektronik boya herşeyiyle ilgili bilgi veriyorlar ve benim gittiğim iki expertiz de işlerine baya hakimdi. Ben memnun kalmıştım açıkçası.

    Ayrıca full expertiz 120 TL idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yetkili servis
  • yanlışınız var .yalan olan o 500 lük değil her köşe başında 1826174 nokta ekspertiz yazan dükkanlar.

    elinde çinden aldığı boya ölçer ile gezip dyno sokup %98 motorunuz denen yere güvenerek araba alırsanız çortlarsınız.


    en iyisi servis.

    geçen sene cruze alırken kuzenim galerici olmasına ve arabayı görüp kontrol etmesine rağmen batıkent opel götürüp kontrol ettirdim 250 liraya 3 4 saat incelediler .Motor, kaporta, frenler vs.Bujilerin değişmesinden, lpg ayarsızlığına, lpg t borularında su kaçağına kadar söylediler kafam rahat aldım.


    Arabaya verilen miktar karşısında cüzzi kalıyor bazı konularda ucuza kaçmamak gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 29 Kasım 2016; 14:19:11 >
  • İlanla sattığım araçta 2 parça değişen vardı. Bunu da ilan açıklamasına belirtmiştim. Alıcı geldi, expertize soktu. Araçta değişen Yok lokal boya var dedi. Ben de alıcıya siz yine de değişen olduğunu bilin o şekilde alın dedim. Benim gözümde expertizin çokta bir önemi Yok, önemli olan iyi bir güvenilir satıcıya denk gelmek ve şanslı olmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişen boya olayını anlarlar.
    Fakat motor durumunu anlayamazlar.

    Motorun sağlığını en iyi ve kesin sonuç kompresyon testi verir. Bu merkezlerde bu testi yapmıyorlar.

    İlgili markanın özel servisleri iyidir onlara gidin.
    Öyle yüzde 80le yüzde 90la olmaz o iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana batan kısmı o kadar para alıp rapor yalan çıkarsa ölü taklidi yapmaları. 1 tane firma söyleyin bana verdiği raporun zamanı geldiği zaman arkasında duracak.
  • Verdiği rapor ancak siz aracı kapıdan çıkarana kadar gerçek..
    Onun dışında o raporun bir bağlayıcılığı olamaz...

    Dükkana geldi araç girdi expertize araç kontrol edildi boya yok dendi..
    Aldınız aracı arka sokakta çöp konteynerine sürttünüz sağ arka kapıyı...
    Gidip boyattınız diyelim ki... Şimdi o ekspertiz raporunun hiç bir önemi kalmadı...
    O raporu veren adamın sorumluluğu dükkandan çıkana kadar... Ondan sonrasında bir sorumluluğu olamaz zaten...
  • Ekspertiz olayı bana da çok gerçekçi gelmiyor; özellikle de 314159265358979323846264338 nokta ekspertizleri külliyen yalan gibi geliyor. Bu noktada 3 yaşında ya da daha yeni bir araçta yetkili servis en iyi çözüm gibi duruyor.
  • 150 binde dizel ibiza almıştım, ekspertiz motora % 100 dedi.

    Hiç %1-2 de mi eskimez bu.



    son aldığım aracı tanınmış bi boya-kaportacıya götürdüm Denizlide. Zaten bilmediğim biyer.

    Adam 3-5 dakika baktı bişey yok dedi, aldım geçtim, 2015 model. ekspertiz servis falan bişeye götürmedim, biraz deli cesareti oldu ya hayırlısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı yetkili servise götürürüm araba servis bakımlı değilse zaten almam, ufak tefek boya şeylerini zaten kafaya takmam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Eksper dükkanınız var heralde.Haftalardır burayı takip ediyorum yıllar sonra bu mesaja cevap yazmak için giriş yaptım siteye.
    Sizin mantıkla yetkili satıcıdan 0 km diye araba alıp yıllar sonra satarken boyalı olduğunu anlayanların da yapabileceği bir şey yok.Belli ki yargıtay sizle aynı fikirde değil.Mesleğiniz ne bilmiyorum ama yanlış hukuki tavsiye vermemenizi tavsiye ediyorum.
  • oviedo O kullanıcısına yanıt
    Dükkanım yok.... Öyle bir niyetim de yok...

    Siz İŞKUR da felan mı çalışıyorsunuz ki forum üyelerinin meslek merakı hasıl olmuş....



    Ekspertiz raporunda enteresan bir kelime vardır...

    Kurumsal firmaların verdiği kağıtta "Kanaatimizce" ile başlar rapor açıklaması... Bu cümle olduğu sürece o rapor sizin düşündüğünüz gibi bir kesinlik yansıtmaz..



    Rapor dükkana geldiğinizdeki aracın o anki durumunu yazar...

    Siz dükkandan çıktıktan sonra raporda yazmayan bir hasar ile ilgili vayyy siz bunu görmemişiniz niye yazmadınız dersen ispat etmen lazım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.