Şimdi Ara

Öğrencinin başını kesip 'Deccal'i vurdum' dedi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
1
Favori
11.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bir çok dinde paikolojiye ağır gelen çok sayıda unsur olduğunu düşünüyorum.


    İnançsız şizofren de tanıdım fakat onun dertleri farklı gezegenlerdeki kemirgenler vesairelerdi ve sadece kendine zararı vardı. Deccal, cin, peri vs gibi kavramlar bu anlatıldığı halleriyle gayet zor kavramlar insan için. Hızırın bir çocuğu öldürmesinden tut, tanrıya çocuğunu kesme sözü vermeye, irin içirmeler, derileri yüzüp tekrar yakmalara kadar çok sayıda unsur, baş etmesi zor şeyler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslam dini insan ve toplum hayatının her safhasını düzenler. Amaç barıştır her zaman fakat savaşılması gerektiğinde de savaşılır, Kur'an içerisinde savaş ile alakalı ayetler olması da son derece doğaldır.


    Bütün bunların sebebi İslam'ı sadece bir felsefe, Kur'an'ı da kişisel gelişim kitabı olarak görerek yetişmiş olmanız, tam olarak bu yüzden size çok şaşırtıcı geliyor dinin savaşla alakalı kuralları da olması.

  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    başka gezegendeki kemirgenlerden bahseden adam senin de onlardan biri olduğuna karar verip onu takip ettiğini düşünmeye başlarsa işler değişir. Din kaynaklı delüzyonları olan akıl hastalarından şiddete meyilli olmayanlar sayıca olanlardan daha çoktur muhtemelen. Akıl hastalığı akıl hastalığıdır. Bu kadar uğraşmayın suçu dine yıkmak için.

  • Sanığın paranoid şizofreniden muzdarip olması muhtemel. Bilindiği gibi şizofrenler gerçekle hayali ayırt edemiyor. Paranoid sanrı durumunda da kendilerini farazi unsurların baskısı veya tehdidi altında hissediyorlar. Özellikle insan beynindeki korku merkezi amigdala aşırı uyarılabilir ve ilgili kişi akıl almaz şeylere kalkışabilir. Yalnız şöyle bir problem var ki, tarikat veya cemaat ortamlarında masallar ve mitolojik varlıklar gerçekmiş gibi anlatıldığı için bu vaziyet zaten gerçeklikle bağlantıları sorunlu olan şizofreni hastalarını çok olumsuz yönde etkileyebilir. Katilin maktulu için kullandığı "Deccal'i vurdum" lafından bunu anlıyoruz. Eğer sanık bir tarikat yerine gerçekten bilimsel ve rasyonel kültüre sahip bir ortamda bulunsaydı vaziyeti belki daha erken anlaşılabilir ve belki de birisine zarar vermeden tedavi edilebilirdi. Yazık olmuş. Neredeyse burada tek değil, iki kurban var diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Sende reklamları yazmışsın :)


    Kardeşim bunlar sadece savaş ayetleri değil savaşın nedeni olan ayetler :)


    TEVBE-73 Ey Peygamber! dinimizi inkar edenlere ( dinimizden olmayanlara ) ve münafıklara karşı kötü davranın onlara cihad edin, "


    Bu dinde cihad ve fetih diye bir şey var, bunlar savaş nedeni işte, cihad dediğin nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 28 Aralık 2021; 15:11:8 >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen diye bitirdiğin cümleye dair bilgin olmadığı ortada. Herkes kendi işine gelene muhtemel zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    "mitolojik varlıklar". Hiçbir fırsatı kaçırmayın kardeş aman ha.


    Böyle bir insanın deli olduğunun anlaşılmamasının tek açıklaması tanınmaması olabilir. Bu yurdu kişiyi araştırıp soruşturmadan işe aldığı için eleştirebilirsin. Ben de eleştiriyorum. Fakat bilimsel ve rasyonel kültüre sahip ortamda yetişmiş olsaydı ve vaziyet de "belki" daha erken anlaşılmamış olsaydı "bu adam bana çip takmaya çalışıyor" diye kesebilirdi öğrenciyi. Delüzyon delüzyondur.


    Ha tabi zararsız görülüp tedaviye yönlendirilmemiş olabilir ama burada gene suçlu din değildir

  • gokuba kullanıcısına yanıt

    şimdi öncelikle tercüme üzerinden Kur'an tartışılmaz. O ayet şöyle demek istiyor bu ayet böyle demek istiyor diye işkembe-i kübradan sallayamam. Çocuk oyuncağı değildir Allah kelamı. Ben tercümede "fetih" göremiyorum, anladığım kadarıyla Allah'ın indirdiği ayette de fetih kelimesi geçmiyor. Fetihi oraya sen eklememişsen lütfen bana fetih kelimesini bulur musun ayetin orijinalinde? Bak sana latin alfabesine transliterasyonunu da vereyim aynı ayetin:

    Tevbe sûresi 73. ayetin okunuşu ve anlamı, 9:73 meali (edize.com)

    Var mıymış orada fetih?


    Şimdi ben buraya birkaç tefsir koyacağım, ilk ikisi ingilizce, faydalanabilirsen faydalan. Bilgisiz şu tefsir doğrudur bu tefsir yanlıştır diyecek kadar şuursuz değilim çok şükür.

    Tafsir Ibn Kathir - 9:73 - english | Quran.com

    Maarif-ul-Quran - 9:73 - english | Quran.com

    Tevbe Suresi 73. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı


    Cihat çok yönlü bir kavram. Sadece topla tüfekle kılıçla kalkanla yapılan savaş değil fakat bu şekildeki savaş da cihat kapsamında.


    Biz biliyoruz ama sizin derdinizin ne olduğunu...





  • Bu adamın geçmişi ve vaktini nasıl geçirdiğiyle ilgili bilgi bulamayacaksınız. Çünkü bunun gibi adamların daha fazlasını katıldıkları cemaat sohbetlerinde bulabilirsiniz bunu hükümet istemez. Sistemli olarak absürt denecek derecede olağan dışı bir gerçeklikle beyinleri yıkanıyor, davaları da islamın tekrar dünyaya egemen olması, bunun tekrar olacağının Kur'an'da müjdelendiği, Allah düşmanlarının nasıl iğrenç insanlar olduğu ve yaşamayı hak etmediklerine dair sohbetler, sohbet şeklinde de değil de Fettullah Gülen sohbeti misali toplantılar oluyor. Sorarsan çoğunun belli bir liderleri yok, ya da varlığından haberdar değiller, belki de yalan söylüyorlar. İlkokul yaşlarındaki çocuklarına karate ve silah kullanma öğretiyorlar (bereket karatenin pek bir boka yaramadığını bilmiyorlar). Bildiğin savaşa hazırlanıyorlar.

    Benim bir arkadaşım karısını, kızını ve oğlunu bunlara kaptırdı. Çocukları bir kalemde sildi babalarını.





  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    Dünyadaki bütün paranoid şizofrenlerle konuşmadan o konuda kimse bilgi sahibi olamaz. Oradaki muhtemelen ifadesi ile mantık çerçevesinde bir varsayım yaptığımı ifade ediyorum. Sen mesela dünyadaki akıl hastalarının çoğunun dini delüzyonlar yaşadığını iddia edebilir misin? Ben edemeyeceğim için bu varsayımı yapıyorum. Dünyada 8 milyar insan var ve bu insanların hatrı sayılır bir miktarının herhangi bir dine inanmadığı söyleniyor. Yok mu bunların arasında deli?

  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    başka gezegendeki kemirgenlerden bahseden adam senin de onlardan biri olduğuna karar verip onu takip ettiğini düşünmeye başlarsa işler değişir. Din kaynaklı delüzyonları olan akıl hastalarından şiddete meyilli olmayanlar sayıca olanlardan daha çoktur muhtemelen. Akıl hastalığı akıl hastalığıdır. Bu kadar uğraşmayın suçu dine yıkmak için.


    Adam akıl hastasıysa elinde dini malzeme varsa dini, bilimsel malzeme varsa bilimsel delüzyon üretir. Bana çip taktılar diye ortalarda dolaşanlar da bu başlıkta nefretlerini kusanların mantığına göre bilimin yanlış bir şey olduğunu ispatlar.


    Sonuçta insanlara çip takılması bilimde "var" öyle değil mi? O zaman bilim kaldırılsın, kimse delirmesin. Hep bu bilim adamları dünyayı yaşanılmaz hale getiriyor zahar.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Ona varsayım bile denmez.

    Sıfır bilgiyle, işine gelen bir cümleyi yazmak denir. Ben de tam tersini varsayayım.

    Bilimsel bir istatistik koymadıktan sonra hava civa.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Yazdığımı anlamamışsınız ki. Kelimelerin içeriğini boşaltıp diyalektik yapmışsınız. Deccalın mitolojik olmadığını düşünebilir ve "dini savunuyorum" adı altında prim yapabilirsiniz tabii ki tebrikler. Tarikat ortamında "deccalın ibarelerini her yerde görüyorum ve onunla savaşıyorum" diyen birisine aldırılmaz deccal gerçekmiş gibi anlatıldığı veya kitaplarda geçtiği için. Bırakın tarikatları, ilkokul din öğretmenlerinin şeytanla veya iblislerle savaşma teknikleri (çakmakla kendini yakmak ve böylece cehennem ateşini kendine hatırlatmak gibi) öğrettiği bir zihniyetten söz ediyoruz. Buna mukabil rasyonel veya azıcık bilim kültürü olan başka herhangi bir ortamda "bana çip takmaya çalışıyorlar" diyen birisine hemen müdahale ederler. "Deccalla savaşıyorum" diyene de hemen müdahele ederler. Onu öylece bırakmazlar. Tarikatları din savunusu adı altında normalize etmeye çalışmayın. Sizin kardeşiniz de değilim. Üsluba dikkat.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Kardeş olmadığımızı farkındayım fakat insanların rumuzlarla bulunduğu bir ortamda ifade seçeneklerin sınırlı. Forumda insanlara kardeş diye hitap ediyorum ben, bundan rahatsız oluyorsan bu senin sorunun.

    Ben tarikatları savunmuyorum, kapatılmalarındna yanayım fakat bundaki amacım pek çokları gibi İslam'ın imhası değil, aksine ihyası. Fırsat bulduğu an tarikatlar üzerinden dine saldıran bir kesim var. Burada bahsedilen yurdun yönetimindeki tarikatçılar şahsın akıl hastası olduğunu bile bile şahsı istihdam etmişlerse suçludurlar. Fakat kimse Allah'ın dinini bir mitolojiye indirgeyip üzerine bir de olayın suçunu dine atamaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Bu millet dinini nerden öğrenecek, bunun cevabı yok mu? Halk arasında bir söz Hem nalına vuruyorsunuz hem de mığına, sizin dediniz bunlar değil din düşmanlığı eğer eleştirecekseniz Kemalist Rejimi eleştirin bu ememlekette dinin başı var mı, sahibi var mı? Petrol gelirleriyle Vahhabiliği, şiiliği ve daha bir çok sapkınlığı yayıyorlar ve bunu da İslam'a mal ediyorlar,İlahiyat Fakültesinde dine inanmayan din dersi veriyor bu ne biçim garebet.

    Bin yıllık Türk ve İslam medeniyetini yıktılar yerine ne getirdiler , dini yasaklayıp her ahlaksızlığın önünü açtılar şimdi kan kaybediyoruz, bunlar iyi günlerimiz.

  • Yılmaz yüksel Y kullanıcısına yanıt

    Tarikat evlerinde de şeyhperestlik türbeperestlik öğreniyor insanlar. Sana vahhabiliğin veya şiiliğin neden sapkınlık olduğunu sorsam cevap veremezsin, bundan eminim, boşu boşuna konuyu farklı alanlara genişletmeye çalışma.

  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    e tamam kardeş, söylediğinde teknik açıdan haklısın. Bu olayların kaynağının dini inanç olduğunu söyleyenlerden de bilimsel kaynak beklememiz gerekiyor yalnız o zaman.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Vehhabilerin üç temel inancı

    Abdülvehhab oğlunun Kitab-üt tevhid ve torununun buna yaptığı Feth-ül mecid adındaki şerhde, 250’den fazla bozuk inanışları vardır. Bunların temeli, üç meseledir.


    Diyorlar ki:


    1- Amel [ibadet], imanın parçasıdır, azalır çoğalır. Bir farzı yapmayan, mesela farz olduğuna inandığı halde, tembellikle namaz kılmayan kâfir olur. Bu öldürülür, malları vehhabilere taksim edilir.


    2- Peygamberlerin ve Evliyanın ruhlarından şefaat isteyen, bunların mezarını ziyaret edip, bunları vesile ederek dua eden kâfir olur. Kabirde olandan işitmeyenden dua istemek şirktir. Ölü ve uzakta olan diri, işitmez ve cevap vermez. Bunların fayda ve zararları olmaz. Ölmüş peygamberden de bir şey istemek şirktir.


    3- Mezarlar üzerine türbe yapmak ve türbelerde namaz kılmak ve ölülerin ruhlarına sadaka adamak, caiz değildir. Haremeyn halkı şimdiye kadar kubbelere, duvarlara tapındı. Sünniler ve Şiiler bunun için müşriktir. Bunları öldürmek, mallarını yağma etmek helaldir, kestikleri leş olur.


    Diğer yanlış inançlarından bazıları:


    1- Bir Mezhebe uymayı kabul etmezler.


    2- (Türbelerdeki Evliyaya tevessül etmek, şirktir. Peygamberlerin ve Evliyanın mezarlarına türbe yaptırmak, Allah’tan başka şeylere tapınmaktır. Her türbe puthanedir. Bunların çoğu Lat ve Uzza putları gibidir. Müslümanların çoğu müşrik oldu) derler.


    3- Şefaate inanmazlar.


    4- Keramete inanmazlar.


    5- Tasavvufa inanmazlar. Bu konuda şöyle diyorlar:

    (Tasavvufun başlangıcı, Hind yahudilerinin bir oyunudur. Eski yunanlılardan alınmıştır. Tasavvufcular, şirk ve küfür üzeredir. Bunların kitapları, Ebu Cehlin hatırlarına gelmeyen şirk ile doludur. Mürid şeyhine tapınıyor. Evliyanın mezarlarını putlaştırıyorlar. Onlara tapınıyorlar. Mısırlıların en büyük mabudları Ahmed Bedevidir. Muhyiddin-i Arabi, yeryüzünün en büyük kâfiridir.)


    6- Allahü teâlâ için adak yapmak ve hayvan kesmek ve bunların etlerini fakirlere dağıtıp, sevaplarını Peygamberlere ve Evliyaya hediye etmek şirk diyorlar.


    7- Resulullahı övmeye, Ondan şefaat istemeye şirk, böyle yapan müslümanlara müşrik, yani puta tapan kâfir damgasını basarlar. (Ölüler kendilerine söylenileni duymazlar. Ölüden dua, şefaat istemek, ona tapınmak olur. Mescid-i nebeviye namaz kılmak için girenin, selam vermek için, kabre gitmesi, Hücre-i saadeti ziyaret için, uzak yerlerden gelmek yasaktır) derler.


    Resulullahı metheden imam-ı Busayri’nin (Kaside-i bürde)sinden örnek vererek: (Bu sözler Allah’tan başkasına güvenmek, mahluku büyültmektir. Şirktir) derler.


    8- (Arş kadimdir), (Allah Arş'ın üzerinde oturur, kendisi ile beraber oturması için Resulullaha da yer bırakır) derler.


    9- Sebeplere yapışmaya, vesileye, tevessüle şirk derler.





  • Yılmaz yüksel Y kullanıcısına yanıt

    kopyala yapıştır yapmışsın, senin verdiğin bir cevap yok ortada. Sana gene de akşam cevap vereceğim inşallah şu an işim var.


    Bütün bu tarikatçılık adı altında yaptığınız şeylerin peygamber zamanında izi var mı yok mu onu bir araştır derim ama sana şu an. Biliyorsun din peygamber ölmeden önce tamamlanmıştır. Sonradan eklenen HER ŞEY bidattır.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Vahhabiliğin kuruluşunu anlatan "İngiliz casusunun ititrafları" kitabını enaz 4-5 kez okumuşumdur bunun yanında bir çok makale okumuşumdur 62 yaşından sonra bunları ezberimde tutacak değilim.

    Ben bugünkü tarikatcılığı savunduğumu mu iddia ediyorsun, tarikat yol demektir, islamiyet'in bir zahiri bir de batın kısmı vardır, tarikatlar bidatlerle dolu hakiki Mürşid-i kamil kalmadığı için tariatlarında hükmü kalmadı

    Ben şunu sormuştum bu milletin çocukları dinini nerden öğrenecek, kim öğretecek, hangi müesse.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.