Şimdi Ara

Oğlum için oyun bilgisayarı arıyorum yardımcı olur musunuz? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
6.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benimki de 12 yaşında, başta bende notebook düşünüyordum, sonra masaüstüne ikna ettim, çünkü en baba Notebook 2-3 yıl sonra eskimiş oluyor, ama Masaüstüne 1-2 yılda bir ram ekleyerek, ekran kartını değiştirerek hep üst performans seviyesinde tutarsınız.


    Bende çoook daha ucuza masaüstü alıp bikaç yıl sonra yüksek performanslı bir pc için ikna ettim. Karar sizin, benim konunun linki, belki faydası olur:


    https://forum.donanimhaber.com/hazir-oyun-bilgisayari-yardim--149561069#149561069

  • Hocam sen ergenlerin dolduruşuna gelme. Ben de 3 ay önce 2 tane dizüstü aldım. Yıllardır zaten Hp'sinden Asus'una, Lenovo'suna kullanmadığım marka kalmadı ancak yine de araştırdım ve sonunda monster tulpar aldım. 3 aydır da sistemler 7/24 çalışıyor, gerek sıcaklık değerleri gerek performans tık bile demedi maşallah.


    Ne alacağınız önceliğinizin ne olduğuna bağlıdır. İş amaçlı bir workstation alacaksanız ergonomi, kasa kalitesi ve dizayn önemlidir. Ancak alacağınız bilgisayar oyun bilgisayarı ise ilk kriter ekran kartı işlemci ve ram olmalı. Adam aynı paraya rtx 3070 li monster varken gidiyor sırf kasası kaliteli diye 3060 lı asus alıyor, sanarsın oyun oynamayacak bilgisayarın kasası ile sevişecek...

  • Hocam ben de 8-9 ay önce Asus Tuf serisinden 1660Ti ekran kartlı ve 4800H işlemcili bir laptop satın aldım. Arkadaşımda Monster var o da memnun fakat ben yine de size Asus, Lenovo gibi markalara yönelmenizi öneririm. Özellikle kendi bilgisayarımdan anlatmak gerekirse, ısınma o kadar az ki sanki laptop değil masaüstü. Bu arada bu laptop'u satın almadan önce masaüstü bilgisayarım vardı benzer güçte. Fakat iyi ki laptop'a geçmişim mobil olma özelliği 2-3 milyar fazladan vermeye gerçekten değiyor. Üstüne biraz daha koyup Asus Rog serisinden de alabilirdim fakat ben o serinin malzeme kalitesinden çok ışıklı gamer adı üstünde, görünüşünden dolayı parasının o kadar fark ettiğini düşünüyorum. İnternetten bakarsanız dediğimi anlayacaksınız. Bilgisayarın kasasının altında ışık, klavyesinde ışık, kapağının arkasındaki logoda ışık :D Tabii görünüş olarak cezbedici olabiliyor fakat karar sizin fazladan verip vermemek.


    Uzun lafın kısası Asus Tuf serisinden bir laptop öneririm. RTX 3060 3070 ekran kartlarından laptoplar yurtdışında satılıyor yakın zamanda Türkiye'ye de gelir. Bekleme fırsatınız varsa bekleyedebilirsiniz.





  • nofrost kullanıcısına yanıt

    şikayet var sıtesınde monster yapılan sıkayet 6000 kusur...Asusa yapılan sıkayet 1000 msi yapılan sıkayet 211


    43 yasında bır ergen olarak sıze en ıyı cevap bu olur sanırım

  • Benimki de 12 yaşında, başta bende notebook düşünüyordum, sonra masaüstüne ikna ettim, çünkü en baba Notebook 2-3 yıl sonra eskimiş oluyor, ama Masaüstüne 1-2 yılda bir ram ekleyerek, ekran kartını değiştirerek hep üst performans seviyesinde tutarsınız.


    Bende çoook daha ucuza masaüstü alıp bikaç yıl sonra yüksek performanslı bir pc için ikna ettim. Karar sizin, benim konunun linki, belki faydası olur:


    https://forum.donanimhaber.com/hazir-oyun-bilgisayari-yardim--149561069#149561069




    Notebook'da diretirseniz Asus'un ROG serisini tavsiye ederim. 10 yıl önce en pahalısını almıştım, halen kullanıyorum.


    Mesajım 2 kere yayınlanmış, nedenini anlamadım, kusura bakmayın :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethesta -- 14 Temmuz 2021; 15:2:45 >




  • Aynen 15-20k Monster'a ver, sonra servise yollamakla uğraş. Bu kadar para verip çekilecek dert değil. Monster almayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Tatile gittiği yere götürecek" falan demişsiniz, sonra da bağımlılıkla ilgili konuşanlara çocuğunuzun lisanslı sporcu olduğunu söyleyerek kendinizce çocuğunuzun bağımlı olmadığını iddia etmişsiniz.

    Şu devirde çoğumuz ekran bağımlısıyız. Çocuğunuz csgo, valorant gibi oyunları oynuyorsa zaten her gün belli bir mesai ayırıyor demektir. Bu da bağımlılık zaten ve ayırdığı mesaj yüzünden vakit ayırması gereken her şeyden kısıyor demektir. Kıstığı şeyler dersleri, sporu, sizinle edeceği sohbeti veya başka herhangi bir şey olabilir. Bir csgo oyuncusu olarak söylüyorum bunu. O yaşta bir çocuğa yapacağınız en büyük iyilik onu bu bağımlılıktan kurtarmaktır.

    Mümkün olduğunca başka hobiler edinsin. Bilgisayar oyunu hiç oynamasın demiyorum ama tatile bile götürmesi için laptop alıp tatilde bile oyun oynamasına müsade ederseniz çocuğunuza yazık edersiniz.

    Naçizane tavsiyem masaüstü bilgisayar almanız ve bütçeyi en fazla 10 bin lira civarında tutmanız. Bi zahmet tatilde oyun oynamasın da tatilini yapsın, akşamları sizinle sohbet etsin. Derslerine, sporuna, size ve vakit ayırması gereken diğer şeylere yeteri kadar vakit ayırması şartıyla bilgisayar oyunu oynamasına müsade edin. Ayrıca 10 bin liralık bilgisayar aldıktan sonra çocuğunuz 2 sene içinde yeni bilgisayar isterse sorunu kendinizde arayın. Ya çocuğunuz size her istediğini yaptırıyor ya da siz çocuğunuzun her istediğini yapıyorsunuz demektir. İkisi de sağlıklı değil.

    Ek olarak; söylediklerinizden anladığım kadarıyla bilgisayarı aldıktan sonra uzun bir süre "beni rahat bıraksın da ne yaparsa yapsın" moduna girecek gibisiniz. Eğer böyle bir durum varsa çocuğunuza en büyük kötülüğü yaparsınız. Bir öğretmen olarak bunu velilerde çok fazla görüyorum. Çocuğunun çözdüğü soruların doğru-yanlış kontrollerini dahi yapmıyorlar ama çocukların saatlerce sosyal medya kullanmasına ve saatlerce bilgisayar-telefon-tablet oyunları oynamasına da karışmıyorlar. Düzenli olarak çocuğunuzun ödevlerini, çözdüğü soruların doğru-yanlış kontrollerini yapmayı deneyin. Eğer savsaklıyorsanız dediğim veli grubundasınız demektir ve çocuğunuza yazık ediyorsunuzdur. Bu yaşta çocuklar sizin yönlendirmenize ihtiyaç duyarlar. Aksi takdirde hoşlarına giden her şeyi sınırsızca yaparak kişisel gelişimlerine zarar verirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 14 Temmuz 2021; 15:18:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nofrost kullanıcısına yanıt

    Tongfang' in TR' deki Intel 10th gen işlemcili kasaları yarınlar yokmuşçasına thermal throttle yiyor. Tam güçte thermal throttle yemeden çalışabilen RTX 3060 MAX-P GPU' lu bir laptop oyunlarda bahsini ettiğim RTX 3070' li Tongfang' lerden daha uygun fiyatlara neredeyse aynı performansı verecektir.(Ray tracing hariç.) Intel 11th gen işlemcilerle kasada değişikliğe gidilmediyse onlarda da durum aynıdır.


    Hatta Monster bu thermal throttle' ı gösteren testleri kendi kanalından paylaşmıştı. Ortalamanın bile altında performans veriyordu laptopları.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir başkasının parası sizi neden geriyor hocam? Konu sahibi kendi emeğiyle kazanmış oğluna da alabileceğinin en iyisini almak istiyor. Kişinin kendinin bileceği iş bu kısacası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudaki yorumları okuyorum da 5 sayfada elle tutulur bir iki tane yorum dışında boş ve gereksiz olan 3-4 sayfaya yakın yorum var. Konu sahibi sadece laptop önerisi istemiş. Ne sizden ebeveynlik dersi ne de başka bir cihaz tavsiyesi istemiş. Şu bölümde buna benzer hangi konu açılsa herkes kendi bildiğini doğru sanarak konudan bağımsız kendi hayatlarında yapmak istedikleri şeyleri dile getiriyor. Neymiş, ben bunu bunu yaptım ama böyle böyle. Arkadaşlar burada kimse gerizekalı değil, herkes laptopun termal olanaklarının farkında ama konu sahibi laptop satın almayı uygun görmüş, size ne ki bu kararını sorguluyorsunuz? Mini ITX kasa kurup yanında da monitör ve klavye mi taşısın? Burada kimseye düşmez konu sahibine istemediği konuda akıl vermek. Hele hele ebeveynliğine bilip bilmeden dedektifmiş gibi bir iki cümle üzerinden varsayımlarda bulunup konu sahibinin ebeveynliğine eleştiri getirmek hiçbirinize düşmez. Burada birilerine avukatlık etmek gibi bir amacım yok ama açılan her konuda böyle konu dışı ve aptalca yorumlar gördükçe yazmadan edemedim.

    Konu sahibine de tavsiyem RTX 3060 MAX-P ekran kartlı bir laptop alması yönünde. Gerçekten de fiyatına değecek bir performans farkı yok RTX 3060 Max-P Mobile ve RTX 3070 Max-P Mobile arasında. Lenovo Legion 5 ve Legion 5 Pro' nun 2021 modellerini tavsiye ederim stoklarda yakalayabilirseniz.

    ASUS ROG' un 2021 yılı modellerine bakmanızı pek tavsiye etmem, işlemcisine sıvı metal uygulandığından değiştirmesi sizin için çok zor olur ve uçuk fiyatlara rağmen %90 plastik kasaya sahip ne yazık ki.(Zephyrus serisi hariç.) Üstüne üstlük Mux switch de mevcut değil.

    MSI' ın 2021 yılı GP ve GE serisine bakabilirsiniz ama abartılı düzeyde pahalı fiyatlara satılıyor. Bunun dışında Legion 5 Pro gibi herhangi bir eksiği olmayan laptop modelleri bunlar.

    HP Omen' e bakabilirsiniz derdim ama 2021 modelleri ne Türkiye' de var ne de yurtdışında gümrük sınırı altına satılıyor. Bu nedenle ister istemez eleniyor.

    Alienware, Türkiye' ye zaten gelmiyor ve aptalca fiyatlara satılıyor bu nedenle üzerine bir yorum yapmadan geçiyorum.

    Acer' ın Helios 500 modeli yolda diye biliyorum, biraz kalın ama performanstan ödün vermeyen bir tasarımı var. Taşıması yorucu olacak olsa da testlerine bakılıp fiyatı da sizin cebinize göre olursa alınabilir aslında.

    Aklıma gelen markalar bunlar şu anlık. Yine de sizin aradığınız fiyat aralığında bir cihaz bulursam buradan paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Böyük oyunu görmüşsün sen yeğen. Aşı falan da yaptırma çipliymiş yeğen. Bill Gates anlamayız sandı da yer mi hiç anadolu çocuğu?!?!?!?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhaba keşke babam da sizin gibi olsaydı

    bence masaüstü alın
    masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda ekran kartı farkı çok ciddi
    laptoptaki 3080le bilgisayardaki 3080 çok çok farklı oluyor
    ayrıca laptoplar daha yüksek sıcaklıklarda çalışıyor genellikle

    masaüstü alırsanız ilerde 8-9 sene sonra mesela sadece yeni ekran kartı alıp devam edebilirsiniz upgrade edilebilir olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şikayet sayısının fazlalığı her zaman satış oranının fazlalığı ile doğru orantılıdır. Bir ürün ne kadar çok satarsa doğal olarak daha az satan ürüne göre şikayeti fazla oluyor :)) Zamanında asus distribütorunun forumunda moderatorluk yaptığımda Türkiye'nin en çok şikayet gelen anakartı Asus oluyordu çünkü en fazla o satıyordu..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofrost -- 14 Temmuz 2021; 21:25:40 >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızı sabırla okudum ve şunu söyleyebilirim ki fazla itham ve iddialarda bulunmussunuz. Genelde herkesin yazdığına saygı duydugumu başından beri söylüyorum ama sizin yazdıklarınıza saygı duymadım. Amacım tartışmak da değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim. Bir iki mesaj dışında herkesin yazdıklarına saygım var ama en tatmin eden cevap sizinki oldu. Bir kaç kere yazıp sildiğim düşünceleri sizin mesajınızda okuyunca da şaşırmadım değil. MSI GP 66 ve 76'ya yoğunlasmıştım ama tavsiyelerinizi mutlaka dikkate alacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • immortal75 İ kullanıcısına yanıt

    Güzel modellerdir bahsini ettikleriniz ama dediğim gibi Intel işlemciye sahip olmasından mıdır bilinmez ederinden yüksek meblağlara satılıyor şu anda TR piyasasındaki her laptop gibi. Dediğim gibi denk gelir isem fiyatına göre mantıklı seçenekleri sizinle paylaşmaya çalışacağım. Ülkemiz insanı sizin de bildiğiniz üzere bıdı bıdı yapmayı çok sever, hiç canınızı sıkmayın ve bloklayıp geçin derim ama yine de size kalmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt
    Haklısınız herşey gibi bilgisayar fiyatları da çok artmış durumda ve ben de indirim kovalıyorum bir yandan. Yukarıdaki uzun mesajınız için de ayırdığınız zaman ve ilginiz için de teşekkür ederim. Son 6 ayda yaşadığım olaylar sonrasında insanları ya olduğu gibi kabul etmeyi ya da yok saymayı ilke edindim. Stressiz hayat anlayışım bu. Yine de desteğiniz için tekrar teşekkür ederim. Bahsettiğiniz bilgisayarlara bakacağım en kısa sürede. Sizin de paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • immortal75 İ kullanıcısına yanıt

    Bildiğinizi okuyun o halde hocam. Şu cevaptan sonra benim de sizin hiçbir dediğinize saygım yok. Tecrübelerimi aktardım ve bu konularda doğruları söylemek hep karşımdakini rahatsız etti bugüne kadar. Sizin de rahatsız olmanızdan ne kadar haklı olduğumu anladım ve çocuğunuz için bir kez daha üzüldüm. Siz bana hak verdiğinizde ise iş işten geçmiş olacak. Hayırlı akşamlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 15 Temmuz 2021; 5:3:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu şöyle bir okuyorum da... İnsanlara aptal deme cüretinde bulunan, yine insanları başkasını yargılamakla suçlayıp aynı hatayı yapan aptalın biri konuya damlayıp yargı dağıttığını zannetmiş. Yalnız korkaklık edip laf ettiği insanları etiketlememiş. Ben de aynı şekilde etiketlemeden burdan kendisine bu mesajı yazayım. Aynı şeyi yaptığım için bir beis yoktur sanırım.

    Madem konu sadece laptop tavsiyesi ile alakalı, o zaman kime alındığı, kullanacak kişinin yaşı, ne zaman nereye götüreceği gibi detaylar da bizi zerre ilgilendirmiyor. Eğer bu detayları yazarsa konu sahibi, insanlar da iyi niyetiyle önerilerde bulunur. Onca insan ne konu sahibinin ne de çocuğunun kötülüğü için bir şey yazmamış. Bunu anlayacak kapasiteye sahip olmayan iki kişiyi bloklayayım da bir dahaki sefere mesajlarını okuyup zaman kaybetmeyeyim değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 15 Temmuz 2021; 5:6:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt

    Git kendine dalga geçcek baska birini bul ewlat.sen giderken ben dönüyordum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.