Şimdi Ara

OĞLUM DAYAK YEMİŞ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
0
Favori
18.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam aynen böyle devam et. Adanalı olmayan arkadaşlar burada anca atıp tutarlar. Doğu kültürünü veya şöyle diyeyim... insanlarını bilmeden konuşanlar çocukluğunda ezilmiş tiplere benziyorlar. Türkiye gerçeği budur. Ben 12 yaşına kadar hiç kavga etmedim. İlk kavgamda dayak yemiştim (4 vs1 okul çıkışı, kız meselesi ). Babama gidip söyledim ve adamın tek dediği laf "dayak yediğin gibi at" oldu. Anneme söylemedim gözlerin morluğunun ne sebepten olduğunu, sadece dediğim klasik kapıya çarptım oldu.

    İlk dayağını yemeyen nasıl dayak atacağını öğrenemez. Öyle karate, kick box falan hikaye. Herkesin kendi tekniği var kendisi geliştirir.

    Neyse ben hırs yapıp evin garajında içi kum dolu karton kutuya yumruk atmaya başladım yani kısaca dedim nasıl veya nereye yumruk atmayı öğrenmem gerektiğini düşündüm. hatırlamıyorum ama (19 sene geçti) yaklaşık 3-4 ay garajda okul çıkışları çalıştım. Babamın kitaplıkta anatomi kitabı vardı onu bile okudum vallahi. Okuldan bu muhatap olduğum kişiler dalga falan geçiyordu ezik mezik diye ama kendimi korumayı öğrenince tek tek okul ortasında patakladıydım. O zamanlar çocuktuk ama şimdi birisi kafa tuttuğunda o cesareti ufakken aldığım için rahat davranıyorum.

    Kavga ederken herkezin tekniği farklıdır dedim ya... işte ilk öncelik savunmadır. Genelde birkaç yumruktan sonra rakip yorulur. Sıkı rakipse eğer yapacak birkaç şey vardır. Birincisi vücudun önemli yerlerine vurmak. İkincisi rakip ataklarından sıyrılmak. Üçüncüsü ise kaçmaktır .

    Tutturabilirseniz yumruğunuzu normal olarak değilde orta parmağı hafifçe ileri doğru çıkararak (yumruk sıkılı halde tabiki sadece orta parmağı eklem yerlerini 60 derece açıyla sıkıca ileri çıkaracaksınız.) rakibin tamda çizilen yerin ortasındaki boşluğuna vurmaktır. Tabi sertçe değil. Bu durum rakibi 90 derece pozisyona sokup (dömelme olayı) yaklaşık olarak 7 ila 10 sn arası nefesinin kesilmesini sağlar.

     OĞLUM DAYAK YEMİŞ!


    Sadece sürenin bitmesini ve rakibin doğrulmasını bekleyerek, kalkan rakibinizin tam sol böbreğinin üstüne sertçe yumruk sallayarak iptal edebilirsiniz.

    Veya daha kısa yoldan rakibin kulağına yarım yumruk yapıp hava kalmayacak şekilde oturtursanız rakibin kulağındaki denge sıvısı dağılıp dengesi bozulacaktır. Sonrası sizin insafınıza kalmış. İster o haldeyken öldürene kadar dövün isterseniz o halde bırakıp 3-5 dk maymun gibi yanyan gitmesini izleyin.

    İnsan vücudunda sinirlerin toplandığı yerler vardır veya organların çalışmasını sağlayan fonksiyonların toplandığı bölümler vardır. Onları etkisiz hale getirirseniz rakibiniz veya rakiplerinizi tek vuruşta serebilirsiniz. Nakavt olayı yani. TV de koskoca adamları izliyorsunuz bunlar hayal değil. Tek yumrukla rakibi yığanlar çoğunlukta. Buyrun kendim yaptığım detaylı olmayan bir şekil.

     OĞLUM DAYAK YEMİŞ!


    Bunları ben heyecan veya kendimi birşey biliyormuş edasıyla yazmıyorum. Sadece bu bölgelerden birisine gelebilecek herhang bir darbe çocuğunuzun, kardeşinizin veya arkadaşınızın kısa süreli iptal olmasına, kramp girmesine, felç geçirmesine hatta ölmesine bile yol açabilir.

    Kavga kötü birşeydir. Ama enayi gibide dayak yemek daha kötüdür. Sonuçta insan toplumsal bir hayvandır.




  • 6 yaşında çocuğun bu sporlarda ne işi var ergenliğe geldiğinde vücudundan nefret edip sana sövmesin? Git yüzmeye ver bari yaptığı işle büyülesin insanları ya da resim kursuna yazdır sanat insanı sakinleştirir velet rahat durursa kavgada olmaz
  • oho 6 yasinda ufak bir kavgada aikidodan falan bahsediyorsan 17sinde kelesle dolasir artik kendimi savuncam die

    bu kadar buyutmemeli cocuk bunlar 6 diyorsun akli kesse bole bir hareket yapmaz zaten
  • birkaç arkadaş anlayabilmiş sadece.. araştırdım biraz. sanırım şimdiden pişmesi açısından en iyisi Kung Fu. Felsefesini de öğrenirse gereksiz yere kavga etmez, ama pısırık da kalmaz. Resim kursuna 6 aydır gidiyor bu arada Hem sosyal hem romantik hem de kendine güvenen ve kendini koruyabilen biri olsa fena mı olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: filidor

    birkaç arkadaş anlayabilmiş sadece.. araştırdım biraz. sanırım şimdiden pişmesi açısından en iyisi Kung Fu. Felsefesini de öğrenirse gereksiz yere kavga etmez, ama pısırık da kalmaz. Resim kursuna 6 aydır gidiyor bu arada Hem sosyal hem romantik hem de kendine güvenen ve kendini koruyabilen biri olsa fena mı olur.

    Hocam Teakwondo diyorum üstüne basa basa onunda bı felsefesı var kendımden bılıyorum cok hareketlı bı cocuktum ben kucukken başladım 10-11 yasındayken Onun felsefesını aldın mı zaten anlıyosun bakıs acın deışıyor falan anlatılmaz yaşanır beni dinle
    Kick Box Body kung-fu fln bulaşma hiç
    Aktif sporları seç Türkiyede kaçkez kung-fu turnuvası düzenlenıyor ??
    Ama Teakwondonun Federasyonu var milli takımı var türkiye şampıyonası var bölge turnuvaları il ilçe turnuvaları cok yaygın bi spor ilerde hiç bişey olamadımı spor lisesinden bi antrenör yetişir en kötü 15 yaşını geçtimi paşa paşa DAN diplomasınıda alır (2.DAN'dan sonra salon açabılıyorsunuz.)Yani profesionelliğe dökücek olur bişey olur aç kalmaz.Allah aşkına Türkiye'de Kung-Fu mu yapılır.
    Şuan çalıştığım salonda 5 yaşında cocuklar bile var ufak ufak 2-3 sene sonra zehir gibi oluyorlar gel sen beni dinle Teakwondo'ya ver pişman olmassın. Bak bana sokakta gerile gerile yürüyorum biri bi laf attımı uğraşmıyorum bile neden ? Çunku ıstesem onu dakıkada etkısız hale getirebılırım tınlamıyorum bile pısırık bırıde değilim ayrıca... (Siyah Kuşak 1.DAN'ım)




  • Bu yaşta başlaması gayet uygun olur sonuçta spor yapmış olucak bu gelişim açısından önemli kendini savunabilecek olması ise yanında bir artık olucak... Dayak yemeden dayak atmayı öğrenemessin ama ne kadar az hasar alırsan o kadar iyidir ağız burun kırıldıktan sonra bir önemi yok...
  • sef[O] hrlde sadece kareteye gittiğin için böyle konuşuyorsun ... Ben sana aikido öneririm
  • Dayak atmayı öğrendiği gün herşey çözülecek yani. O da iyiymiş be. Adana değil Teksas sanki. Bence uygarlıktan nasibini almış bir ile taşınmayı deneyin. Çünkü aikido-karate-kungfu da bir yere kadar. Bir gün dayak atar iki gün atar. Üçüncü gün biri bıçak saplarsa ne olacak?
  • bloklama eğilme yumruk atma tekme diz gibi temel seyleri ogret. Uzerine az ittirerek celme takarak eline az hareketliyken yumruk attırarak tecrube kazandır .6yaşındaki cocuk için bukadar yeter.
    Ve muhakkakbugün kü hareketlerinin insanların hayatın da birşeyler deiştirreceini.İlerde dovecei veya zor durumlara sokabilecei cocuklarda travma veya psikolojik etki yaratacaını ogret.

    Ona dünyayı kurtarmanın kocaman bir gülümseme veya sıcak bir selamlama gibi basit şeylerden gectiini.

    Karşındaki sende olabilirdin gibisinden anlat herkesin toplumun merhametine duştuunu fakat kimsenin bunun farkında olmadıını anlat.
    Zamanla anlat işte

    Böyle şeylere fazla kafa yormaması gerektiini anlatmayı unutma.Ne kadar
    kafasına takarsa o kadar gerilcek dehşete düşcek ve dayaı yicektir.Bunu söylemek istemiyorum ama az cok oyun olarak gormesi işine yarıycaktır.Sanırsam bu noktada bi psikopat yaratıyoruz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Saygılı1i

    Dayak atmayı öğrendiği gün herşey çözülecek yani. O da iyiymiş be. Adana değil Teksas sanki. Bence uygarlıktan nasibini almış bir ile taşınmayı deneyin. Çünkü aikido-karate-kungfu da bir yere kadar. Bir gün dayak atar iki gün atar. Üçüncü gün biri bıçak saplarsa ne olacak?


  • istediğim cevap yoktu ama yorumunu çok beğendim üstat kesinlikle bu önerilerini de kullanacağım. tekrar tekrar okudum. ince detaylar ve önemli vurgular var. sağolasın.

    quote:

    Orjinalden alıntı: tek diş

    bloklama eğilme yumruk atma tekme diz gibi temel seyleri ogret. Uzerine az ittirerek celme takarak eline az hareketliyken yumruk attırarak tecrube kazandır .6yaşındaki cocuk için bukadar yeter.
    Ve muhakkakbugün kü hareketlerinin insanların hayatın da birşeyler deiştirreceini.İlerde dovecei veya zor durumlara sokabilecei cocuklarda travma veya psikolojik etki yaratacaını ogret.

    Ona dünyayı kurtarmanın kocaman bir gülümseme veya sıcak bir selamlama gibi basit şeylerden gectiini.

    Karşındaki sende olabilirdin gibisinden anlat herkesin toplumun merhametine duştuunu fakat kimsenin bunun farkında olmadıını anlat.
    Zamanla anlat işte

    Böyle şeylere fazla kafa yormaması gerektiini anlatmayı unutma.Ne kadar
    kafasına takarsa o kadar gerilcek dehşete düşcek ve dayaı yicektir.Bunu söylemek istemiyorum ama az cok oyun olarak gormesi işine yarıycaktır.Sanırsam bu noktada bi psikopat yaratıyoruz.




  • Çocuk aikido.
  • 6 yaşında bir çocuğun daha çok zeka gelişimi üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum.Hiç bir dövüş sporunun zekadan daha güçlü olduğunu sanmıyorum

    Ancak o yaşta ve her yaşta öğrenilebilecek bana göre en iyi uzak doğu sporu aikido dur.Aikido sadece kendini korumasını değil.Güç, denge, konsantrasyon ve disiplinide geliştirir.Derslerinde daha başarılı olur.Ancak araştırarak düzgün bir dojo(okul) bulmanızı öneririm.Ancak baştadada dediğim gibi bu yaşlar çocuğunuz en aktif öğrenme yaşlarıdır.Daha çok zeka gelişimine ağırlık verin.
  • junjitsu da olur hani şu ayıboğan sporu rakibe hiç vurmadan sarılarak orasını burasını çekiştirip zayıf noktadan mağlup etme var tabi o bire bir de etkili kalır çoklu savunma istiyosanız tekvando yada aikido tavsiye edilir
  • bence kurs yerine kendiniz eğitim vermelisiniz, 6 yaşında zaten. dayak yediği için karateye göndermek çok saçma, hatta ondaki eksikliği görmüşsünüzdür.. ipsiz kopuk ailenin bi çocugundan dayak yediğine göre biraz taş fırın erkek olması lazım, Kimsin lan sen bana vuruon, pat küt vs. dalacak yani.. benm babam böyle öğretti ve sonuçta herkes bana karşı lara geliriz buna bulaşmayalım derler
  • Hocam ben şahsen 7 yaşımdan beri Halk Oyunu oynuyorum şu an bacaklarım çok kuvvetli 3 kişi zor yatırıyor beni bide ben çocukluğumdan beri abimle kavga ederim abim beni hafif gördüğü için kavga ederken hep kendi kendine değişik teknikler geliştirirdi bende bu tekniklerden kaçmak için hızlı olmaya çabaladım.

    Sen sen ol çocuğunu Halk Oyunları na gönder bence hem eğlenir hemde farkında olmadan güçlenir bir yandanda disiplini aşılarsın ama diğer yandan sen oğlunu eğitmelisin teknik konusunda. yapabilirsen oğlunun reflexlerini geliştir. Evde geliştirmek için sahteden kavgalar edebilirsiniz(çok şiddet kullanmadan) onun size sürekli vurmasını isteyin sonrada siz onun yumruklarını savuşturmaya çalış oğlun zaten kendiliğinden hızını arttırır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BDK36

    oho 6 yasinda ufak bir kavgada aikidodan falan bahsediyorsan 17sinde kelesle dolasir artik kendimi savuncam die

    bu kadar buyutmemeli cocuk bunlar 6 diyorsun akli kesse bole bir hareket yapmaz zaten


    quote:

    Orjinalden alıntı: Saygılı1i

    Dayak atmayı öğrendiği gün herşey çözülecek yani. O da iyiymiş be. Adana değil Teksas sanki. Bence uygarlıktan nasibini almış bir ile taşınmayı deneyin. Çünkü aikido-karate-kungfu da bir yere kadar. Bir gün dayak atar iki gün atar. Üçüncü gün biri bıçak saplarsa ne olacak?

    +1907
  • Geçmiş olsun. O yaşta hangimiz kavga etmedik ki.
  • arkadaşlar sizin yeni nesil kavgalarda haberiniz yok galiba... artık kavgalar öyle bilek gücüne dayanmıyo istediğin kadar güçlü ol farketmez önemli olan arkan olması en ufak bi sorunda seni savunmak için abilerin veya arkadaşların olması lazım arkan ne kadar iyise o kadar güçlüsündrARKANDA NE KADAR ÇOK ADAM VARSA O KADAR GÜÇLÜSÜNDÜR
  • Şüphesiz boks! Diğerleri çok teknik sporlar.Ben boksör hariç diğer sporlarla uğraşan bir çok kişinin dayak yediğini gördüm ama boksör kolay kolay dayak yemez!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.