Şimdi Ara

Nvidia GeForce RTX 5090 ve RTX 5080 yıl sonunda piyasaya çıkacak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
5.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vay be ben 1050 den devam.
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    2 seri'de bir orta-üst seviye kartlara geçmek lazım,en büyük artış bu guruplarda oluyor
  • heyysanadiyom kullanıcısına yanıt

    Nvidia 4070 ti yi en başta süper gibi çıkarsaydı sanırım başka bir karta kimse dönüp bakmazdı. Ben 5000 serisinde çok büyük ihtimalle 5070 ti süper in çıkmasını beklerim 5070 ti çıkınca almam

  • amd serüvenini bitireceğim seri olacak kendileri umuyorum ki artık

  • Amd rekabeti üst segmentte bırakıyor, nvidia yapay zekaya odaklanıyor, yapay zeka, bulut ve mobil olayı iyice ilerliyor. Bundan sonrası puslu. Ne olacağı olayın nereye evrileceği meçhul.
  • Forumda herkesin elinde 4080/4090 vardı. Bunlar çıkar çıkmaz hemen alacaklar belli.

  • MusashimaruKoyo M kullanıcısına yanıt

    niye olamazmı alamazmıyız bir yasak yada kanunmu var





    Nvidia GeForce RTX 5090 ve RTX 5080 yıl sonunda piyasaya çıkacak
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    1080 her işi görseydi çoğunluk onu kullanırdı. Kimseye zorla bir şey satmıyorlar, isteyen 1080'le devam etsin. Teknolojinin ilerlemesi, yeni kartlar çıkması iyi bir şey çünkü önceki nesilleri ikinci elde daha uygun fiyata bulabiliyoruz.

  • muratkaya kullanıcısına yanıt

    steam istatistiklerinde kullanıcıların 58.45% i 1920 x 1080 çözünürlükle oyun oynuyor


  • elinde 4090 - 4080 olanlar ne zaman ne kadara satar önemli olacak gibi. piyasayada ekran kartı satışı çoğalacak. doların durumu malum. kafa karıştırıcı bir zaman dilimi olacak

  • rambetiko R kullanıcısına yanıt

    Çok fazla bekletildiğinde 2. el fiyat düşüyor, bende coolermaster GP27U monitör var, miniled 4k ancak 4090 kesiyor, Gigabyte rtx 4090 ın ikinci el fiyatının üstüne çok koymak gerekmezse 5090 a geçerim.

  • muratkaya kullanıcısına yanıt

    Alakası yok, kandırmacadan başka bir şey değil.


    Oyun oynayan biri için 1080 ile 4080 arasında ki fark öyle gözle görülür, üst düzey farklar değil.


    FPS cahillerini kandırıyorlar sadece.


    Uygulama ve program kullanan kişiler zaten bu serileri kullanmıyor.


    Aynı cep telefonu gibi. Iphone 11 ile Iphone 15 arasında ne fark var diyorum, kimse tatmin edici cevap veremiyor, kamera falan diyenler var güldürücü şekilde.


    Fosil yakıtlı araçlar çevreyi kirletiyor, elektrikli araçlar çok sağlıklı yalanını Dünya'ya yayıp çevreciyiz diyeceklerine, önce tüketim/üretim çılgınlığına nokta koyacaklar, benim demek istediğim bu.


    Her sene yeni model kandırmaca cep telefonu ve ekran kartları çıkmasa, insanlar her sene değiştirme ihtiyacı duymayacaklar, bunun da adı kapitalizm zaten.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Hocam önceki mesajınızı da varsayarak niye bu kadar nefret dolusunuz bilmiyorum ama teknolojiyi of ya gene bir şey çıkmış lanet olsun modunda da olsa takip ettiğinizi varsayıyorum. Fakat yazdığınız yorumlar ve teknolojiye bakış açınız çok anlamsız. Bu konuya girip bu yorumları yapmak Starbucks'a gidip burada kahve içmeyin demekten pek de farklı değil.


    Aptal sektörler, FPS cahilleri gibi burada yeni bir şey için heveslenip yorum yapan insanları iğneliyor. Hani burada siz zekisiniz evrenin sırrını çözmüşsünüz de biz bir şeyler satın alıyoruz diye aptalmışız gibi yorumlar yağdırmanıza gerek yok. Benim araçlara ilgim yok, sigaraya ona buna şuna ilgim yok teknolojiye ilgim var herkesin bir zevki var bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek.


    Hayatımda iPhone kullanmadım ama birinin elinde iPhone 15 var diye gidip 11 ile 15 arasında ne fark var ya bir anlatsana neden 11 almadın neden 15'e geçtin falan diye birini darlamam. Gerçekten amacım meraksa açar internetten bakarım ne fark varmış diye. 60 Hz - 120 Hz kamera o bu şu hiçbir şey ifade etmiyorsa benim iPhone 15 almama gerek yokmuş der devam ederim. Ek olarak iki mesajınızdaki konuşma tarzına bakılırsa soru sorduğunuz biri size 15 dakika oturup tek tek farklarını anlatsa da sizi tatmin etmesi mümkün değil.


    Oyun oynayan biri için GTX 1080 ile RTX 4080 arasında öyle gözle görülür bir fark yok demek kusura bakmayın ama tamamen bir şey bildiğini sanan ama hiçbir şey bilmeyen birinin yorumu. Bu durum ben teknolojiye karşıyım iklim araç gereç bir şeyler anlatarak açıklanacak bir yorum değil.


    Bırakın GTX 1080'i hatta RTX 2080'i de boş verin en son seri RTX 3080 ile 4080 arasında benim sık sık oynadığım Battlefield 5 oyunda 4K çözünürlük olmasına rağmen saf performansta 50 FPS fark var. NVIDIA kendi kartına fark atarak kart çıkarıyor önceki seriyi kullananlar bizim kartı çöp etti diye dert yanıyor. Eee bu sefer adamlar fark yaratmadan kart çıkarsa diyecekler ki AMD rakip olamadı diye NVIDIA da %5 performans artışıyla kart çıkarıyor.


    O yüzden böyle konulara girdiğimizde de üretim/tüketim çılgınlığı çevrecilik, iklim vs yorumları okumak değil ekran kartlarıyla ilgili bilgiler okumak istiyoruz. RTX 5080 acaba RTX 4090'a net rakip olur mu yoksa daha mı iyi olur gibi mesajları okumayı umarken kendimi bu mesajı yazarken buldum 30 DK fazladan kasa ve monitörüm çalıştı iklime ve doğaya zarar verdim.





  • pepe7115 kullanıcısına yanıt

    Dur eve gidince bende alıntılayım arkadaşı iyi oluyor böyle forumu ne zannediyor bu görsün.Nvidia GeForce RTX 5090 ve RTX 5080 yıl sonunda piyasaya çıkacak 

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Kardeşim nasılsın? 2008li yıllardan tanıyorum seni.

  • 5090 gibi kart'ları, derinlik 156mm, genişlik max 300mm, akasa viper 120 mm çift fanlı üretin, küçük kasa kullanalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 16 Nisan 2024; 19:53:24 >
  • Bu ne her sene yeni seri çıkartıyor nvidia.
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt

    Benim anlatmak istediğim başka bir şey, boşver.


    Hepimiz ucuz zevklerimiz yüzünden soyguna uğruyoruz, olay bu.

  • 6s 6 kullanıcısına yanıt
    ne kadar çok biliyosun sen ya
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.