Şimdi Ara

Nihilizm lanetinden nasıl kurtulabilirim??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herşey aşırı anlamsız ve boş geliyor. kendimi toplumdan tamamen soyutladım artık.hiçbir şey yapma motivasyonum yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 11 Eylül 2021; 14:12:52 >



  • Nihilizm bir şeylerin düzelmeyeceği veya değişimin hiç fark etmeyeceği koşullanmasından türeyen umutsuzlukla alakalıysa basitçe kişi umutlu olmak için kendi beynini kandırabilir yani kendini şartlandırabilir veya umut ile kişinin umudunu ve pozitif gelişim ivmesini silip süpüren sağaltma ve ilerleme hedefini tamamen aradan çıkarabilirsiniz. Kişisel gelişim, hobiler, sosyal faaliyetler, entelektüellik vs hepsi kişisel zevk ve eğilimlerin parçası; yani yalnızca daha iyisi olsun, sorunlar çözülsün, dünya toz pembe olsun vs diye yapılmıyorlar. Hep daha iyisini aramak da zaten bir noktada tatminsizliğe (yani yine nihilizme) yol açabiliyor. Her şeyin temel ontolojik bazda "anlamsız" olması hayattan alınan zevkten, motivasyonlardan veya günlük performanstan bir şey kaybettirmek zorunda değil.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyiye işaret. Yaratan senden henüz vazgeçmemiş demek ki.


    "Maddi hayata meyledenler için hayat, deniz suyu içmeye benzer. İçtikçe susarlar, susadıkça içerler."


    Dünyadayken "susuzluğu" gidermenin imkansız olduğunu anlamanı sağlamış. Sana sıkıntı vermesinin sebebi, seni bu anlamsız haz girdaplarından kurtarıp kendisine çağırmak istemesi olmalı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuasar.p

    İyiye işaret. Yaratan senden henüz vazgeçmemiş demek ki.


    "Maddi hayata meyledenler için hayat, deniz suyu içmeye benzer. İçtikçe susarlar, susadıkça içerler."


    Dünyadayken "susuzluğu" gidermenin imkansız olduğunu anlamanı sağlamış. Sana sıkıntı vermesinin sebebi, seni bu anlamsız haz girdaplarından kurtarıp kendisine çağırmak istemesi olmalı.

    Tanrı öldü. Tanrıdan geriye bir ölü kaldı. Ve onu biz öldürdük. Kendimizi nasıl avutacağız, biz katillerin katilleri? Neydi bıçaklarımızın altında ölümüne kan döken, dünyanın sahip olmuş olduğu bu en kutsal ve en kudretli şey: bu kanı kim silecek üzerimizden? Kendimizi temizlememiz için hangi su var? Hangi kefaret bayramlarını, hangi kutsal oyunları icat etmemiz gerekecek? Fazla büyük değil mi bize, bu amelin yüceliği? Sırf ona layık görünmek için bizim de tanrı olmamız gerekmez mi?





  • anlamsız bulduğun şeylerin, neden anlamsız olduklarını ve buna dair öne sürdüğün sebeplerin geçerliliğini sorgula bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yıllar boyunca senin durumunda bulundum. Hala daha bazen bunun içerisine giriyorum. Bundan kurtulmak diye bir şey var mı bilmiyorum ama insana terapi gibi gelen şeyler bu durumdan anlık da olsa çıkmanı sağlıyor. Benim için bu komşumun küçük kızı oluyordu mesela; onunla geçirdiğim zaman hiç bir şeyi düşünmüyordum ondan başka ve onunla değilken de yaşadığım anıları gözümde canlandırırdım bazen(özellikle askerde nöbet tutarken) Dün akşam arkadaşım evlendi ve başka bir arkadaşım 1 buçuk yaşındaki kızıyla gelmişti, onun gülümsemesi bile insana dertlerini unutturuyor. Yeğenim var 5 yaşında yaramaz mı yaramaz yine onunlayken hiç başka şeyi kafama takmıyorum. Başkaları için evcil hayvanlar, pc, konsol oyunları vs de benzer görevleri görüyor.


    Yani kendini bu durumdan çıkartacak olan şey sosyalleşmen, seni mutlu eden şeyleri keşfedip zamanını ve beynini bunlara yorman. Ayrıca hormonal sıkıntıların da olabilir, düzenli spor da hormon dengeni düzeltmene yardımcı olacaktır. Ben mesela şu anda asla yapmam dediğim tarzdan şeyleri yapmaya karar verdim. Sonuçta hepimiz öleceğiz evde oturup kimseyle muhatap olmadan da aynı zaman geçiyor sosyalleşince de aynı zaman geçiyor.





  • Uyuyan adam nihilist olamaz.Uyurmuş gibi yaşa.Ne gözlerine perde indirerek ne de sonuna kadar açarak;yarım tutma marifetiyle

  • Deger yargilarini gozden gecirerek bundan kurtulman mumkun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu sorunun cevabını öğrenmeye o kadar çok ihtiyacım var ki..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B849B3DA4 -- 16 Ekim 2021; 0:23:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nihilizm zihin batakliginda bogulmaktir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • reçete arıyorsan nihilist değilsindir

  • Kapitalist olabilir maddeye değer verebilirsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.