Şimdi Ara

Nat Alianovna nickli yöneticinin köşeye sıkışıp cevap veremediğinde konuları kilitlemesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda kilitlenen konulara bir göz gezdirdim. %95'inin bu kötü şöhretiyle meşhur arkadaşın köşeye sıkışıp cevap veremediğinde konuyu kilitlediğini tespit ettim. İnanmayan sayfayı aşağıya kaydırarak kilitlenmiş konulara göz gezdirebilir.


    En son kilitlenmiş 4 konu:


    https://forum.donanimhaber.com/uyelerin-birbirine-aliminyum-demesi-serbestmis--157762166

    https://forum.donanimhaber.com/3-aylik-banlanma-surem-bitti--156195442

    https://forum.donanimhaber.com/bitmeyen-haksizlik-taraf-tutma-sinsilik--156878974

    https://forum.donanimhaber.com/adminler-neden-isini-yapmiyor-sikayetim-sebepsiz-kapatiliyor--155994667


    Bir gün arkadaşına ceza vermemek için "alimünyum diye hakaret duymadım, sana söylendiğini nerden bileyim" diye kıvrandığını,

    Bir gün Kemal Kılıçdaroğlu fanı olduğundan, aleyhine açılan konulara 90 gün uzaklaştırma verdiğini. İşine gelmediğinde "mevzuatın değiştiğini",

    Bir gün yöneticinin hatalı işlem yaptığı tespit edildiğinde, "yöneticinin duruma göre inisiyatif alabildiğini" görebilirsiniz.



    Nat Alianovna nickli yöneticinin köşeye sıkışıp cevap veremediğinde konuları kilitlemesi.


    Nat Alianovna nickli yöneticinin köşeye sıkışıp cevap veremediğinde konuları kilitlemesi.


    Nat Alianovna nickli yöneticinin köşeye sıkışıp cevap veremediğinde konuları kilitlemesi.


    Nat Alianovna nickli yöneticinin köşeye sıkışıp cevap veremediğinde konuları kilitlemesi.







  • Sorun şu ki, gerçekten hakkıyla bir okuduğunu anlama ve iletişim süreci gerçekleşmiyorsa, herhangi bir verilmiş kullanıcı ısrarla algısında ısrar ederek siyaha beyaz ya da beyaza siyah diyorsa konuların daha fazla uzamaması için işlemin izahını bırakıp kilitleme mecburiyetinde kalıyorum. İyi niyetten ve hesap verilebilirlik ilkesine inandığım izahını veriyorum ama gerçeklik yerine algınızda ısrar ediyorsanız hiç kimsenin sizinle sonsuza dek uğraşacak vakti de bulunmaz.

    O konuları inceleyince hepsinde o benzer bilişsel kavrayışsızlık örüntülerini görebilirsiniz: Kullanıcının seçim dönemindeki bölüm mevzuatına göre ısrarla link paylaşmadan konu açtığı için uzaklaştırma değil de ironi yaptığı veya bir siyasiyi karaladığı için uzaklaştırma aldığını sanması, sizin örneğinizde - hala - bir metali hakaret sanması, yönetimin veya moderatörlerin belirli bir tarafa veya siyasetçiye yönelik işlem yaptığını zannetmesi, işleyişe dair kuralları belirleyen mevzuatı okumadan itiraz etmesi, hepsi bunu yansıtır.

    Kullanıcının öznesel algısı moderasyonu veya yöneticileri bağlamaz. Çok kez bu sitede bir moderatör GS'li, FB'li, BJK'li, AKP'li, CHP'li, ABC'li, X veya Y fanı addedildi. Ama bu algı moderasyonun bağımsız ve tarafsız işleyişini ilgilendirmiyor. Kaldı ki, moderatörlerin kendi görüşü veya savunduğu şeyler de olabilir. Onların da birer insan ve de aynı zamanda forumda birer kullanıcı olduğunu unutmamalısınız. Bir moderatörü gerçekten moderatör yapan zaten bu ilgili kaçınılmaz subjektivitesini kendi işine karıştırmamasıdır. Kişisel olarak da söyleyeyim; bahsettiğiniz siyasi veya başka bir muadili hiçbir zaman umurumda olmamıştır.

    İyi akşamlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,


    Kilitli başlığa yazamamıştım. Sonra Destek'e yazmıştım. Hazır bu fırsat, o destek talebimi kapatıp, tüm topluluğa görüşlerimi paylaşıyorum. İlgililere selamlar @gun @powerstorm @Nat Alianovna @Why Shy




    Alüminyum meselesi hakkında görüşlerim:


    Sn. Admin,


    Her zaman bu foruma saygı çerçevesinde yaklaşmaya özen gösterdim. Bir üyenin yaşadığı sorunla ilgili son kez yazmıştım, ama konu kilitlenmiş. Aşağıdaki yazımı görüş/öneri olarak ele almanızı, müsait vaktinizde okumanızı rica ediyorum. Saygılarımla iyi çalışmalar.


    İki hatalı yaklaşım görüyorum:


    İlki olayın komik gelmesi, sırıtmamız bir anlam ifade etmiyor aslında. Duyguları karar aşamasında katamayız.


    İkincisi söylenen sözün doğrudan kelime anlamıyla irdelenmesi. Oysa burada mesele kelimenin anlamı değil, kelimenin okunuşuyla çağrışım yapması.


    Şimdi, en baştan bakınca, konu sahibi çok temel bir mantıkta ilerlemiş. Diyor ki; şikayetim üzerine bu kelimeye müdahale edilmeyecekse, o zaman herkes bunu diyebilir.


    Sahiden herkes bunu derse; ..... ....... kelimelerinin karşılığı bu forumda "alüminyum" olarak sıklıkla kullanılmaya başlanırsa ne olacak? Aynı bir zamanlar inci sözlükteki bir takım sansürlü kelimeleri gibi.


    Forum kurallarını yazarken en temel amaç üyelerin birbirlerine saygısızlık etmeden görüşlerini paylaşması değil miydi?


    Bu kadar geniş katılımda herkesin aynı şekilde "alüminyum" kelimesini zararsız kabulleneceğini düşünebiliyor muyuz, ona bakılması lazım. Sonuçta düz üye gelir, bana orada aslında ..... ....... demek istedi der. Kaç kez görmezden gelinebilir?


    Söz konusu mesaj: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155505758


    Bir daha okudum ne niyetle söylendiği ortada. Alüminyum değil de ..... ....... kelimelerini söylese mesaja yaptırım uygulanıyorsa, buna da uygulanabilmeli diye düşünüyorum.


    Ya forum kurallarında değişikliğe gidilecek, burası Reddit, ekşi sözlük gibi olacak. Ya da böyle gri bölgeye giren durumda ısrarla talep eden şikayetçinin lehine hareket edilecek.


    Ben buranın 0 tolerans gösterilen bir yer olmasını istiyorum. Böylece herkes yazmadan önce iki kez düşüneceği için tartışmaların kalitesi de artar.





  • Sayın @Nat Alianovna nın iletişime açık, zaman harcayan tavrını atlamayın. Hata olur ve belki anlaşılması zaman alacaktır ancak forumdaşlarımıza hak ettikleri değeri esirgemeyelim.


    eşşek köpek alüminyum hakaret midir?

    1. ELbette kullanıcının mesajından anlaşılır. Mesajdaki edebiyat ele alınmalıdır.
    2. BU tanımlar var olan gerçeklerdir ve fayda içerebilirler ama insan gibi en üstün canlıyı bu gerçeklerle sınırlandırmaya-sabitlemeye kalkışmak insana hakarettir. İnsanlığını hiçe saymaktır.
    3. Kısaltmalar yazılmadığı halde ceza almakta. Sırf bazı hakaret kelimelerine benzedi ya da ima etti diye. Nokta nokta kısaltılsa ya da boş bırakılsa zaten hakaret sayılabilir. AMa saçma bir kelime yazılarak sansür atlatılabilir. Alüminyum kelimesi de yersiz olduğundan bir tartışmada başka bir kelimeyi ima etmek için kullanılmış olabilir. Alüminyum kelimesi "a-m-n u-m" harflerini vurgulamakta. Bir küfür iması olabilir. Söylenme tarzı da benzemekte.


    Amaç hata aramaktan evvel; bazı kurnazların sivri ve sinsi taktiklerinin de düşünce evrenine katılması.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.