Şimdi Ara

Mutfak Sandalyesi Bacaklarına Kaynak??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar arkadaşlar.Sizlere bir konuda danışmak istiyorum. benim elimde 10-15 adet mutfak sandalyesi var, linkteki ürünlerden.


    https://n11scdn.akamaized.net/a1/1024/ev-yasam/masa-ve-sandalye-takimi/masa-takimi-mutfak-sandalyesi-yemek-masasi-uygun-fiyat__0752694266230520.jpg


    Bunların bacakları sürekli kırılıyor. kaynak yapmak istiyorum. Elimde eskiden kalma trafolu kaynak makinası var, bir de 20-250 Amperlik aliexpressten aldığım küçük bir kaynak makinası var. Bu arada kaynakçı değilim, kalın demirleri çat pat yarım yamalak kaynatıyorum işte.


    Sorum şu: ben bu sandalye bacaklarını fazla Masraflı olmadan nasıl kaynatabilirim?

    • kaynakçıya götürmeyeceğim
    • elimde bahsettiğim kaynak makinaları ve 3,5mm elektrod var şuan.



    Pahalı birşey almayacağım tabiki yani gidip argon kaynağı oksijen tüpü vs vs almadan, ucuz ve kolay bir şekilde , üzerlerinde insan oturacak kadar sağlam olarak nasıl kaynatabilirim? mesela pürmüz + çakmak gazı + lehim çubuğu gibi ? veya Kaynak makinasına örgülü elektrod yerine başka bir metal çubuk vs vs.

    KAynak işinden de anlamadığımı göz önünde bulundurarak yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler








  • benim mesajları yapıştırmamışsınız ekleyeyim ben de.

    Her ince işi tecrübe etmiş ya da şahit olmuş ve ya püf noktasını bilen birileri çıkabiliyor. Konu aydınlatılır umarım.


    Alüminyumsa alüminyum elektrodlar var ma makinayı çok zorluyor, kaynak yapabilir mi sizin makinalar bilmem. lehim pürmüz hem zayıf hem zor iş. Oksijen kaynağı ile eritilebilen çelik teller var, düşünülebilir ama oksijen takımı olan buzdolabı tamircilerine, sanayiye vb gitmek gerek.


    Muhtemelen paslanmaz çeliktir. Paslanmaz çelik elektrodu var almanız lazım. krom elektrod da oluyordur belki. Yalnız elektrodlar kaynak yapılabilir mi, daha da kötü eder mi malzemeyi ayrı konu. Çünkü incedir malzemeniz. normal elektrola kaynak olur diye tahmin ediyorum ama pas yapacağı da kesin, sorun değilse bir tane sandalyede dener bakarsınız. Malzemeyi delmemek için elektrodu başka yüzeyde ya da şaside ısıtıp kaynatacağınız yere hafif dikkatli dokunuşlar yapmanız gerek. Deldikten sonra kapatması çok zordur elektrodla....

    Bu onuda delmemesi için en iyisi gazaltı kaynak makinesi ki kaportacılarda ve demr doğramacılarda bulunur, ucuz yapacaklardır diuye tahmin ediyoruz.


    Eğer elektrodla kaynatır ve hallederseniz; bayrak dediğimiz bağlantıdan da ekleyin. bağlanan iki çubuğun köşe kısmına üçgen şeklinde kalınca paslanmaz malzemeyi iki çubuğa da kaynatın. çok şey katar...

    Mutfak Sandalyesi Bacaklarına Kaynak??
    Mutfak Sandalyesi Bacaklarına Kaynak??




  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam gerek buradan gerekse özel mesaj kısmından ilgilendiğiniz için çok teşekkürler. mesajları toparlayamadım tam ben de konuyu paylaştım sadece. Elimde mevcut olan 3.5mm elektrodla denemiştim. Akımı Düşük Ayarlamama rağmen malzemeyi deliyordu. Sanayiye vs götürme şansım zor çünkü 15 e yakın sayıdalar, git gel zor iş. Sadece sandalyeler için değil, bazen ince malzemeler oluyor kaynak yapmalık onlar için de fikir almış olurum hem. Bayrak koyarak deneyeceğim bir de hafta sonu. İlginiz için teşekkürler.


    Karafetva hocam dışında farklı fikirleri olan varsa da paylaşırsa sevinirim.

  • ugur426a U kullanıcısına yanıt

    Hocam 2mm ve daha düşük çapta eletrod konuşuyorken, 3.5mmlik elektrod????

    Elektrod gayet ince olacak, akım da o biçim düşük. 2.5mm lik elektrod rutil her yerde bulunur, bu elektrodu + kutba takarsanız malzemeyi daha az ısıtırsınız ve bir ihtimal delmeden kaynatırsınız diye düşünüyorum.

    İnşaat teli ile destek verilip bazen delip kapatma bazen de ince malzemenin dıışında da ertme sağlanabilir , çapulcu bir yöntem de olsa..

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam elimde şuan 3.5mm elektrod var demek istedim. Elbette 2.5mm alıp deneyeceğim, hatta burada bulabilirsem 2mm daha uygun olacak, fiyat olarak uygun olması için belki adet üzerinden alabilirim, son çare kutu olarak internetten bakabilirim ve tavsiyeniz üzerine krom veya paslanmaz elektrod da bakacağım. İnşaat telini sizce üzerine sarmam mı uygun olur yoksa lehim teli misali yedire yedire mi yapmalıyım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur426a -- 13 Nisan 2021; 8:52:51 >
  • ugur426a U kullanıcısına yanıt

    İnşaat telini elektrodun erittiği yere destek vererek delinmeyi önlemek için bahsettim. İnşaat telini koyup onun üstüne de elektrodun değdirebilirsiniz.


    Elektroda inşaat teli sarılmasını duymadım. Ama döküm kaynağında bakır kabloyu elektroda sararak kaynak yapılmasını ve normal elektrodla kaynatılamayan dökümün kaynatılabildiğini duymuştum tecrübe etmedim.


    İnce elektrod bulunamadığında normal elektrod spiralle taşlanıp incelebilir, tek taraf fluxı kaplaması kaldırılmadan. Hatta direk inşaat teline kaynak akımı verilebilirmi, ince tel bu konuda tek kat çift kat denenir mi, düşündürüyor.


    Oksijen lehiminde çelik kaynatmak için ve ya tig kaynağındaki paslanmaz vb kaynatmak için kullanılan tellere de direk aım verilerek kaynak olur mu incelenebilir. Ama cihazınızda belki tig kaynak öelliği vardır? Ya da tigg ucunu takabilseniz, özelliği olmasa bile idare edecek şekilde işi bitirirsiniz belki. Yani tig gazı olmaz hatta tigdeki tungsten ucu direk kablo ile elektrik vererek kullanmaya çalışırsınız, kötü olur ama olur belki???


    Bu konuda tüm tecrübelerinizi resimle paylaşmanızı rica ederiz. Forum için çok zekli oluyor.





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler hocam. İnşaat telini elektroda değil de kaynak yapacağım yere sarmayı düşünmüştüm, sandalye bacağı olduğu için oval sonuçta. Ancak elektrodu taşlamayı hiç duymamıştım, bunu da deneyeceğim, Tabi ki bu işleri haftasonu deneme şansım olacak. Görsel olarak paylaşmayı düşünüyorum.


    Kaynak Makinam bu:


    https://tr.banggood.com/MiniGB-ZX7-200-220V-200A-Mini-Electric-Welding-Machine-IGBT-DC-Inverter-ARC-MMA-Stick-Welder-220V-p-1497117.html?cur_warehouse=CN&rmmds=searchhttps://tr.banggood.com/MiniGB-ZX7-200-220V-200A-Mini-Electric-Welding-Machine-IGBT-DC-Inverter-ARC-MMA-Stick-Welder-220V-p-1497117.html?cur_warehouse=CN&rmmds=search


    Bir de şuna benzer eski tip bir kaynak makinası var 30kg ağırlığında falan :)


    https://img.letgo.com/images/67/7e/37/7c/677e377c46385caba334e65fc514932b.jpg?impolicy=img_600_pwa





  • ugur426a U kullanıcısına yanıt

    Elektronik olanda görülmüyor ama bazılarında tig özelliği var. OLmasa dahi,akımı azaltıp çat pat iş çıkartılabilir belki.

    Elektronik olanda akımı en aza indirip de, uygun incelikte elektrod da bulabilirseniz herhalde iş biter.


    Kaynak bölgesine destek için inşaat teli gevşek kalırsa çubuk demirle de destek verebilirsiniz.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Çok Sağolun hocam, hafta sonu ilk fırsatta deneyeceğim.

  • ugur426a U kullanıcısına yanıt

    Konuya beklenen diğer mesajları da ihmal etmeyin.... Bol resimli paylaşımınızı beklemedeyiz...

  • ugur426a U kullanıcısına yanıt

    işine yarar mı bilmiyorum ama, ben geçici bir çözüm olarak, boru içine 8'lik saplama koymuştum. yeni sandalye gelene kadar, idare etmişti. megep'in bireysel öğrenme materyallerinin, metal teknolojisi bölümünde, kaynak yapmaya dair modüller var.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler hocam, sandalye bacakları uçlara doğru inceldiği ve hafif eğimli olduğu için içine saplama koymak zor alacak. Sandalyeler de yeni ve sadece 1 bacakları kırık diye çöpe gitsinler istemiyorum. Belki karafetva hocamın dediği gibi sanayide uygun fiyata yaparlar ama ara sıra ince metalleri kaynatmak gerekiyor. Eldeki imkanlarla veya fazla masraflı olmadan denemek istiyorum o yüzden. Bahsettiğiniz dokümanı da inceleyeceğim.Mutfak Sandalyesi Bacaklarına Kaynak?? 

  • ugur426a U kullanıcısına yanıt

    elinde fatura varsa, ayıplı mal kapsamında değiştirilmesini talep edebilirsin.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Yeni derken çöpe atılacak durumda değiller, yeni gibiler demek istedim :) fikirleriniz için teşekkürler, hafta sonu acil bir iş çıkmazsa uygulayacağım ve buraya görsel olarak ekleyeceğim.

  • Hafta sonu biraz vaktim oldu, kaynaklarla ilgili megep dokümanları ve farklı kaynaklara da baktım. 2.5mm elektrod aldım ve uygulamaya başladım. İlk önce elektrodu inceltmek için biraz taşladım ama dışındaki örgü malzemesi döküldüğü için verim alamadım. Daha sonra akımı sürekli değiştirerek hem elektrodu yakacak hem de metali eritmeyecek bir ayar tutturdum. İnşaat teli ile de denedim ama norma kaynakla aynı sonucu verdi. Ancak yaptığım kaynak çok kötü oldu, zaten bu 5 veya 6. kaynak yapışım. Topaklanmalar oldu, Düz bir hatta yapmayı denememe rağmen kaynaklar top top ve aralarında curuf oldu. Bayrak için bir metal bulamadım ama zaten kaynak düzgün olmayınca bayraklık bir aşamaya gelemedim. Acemiliğim dışında çinden aldığım makineden kaynaklı da olabilir diye düşünüyorum. İlk iki resim kaynak yaptıktan sonraki hali.Mutfak Sandalyesi Bacaklarına Kaynak??  Şimdilik kaynak yapımını öğrenmek adına sandalyeleri çöp etmemek için ara verdim.


    @karafetva @dergul İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.




    Mutfak Sandalyesi Bacaklarına Kaynak??


    Mutfak Sandalyesi Bacaklarına Kaynak??


    Mutfak Sandalyesi Bacaklarına Kaynak??


    Mutfak Sandalyesi Bacaklarına Kaynak??


    Mutfak Sandalyesi Bacaklarına Kaynak??


    Mutfak Sandalyesi Bacaklarına Kaynak??




  • ugur426a U kullanıcısına yanıt

    Kaynak bilmiyorsanız zaten öğrenerek gidersiniz.... Yani yaşadıklarınız normal..

    En güzeli gazaltı kaynağı olan bir yerde fevkalade işi bitirtmek ama bu dış çözüm, biz iç çözüme bakalım.

    İnce kaynak zordur hatta "olmaz" denir. Önce kaynak alanına elektrodla bi şekilde delmeden ufak kaynaklar bırakırsınız sonra da kalınlaşmış olan bu kaynak noktalarına biraz daha fazla kaynak bırakırsınız. son yaptığınız kaynaktır, öncekileri hazırlık. Mesela ilk koyduğunuz resimde birçok kaynk toğu yapmış gibisiniz. Bu topların üstünde biraz daha fazla kaynak yapabilirsiniz yayarak.


    EN önemli özelliklerden birisi!!! elektrodu değdirdiğiniz anda çekersiniz. O kısa süreyi çok iyi ayarlarsınız. elektrodu bir kere değdirdiğiniz zaman kaynak alanı kıpkırmızı olacak şekilde ısındığından bir müdet beklemek zorundasınız. BU bekleme kaynak işlemini çok uzatır ama mecbur. Beklemeden üst üste sıcak kaynak alanına elektrodu değdirirseniz anında delinir malzeme.


    Bir noktayı kalınlaştırıp o nokta üzerinden diğer kısma kaynağı yaymalısınız. madem kendiniz uğraşıyorsunuz hiç acele etmeyin.Toplam 10-20 adet ürünü değil sadece bir tanesinin bir tane kaynak kısmını görün.


    Bir noktaya mini puntalar bırakırken punta aralarında soğuması için bekleyin. Gerekirse ıslatın, ıslak bez sarın. bekleme anında kaynak noktası kadar ısınmamış olan diğer bölgelere mini punta bırakarak zamanı verimli kullanabilirsiniz tabi ama soğumamış kaynak puntasının üstüne tekrar değdirmeyin elektrodu. EMin olun profesyonel kaynakçılar da ince profillerde elektrodu bekletirler delmemesi için.


    Boşluklara başka malzeme doldurun. kalın bir malzeme koyduğunuzda o malzemeyi erite erite etrafına yayılmasını sağlayabilirsiniz. İnşaat telini elektrod tam erirken destek verdirerek eritmeniz aynı anda elektrodun eriyen ucuna değdirmeniz lazım ki kolay değil. Bunun yerine inşaat teli ya da çivi tip uygun malzemelerri boşlukların içine gömerek ya da ince temas noktalarına uygun duruşlarda koyarak, üstüne elektrodu değdirip daha rahat denemeler yapabilirsiniz. Bu sayede delmeden eritebleceğiniz bir miktar kaynak bölgeye yayılıp tutabilir.


    Elektrodu "+" artı kutba bağlamanızı tavsiye etmiştik ama hiç bahsetmediniz. Kutup değiştirmeyi deneyin. Bir kutupta elektrod daha hızlı erir. Yani malzemeden çok elektrod ısınır. Hem de kaynak için yeni taktığınız ve ya soğuk elektrodu önce rastgele bir malzemede kaynak yaparak ısıtın. Taa ki elektrod değer değmez ateşlenip kaynağa başlayacak kıvama, sıcaklığa gelene kadar. mesela 1-2 cm kaynak yapmak gibi.


    En ince elektroda her nereden ulaşabilirseniz birkaç tanesi ile denerdiniz, belki gayet rahat sorun çözülürdü....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 19 Nisan 2021; 10:44:27 >




  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam 2mm elektrod arıyordum ama anladım ki 2.5mm elektrod da gayet yeterli malzeme için, asıl sorun elektrod değil benim kaynak işinde acemi olmam , kaldı ki siz de farkettiniz ve mesajınız kaynağın nasıl yapılması yönünde. Bu ince ayrıntılar için çok teşekkür ederim. Evet ben punta şeklinde değil ısınınca tüm elektrodu yediriyordum. Soğuması için beklemiyordum. Bu ayrıntıya dikkat edeceğim. Bir de sormam gereken husus elimdeki kaynak makinasının çıkışları (+) ve (-). Ben elektrodu tutan penseyi (+) ya , şase kablosunu da (-) ye takıyorum. Elektrod magmaweldin 2,5mm E6013 yazıyordu sanırım. Çok curuf bırakıyor. mesela bi punta attım diyelim, yarısından çoğu curuf oluyor. Nedeni acaba (+) ve (-) yi yanlış mı taktım. Yoksa alakasız bi konu mu?

  • """

    Kendi elektrodunuzu yapabilir misiniz? 1mm 1.5mmlik elektrod bulamazsanız???? Muhakkak idare edebilecek bir yöntem vardır...

    -

    https://bg-102.ru/tr/bannye/mozhno-li-sdelat-svarochnyi-elektrod-svoimi-rukami-kak-sdelat-svarochnye/

    -

    """

    Mesajınızdan haabersiz yukarıdaki yazıyı göndermiştim Şimdi ekleme yapıyorum;


    elektrodlar asla mini puntalar için değiller. İnce malzemede delinme sorunu yaşadığınızdan mini punta atıyorsunuz ve olması gerektiği gibi elektrod uzun süre eritilmiyor ve kaynak olmuyor. Uygun incelikte düşük amperde kaynak yapabildiğiniz bir elektrod olsa, elektrodu hiç kaldırmadan uzun süre kaynağa devam edersiniz ve sistem fevkalade kaynağı yemiş olur.


    Curufla kutup seçiminin alakası yok, curuf elektrodun dışındaki kaplamadır. temizlemeye uğraşmayın curufları, siz delmeden birkaç punta ekleyebilme peşindesiniz, aralara sızmış curuf parçalarını temizlemek bu tip kaynaklarda imkansız olabilir hem de önemi yok. Çünkü curuf destek de verir delinmemesi için Kutuplar ısının nerede yoğunlaşacağını belirler. + kutupta ısının %60ı kalır diye aklımda kalmış. Mesela elektrod bu kutuptaysa çok kolay erir. yani erimesi zor bazik elektrodlar bu kutba alınır.


    Verdiğiniz elektrod kodu rutil yani kolay eriyen tip göründü internette, sorun yok. BU elektrod normalde - kutba bağlanır ısı malzemeye aksın diye, siz de deneyebilirsiniz ama malzeme ince elektrodunu kalın olduğundan ben +'ya bağlamanızı önerdim. Diğer kutupta da deneyin çünnkü bilmediğimiz değişkenler nelere sebep olur bakmamız lazım sonuca...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 19 Nisan 2021; 11:1:1 >




  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    siteyi açtım ama elektrod yapımı ile ilgili bir şey görünmüyor. kontrol edebilir misiniz?

  • ugur426a U kullanıcısına yanıt

    Mesajı defalarca yeniledimama link değişiyor nedense, translateele mi isim almıştır her neyse;


    https://www.google.com/search?q=Kendi+ellerimle+bir+kaynak+elektrodu+yapabilir+miyim%3F&oq=Kendi+ellerimle+bir+kaynak+elektrodu+yapabilir+miyim%3F&aqs=chrome..69i57j69i61&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    üstteki linke tıklayın çıkan ilk sonuç şu anda. """"" Kendi ellerimle bir kaynak elektrodu yapabilir miyim? Kendi elinizle kaynak elektrotları nasıl yapılır Evde kaynak elektrotları nasıl yapılır. """"""" tırnak içerisindeki etiket cümleleriyle de arayabilirsiniz.



    Üstteki link donanımhaberden çıkış aldığından değişiyor. sağ tıklayıp "go to" "git" diyerek gidin yani DH onay kısmı çıkmasın. Ya da sadece link yazısını kopyalayın ve adres çubuğuuna yapıştırın entera basın.


    eğer orjinal linke ttıkladınız ve de DH onay kutusunda onaylayıp da siteye gittiniz ve sadece site anasayfasına ynlenip esas kısma gidemediyseniz; adres çubuğunda normal site isminden sonra yer almış olan """"" ?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber """"""" kısmını başındaki soru işareti ile beraber komple silin ve yerine sadece "" / "" yan çizgisini boşluksuz yazıp entera basın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 19 Nisan 2021; 11:14:11 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.