Şimdi Ara

mühendis olmak isteyenlere yardımcı olabilirim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
23
Favori
4.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • apokalipta A kullanıcısına yanıt
    Hocam bu türkiyedeki sadece doktorlar yüksek maaş ike çalışır mantığı çok yanlış ve cahilce. Kimin ne kazanacağını yalnız allah bilir . Doktor olursun yarın çıkarlar sana fetöcü derler gidersin limon satmak zorunda kalırsın. Ama mühendisken seni devletten atar özelde çalışırsın olayın bir de bu kısmı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canguler917 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de sürekli istanbul ve Ankara da okuyun dememin sektör vurgusu yapmamın sebebi bu. Eğer okuduğun şehir de sektör varsa kendini de geliştirmişsen her türlü bir şeyler yaparsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam peki hangi ilde okudunuz ve kendinize ne kattınız okullarda öğretilenle kalırsanız bir şey yapamamanız Norman
  • Ortalama bir ünivesitede bilgisayar okumak çok şey kaybettirir mi yoksa İTÜ vs için 1 sene kaybedip mezuna kalmak değer mi? Bir de okumak için çok sevmeye gerek var mı ? Sırf başka seçeneğim kalmadığı için gidebilirim çok zorlanır mıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detective W. -- 24 Haziran 2017; 3:08:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çift anadal olayı iş hayatında avantaj sağlar mı? (Bilgisayar && Elohab,ytüde). Yoksa bir bölüme yoğunlaşıp kendini geliştirmek daha mı mantıklı?
  • Hocam tanıdık bir mühendisin olması ne kadar önemli amca/dayı vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Aklıma takılan soru imza yetkisinin ne demek olduğu ve nerelerde kullanıldığını merak ediyorum. Mesela otomotiv mühendisliği, makine mühendisliğinin yanında imza yetkisi bakımdan baya fakir kalıyor. Bunun özel sektörde önemi nedir? İş veren neden daha az imza yetkisi olan otomotiv mühendisini işe alsın. Rica etsem fazla bilgin yoksa babana sorup detaylı bilgi alabilir misin? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kareli defter





    quote:

    Orijinalden alıntı: Software Maker



    Akıllarda tek soru;



    Mühendislikte üniversitenin önemi?



    özellere hiç işin içine katmazsak üniversiteleri sana şöyle özetleyebilirim.



    boğaziçi-> Yönetici yetiştiren bir üniversitedir. buradan mezun olan arkadaşların teknik bilgisi çok yüksek değildir ama sosyal yönden çok gelişmiş kültürlü ve üst düzey ingilizceye sahip insanlardır. İstanbulda okumak her öğrenci için bir avantıjdır. Bu avantajın en büyüğü bu üniversitededir. Boğaziçi mezunu bir babanın bir oğlu olarak şunu söyleyeyim. Mezunları özgüvenli konuşmayı bilen yönetmeyi bilen insanlar.



    odtü-> Teknik olarak türkiye de daha iyisi yoktur boğaziçi dahil. Boğaziçi nasıl sosyal bir öğrenci yetiştiriyorsa odtü o kadar teknik donanıma sahip bir öğrenci yetiştirir. ingilizce olarak çok farkları yoktur ikisinden de mezun olan biri ana dili gibi ing konuşur.



    ytü-itü-> Piyasa da isimleri çok iyi. boşta alma ihtimaliniz çok zor saygın üniversiteler. ytü mezunu itü yüksek lisans sahibi bir abim var. söylediklerinden yola çıkarsak eğitim olarak boğaziçi odtü seviyesinde değil ama isimleri gerçekten işine yarıyor.



    diğer üniversiteler-> Hepsi AYNI. haccetepe ankara deu gazi koü saü tekirdağ adana antep al birini vur ötekini piyasa da değerin aynı. Kim ne derse desin bunu yaşadım ve gördüm.





    Üni hakkında önemli not: eğer bilgisayar mühendisliği seçecekseniz bu ünilerin çok bi farkı yok. olay sende bitiyor.diğer bölümlerde bunu daha az görürsünüz çünkü makina da olsun elo hab'ta olsun elektrik elektronikte olsun lab imkanı çok önemlidir hoca kalitesi çok önemlidir ama bilgisayar öyle değil. hoca sana bir şey göstermez çünkü tamamiyle hepsi aynı mantık. bir noktadan sonra he şey if else for while hatta bir noktadan sonra her şey topl çıkar ekle sil daha ileri gidersek 0 1. denizliden mezun bir arkadaş boğaziçinden mezun bir arkadaştan çok daha iyi bir yazılımcı olabilir ama çok daha sosyal bir insan olamaz. iş hayatı da sadece kod yazmakla olmuyor.





    Hacettepe'ye haksızlık etmişsiniz hocam. Hacettepe, YTÜ'den daha iyidir bilgisayar mühendisliğinde. Gerek linkedinde mezunlarının geldiği konum itibari ile gerek akademik alanda gerekse üni. sıralamalarında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Axwell.

    Yararli

    Steve Angello daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha şunu da ekleyeyim bir tanıdığımız İTÜ makine mühendisliğini bölüm 20.liği ile bitirdi ve torpilsiz iş bulamadı torpilli bir şekilde vestelde 3700 lira ile başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unilerin muhendislik fakulteleriyle teknoloji fakulteleri arasindaki fark nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cevabın için teşekkür ederim hocam. Bilgisayar düşündüm ama ciden ilgim yok. Sadece oyun oynamayı ve sağ tığ yenile yapmasını biliyorum. Fazlası ilgimi çekmiyor. Makine düşünmemin nedeni fizik ve matematik sevmem. Biraz da makinelere ilgim var sayılır.
  • merhaba,

    elektrik-elektronik mühendisi mezun olduktan sonra iş hayatında daha iyi bir konuma gelebilmesi için (kariyer,maaş,mevki) yüksek lisans yapması gereklimidir? gerekli ise hangi alan tercih edilmelidir?
  • İngilizce değil ama ege

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Bilgisayar veya yazılım mühendisliği düşünüyorum ama matematiğim pek iyi değil. Daha doğrusu sevmiyorum ve bu seneye kadar çalışmadım ama bu sene biraz çalışınca ilerleme kaydettiğimi gördüm. Açıkçası üniversitedeki matematik ve fizik dersleri biraz korkutuyor. Bu konuda ne söyleyebilirsiniz? (referans olması açısından ygs 28 lys 56 net, faydası olur mu bilmem)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prince Hydron


    quote:

    Orijinalden alıntı: Axwell.

    Yararli

    Steve Angello daha iyi.

    Uclu olmadiklari surece hepsine kirginim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırf boğaziçi imkanları için itü-odtü-bilkent endüstri/bilgisayar yerine boğaziçi inşaat okumak mantıklı olur mu
  • Emeklerinize sağlık öncelikle. Benim tahmini olarak sıralamam 12-16k arası gelecek gibi görünüyor. Mühendislik okumak istediğime eminim ve bundan hiç kuşkum yok. Ama iş burada başlıyor hangi mühendislik ilgi alanıma daha uygun, bu sıralamalarda siz hangilerini önerirdiniz, önerdikleriniz arasındaki bölümlerden kısaca bilgiler verebilir misiniz?

    Bir iki göz atıyım dedim ve aklıma takılanlar şunlar oldu
    odtü-inşaat
    itü-makine
    galatasaray-bilgisayar
  • Şöyle yorumları bi okuyorumda herkes iyi yerlere gelmek istiyor..Kimse kötüsünü düşünmüyor.. acaba rahat iş bulabilecekmiyim , tecrübe kazanmak için tanıdığa ihtiyacım olcak mı , özel sektör tam olarak benden ne istiyor .. hangi okul hangi bölüm demeden önce bu soruların cevabını aramalısınız
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.