Şimdi Ara

mühendis olmak isteyenlere yardımcı olabilirim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
23
Favori
4.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyaz1616 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ee ile makinayı karşılaştırmayı çok doğru bulmuyorum. İkisinin de önü açık iş imkanları saygınlık vs. Aynı bence. Şöyle düşün tıppı bitiriyorsun tusa giriyorsun ve şu tercihler kadın doğum vs göz ikisi de gayet iyi. İkisindede çok iyi iş imkanları var saygınlıkları yüksek. Yani bu nokta da artık senin ilgi alanın çok önemli benim sana tavsiyem ders programlarına bak gerekirse aradan bazı dersleri seç onları yputube da bir araştır hangisi sana daha eğlenceli geliyorsa onu seç.





    Makina da daha az programlama ile uğraşırsın ama autocad gibi çizim programlarını çok kullanırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam böyle bir durum da eminim torpiller dönecektir. Ama ben şunun taraftarıyım her üniversite kendi sınavını yapsın. Yani ben ygs-lys yerine gideyim odtünün sınavına gireyim itünün sınavına gireyim zaten çoğu okul onların sınavlarını baz alırlar. Yani ösym bu işi çok beceremiyor bence üniler kimlerin nasıl bir sınavla geleceğine daha iyi karar verir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada elaman lazım ben burdayım akrabalra söylersin.
  • Hocam odtü havacılık ve uzay müh. hakkında ne düşünüyorsun ? 7k'lık bir sıralamadan burayı (8.5k) yazmak mı mantıklıdır yoksa hacettepe ee (18k)'yı mı ? Gönlümden geçen ee ama üniversitenin önemini şu noktada bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bilgili birisine benziyorsunuz benimde hedefim ingilizce eğitim veren iyi bir okulda bilgisayar mühendisliği kazanıp sonrasında abd de yüksek lisans ve orada çalışmak. kritik tavsiyeleriniz varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thephantomoftheopera

    Hocam odtü havacılık ve uzay müh. hakkında ne düşünüyorsun ? 7k'lık bir sıralamadan burayı (8.5k) yazmak mı mantıklıdır yoksa hacettepe ee (18k)'yı mı ? Gönlümden geçen ee ama üniversitenin önemini şu noktada bilemiyorum.

    itü bilgisayar, itü makina, odtü mimarlık, odtü havacılık uzay yazardım ben olsaydım

    odtü'den mezun olup boş gezme gibi bi ihtimalin olduğunu düşünmüyorum. ygs'ye girmeden önce bende o bölümü düşünüyordum 10k idi benim zamanımda yazacaktım ama yazmamdaki tek amaç odtü'ydü. Üniversite gerçekten çok önemli bu gidince anlıyorsunuz. insana çok fazla şey katıyor odtü ve haccetepe seni bam başka insanlar yapar. hayata çok daha farklı bakarsın ben olsam haccetepe ee'yi düşünmzdim. ama illa ee diyorsan bir yıl daha hazırlanıp boğaziçi için yarışabilirsin ama değmez yerinde olsaydım üstteki tercih listesini yapardım. Mimarlığı da lütfen araştır. mimarlık mühendislikten çok daha zevkli bir bölüm. ev arkadaşım mimardı onun maketlerine yardımcı oluyordum gerçekten çok eğlenceli. Ama onlarda sabahlara kadar çizim tasarım yapıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

    hocam bilgili birisine benziyorsunuz benimde hedefim ingilizce eğitim veren iyi bir okulda bilgisayar mühendisliği kazanıp sonrasında abd de yüksek lisans ve orada çalışmak. kritik tavsiyeleriniz varmı ?

    hocam sınava daha girmediyseniz herşeyi boşverin ve afedersiniz eşek gibi çalışın. sen ne kadar zeki veya aptal olursan ol okul seni vezir de eder rezil de eder. Yurt dışı ile ilgili bir video attım onu kesinlikle izle fikrin değişecektir. Yurtdışına çıkmak gerçekten marifet değil. Ayrıca yazılım konusunda türkiye çok başarılı avrupa da 2. sırada yer alıyor. Avrupa vaktini daha çok mekaniğe ayırıyor. Sadece ingiltere de dev bir sektör var. Abd de yüksek lisans için 3.00 üstü bir ortalama bir prof.'tan referans mektubu ve 40-50 bin dolar para yeterli istersen odtü oku istersen deu çok bi farkı yok. ama toefl'dan da yüksek bir puan alman lazım.




  • Hocam bu sene 3.senem yani 2 kere mezuna kaldım zaten o yüzden tekrar mezun ihtimalim yok. Ankara'dan uzaklaşmak istemiyorum ailesel nedenlerden ama itü'yü değerlendirmeye alacağım, çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkeden mühendislik manzaraları:
    mühendis olmak isteyenlere yardımcı olabilirim
  • Temel mühendislikler ile bilgisayar-yazılımı bir tutmamak, bir düşünmemek gerekli.

    Bilişim, yazılımda bireysel yeteneğiniz ve emeğinizin karşılığını alabilmek diğer tüm mühendisliklerden fazla.


    Top 5 üniversite içindede aman şu şunu döver, bu bunu pataklardan ziyade size okulun sunacağı imkanlara ve mezun ağına odaklanın. Günümüzde artık mesele networke, tanışabileceğiniz insanlara ve fırsatlara kayıyor. Yani size ders veren hocanın kalitesinin etkisi azalıyor. Zira bilişim çağındayız, yeterli emekle kendiniz pekçok dersi öğrenebilir hatta size ders veren kişiyle tartışacak raddeye ulaşabilirsiniz. Bu durumları adaylar tam kavrayamıyorlar ve yüksek sıralamalı tercihlerde okulun adına çok takılıyorlar. Takılmayın, gideceğiniz şehrin, okulun, akademik kadronun size sunacağı iş-yurtdışı-staj-proje teşviki imkanlarına bakın. Hocanın 2 yıl abdde master yapmasının size faydası olmayacak bana inanın, belki sohbet muhabbet edersiniz size "amerigo çoh eyü yow" der geçer.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zescafe

    Ülkeden mühendislik manzaraları:
    mühendis olmak isteyenlere yardımcı olabilirim


    Haklılık payı olsada özellikle ikinci yorumdaki "analitik düşünme" olayı tamamen gerizekalılık. Boş laflar o işler, laflada ne peynir gemisi yürüyor nede şirketin işleri hallediliyor.

    Bende çok örneğini gördüm pekçok mühendis gerçekten işin çıraklığından gelenler yahut daha tecrübeli myo-tef mezunlarının yanında bilgli yönünden sönük kalıyordu ki kalmaması mümkün değil. Okullarımız-en iyisi dahi- türk sanayisine uygun insan yetiştirmekte zayıf kalıyor ki bunun asli sebeplerinden biri akademik kadroların çoğunun profesyonel tecrübesi yok. Okuldan dışarı adımını atmamış pekçok insan okullarda "hoca" sıfatında fakat kendi tecrübe etmediği bir mesleği nasıl başkalarına öğretebilir anlamış değilim. Ala bazı hocaların iş tecrübeleri olmuş, danışmanlıkları olmuş, aktif olarak projelerde çalışmış mühendislik yapmışlar fakat emin olun bunlar azınlıktalar.

    Derece ile özellikle makine v.b. yazanlara bende üzülüyorum. Adam türkiyede top 200 e giriyor burslu makine okuyor yazık günah o emeğe.

    Bir firmada -sektöründe liderdir- öğretmen çıkışlı birinin şirkete mühendis alımında tek yetkili olduğunu ve patronun kişiye ve kararlarına saygı duyduğunu görmüştüm. Yani bu ilkokul mezunu adamın altında masterlı mühendislerin çalışmasına benzer bir durum bunu "analitik düşünce" geyiği ile geçiştirmemek lazım.

    Hayat bazılarına daha şanslı davranmasının yanında bazı arkadaşlar kendilerini iyi satamıyorlar. İş hayatı üniversite sıraları gibi; derse gel, not tut, sınava çalış, yüksek al mantığıyla olmaz. Üniversitede bile; derse gel, not tut, çıkmış soru bul, kaynak kitap bul, hocanın eğilimini analiz et, sınava öyle çalış yapan adam diğerinden fazla not alır. İş hayatıda böyle; nabza göre şerbet vermez, kendinizi ve yetkinliğinizi iyi pazarlamazsanız, insan ilişkileriniz çok zayıfsa öyle geri planda kalırsınız işte. Sonrada zırlarlar bu silik arkadaşlar.

    Fakat yazılanlar çok doğru, mühendisliğin değeri ülkemizde adeta son 5 yıldan beri yok, çöp edildi. Teknik ressamlara bile giriş maaşı mühendisten fazla veriliyor, mühendisler teknik ressam gibi çalıştırılıyor, asgari ücret teklifleri oluyor. Zatn ülkede "mühendis" olarak çalışan kişi sayısıda çok az, pekçok kişi çobanlık, idarecilik, satış pazarlama, teknik servis, dökümantasyon, planlama yapıyor. Mühendis gibi mühendislik yapan görürseniz bir oturup çay için.

    Akademik kadrolrda bile sahibi belli ilanlar var bu ülkede, öğetim görevlisi ilanlarında bile "8 yıl" tecrübe arayan okullar var. 1 değil, 3 değil, 5 değil, 10 değil "8 yıl" hahah. Komedi resmen. Bu yüzden özel sektördei bu alımlara şaşırmamak lazım, zaten öyle pozisyonlar varki yetkilik filan önemli değil, sadece bir adam otursun takılsın diye var olan pozisyonlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 22 Haziran 2017; 23:0:8 >




  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz her kelimeye katılıyorum hocam. Ama üniversiteyi görmeyenler bu ayrımı pek yapamazlar hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kareli defter


    quote:

    Orijinalden alıntı: Manyakus7

    Hocam bir de şöyle bişey duydum uçak mühendisi makine mühendisligini kapsiyormus o yüzden uçak mühendisi olunca iş bulamasan bile makine muhendisinin yaptığı işleri yapabiliyormussun bir de uçak mühendisi olunca ASELSAN da iş bulmak zor mu ?

    İmza yetkisi olarak bilemem ama özel sektörde Bir bireriyle aynı işi rahat yaparlar. Üstte bir mesaj da daha yazdım aselsan gibi yerler biraz dayıya bakıyor malesef

    Arkadaşa çok katılmıyorum.

    Bilkent ee mezunu olup aselsanda çalışan ve bilek hakkıyla girmiş iki arkadaşım var. Konuştğumuzdada savunma sanayide "önemli pozisyonlar ve mühendislik yapılan pozisyonlarda" toprilli personelin yok olmadığını fakat çok az olduğunu söylemişlerdi.

    Stajlar için evet babalar gibi torpil lazım ama personel alımında çok torpil olduğu fikrinde değilim. He ne olur ? Sizi alırlar depoya verirler, ne bileyim montaja-kabylolamaya v.b. verirler, geri planda normal bir planlamacı olarak verirler, sizde aselsanda-taide mühendisim diye takılırsınız (taideki yaşanmış bir olaydan esinlenilmiştir lol)

    Uçak Mühendisliği bizim ülkemizde bence çok önü açık değil. Tai ve tainin alt yüklenicileri, baykar gibi iha yapan firmalar haricinde pek ihtiyaç yok. Uçak okıyan biri makinenin yaptığı her işi yapamaz öncelikle -Yapsada iş tatmini oluşmaz adam mutsuz olabilir-. Bir kere enerji sektörünü biraz kafadan silmeniz gerekir, imalat-arge pozisyonları olarak makine alternatifi olarak iş bulunabilir tabi, nihayetinde her okulda uçak yok, belli bir kalite var bölümde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 22 Haziran 2017; 23:2:50 >




  • itü elektrik gelmese hacettepe ee mi yoksa yıldız elektrik mi seçilmeli sizce ve neden? elektrik alanına yoğunlaşmayı planlıyorum bu mühendislik dalında öncelik olarak eğitim hayatımı nasıl devam ettirmeliyim? mesela bu daldaki programları mı öğrenmeliyim veya okuldaki derslerimi en iyi şekilde tutmak mı olmalı önceliğim? bu bölümden yurt dışına açılma imkanı nasıldır(mesela yazılım mühendisliği revaçta bir mühendislik) veya ülkemizde nasıl bir gelecek bekliyor?teşekkürler şimdiden
  • - 60-70 bin arası bir sıralama bekliyorum.Bilgisayar mühendisliği için Eskişehir osmangazi üniversitesi,antalya akdeniz üniversitesi ve ankara gazi üniversitesi hakkında bilgi verebilirmisiniz,hangisi daha iyidir?
    -Bilgisayar mühendisliğinde kendini geliştirmek nasıl oluyor biraz bundan bahsedermisiniz?Dil öğrenmek tabiki çok önemli bunun yanında bir proglama dili öğrenmek ne kadar vakit alır?Stajın önemi nedir?Başka nelere dikkat etmeliyiz okurken?
    Şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4alerce

    - 60-70 bin arası bir sıralama bekliyorum.Bilgisayar mühendisliği için Eskişehir osmangazi üniversitesi,antalya akdeniz üniversitesi ve ankara gazi üniversitesi hakkında bilgi verebilirmisiniz,hangisi daha iyidir?
    -Bilgisayar mühendisliğinde kendini geliştirmek nasıl oluyor biraz bundan bahsedermisiniz?Dil öğrenmek tabiki çok önemli bunun yanında bir proglama dili öğrenmek ne kadar vakit alır?Stajın önemi nedir?Başka nelere dikkat etmeliyiz okurken?
    Şimdiden teşekkür ederim

    ankara gazi öneririm kesinlikle. Çünkü yazılım sektörü istanbul ve ankaradadır ve bilgisayar mühendisliğinde en önemli noktalardan biri network. eğitim olarak al birini vur ötekini ama ankarada sektör iyi durumda.

    Yukarıdaki bi arkadaşa da şadi hocayı kesinlikle izleyin. şadi hoca herşeyin en ayrıntılısını anlatıyor. Programlama dili öğrenmek 1 haftanı alır ama bilgisayarın çalışma mantığını öğrenmek senin zeka ve ilgine önemli. sana şöyle örnek vereyim işin mantığı basit for while if-else switch-case aslında bu kadar sayılır hee ama c de string yok class yok. Zaten önemli olanın programlama dili değil algoritma olduğunu anlayacaksın. Kendini geliştirmek ile ilgili yukarda ayrıntılı bir cevap yazdım.youtube'dan bilgisayar kavramlarını takip edin orda şadi hoca aklınızdaki soruların cevabını vermiş. ayrıca ilk mesajdaki videoyu kesinlikle izleyin ufkunuz genişler.




  • patasana20 kullanıcısına yanıt
    elektrik mühendisliğinden mezun bir arkadaşım var. 2. sınıftan beri çalışan bir arkadaş 4. sınıfta maaş almaya başlamış. mezun olduktan sonraki ilk yıl şantiyede kablo çekiyordu işçilerle ama şu anda büyük bir firmada 4-5 bin lira gibi bi rakamla çalışıyor ve otomasyon işiyle uğraşıyor. Hem teknik bir üniversite olması dolayısıyla hemde istanbulda olması dolayısıyla ben ytü'yü öneririm. Bence okuldaki dersler çok önemli ortalamanı en az 2.90 civarında tut ama ineklemene gerek yok her zaman ve her zaman şu sayacaklarım çok çok önemlidir.
    -yabancı dil
    -network
    -hobiler
    -özgüven
    -liderlik vasıfları

    bunlarla ilgili bilgileri ve sebepleri yukarıda açıkladım. Yurt dışıyla ilgili dediğim üzere ilk mesajdaki videoyu izleyin size yurt dışının ne demek olduğunu söyleyecektir. Sizin nesil yurt dışına biraz fazla meraklı salın gitsin yurt dışına çıkıp ne yapacaksınız.




  • Hocam benim bu sene siralamam 50k civari gelicek deü makina yazmayi dusunuyorum.yurt disina cikip dil ogrenmeyi staj yapmayi vs. Dusunuyorum.benim acikta kalma yada dusuk massla calisma ihtimalim vsrmidir ne dusunuyosun hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle sağolun. benim kuzenimde(10 12 yaş büyük) ytü elektrik mezunu. yurt dışında çalışıyor katarda. hem çalıştığının karşılığını maddi olarak almak hem de sosyal yaşam olarak daha düzenli oluyor bizim ülkede malum trafik falan zor oluyor hayat. bir ayağımızda dışarıya bakarsa daha iyi olur diye düşünüyorum.peki bu bahsettiğiniz şeyleri nasıl geliştirebilirim üniversitede? yabancı dil hariç tabi onun yöntemi belli.
  • Hocam ben boğaziçi bilgisayar istiyordum ama ufak bir talihsizlikle tutmadı malesef. Ankara'ya gitmek istemiyorum o yüzden odtü düşünmüyorum. İtü ingilizce veya sabancı mı düşünmeliyim yoksa boğaziçi'ne makine veya inşaat gibi bir bölümden girip 2. sene bilgisayara geçmeye çalışmak mantıklı mı? Kafam çok karışık yardımcı olursanız sevinirim, mf-3 puanım mf-4'e göre baya yüksek geliyor gibi ailem tıp diye tutturmuş durumda... (Annem itü babam ytü mezunu mühendisler anlamıyorum neden tıp deyip duruyorlar)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadesofcool -- 23 Haziran 2017; 11:37:5 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.