Şimdi Ara

mühendis olmak isteyenlere yardımcı olabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
23
Favori
4.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eekrcl

    Odtu ee dusunuyorum.Mezun olup yuksek lisans yaptiktan sonra savunma sanayisinde ise basladik.En fazla ne kadar yukselebiliriz , ortalama maaslar ne olur? Ya da savunma sanayisi haric baska nerelerde calisabiliriz?

    odtü ee mezunu bir insan türkiye de her yerde çalışır ama savunma sanayine girmeniz için testislerine beton yetmeyecek müsteşar bir dayı lazım. koü elektrik müh. mezun bir arkadaşım referans sayesinde bakanlıkta işe girmişti demek ki bu tür mevkilerde çokta senin okuduğun okula bakmıyorlar. Haa herkes torpille mi girer? tabi ki hayır orada çok kaliteli mühendislerde var o insanların hakkını asla yiyemem. ama en başta yazdığım gibi odtü ee okuyan ne yapar diye bir soru yanlış? İstediği herşeyi yapar bu şahıs yurt dışına da çıkar savunma bakanı da olur.bu tür şeyleri şu anda düşünme 3. 4. sınıfta düşün.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manyakus7

    Uçak mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ?

    babam bir makina müh. ama şu anda havacılık ve uzay fakültesinde bir uçak projesi yönetiyor. ve babam şunu söylüyor fakültede uçak mühendisi yok. Bu birçok insan için dezavantaj gibi gözüküyor ama birçok insan şu noktayı kaçırıyor. 80'lerda türkiyeye bilgisayar müh. yeni gldiğinde. Üniversiteler bölümleri açtığında çok büyük bir eksik farkettiler türkiye de hiç bilgisayar müh. yoktu. Bu bölümleri elektrik elektronik mühendisleri açıp yönettiler ve birrden bu mezunlar aranan adamlar oldular. 90'larda 15-20 bin dolar gibi maaşlar konuşuluyordu yeni mezunlar 7-8 bin dolar alıyorlardı ve düşünün yıl 1992. Aynı patlamayı uçak mühendislerinin yapmasını ben bekledim ama yapamadılar. türkiye de yeterli sayıda değiller ve olanlar çok iyiler denemez. Benim sana tavsiyem makina müh. yaz uçağa uzmanlık yap. Yüksek lisans yap. çok daha iyi olacağını düşünüyorum.




  • Değerli konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevabınız için teşekkür ederim

    koç endüstrinin az da olsa tutma ihtimali var
    odtü ve boğaziçinin yanında yine 2. sınıf sayılır mı


    odtü ee deki bir öğrenci herhangi bir batı avrupa ülkesinde çalışmak ya da yüksek lisans yapmak için çok ekstrem başarılı olmak zorunda mı?
    ortalama bir odtü ee mezunu avrupada iş bulabilir mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fabricioramirez

    kimse sormamis maas durumlari nasil

    hocam ben çok şükür dindar bir insanım. Haa dindar dediysek böyle mini etek giydi diye millete uçan tekme atanlardan değil . İmam rabbanin çok sevdiğim bir özelliği var. Gerçekten büyük bir evliya olmasına rağmen çevresindekilere sürekli şu vurguyu yapıyor aranızda imanı en zayıf olan benim ibadetlerini en baştan savma yapan benim diyor. bende hep böyle düşünürüm. Kimi görürsem hep ben ondan daha günahkarım derim ben önce kendime bakayım derim. neyse mesele bu değil. Rızık denen bir şey var. Çok kötü bir üni kazanırsın ama karşına öyle şanslar gelirki dolarla çalışırsın. Mesela anadoludan bir üniversitede erasmus kazanmak boğaziçinde kazanmaktan çok daha kolay. Diyelim kayseride okuyorsun rasmus kazandın gittin 1 yıl avrupaya aşık oldun evlendin. ve oda çalışmaya yaşamaya başladın. kimin aklına gelir bu? bu kaderdir bunu bilecek olan yalnız allahtır. Ben burda kimseye maaş garantisi veremem. Adam gider boün bilgisayar yazar. 4 yıl okur mezun olur o yaz 2. 15 temmuz olur. çıkar köprüye yatar tankın üstüne tank 2 elinin üstünden geçer. allah kimseye yaşatmasın kolsuz bir bilgisayar mühendisi olur ve tecrübesiz ve çevresi olmayan bir insan. Ee hani bu adamın 5 bin başlangıç maaş garantisi vardı. Rızkı bilende verende allah ama ilim çalışmayla. bende insanları sadece ilim konusunda bilgilendiririm.




  • otomotiv müh yazılırmı hacettepe ünv 2 dil eğitimi vermesi avantajmıdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wubba Lubba Dub Dub

    cevabınız için teşekkür ederim

    koç endüstrinin az da olsa tutma ihtimali var
    odtü ve boğaziçinin yanında yine 2. sınıf sayılır mı


    odtü ee deki bir öğrenci herhangi bir batı avrupa ülkesinde çalışmak ya da yüksek lisans yapmak için çok ekstrem başarılı olmak zorunda mı?
    ortalama bir odtü ee mezunu avrupada iş bulabilir mi


    Koçta gayet kaliteli eğitim olarak imkan olarak boğaziçi-odtü kalitesinde olabilir aa üsttü bir mesajda da belirttim. özel ünideki sorun şu. bilkent bilgisayar tam burslu 5k burssuz 55k ee bu şimdi bu 2 insanın bilgi seviyesi zeka seviyesi eşit değil ama okulun dönmesi için 55k'daki adamında mezun oması lazım burda eğitimin zorluğu biraz düşüyor bence. ayrıca iş veren açısından bu iyi değil. İş veren bunu göz önünde bulundurur bence. Özelde ki sorun bu hocam. Ayrıca ezilebilirsin biraz. Arkadaşların okula bmw ile gelirken senin 500t beklemen çok kolay olmaz. zaten bir sürü sorun yaşayacaksın. bir de üstüne bunu ekleme derim. ama yazmak istiyorsan yazabilirsin bunlar dışında pişmanlığın olmaz ve gayet iyi bir mühendis olarak mezun olursun.

    odtü ee'yi normal biri olarak bitirirsen bence avrupa da iş bulabilirsin. ama orda iş bulmak için bir referansa ihtiyacın var birisi seni önermel ne olursa olsun. Burda da öğretim üyelerinin referans olması önemli oluyor biraz. Gözüne bir hoca kestirip onla yakın ilişkiler kur. mümkünse onunla beraber tez yaz. Bak o hocayı yağla demiyorum o hocayla çalış diyorum. onun yazacağı referans mektubuyla bir çok yere girersin. ayrıca youtube da bir video var onu izle. dünyanın en iyi yazılım şirketlerinde çalışmak diye. google da appleda çalışmak çokta zor veya önemi değil bunu anlamış olursun.




  • nick dick kullanıcısına yanıt
    2 dil avantajdır ama aynı zamanda seni çok zorlar. uçak müh. ile ilgili soru soran arkadaş vardı ona cevap verdim aynı şeyler senin içinde geçerli. Bunlar türkiye de gelişmemiş sektörler. ben olsam makina yazıp yüksek lisansı otomativde yapardım ama karar sizin. okunmayacak bir bölüm demem kesinlikle
  • Hemen hemen aklımda olan her şeye cevap verdiniz
    teşekkür ediyorum

    meslektaş olmak dileğiyle
    iyi akşamlar
  • Şu konu çok değerli. Yukarı çıksın da diğer insanlar da faydalansın UP UP UP
  • Hocam açıkçası ben makine mühendisliği düşünmüyorum uçakla elektrik elektronik arasında kaldım ikisi arasından hangisini tercih etmeliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manyakus7

    Hocam açıkçası ben makine mühendisliği düşünmüyorum uçakla elektrik elektronik arasında kaldım ikisi arasından hangisini tercih etmeliyim

    uçak ve makina da alacağınız dersler çok benzer. bence makinayı tekrar düşünün. ama illa ee veya uçak derseniz ben ee derdim. biraz daha garantisi var gibi tabi bu demek değil ki uçak okursan aç kalacaksın. Uçak sadece beklenen patlamayı yapamadı. Türkiye de sivil havacılık çok berbat durumda. ben malzemeleri alıp evimde uçak yapamıyorum bir ton izin belgesi almam lazım ama abd de durum böyle değil orda adamlar garajlarında uçak montajlıyorlar belgesellerde var izleyebilirsin. Türkiye de havacılık uzun bir süre daha gelişmeyecek gibi maalesef.
  • Hocam bir de şöyle bişey duydum uçak mühendisi makine mühendisligini kapsiyormus o yüzden uçak mühendisi olunca iş bulamasan bile makine muhendisinin yaptığı işleri yapabiliyormussun bir de uçak mühendisi olunca ASELSAN da iş bulmak zor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manyakus7

    Hocam bir de şöyle bişey duydum uçak mühendisi makine mühendisligini kapsiyormus o yüzden uçak mühendisi olunca iş bulamasan bile makine muhendisinin yaptığı işleri yapabiliyormussun bir de uçak mühendisi olunca ASELSAN da iş bulmak zor mu ?

    İmza yetkisi olarak bilemem ama özel sektörde Bir bireriyle aynı işi rahat yaparlar. Üstte bir mesaj da daha yazdım aselsan gibi yerler biraz dayıya bakıyor malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam tekrar rahatsız ediyorum ama

    elektrik elektronik mühendisliği için bilgisayar altyapısı ne kadar önemlidir

    ben ortalama bir bilgisayar kullanıcısıyım format dahi atmışlığım yok

    ekran kartı şu kadar olucak ram bu kadar olucak tarzı muhabbetlerden de pek anlamam

    computer geek'i değilim

    ne kadar zorluk çekerim
    hata yapabilir miyim soruları kafam da dolanıyor

    sizin düşünceniz nedir bu konuda
  • Hocam çok teşekkür ederim çok detaylı cevap verdiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Bir mühendis için bilgisayar kullanmayı bilmek önemlidir. Ama bunu dert etme bi dönem programlama dersi kesin alırsın zorlanorsın ama verirsin. Bir de kurman gereken programlar olacaktır baskı devre çizim programları falan onları da arkadaşlarınla halledersin. Çok büyük sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum zaten kullana kullana alışırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim kafanıza takılan olursa çekinmeden sorun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya kimse de yetenekten bahsetmemiş kagıt kalemle meslek mi seçilir aloooooo tamam ben gidemiyorum diye bok atmıyorum da açık ve net söyleyeyim bilgisayar mühendisi için lise bilgilerini kullanıp iyi bir yere gidip kasılan kekolar ile okul derslerni pek sallamayan ben ama (matematik ve fizik hariç) arasında sanki sınıf farkı oluşuyor onlar elit bir tabakada oluyor ben ise alt seviyede halbuki bu işler böyle yürümemeliydi ögrencileri vizyon sahibi olmmaması üniversitelerin umrunda degil örnek vermek gerekirse üiversite okumamış birini oglu olarak babam direkt alaylı olarak yetişmiş yani öyle teorik bi egitim almadan ama bişileri görerek uygulayarak ögrenmiş bende tamamen mesleklerin ufak yeterlilik sınavları dahilinde seçilmesi taraftarıyım kimse size hayalgücünüz yüksek diye gel bizde oku demiyor yani diyecegim şu ki ülkede 50 bin odtü boun itü koç sabancılı ögrenci var ama köpriyü japonlar yapılar buralarda aydınlanılmıyor zaten de öyle olamaz iş kişini özverisinde bitiyor okuduysanız teşekkürler.




  • Hocam bende elektrik elektronik okuyordum anadolu şehriydi dondurup bu sene tekrar hazırlandım aklımda ya makina ya da elektrik elektronik yazmak var sence hangisi iyi olur

    Birde makina mühendisleri elektrik elektronik mühendislerine kıyasla daha az bilgisayar eğitimi(programlama vs) alıyorlar değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.