Şimdi Ara

Muhammed'in Zekası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Muhammed'in kesin olarak yaşadığına dair kanıt İslami belgeler haricinde mevcut değil . Bir "İsa Yaşamadı" rahatlığıyla aslında yaşamadığı denilemese de yasadigina dair kanitlar da mevcut değil .

    Ama eğer yaşadıysa da abartıldığı bir gerçek . Peygamber denilen zatlar zaten ister yasasin ister yasamasin abartilmis ve efsanelestirilmis mitlerdir .

    Konuya gelirsek Muhammed eger yasadiysa dönemin ilkel dusuk zekali bedevileri arasindan yuksek zekasiyla cikmistir ve ayrilmistir . Bu bir gercektir .

    O donemde Muhammed oncesi veya sonrasi tonla peygamberim diyen sahis geldi ve gecti . İslamcıların "Sahte Peygamber" olarak niteledigi kisilerdir bunlar .

    Esved ül- Ansi, Tuleyha Bin Huveylid, Müseylime ve Secah gibi gibi vs...

    Peki neden sadece Muhammed'in dini bugunlere kadar gelebildi ve sadece onun ismi konusuluyor ?

    Bunun en onemli cevabi , Muhammed'in doneminin en zeki ve toplumunu en iyi taniyip en iyi analiz eden kisi olmasi .

    Muhammed magaralara kapanirken sadece vahiy aldigini iddia etmiyordu . Toplumunun koyunlugunu ve cehaletini de dusunuyordu . Hem de fazlasiyla dusunuyordu bunlari . Muhammed eger bir insanda yeteri kadar guc , zeka ve para varsa insanlari nasil kandirabilecegini , nasil ikna edebilecegini , neler yapabilecegini gosteren bir zattir ve bana gore de tarihin en ilginc adamlarindandir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man_of_Miracles -- 16 Ağustos 2017; 23:9:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Peygamber olduğunu iddia eden binlerce insan geldi geçti hepsi unutulup gitti ama Hz. Muhammed yaklaşık 1,5 milyar insanın inandığı, sözlerine ve emanetlerine değer verdiği, milyonlarcasının sırf onun için düşünmeden kendi canını feda edebileceği, her gün her saat her dakika dünyadaki milyonlarca insanın hakkında düşündüğü, ama iyi ama kötü onu andığı, tarihde en önemli ve eşsiz bir kaç kişiden biri oldu. Ve siz bunca hükümdarlar, imparatorlar, eşsiz eserler yapan mimarlar, binbir hastalığa çare bulan hekimler, çok değerli çalışmalar yaparak insanlığın bilgisine bilgi katan bilim insanları, yüzlerce gezegen ve yıldız keşfeden gökbilimciler, kıtalar keşfeden eşsiz kaşifler, insanlığın aklını karıştıran sorulara cevap bulmak için hayatını zindana çeviren o gizemli filozoflar, her okunduğunda hatırda daha başka bir tat bırakan muhteşem eserler yazan şairler,yazarlar varken Arabistan'ın kuş uçmaz kervan geçmez çöllerinin kıyısında bulunan bir kasabadan hallice olan yerleşim yerinde yeni doğmuş kız çocuklarını diri diri toprağa gömecek kadar vahşi insanların arasında doğmuş bir yetim çocuğun sırf etrafındaki bu araplardan daha zeki olduğu ve toplumunu (ne toplumuysa bir kaç bin nüfusluk bir arap yerleşkesi) iyi tanıdığı için yukarıda saydığım onca insanların başaramadığını başardığını, dünyada en çok sevilen ve belki de evet en çok nefret edilen böyle muhteşem biri olduğunu düşünüyorsunuz.

    Ben de sizin aklımızla alay ettiğinizi ya da şaka yaptığınızı düşünüyorum. Allah akıl fikir versin diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsanları peşinden sürüklemek onlara heyecan vaad etmek sırf erkeklere ait bi kavram değil. İncilden fazla sattığı(herhalde bulunduğu donem kastedilmiş olmalı) söylenen agatha christi romanlarının da anlatacağı bi hikaye olmalı.



    Bi hanım kitleleri peşinde suruklemiş. Dini veya siyasi bi amaç gutmemiş ancak insanlar onun vaad ettiğini satın almış.



    Bi turlu yerine oturamayan semavi diyn anlayışına nazaran kararlı Bi okuyucu kitlesi sadık bi dinleyici kumesi oluşturmuş.



    Bana kalırsa kuranı hakim incil gibi kitapları okurken agatha hanımefendinin insanları cezbeden yonune de bakmak lazım.



    Bence insanları cezbeden sır o kitaplarda olmalı.



    Mrs. Murple, herkul poirot karakterlerinin analizini yaparsak insanların kadın ve erkek denen yapıdan beklentilerini de öğrenmiş olabiliriz.



    74 doğu ekspresi cinayeti, ve poirot serisindeki bayan mcginti'nin olumunu tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yani çok sayıda insan inandığı için bir argüman gerçek midir? Bunun yeter sayısı kaçtır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cahiliye diye adlandırılan devir diri diri kız çocuğu gömülmesi falan yalan. Tamamiyle yalan. Kız çocuğu o vakit taptıkları putlar gereğide zaten bereket sayılıyordu. Kadın sanıldığı gibi ezilmiyordu. Örnek verecek olursam hz. Hatice mekkenin ileri gelen zenginlerindendi ve ticaretle uğraşıyor anlaşmalar yapıyordu. Bu gösteriyor ki islamdan önce kadının söz sahibi olma hakkı bile vardı. Peki islamiyetle ne görüyoruz? Bırak toplum içinde söz sahibi olmayı çarşaflara bürünmediği müddetçe dışarı çıkmaya bile hakkı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D53260E0F -- 12 Ocak 2018; 15:33:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazen tvler gidip kimi düşünür ,bilim adamı vb gibi insanlara muhammed peygamberi sorarlar.sanki adamlar onu görmüşler gibi.o kişiler de iyi birisiydi diye cevap verirler.mesajın buna benzemiş.
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Ademu ve muhammedu ayetin semantiği gereği aynı kişi.



    Dnasal suret olarak da ilk insan adem ise bi de onun kopyaları hukmundeyiz.



    Ademu ile muhammedu arasındaki rasuller de aynı kişi olmalı. Ruh argümanı bu boşluğu oluşturabildiği gibi dolduradabiliyor.



    İki kişiyiz konuşurken adem nasıl dedik sen de bana baktın kendine baktın iyi değil dedin. Ancak bi kişiye baktık ve mesela ademi bilmem ama muhammedu iyi halde dedik.



    Bu diynin kadir kudret karşısındaki karşılığı olmalı.



    Diyne göre bu kavramlar dnasal değil ruha dayalı bi esemedir.



    Diyn tabanlı mumkun. İlim tabanlı ise ademu denen hal mümkün.

    Mumkunu beyan ediyoruz. Bu odur ya da şudur demiyoruz.



    Yani diyn kendi içinde kendi enstrumanları ile mantıklı bi varoluşu kurgulayabilir ve bu akildir denebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    mesajların her zaman derin anlamlar ifade ediyor lakin burada bahsettiğim durum emri baki ile birisine yorum yaptırmak , o kişinin verecek başka cevabının olmaması ve dikkatleri üzerine toplamayacak şeyler söylemesi durumu.
  • Arkadaşlar Muhammed'in İslami kaynaklar dışında döneminin seyyahları , gezginleri vs... tarafından tutulan ve varlığını kanıtlayan belgeler mevcut mudur ? Ben yok diye biliyorum . Bilen arkadaşlar aydınlatsın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir insan düşün ki herkes tarafından Muhammedül emin(güvenilir) sıfatını kazanmış.Halkının güvenini sonuna kadar kazanmış, kabe için kabileler anlaşamazken kendisi Kâbe Hakemliği'ni yapıp herkesi mutlu etmeyi başarmış bir insandır. Hz. Muhammed peygamberliğini ilan ettikten sonra halkı tarafından taşlanmış,dışlanmış ve öldürülmek istenmiş. Kendisine davasından vazgeçmesini mekkeli müşrikler telkin etmiş, "Sana, içimizde en zengin adam olacak şekilde mal verelim. İstediğin kadınla evlendirelim. Yeter ki sen, ilâhlarımızı kötülemekten vazgeç demişlerdir. Adi,şerefsiz ve yalancı bir insanın kabul edebileceği her şeyi teklif etmişler o buna rağmen davasından vazgeçmemiş, çeşitli eziyetler görmüştür.İnternette orda burda iki üç şey görüp yok bu böyle olmaz diyip dinde açık buldugunu sanan kardeşlerim siz kendi işinize geleni tercih ediyorsunuz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.