Şimdi Ara

MTV %40 ZAM! YETER ARTIK! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.137
Cevap
10
Favori
63.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
500 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şunu bizden vergi adıyla değilde, Mehmetçiğe katkı payı vs. şeklinde alsalar keşke.. Artık bir şeyler üretmeliyiz. Bu kadar tembellik olmaz.
  • Akp de şu an 89. dakikada kornerde karşı ceza sahasına giden kaleci çaresizliği var



    Dibi boylamaya devam aman durmak yok

    Tamamen batmadan artik imkansız toparlanabilmek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • köprülerin, yolların parasını nasıl ödeyeceklerdi? yoldan geçen 2 tane araba yok :D osmangaziymişte yavuz sultan selimmiş te allahım ya
    neyse büyüksün reyis, her türlü evet!!
  • Dandik arabaya binin siz de. Cebinizdeki parada gözü olan, zaten fazlasıyla topladığı vergiyi 2'inci, 3'üncü kere sizden zorla alan devlete para kaptırmayın?

    Ben bilmiyor muyum eşimin arabasını yenilemeyi? Neden 12 yaşında 1.4 Kalos'a biniyor kız? Mal mıyız, zar zor güç bela kazandığımız, vergisini peşin ödediğimiz paramızın %60'ını sonra da her yıl anasının nikahı kadar parayı devlete verelim? Vermiyoruz aga. Almıyoruz. Hadi gel de al? Kafanıza silah mı dayıyorlar faça arabalarla gezmeniz için?

    Ben Türkiye'den yıllardır Laptop, PC malzemesi, telefon almadım mesela. Hepsini yurt dışından ikinci el alıyorum. 3 yıl önce kurduğum PC'ye ikinci el i7 3770k işlemci, ikinci el 16gb ram, sıfır 2 adet SSD HDD aldım. Sadece anakartı ve ekran kartını Türkiye'den ikinci el aldım. Devam... Telefonu da ABD'den ikinci el aldım. Buraya gelenlerden biri getirdi. Ben de Kıbrıs'dan yeni dönmüştüm. Kendi pasaportuma işlettim. Bitti gitti.

    Almayın, harcamayın. Böylece harcama üzerinden konan vergileri de ödememiş olursunuz. Basit bir denklem. Tüketimi azalttığınızda zamanla daha mutlu bir hayat yaşamaya başlıyor insan. Etrafındaki doyumsuzluğun, komplekslerin, anlamsız hırsların farkına varıyor. Iphone 5s'ini satıp 7+ alan arkadaşına dangalak gözü ile bakmaya başlıyorsun bir süre sonra... 2 yıl sonra onu satıp 11 alır. Hep bir tüketim. Bir doyumsuzluk. Sen ise 25 yıllık Japon malı üst seviye High-Fi Hoparlörlerin ve Marantz amfine bağlı bir pikaba koyarsın bir plak. O dangalak baş parmağı ve işaret parmağı ile dokunmatik ekrana zoom yapadursun. Koyarsın viskini (için rahat olsun, gümrüğü patlatmıştın, vergisiz). Mis...

    İçkiye vergiye karşı değilim de, bu kadar çok alıyorlar ya vergiyi. Eğitim bütçesi ile diyanet bütçesi yarışıyor ya hani... İçim bir kötü oluyor içtiğim içkiye vergi verince. Sanki bir yerlerde benim içkiye verdiğim vergi ile bir imama maaş ödeniyormuş gibi hissediyorum. İçim rahat olmuyor. Tamamen duygusal yani. Ruhani bir mesele... Hahahaha!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 28 Eylül 2017; 1:22:5 >




  • Bu seferki vergi zammı sizce hangi sebepten First Lady Emine Hanımın çanta parası mı yoksa sarayın elektrik parası mı he birde şey vardı amerikadan ihtiyacı olmadığı halde onlarca uçak alan thy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stonesthrow

    Dini yaşamak herkesin kendi içindedir saygım sonsuz ; fakat MTV,ÖTV, Sigortalar artarken. Son model jipleri kullanan türbanlı bayanların sayısındaki artış çok ironik değil mi? Istanbul trafiginde özellikle Ümraniye, Başaksehir ve Batı Ataşehir cevresinde çok fazla rastlar oldum.

    Başakşehir’de oturuyorum daha bir tane düşük segment araba görmedim ve hepsinin altındanda imam sakallılar ya da türbanlı,çarşaflı kadınlar çıkıyor çok ilginç gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç almak için para biriktiriyordum ama bisiklet alacağım sanırım.
  • Devlet Bahçeli senin de allah belanı 40 kere versin. Püskevit yerken boğulasın!'!
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Benzinde alma , sigarada içme "eğer içici isen" , gıdalarda %8 ve %18 zaten kdv var .. emlak vergisi , ÖTV , köprü geçiş ücretleri. daha damga vergisi stopaj vs vs gider . belki bir iki yerden kaçarsın ama 12 yerden devlet alacagını keser.. Dede Korkut hikayelerindeki Deli Dumrul bugunkü hükümeti tam tasvir eder..
  • Makaron da vergi kaç olacak, 4 liraya aldım bugün bir karton, zaten tütün de 60 liradan 100 e çıktı!



    Makaron filtreli sigara kağıdı oluyor, içine makineyle tütün dolduruluyor. Bilmeyenler için açıklama.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan hainlerini blok konusu açılmış alırız bir dal
  • Ben o zaman 900 cc'lik yeni nesil Hybrid modellere yöneleyim yavaş yavaş ...
    Hükümetten ziyade küresel ısınma buna işaret ediyor ...

    Birde 3. aşama gelse GeceKondu dikenlerle ilgili (son 90 sene) ve bugüne kadar ki olan kazanımları geri talep edilse ?

    BENİM EN BÜYÜK GELİR BEKLENTİM BU OLUR TÜRKİYE CUMHURİYETİ HUKUMETİNDEN ....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TETOVO

    O arabayı kullanıyorsan paşa paşa ödeyeceksin.
    siha diyince kızarsınsız tabi dokunuyor çünkü

    Ödemem. Birşey de olmaz. Ödeyen enayidir zaten. Sürekli af çıkıyor seçimde geliyor bir af daha çıkar. Çıkmazsa da mtv ödemeyenin arabasına birşey olmuyor zaten. Cezaları da ödemedim geçen seçim af çıktı borç silindi gitti. Gss de ödemedim 10 bin borç vardı o da silindi. Aracın sigortasını da yaptırmadım yine birşey olmadı.
    Ödeyeyim de senin gibilere maaş mı ödensin? Bütçede açık çıksın senin gibileri beslemesinler sana da kapıyı göstersinler.
    Siha masalını da anlatma burada. Konuyu vergiden çeviremedin dikiş tutturamadın burada.
  • Bütçedeki sıkıntılar zaten bir süredir ortadaydı, Hazine bu sebeple piyasadan para da çekmeye başlamıştı tahvil yolu ile.

    Ama şuna getirilen gerzekçe savunmaları görünce gülesim geliyor. Savunmaya falan harcanmayacak bu para, bütçe açığı var kapatılması gereken ve hükümetin para bulması lazım. Ama tabii, babayiğit gibi çıkıp kimse diyemiyor "bütçe açığı var, kapatmamız gerekiyor" diye. Böyle yalanlarla gönlünü almak istiyorlar halkın.

    Zaten bir bahane bulmaya çalışacakları belliydi. Önce klasik "CHP de yaptı bunu" argümanı getirmek için Ecevit'in ünlü zam konuşmasını ortaya attılar. Ama tabii insanların bu konuşmayı yapan Ecevit'in o vakitlerde muhalefette olduğunu ve Demirel hükümetini eleştirdiğini fark etmesini/bilmesini beklemiyorlardı. Sonra da bu saçma "savunma sanayisine yatırım" goygoyunu ortaya attılar. Pek çok insan kanmadı gerçi ama, bakalım ne olacak. Biliyorsunuz, bunların propaganda güçleri benzersiz.

    Melih Gökçek gibileri de iyice saçmalamaya başladı. Adamlar "bu vergi alınmazsa ülke biter", "yahu azıcık midenizden kesiverin" goygoyuna girdiler ki, bu da şimdilik ters tepmiş gibi duruyor.

    Ha vergi de anladığım kadarı ile "bir seferlik" falan değil. Bu %40'lık artış bir seferlik. Bu artıştan sonra normal şekilde artırmaya devam edecekler yani. O %40 kalacak orada. Bir de bunun gelir vergisi kalemi var, nedense kimse konuşmamış onu, o da ilgi çekici.




  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    senin gibi vergisini ödemeyenler yüzünden bu zamlar oluyor
    zamanında ödeseniz zamlar olmaz
  • AÇLIK SINIRI 1523 tl, asgari ücret1400!.... Dün akaryakıta zam geldi bu gün vergiler arttı.Soytarıların keyfi bozulmasın, köleler çalışır öder

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Bu yüzde 40 zam direk mi gelecek yoksa arabanın değerine göre oran yapılarak en pahalı olana %40 en ucuz olan %1 şeklinde mi hesaplanacak bilen var mı?

    Arabanın yaşına göre gelecek

    2013 model araba için,yıllık 1340-1380 tl arası vergiden bahsediliyor.2016-2017 leri siz düşünün.Segment farkı,motorin farkı,benzin farkı dahil.Sadece bunlarla sınırlı kalmayacak.Ülkeye giriş fiyatı da büyük etmen olacak mtv ücreti için.Ayrıca Cola vb. gibi içecrklerede %25 zamn gelicek.Ayrıca gelir vergisi yeniden düzelnecek 3.dilime girenler şuan %27 ödüyor.2018 de %30 ödeyecek hatta fazlası.Bunlarla sınırlı kalmayıp sigara kağıdınada zamn gelecek ötv vergisi alınacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gscarbon -- 28 Eylül 2017; 1:57:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de şu yöden bakmak gerekiyor. Elinde parayı tutan ve harcamayan bir kitle var. Adam ayda 10-20bin bile kazansa harcamıyor biriktiriyor. Avrupa da insanlar kazandığını harcıyor. Bizim ülkede en büyük problem bu. Ekonomi dönmüyor. Çünkü üretim yok. Şirketler kar payı dağıttığında ortaya çıkan gelir vergisini ödememek için şahsi harcmaları şirket üzerinden göstermesinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Şirketlerin elinde ki konut stoğunu bir yandan eritmek istiyorlar. Gelir vergisini zaten düzgün ödeyen yok ne gerek vardı anlamadım stopaj olarak şirketler tıkır tıkır ödüyordu. Ha birde Mtv niye geldi diyorsunuz da arkadaşlar istanbulda artık her saat trafik var. Şişti ne yapacaklar ?
  • %40 az. Keske 140 olsaydi. Hatta 1040



    Devletimizin ihtiyaci varsa otomobile binenler o parayi odeyecek.



    Bende elektrikli bisiklet alayim bari. Kisin nasil yapicam bilmiyorum ama bakicaz artik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KLeiNeR

    Bütçedeki sıkıntılar zaten bir süredir ortadaydı, Hazine bu sebeple piyasadan para da çekmeye başlamıştı tahvil yolu ile.

    Ama şuna getirilen gerzekçe savunmaları görünce gülesim geliyor. Savunmaya falan harcanmayacak bu para, bütçe açığı var kapatılması gereken ve hükümetin para bulması lazım. Ama tabii, babayiğit gibi çıkıp kimse diyemiyor "bütçe açığı var, kapatmamız gerekiyor" diye. Böyle yalanlarla gönlünü almak istiyorlar halkın.

    Zaten bir bahane bulmaya çalışacakları belliydi. Önce klasik "CHP de yaptı bunu" argümanı getirmek için Ecevit'in ünlü zam konuşmasını ortaya attılar. Ama tabii insanların bu konuşmayı yapan Ecevit'in o vakitlerde muhalefette olduğunu ve Demirel hükümetini eleştirdiğini fark etmesini/bilmesini beklemiyorlardı. Sonra da bu saçma "savunma sanayisine yatırım" goygoyunu ortaya attılar. Pek çok insan kanmadı gerçi ama, bakalım ne olacak. Biliyorsunuz, bunların propaganda güçleri benzersiz.

    Melih Gökçek gibileri de iyice saçmalamaya başladı. Adamlar "bu vergi alınmazsa ülke biter", "yahu azıcık midenizden kesiverin" goygoyuna girdiler ki, bu da şimdilik ters tepmiş gibi duruyor.

    Ha vergi de anladığım kadarı ile "bir seferlik" falan değil. Bu %40'lık artış bir seferlik. Bu artıştan sonra normal şekilde artırmaya devam edecekler yani. O %40 kalacak orada. Bir de bunun gelir vergisi kalemi var, nedense kimse konuşmamış onu, o da ilgi çekici.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 12 Temmuz 2021; 3:31:33 >




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.