Şimdi Ara

Msi rx 5700 xt gaming x ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı günler . Daha öncesinde Msi rx 5700 xt driver kurulumu sırasında çökme adlı konu açmıştım . Kartı İnventusa bu sorun sebebiyle gönderdim Değişim sağlanarak yeni kartı bana gönderdiler.Tabi bana gönderilen kartta büyük ihtimalle başkası tarafından iade edilen bir karttır. Çünkü kartın belli yerlerinde lekeler ve kir izleri mevcut. Şimdiki yaşadığım problem kartın yüksek grafikli oyunlarda ısınma sorunu.Kartı dün itibarı ile teslim aldım. Assansin creed oddsey , metro exodus ve A plaque tale oyunlarında hiçbir şekilde fan ayarı falan yapmadan otomatik modda test ettim. Kart 77 -80 derecelere çıkıyor ve bu sıcaklıklarda iken fan 2000 rpm devirlerde dönüyor. Sonrasında fan ayarı yapayım dedim ve maalesef msi gaming x fan ayarlarını uygulamıyor. Bu durum msi afterburner uygulamasında da mevcut. Adrenalin 19.12.2 sürücüsü mevcut ve sürücüyü birkaç kez silip yeniden kurdum...

    Sistemim bu şekilde : ryzen 5 2600
    Msi b450m mortarMsi   rx  5700  xt  gaming  x  ısınma   sorunu
    Gskill 16 gb 3200
    Kingston a2000 500 bg ssd
    evga 650 p2 platinum
    Cooler master silensico 352
    Not: Kasanın önünda 2 adet akasa viper 12 cm fan mevcut.
    Msi   rx  5700  xt  gaming  x  ısınma   sorunuMsi   rx  5700  xt  gaming  x  ısınma   sorunuMsi   rx  5700  xt  gaming  x  ısınma   sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGENERAL36 -- 15 Aralık 2019; 16:48:54 >







  • 80 derece amd kartlar için normal aslında. Sizin kartı kullanan başka kullanıcılardan sıcaklık değerlerini almak daha mantıklı olur. Bu arada değişimin yeni bir kart ile olması lazımdı eğer bundan eminseniz sıkıntı çıkartın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O kasa ile çok normaldir. Kaldı ki AMD kart alarak sıcaklığa bile bile lades demiş oluyorsun. 570X kasada 3 intake 3 exhaust setupta bile 5700XT Nitro+ 75'leri çok rahat görüyor.

    Sıcaklık kaygın varsa Asus Rog serisinden 2060 Super ya da 2070 Super bakman gerekirdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

    O kasa ile çok normaldir. Kaldı ki AMD kart alarak sıcaklığa bile bile lades demiş oluyorsun. 570X kasada 3 intake 3 exhaust setupta bile 5700XT Nitro+ 75'leri çok rahat görüyor.

    Sıcaklık kaygın varsa Asus Rog serisinden 2060 Super ya da 2070 Super bakman gerekirdi.
    Asus rogu falan yok bu işin kart 5700XT olsada 80 derece çok millet 70 derecenin altında stabil kullanıyor o kartı kasa modeli hakkında bilgim yok ama kasadan değilse bir sıkıntı var o kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartın genel incelemelerinde gayet serin ve sessiz çalıştığı görünüyor. Bende bu sebeple tercih ettim . Fanların 2000 rpm de dönmesine rağmen 80 dereceleri görmek normal değildir diye düşünüyorum
  • Hocam yan kapağı açıp deneyin sıcaklıkta düşüş olursa kasa içi hava sirkülasyonu pek yeterli değildir. Ayrıca radeon üzerinden fan ayarı yapmayı deneyin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca oyunu kapatıp kartı yükten aldıktan sonra uzunca bir süre fanlar yüksek devirde dönüyor bu durum sıcaklık 60 derecenin altına inse bile devam ediyor.
  • Yan kapak açık olsa dahi sıcaklık konusunda değişen bir durum yok. Kart 80 derecelerde dolanıyor ve fan sesi aşırı şekilde rahatsız edici oluyor.
  • ORGENERAL36 O kullanıcısına yanıt
    Üretim montaj hatası vardır en kısa sürede değişim yaptırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın ilk işim bu durumu inventusa bildirip kartın değişimini sağlamak.
  • 19.12.1 ile aynı kartı kullanıyorum.

    UV ile 2000 MHz 1.060v ve özel fan profili yaptım wattman üzerinden.

    Be quiet silent base 801 kasa (4 adet 14 cm fan / 1200 RPM) ile 3-4 saat bf5 oynasam dahi 62-63 dereceyi görmedim. Fan devri kısmen agresif diyebilirim 60 derecede %55 70 derecede %70 ayarlı.

    Kartınızda sorun olması muhtemel.

    Kasa da biraz iç kısım olarak dar ve az fan olunca sıcaklığı dışarı iyi atamıyorsa ondan ısınıyor olabilir.


    Not: MSI den bios istedim ayrıca. Sürüm aynı olmakla birlikte fan profili ile ilgili değişiklikler olduklarını belirtip göndermişlerdi. O bios yüklü şu an



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 15 Aralık 2019; 18:46:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanmış olduğum kasa boyut olarak biraz küçük fakat yan kapak açık olduğu halde dahi aynı ısınma ve yüksek fan hızı sorunu devam ediyor.
    Ekran kartı ısınınca doğal olarak fan devride yükselir. Anlam veremediğim fan devri arttığı halde sıcaklık değerlerinde düşüş olmaması. Kart gördüğüm bir çok inceleme testinde düşük fan devrinde dahi gayet iyi sıcaklık değerleri sunabiliyor.Fan devrinin artması sıcaklığı maalesef düşürmüyor.
  • Hocam kartin sogutucusunu sokup macunu yenilemeyi deneyin. 2000rpm hemide Gaming X msi modlei hemde 80 derece hic normal degil.

    Belki sicaklik sensoru hatalidir, manuel olcum cihazi bulup deniyebilirsiniz. Son olarak baska bir kasada daha deneyibilirsiniz. İtx ufak bir kasa ise belki bu sicaklik normaldir. Son olarak undervolt-underclock biraz yaparak belki jilet gibi bu isinmayi asabilirsiniz.

    Konuyu takibe aldim, kolay gelsin hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Adama durduk yere garantiyi çöp ettirmesek ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macunu yenilemek mi? En doğru olanı garantili ürünü garantiye yollamak olur.
  • Juction sıcaklığı 111 derece diyor.

    Bendekinde kendi stok halinde hiçbir şey ellemeden 88 derece olmuştu.

    Bir sıkıntı var ama ?

    Kasanızın fotoğraflarını atar mısınız?
  • Kasada önde 2 fan var demişsin, arkada egsoz fan yoksa takman lazım, elinde başka fan yoxa önden 1 fanı söküp arkaya takarsın.
  • Kasa içi bu şekildeMsi   rx  5700  xt  gaming  x  ısınma   sorunu
  • Kisacasi şöyle diyim msi gaming x kartlarinda bi kaç ay önce sogutma pedlerle ilgili haberler yapilmişti cogu kişi sapphire kartlarina yönelmişti msi amd konusunda başariz oldu onunda eksisini düşünebilirsen gayet normal..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termal pedlerin 2 bellek çipine yarım şekilde temas ettiğini biliyorum. Fakat 80 derece böyle soğutması oldukça iri olan bir kart için çok fazla değil mi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.