Şimdi Ara

Michelin Pilot Alpin 6 vs. Nokian Snowproof P

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,


    İstanbul'da asfalt yollarda kullanmak üzere, VW Passat aracım için kış lastiği bakıyorum. Önceliğim konfor ve sessizlik. Ayrıca İstanbul'da kar yağmadığı için ıslak zemin performansı daha önemli.


    Hal böyleyken bu iki lastik öne çıkıyor, hatta Nokian bir adım önde gibi, ama Snowproof P çok yeni bir lastik ve henüz hiçbir yerde test yapılmamış, bir önceki WR D4 serisinde de ıslak zemin performansı kötü sonuçlar almış, ayrıca lastiğin çok çabuk aşındığı yönünde de şikayetler var. Önceki seriye göre karşılaştırma yapmak yanlış olur ama yeni seri hakkında da ortada bilgi yok açıkçası.


    Michelin Pilot Alpin 6 ise konforlu bir lastik olmasına rağmen, çok gürültülü olduğu yönünde şikayetler var. İlk kez bir Michelin lastiğin gürültülü olduğu şikayetlerini görüyorum, çok enteresan.


    215/55 R17 98V XL Michelin Pilot Alpin 6: 1400 tl /adet

    215/55 R17 98V XL Nokian Snowproof P : 975 tl /adet


    bu koşullar altında, siz olsanız hangisini seçersiniz?

    bu lastikler hakkında bilginiz var mı?


    Diğer markalara hiç değinmeyin, çünkü hiçbir bayide lastik yok. Lastik olan bayilerde de H ve T serisi lastik var ama ben tercih etmiyorum.


    Sormadığım bir tek Goodyear bayileri var, yarın da onları araştıracağım. Ancak Goodyear Ultragrip Performance + Goodyear'ın web sitesinde 1694 tl olarak görünüyor, bu fiyat sanki biraz yüksek gibi, ayrıca Michelin ve Nokian kadar sessiz değil.


    Ne dersiniz? Nokian mı? Michelin mi?








  • Şehir dışına çıkıp kar-buza girmeyecekseniz ıslak performansı iyi olan yumuşak bir yazlık lastik de bakabilirsiniz. Tabii bu durumda olur da seneler sonra kar yağarsa yine kalabilirsiniz .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 3 Aralık 2020; 21:41:43 >
  • 235 45 r18 b8 passat aracım için pilot alpin 5 kullanıyorum yaklaşık 3 senedir. Gayet memnunum yolu zımba gibi tutuyor. Kayak merkezlerine gittim karlı yollarda sürüş yaptım, performansından gayet memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Şehir dışına çıkıp kar-buza girmeyecekseniz ıslak performansı iyi olan yumuşak bir yazlık lastik de bakabilirsiniz. Tabii bu durumda olur da seneler sonra kar yağarsa yine kalabilirsiniz .

    Her gün araç kullandığım için, o riski almak istemiyorum açıkçası, önceki yıllarda kış lastiği olmadan geçirdim ama hep bir endişe durumu vardı, ilaveten sabah erken saatlerde hava sıcaklıkları çok düşük olduğu için yaz lastikleri endişe yaratıyor. yerler buz pisti gibi kaygan olabiliyor.


    Bu nedenle kış lastiği almam lazım. en kötü ihtimalle, gürültülü olsa da huyunu suyunu bildiğim Michelin alıp konuyu kapatacağım, çünkü Nokian hakkında bilgi sahibi değilim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fulcrum299

    235 45 r18 b8 passat aracım için pilot alpin 5 kullanıyorum yaklaşık 3 senedir. Gayet memnunum yolu zımba gibi tutuyor. Kayak merkezlerine gittim karlı yollarda sürüş yaptım, performansından gayet memnunum.

    Büyük ihtimalle ben de Michelin alacağım, çünkü Nokian hakkında sağlıklı bilgi yok, Michelin Pilot Alpin 6 ise her ne kadar gürültülü olduğu söylense de ne olduğu belli, bilinen bir lastik. Bana öyle geliyor ki, bu işin doğrusu bildiğimizden şaşmamak.

  • Yıllardır nokian kullanırım hem kış hem yaz lastiği. Hiç sorun yaşamadım uzun ömürlü ve sessiz. Kış lastiği zaten Finlandiya ürünü buz ülkesi tabi ki kış lastiği konusunda ustalar gerek kar ve buz gerekse ıslak zeminde waterprof muhteşem. Şu an 205-55-16 Nokian AA lastiklerdende aşırı memnunum. Astra H var bende zaten arabanın yol tutuşu ile ünlüdür ama nokian lastiği ile resmen yola yapışıyor ve ses çok az geliyor.
  • Nokian Snowproof D5 konfor ve yakıt tüketimi olarak kusursuz. 1 aydır hep kuru zeminde kullandım, yağmur peformansını henüz deneyimleyemedim. Kar performansının yüksekliği D4 modelinden biliniyor zaten. Bendeki lastikler H sınıfı ve bugüne kadar kullandığım tüm Kış lastikleri H sınıfıydı. Yumuşaklık açısından H sınıfı iyidir V sınıfı da olur elbette kişilerin tercihine bağlı.

    İstanbul için daha çok kar yağışı öngörülüyorsa Nokian uygun. Konforu, sessizliği ve düşük yakıt tüketimi de bonus olur. Daha çok yağmur öngörülüyorsa konuda bahsedilen markalardan daha yüksek performans gösteren markalar mevcut.

  • neden XL tonajlı mı sürüyorsunuz passat ı ? çoğunlukla 350-400 kg yük ile mi geziyorsunuz ?

  • Nokian iyidir, internette 930 Tl nokianlar.
  • Bridgestone blizzak ıslakta en iyi görünen fakat konfor konusunda en iyisi denemez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.