Şimdi Ara

Rolantide gelen şıkırtı sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. 1.4 dizel aracimda zaman zaman rolantide şıkırtı sesi geliyor. Sanki lifter(kadeh) sesi gibi. İşin tuhaf tarafı şu. Sesi her zaman yapmıyor. Bazen aracı ilk çalıştırdıktan bir kaç dakika sonra sesi yapıyor. Bazen yoldan gelip stop etmeden bir kaç dakika bekleyince yapıyor. Rolantide ses var sadece. Hafif gaza dokunup bir kaç saniye bekledikten sonra sesi kesiyor ama bir süre rolantide çalıştıktan sonra ses yapmaya devam ediyor. Yağ sıcak soğuk olmasıyla alakalı değil. Not Aracım 5-30 olmasi gereken yağ yerine 5-40 yağ koyuldu. Bununla alakası var mıdır?



  • yağ ile doğrudan alakası var bilgisiz tamirci eniştemin d4d corollasına ne olduğunu bilmediğimiz bir yağ koydu aracın yakıtı arttı sesi arttı rölantide o ses gelmeye başladı sonra kendim aracı alıp değiştim yağını motul 5w30 kullandık bir süre kesti sesi bakım yapılalı 1yil dolmak üzere şu an sabahları o sesi hala duyuyorum kadehlerin litferlerin toparlanması biraz uzun sürüyor
  • Keşke aracı da yazsaydınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 11 Mart 2023; 9:43:53 >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Lütfen kusura bakmayın, 3 ay sonra biraz gec olsada cevap yazıyorum. Aracım 1.4 citroen nemo 2011 model. Ford fiestalarda kullanılan 1.4 euro 4 motorla aynı. Ses sorunum devam ediyor. Arac giderken ses yok. Rolantide ve arac genelde sıcakken oluyor ses. Gaza bir kac saniye basılı tutunca ses kesiliyor, arac rolantide biraz çalışınca ses devam ediyor. 5-40 total yağ var. Simdi 5-30 mobil super 3000 yağ aldım. Liuqi Molly Engine Flus Plus aldim yağ değişimi öncesi kullanıp deneyeceğim.
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Ben de yağdan süpheleniyorum. Ses yetersiz yağlamadan kaynaklı gibi duruyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.