Şimdi Ara

HANGİ FREN BALATASI ? ( ANA KONU )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
5
Favori
165.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MERHABALAR ,

    forumu arayınca uzun süre devam eden net cvp verilmiş bi konu bulamadım bu konuda fren balatasını ve degişim km lerinizi yazarsanız sevinirim .

    2012 astra j aracım 42.000 kmde sabah lastik havalarına bakarken ön balataların çok az kaldıgını gördüm neredeyse demirin diske sürtmesine 3 mm kalmış tabi jant arasından gördügüm kadarıyla

    yaklaşık 20.000 km dir ön balatalara baktırmadım servis dışı kendim yaptırıyorum bakımları

    şimdi en iyi balata markası sessiz uzun ömürlü performası iyi sizce hangisidir

    örnegin bu ürün nasıldır tek fiyatımı çiftimi orjinalmi degilmi sessizlik uzun ömrü
    http://urun.n11.com/fren-balatasi/bosch-opel-astra-j-ve-chevrolet-cruze-on-fren-balata-P56704234



    saygılarımla .







  • ..Raptor.. kullanıcısına yanıt
    ..Raptor.. demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: ..Raptor..

    Kale balatayı tavsiye etmem. Aracın fren mesafesi ciddi derecede uzuyor ve ciyaklamasa da sürtme sesi inanılmaz fazla. Fren pedalı da oldukça sertti Kale balatada. Ayrıca 4 sene sonra değiştirdim, söktüğümde balatanın biri içten çatlamıştı.

    En son Ate balata takıldı. Orjinal Magneti Marelli disklerle beraber. Ate'de fren mesafesi kısaldı, sürtme sesi yok oldu ve pedal yumuşadı. Diğer 0 km olanla arasında neredeyse fark kalmadı.

    Fabrikasyon balataları yanlış hatırlamıyorsam 16 yıl, Kale'leri 4 yıl kullanabildim. Ate'de 10 yıl civarı bir ömür bekliyorum.
    Arabada retarder mi var?

    Ferodo aftermarket ürünleri kalitesiz falan değil, kullanmadıysan yorum yapmanı önermem hocam. Şu ana kadar önerdiğim/aracına taktırdığım herkes çok memnun kaldı. Kendi araçlarımın hepsine de uyumlu orijinal (sahte olmayan anlamında) bulunca ferodo taktırıyorum. ATE ise daha iyidir, hatta VAG servislerinde taktırdığın "orijinal" vw-audi amblemi olan balatalardan daha iyidir.


    Ama bahsettiğin "frene dokunduğumda yere çakılma hissi" istenmeyen kötü bir şeydir. Frenlerin aşırı hassaslaştığını gösterir, ama VAG bunu kullanıcılarına "çok güzel tutuyor frenler bakkk" diye gösteriyor. Sen (dereceleri atıyorum) 5 derece basınca panik fren yapmış gibi çakılıyorsun ama 15 derece olsa günlük kullanımda yumuşak fren kullanımın daha rahat olacak, panik fren anında ise anlık olarak basıp arabayı yere çakacaksın.


    Senin özelinde değil genel olarak: bir marka kullanıp ondan kendince memnun kalmadıktan sonra memnun kaldığı bir marka bulduktan sonra "şu marka hariç gerisi çöp" yorumu Türk kullanıcılarının en sevdiği yorum şekli. O yüzden böyle lastik-balata gibi konularda yabancı forumlar daha doğru sonuçlar veriyor. Bu forumda teneke 301'ine trabzonlunun teki "çok güzel araç dünyanın en iyi binek araçlarından biri" diyor ama yabancı kendi malı da olsa gerçeği söylemekten genelde imtina etmiyor. Veya ustasından duyup gelip forumda "bosch al çok kaliteli balata/filtre, michelin hariç lastik çöp" gibi yorumlar yapanlar da oluyor. Adam petlas pt515 mi ne performans lastiğini öyle bir övmüş ki sanırsın dünyanın en iyi lastiği, herif çıkma aldığı 7 yıllık kabak conti lastiğini söküp takmış "çok iyi, öbür yabancı premium markalardan çok daha iyi" diyor.

  • Bosch iyidir.Ben diskleri ve balataları Bosch taktırdım.Orjinal kutusunda ambalajında açılmamış ve hologramlı olmasına dikkat et.

    Ek bilgi; ileride Bosch marka disk alırsanda disklerin kenarlarında Bosch yazmasına dikkat et.Orjinalliğini ancak böyle teyit edebilirsin diskler için.
  • Öncelik her zaman orjinalde olsun.
  • TRW ve Delphi var daha uygun olarak ikisi de iyidir.
  • Fren balatasında yan sanayi dediğimiz jenerik ürünlerde tamamıyla denenmiş tavsiye edilmiş ürün alınmalı, Bosch birçok yerde önerilse de yeni nesil araçların orjinal yedek parçalarından daha kötü kullanım sunabiliyor, aynı şekilde TRW markasıda kimi ses yapıyor kimi erkenden bitiyor. Kağıt üzerinde Bosch ve TRW elbette iyi markalar ama kullanımda oldukça farklı sonuçlar doğurabilir, orjinal balata 50 bin km giderken Bosch 30 bin km de bitebilir yada ses yapabilir kimi araçta ise tam tersi orjinal balatadan daha uzun ömürlü olabilir. Dediğim gibi kullanan kişilerin yorumu önemli burada. Genel kanı fiyat farkı fazla değilse orjinal GM balata almanız.
  • Kendi aracım için düşünürsem, ön fren balatası orjinal 140 TL, Bosch 110 TL. 30 TL az para ödeyeceğim diye BOSCH tercih etmem ben. Bosch un her ürünü kaliteli diye bir şey yok. Mesela benim aracım da Bosch mazot filtresi araçta sorun çıkarıyor onun yerine orjinali takıp hiç risk almamak lazım diye düşünüyorum.
  • Pejo orjinal kullandım bir süre, 25 bin km civarı gidiyordu, ses yapıyordu vs. En son Türk malı dediler öyle mı bilmiyorum ama MGA diye bir marka aldım disk balata 200 liraya, 600 liralık pejo orjinale on basar. Boşuna soyulmuşum.
  • Böyle bir başlık açtığınız çok iyi olmuş, toyotanın orjinal balata üreticisi kimdir? Bilgi verebilecek olan varsa yardımcı olabilir mi?

    Orjinal bosch , trw, delphi vs olup olmadığı kutusundan anlaşılabilir mi? Anlaşılırsa nasıl anlaşılır?

    Saygılarımla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: player_x

    Böyle bir başlık açtığınız çok iyi olmuş, toyotanın orjinal balata üreticisi kimdir? Bilgi verebilecek olan varsa yardımcı olabilir mi?

    Orjinal bosch , trw, delphi vs olup olmadığı kutusundan anlaşılabilir mi? Anlaşılırsa nasıl anlaşılır?

    Saygılarımla.

    Japonlar genelde denso ile calisiyor.
  • Aisin 6 yaylı çok öneriyorlar. Benim Juke orjinalinde luk var berbat
  • bunun için çok araştırma yaptım ocak ve şubat ayında. Corsa'm için piyasada Gm made in india olanlar var ani frende çuvv diye ötüyor. Bosch servisleri aradım biri ötmez dedi, biri ötebilir garanti veremem dedi.

    Bu nedenle delphi taktım. Garantili ötmeye ses karşı, abi öterse mal benim dedi. İlk taktığımda yoktu 500 km sonra ıslık çalıyor ve ötüyor. Abi sök getir değişelim dediler ama yarıdan düşmüşse almam, ayrıca delphiler ötmez senin disklerinde problem var dediler. Yani satana kadar.

    Yarıyı geçmesi imkansız 2000 km yaptım ki, balata 25 bin km gidiyor benim kullanımıma göre. 65 tl ye aldım balataları 30 tl ye taktırdım. Usta da sökeriz dedi ama 3-5 bir şey yine ona atmak lazım yani değmeyecek gidip mazot yakacam ustaya ver sonra belki abi ben bunu almam disklerin kötü vs bahane üretecek.

    ha diskleri de gösterdim yetkili servise ve ustaya değişmesine gerek yok sorun yok dediler. Müziğin sesinden balata sesini duymuyorum. Bana sorarsanız orjinal alın derim.

    hem peformans hem ses farkı oluyor. kale , textar, hi-q, brembo, ferodo önerilen markalar ama bilemiyorum. Delphi içinde öyle dediler tırt çıktı ha belki kutusunu vs yapıp merdiven altı üretip şöyle böyle diye veriyorlar. Sanayide parçacı ustayı suçlar, usta parçacıyı suçlar muhattap kimse bulamazsınız




  • disk balata orijinal alınmalı ,, yan sanayi alıncak parça var alınmıycak parça var
  • Benim bildiğim trw, lucas, textar gibi markalar zaten orjinal tedarikçiler, ben aracıma trw taktırdım ses falan yapıyordu önceki balatalar 10 bin km kullanmaktayım memnunum.
  • Tak brembolari
  • quote:

    Orijinalden alıntı: froster2006


    quote:

    Orijinalden alıntı: player_x

    Böyle bir başlık açtığınız çok iyi olmuş, toyotanın orjinal balata üreticisi kimdir? Bilgi verebilecek olan varsa yardımcı olabilir mi?

    Orjinal bosch , trw, delphi vs olup olmadığı kutusundan anlaşılabilir mi? Anlaşılırsa nasıl anlaşılır?

    Saygılarımla.

    Japonlar genelde denso ile calisiyor.

    Denso genellikle buji vb parçalar üretir, fren balatası ürettiğine emin misiniz?

    Saygılarımla.
  • 2011 ibiza 1.4 85hp için ön fren balatası araştırdığım kadarıyla en iyi ATE marka. Son baharda değiştirirken bende ATE düşünüyorum.
  • Trw,valeo,delphi
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Corsa da orjinal fren disklerini ate balatakarıbıda alman menşeili bir firma veriyordu j ile başlıyordu hatırlayanadın şimdi..corsa d için önereceğim disk balata valeo yada bosch trw delphi sıkıntılı orjinal balatada bile sıkıntı var hint üretimleri koku ve ses yapıyor ses yapmaynlar ispanya ürünü.. ayrıca feredo disk ac delco baltayıda öneririm
  • Ben ön balataları Kale marka kullanıyorum açıkcası 10bin km filan oldu şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk rastlamadım.Orjinal EBC balata da kullandım ama pek fark hissedemedim açıkcası hisseden var mı bilmiyorum ama...
  • Balata ve diskte Brembo tartışmasız en iyi markadır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.