Şimdi Ara

İçeriyi göstermeyen dışarıyıda iyi gösteren cam filmi tavsiye?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
8.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum Ultraviyole durumları artık 9 ve 10 seviyelerine çıkmaya başladı ülkemizde güneşe 5 dk dan fazla maruz kalınmaması gerekiyor. Cam filmlerimi daha koyularla değiştirme kararı aldım. İçeriyi göstermeyen ancak dışarıyı da iyi gösterebilen kaliteli markalara ait hangi model kodlu ürünleri tavsiye edersiniz? Dışarıyı göstermesi de önemli zira hava karardığında sağımıza solumuza bisiklet scooter motosiklet vb kural bilmeyen cahil tiplerde bir anda girebiliyor bunları da görmek gerekiyor . Sağa sinyal veriyorum sağa tam dönerken bir bakmışım sağıma bir cahil girmiş bu cam filmiyle dışarıyı görmek de çok önemli




  • Hangi cam filmini alırsan al, geceleyin yan camında koyu film varsa görme sıkıntısı yaşarsın.


    Önlere 2, arkalara 3 yaptırmıştım. Arabam HB olduğu için forumlardaki uyarıları dikkate alıp iyi ki arka cama yaptırmamışım.


    Netice ; Ön yan camları söktürüp, 1 numara ile değiştirdim. Bazı durumlarda 1 numara bile sorun çıkarabiliyor.


    3M, Llumar gibi markaların orjinalini bulabiliyorsan bütçe hesabı yapmadan taktır. Ucuza kaçarsan emin ol parayı çöpe atmış olduğunu kısa zamanda anlarsın.


    Benim filmlerim Solarmax. Memnun muyum? Güneş ışığını engelleme bağlamında "evet" fark etti. Ama belirttiğim gibi gece için aynı şeyi söyleyemem.


    Önerdiğim markaları bilmiyorum. Belki onların da gece durumu aynıdır.

  • Yazdığın konunun UV filtreleme ile alakası yok, en hafif cam filmi bile UV99% üzerinde koruma sağlıyor.

    İçerisi görünmesin dışarısı görünsün gibi bir seçimin yok, sadece metalize cam filmi bu konuda sana yardımcı olabilir.

    Metalize katmanlı cam filmi ayna gibi çalışır. Sürüş esnasında ışık kaynakları dışarıda ne kadar çok ise yansıma o kadar yoğun olur. Akşam arabanda ambians aydınlatma varsa olduğu gibi camda görürsün.

    Akşamları ise dışarıdaki ışık kaynakları azaldığı için içerisi daha görünür olur. İçeriden ışık yakarsan olduğu gibi içerisi görünür.

    Boya ve metalize katmanlı cam filmi hem siyah görünür hem metalize katmanı yansıtma yapar. Ancak ısıyı cam filmi katmanında tutar. Llumar ATR gibi.
    Metalize katmanlı cam filmi yansıtma mantığı ile çalışır, bu esnada camda yeşil ya da mavi laminasyon varsa ortaya çıkar, Llumar PP ve AIR gibi. Boya olmadığından dışarıdan bakıldığında metal gibi görünür, ısıyı üzerinde tutmaz geri yansıtır. Görüşü kısıtlamaz.

    Bir de Seramik cam filmleri ve Karbon katmanlaı filmleri var, bunlar nispeten daha etkili ve pahalı filmler. Etkisi yüksek olsa da koyu tavsiye etmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 25 Mayıs 2022; 9:30:49 >




  • Ultraviole ile camin koyulugunun alakası yok
  • NextMove kullanıcısına yanıt

    o zmn metalıze olayı gece arac ıcındekı ambıans ısıgını da camda gosterecegı ıcın bı nebze aynaya yada yan ksıımlara kafayı cevırıp bakınca bu ısıkları gorup gorusumu bırazdaha engelleyebılır degılmı

  • ne kadar kaliteli olursa olsun film koyulaştıkça içeriden dışarıyı görüşte azalıyor.

    llumar kullandım ama tavsiye etmem, air80 kendi kendine çizildi. şimdi yaptıracak olsam solargard yaptırırım.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    solargard daha mı kalıtelıdır? 3m de dusundum llumar banada kotu gelıyor bol reklamı olan seyler genelde kotu oluyor

  • açıkçası kullanmadığım için doğrudan yorum yapamam hocam ama teknik değerleri iyi görünüyor. üreticisi meşhur cam markası saint gobain. bu nedenle bana cazip geliyor, en azından denemek için. 3m de iyi bir marka tabi. benim en arka cam automaster da yapılmış (bir ara 3M kullanıyorlardı ancak bendeki 3M mi bilmiyorum) şuan 5 yıllık, herhangi bir solma filan yok ancak bir köşeden kalkmış durumda biraz. işçilik hatasımı malzeme hatası mı bilmiyorum.

  • ön arka yan camlarda 2 numara, ön camda 3m şeffaf film var. arka cama rezistanslardan dolayı yaptırmadım. ön camda da 2 yıldır yaptırmadım ama geçen hafta güneş altı 35 dereceyi görünce bir de önde kamera var mecbur yaptırdım. 2 kez çevirmeye girdim izmir olduğu için sorun olmadı. ön cam sadece uv ışığı kesiyor. yanlarda bs serisi var gece sokağa park ederken camı açıyorum yoksa görüş yok denecek kadar az ama trafikte sorun olmuyor. ön cam ise karşıdan bakınca anlaşılmıyor.
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    On camda ki şeffaf olanda ısı yalıtımı ozelligide varmı?

  • o amaçla yaptırdım zaten çok sıcak geliyordu önden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.