Şimdi Ara

Opel Astra K İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
30.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Bugün uzun süredir aklımda olan bir model, Astra K'yı, inceledim.

    Öncelikle belirteyim, bu inceleme beklediğiniz kadar profesyonel olmayabilir, amacım aklında bu araç ile ilgili soru işareti olanlara yardımcı olmak, elimden geldiğince detaylara inmeye çalışacağım, her ne kadar test parkuru kısa olsa da araç hakkında yeterli bir izlenim edindim diyebilirim.Bahsetmediğim yerler olabilir, sormak istediğiniz şeyleri sorabilirsiniz.

    Test ettiğim araç Opel Astra K Excellence 1.6 lt CDTI ECOTEC 136 HP 6 ileri otomatik modeldi.Test aracı olarak ellerinde sadece bu varmış ki istediğim kombinasyon da buydu zaten iyi denk geldi.


    MOTOR/ŞANZIMAN

    Evet, araçta ülkemizde en sevilen hacimlerden olan 1.6 lt'lik turbo dizel 136 bg 320 nm ünite bizi bekliyor.Üstelik otomatik.

    Motor gerçekten tatminkar.0-100 hızlanması 9.7-10 sn arasında tamamlıyor ki bence güzel bir değer.Opelin süregelen yetersiz performans sorunu bu araçta aşılmış diyebilirim, belki daha önceden aşılmıştı burası tartışmaya açık, beğenenler var beğenmeyenler var fakat bu araçtaki motor gayet iyi.Gaza bastığınızda tepkisi gayet iyi.Gitme isteği gayet yerinde.Bu koltuğa yapıştırma hissini ben pek alamadım.Sport modu diye bir şey vardı bunu gözden kaçırdım.Belki onunla alakalıdır.

    Kullandığım araç 4400 km’di ve ortalama yakıt tüketimi 5.5 lt civarındaydı.Aracın biraz hor kullanıldığını vs düşünecek olursak yakıt tüketimi gayet başarılı.

    Opel Astra K İncelemem

    Sese gelecek olursak, kabine pek ses almıyor, yüksek devir çevirseniz de pek ses yok, bu konuda gayet başarılı lakin aracın içindeki seslerden pek memnun kalmadım, buna sonra değineceğim.

    Araçta kullanılan şanzıman 6 ileri tam otomatik.Şanzıman hakkında çok bir şey söylemeyeceğim bu konuda izlenimlerim yetersiz olabilir çünkü uzun süre kullanmadım.Sadece diyebileceğim şunlar,sarsıntısız yumuşak geçişler var fakat kararsızlıklarını vs daha uzun sürüşlerde görebiliriz.

    Sonuç:Bu kombinasyonda performanslı düşük yakıt tüketimli sessiz bir motor ve sarsıntısız yumuşak geçişlere sahip şanzıman.Puanım 9/10

    İÇ TASARIM/DİZAYN/DONANIM

    Opel Astra K İncelememOpel Astra K İncelemem

    Baz paketten itibaren yeterince dolu bir araç esasında, ön-yan-perde hava yastıkları, elektrikli ön ve arka camlar, hız sabitleyici, led gündüz farları, 7' renkli ekranıyla beraber en boştan itibaren yeterince dolu, gereksiz oyuncaklar vs sizi çok heyecanlandırmıyorsa bu paket gayet yeterli.Çok detaya inmeyeceğim donanım kısmında zaten listeden görebilirsiniz nedir ne değildir.

    Bir de şöyle özet niteliğinde bir iki fotoğraf koyalım.

    Opel Astra K İncelemem

    Opel Astra K İncelemem

    Aracın içi gayet geniş.Diz mesafesi önde ve arkada yeterli.Benim boyum 1.82, diz mesafesi olsun baş tavan mesafesi olsun rahatsız etmiyor hatta gayet iyi.Sürücü koltuğunda daha rahat ettim diyebilirim.Dışardan bakıldığında her ne kadar dar görünse de içerisi ferah dememde bir sakınca olmaz.

    Opel Astra K İncelemem

    Opel Astra K İncelemem

    Opel Astra K İncelemem

    Opel Astra K İncelemem


    Bu pakette koltuk ısıtma mevcut, hava soğuktu test ettiğim gün, ısıtma olması iyi oldu.Koltuklar rahatsız etmiyor, aşırı bir rahatlıkla karşılaşmadım ama iyi diyebilirim.Isıtmayla beraber iyi ikililer.Söylemeden geçmeyeyim, şu koltuk renkleri pek hoş durmamış, basitleştirmiş sanki.

    Göğüs kısmına gelecek olursak, Opel'in önceki araçlarında orayı çok kalabalık buluyordum işin açığı, tuş yığını gibi.Bu araç öyle değil,gayet düzenli,neyin ne olduğu belli. Bazı yerlerde piano black kullanılmış. Hoş bir görünümü var bundan şüphe yok ama diğer araçlarda gördüğüm gibi bu da bayağı çizilmişti,alacak olanlar buna mutlaka dikkat eder herhalde.Oldukça nazik parçalar çünkü.

    Opel Astra K İncelemem


    Multimedya sistemi güzel, geri görüş kamerası, park sensörü vs gayet başarılı güzel çalışıyor.Ekran kaliteli, renkler, parlaklık güzel, hassasiyeti başarılı.Geri görüş kamerası sadece Excellence pakette standart, ön-arka park sensörleri ise Dynamic'te standart.Ses sistemi benim çok önem verdiğim bir şey değildir ama ona da kısaca göz attım, müzik radyodan çalıyordu ve ses kalitesi, netliği tatminkar.Tatminkar diyorum çünkü beni çok şaşırtan bir şey görmedim bu konuda,belki radyodan çaldığındandır bilemiyorum.

    Opel Astra K İncelemem


    Aracın anahtarından da burada bahsetmek istiyorum,anahtarı ilk aldığımda dedim bu maket falan mı,baktım yok gerçekten anahtar lakin bu kadar para verip aldığınız aracın anahtarı gerçekten çok basit olacak,ufak bir detay.En azından birazcık ağır yapsaydın be Opel şu anahtarı, anahtar olduğu belli olsaydı.Anahtarsız giriş ve çalıştırma da Dynamic'te standart bu arada.

    Opel Astra K İncelemem


    Bir diğer beğenmediğim nokta ise direksiyondaki dikişler, ilk bindiğim andan itibaren gözümü ısırdı, çok kaba geldi bana.Daha güzel hale getirilebilirdi, zor değil.İçerdeki eksilerinden bir tanesi.

    Opel Astra K İncelemem


    Malzeme kalitesine bir göz atalım.Çoğu yerde yumuşak malzeme kullanılmış, kapılarda sert plastik yerler mevcut, böyle bir takıntınız varsa aklınızda bulunsun.Takıntınız olması da kötü bir şey değil çünkü gerçekten ciddi ses yapıyor.Bundan bahsedeceğim.Beni o kadar rahatsız etti ki her yerde karalayacağım seni ey Opel :) Tabiki şaka ciddiye almayın ama gerçekten kötü bu yönden.

    Opel Astra K İncelemem


    Gelelim beni en çok rahatsız konuya.Arkadaşlar araç çoğu yönüyle iyi bir araç fakat 4400 kmdeki bir araca göre ki bence test aracı olması da bu durumu kurtarmıyor, içerde gerçekten çok fazla ses var.Tamam güzel, motor yol sesi pek almıyor ama trim sesleri çok rahatsız edici.Arka taraftan.gögüsten vs çok ses duydum.Tabiki çok ses diyince 10 yıllık arabalar gibi değil, yeni bir araca göre çok.Burda iyi bir iş çıkaramamışlar bana sorarsanız.Kataloglara baktığınızda premium araç hissiyatı verme iddialari var.Premium araçlar böyleyse vay halimize.Bu kadar para verip alıyorsunuz ve aracın içerisi bu yönden başarısız ve bu benim en dikkat ettiğim şeylerden bir tanesi.


    Sonuç:Dizayn güzel,kaliteli bir ortam var,koltuklar rahat fakat bu kadar ses olması tüm atmosferi bozuyor ve beni hayal kırıklığına uğrattı.Puanım 7/10

    DIŞ TASARIM

    Burada söyleyeceğim çok bir şey yok, benim tasarımımı beğendiğim bir araç, keskin bir duruşu var, güzel renk seçenekleri ve jantlarla oldukça iyi bir kombinasyon ortaya çıkabilir.Gerisini size bırakıyorum.

    Opel Astra K İncelemem

    Opel Astra K İncelemem

    Opel Astra K İncelemem

    Opel Astra K İncelemem


    SONUÇ

    Evet, başta bahsettiğim gibi kullandığım araç için 101.500 lira fiyat aldım, ruhsat vs dahil değil.Diğer araçlarla fiyat konusunda kıyaslama yapmayacağım zira aynı segmentteki araçların fiyatlarını unutup duruyorum, o kıyaslama size kalmış.Kabul ediyorum Excellence donanımı ile oldukça dolu, iç olsun dış olsun gerçekten çok şık bir araç.Bana sorarsanız bu fiyat verilir mi verilmez mi diye, verilmez arkadaşlar.68.000 liradan başlayan bir fiyatlandırması var ki liste fiyatında Excellence için 108.000 yazarken 7000 lira indirimli fiyat söylediler bu demek oluyor ki baz paketi 65e falan alabilirsiniz, zaten en boş pakette bile yeterince dolu bu otomobil.

    Bir diğer konu siz de takdir edersiniz ki benim görüşüm şudur, çok işinize yaramayacak donanımlarla birlikte bir c segmenti araç, baz bir d segmenti araç kadar iyi olmayacaktır ve bu fiyatlara çıkıldığında işin içine d segmenti araçlar da giriyor zaten.

    Herkese hayırlı günler, kazasız sürüşler. :)

    Bir not: Gündüz vakti açtım normalde konuyu ama fotoğraflar yüklenmedi bir türlü mobilden.Hızlıresimden yükledim fotoğrafları şu an konuyu tekrar açtım, fotoğraflarda bir sıkıntı vs varsa belirtin lütfen tekrar düzenlemeye çalışayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-32D849E1C -- 31 Aralık 2016; 2:26:42 >







  • İnceleme için teşekkürler, aracın kendi fotoğraflarınıda merakla bekliyorum.
  • desertsnow kullanıcısına yanıt
    Mobilden fotoğraf eklemek zahmetli oluyormuş, birazdan düzenlemiş olurum hocam.
  • Güncelleyelim.
  • Guzel inceleme olmus hocam elinize sağlık. Araç vasat bence. Daha iyi olabilirdi. Ben beğenmiyorum bu kasayı.
  • Kasa olarak önceki j kasayı daha çok beğeniyorum, daha oturaklı ve daha gösterişli duruyor bence. Haricinde hem yakıt tüketimi, hem performansı, hem iç mekan kalitesi olarak K kasa daha önde.
  • Benzinli tupe uyumlu mu ? Subap sorunu devam ediyor mu ? Ses sistemi standart mi bose,harman kardon,hifi secenegi var mi ?
  • Astra K aslında çoğu yönüyle ileri gitmiş olsa da arkadan yol sesi alması, en üst paket haricinde direksiyondaki tuşların kullanışsız olması, ses sisteminin hala vasatı aşmaması, ve iyi aydınlatma için en üst pakete ek matrix far alma gerekliliği olumsuz yanları.

    İlk çıktığında cdti dynamic manuel 79a kadar alınabailiyordu şimdi uçtu malesef...
  • astraya 70 bin verirsem sıyırırım çok para
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Araçta bildiğiniz üzere atmosferik motor seçeneği yok ve turbo benzinli araçlar için de sorunun aşıldığını duymadım açıkçası.

    Ses sistemi standart ne bayide ne katalogda ne başka bir yerde buna rastladım.Harman kardon vs yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkeril

    Astra K aslında çoğu yönüyle ileri gitmiş olsa da arkadan yol sesi alması, en üst paket haricinde direksiyondaki tuşların kullanışsız olması, ses sisteminin hala vasatı aşmaması, ve iyi aydınlatma için en üst pakete ek matrix far alma gerekliliği olumsuz yanları.

    İlk çıktığında cdti dynamic manuel 79a kadar alınabailiyordu şimdi uçtu malesef...

    En üst pakette matrix standart.Ayrıca direksiyon tuşları bütün donanımlarda aynı,navi opsiyonu alırsanız değişiyor.
  • Açıkçası benim beklentim yüksekti bu araçtan hocam ama beni çok memnun etmedi bazı yönlerden vasat evet.
  • İnceleme için teşekkürler. Emeğinize sağlık.
  • Hocam elinize emeğinize sağlık çok güzel bir inceleme olmuş lakin opel fanboylar gelmeden belirtmeliyim ki malzeme kalitesi hakkında az bile söylemişsiniz, gerçekten kötü eski bir astra j kullanıcısı olarak astra k yı neredeyse daha başarısız buldum astra j den. İsmi lazım değil astranın en büyük rakibine ne kadar b*k atarsak atalım malzeme kalitesi ve iç mekan sessizliği olarak en az 2 tık önde astra k dan.
  • @Passenger Ne demek hocam faydalı olabildiysem ne mutlu

    Hocam açıkçası büyük beklentilerle gittim teste bu modelin çok beğenilen golfe yaklaşıp yaklaşmadığını merak ederek ama ilk 5 dkda ben dedim yani bu trim sesleriyle vs çok kıyasa girilmez diye.
  • İnceleme için teşekkürler.



    Ben beğeniyorum Astra K'yı.



    Fakat yol sesini bariz alıyor, torpido gözü yok gibi birşey, malzeme kalitesinden yana bir problemi yok. Süspansiyon konforunun da biraz iyileştirilmesi lazım.



    Sınıf lideri Motor performansı, sorunsuz şanzıman, yüksek olmayan yakıt tüketimi, sürüş zevki ve iyi multimedya sistemi ve güvenlik donanımları ile bu sınıfta güzel bir tercih. Fakat fiyatları aldı başını gitti maalesef.
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Evet torpidoya bir göz atmıştım, küçüktü diye hatırlıyorum.

    Bana da yalıtımı başarılı geldi aslında, yüksek hızlara çıkmadım belki ondan.

    Eh, fiyatlar genel olarak yüksek hocam bu araca özel değil ki.65e enjoy alınır benim tahminim.Leon da o fiyatlardan başlıyor mesela.
  • 74 civarı enjoy plus paket bulursanız alınabilir. Fazlası astra için çok. Ben aldım fiyat performansından dolaayı
  • Bugün bende detaylı bir şekilde inceledim ve test sürüşü yaptım. Araç 1.6 cdti 136hp ex otomatik. Agr harici herşey vardı araçta.



    Motor performansı çok iyi. 3 viteste dahi insanı koltuğa yapıştırıyor. Hic bir 1.6 dizel bu motorla boy ölçüsemez. Rakibi 2.0 dizeller. 1.6 TDI larla atışsa cem yılmazın Opet reklamındaki gibi bir görüntü ortaya çıkar (peluş)



    Astra j ile hissedilir performans farkı var. Motor sesi ve yalıtım konusunda Astra j ile değişen bişey yok. Hatta benim Astra j az biraz daha sessiz. Muhtemelen gm nin dandik yağını değiştirdiğim için fark oldu.



    Manuel kullanıcısı olmama rağmen aracın otomatik vitesini beğendim. Geçişler çok iyi, sarsıntı yok. Vites atma hızı çift kavramalara çok yakın. Gazı köklediğin an vites küçültüp sizi koltuğa yapışıyor.



    Arka koltuklar çok geniş. Heralde sınıfının en cömert iç hacmini sunuyor araç. HB gibi degil. Ama bagaj gerçekten çok ufak. Corsa bagajı sanki. Aracın görüş açıları Astra j den daha iyi. Park ve aracın kontrolü j kasaya göre çok daha rahat.



    Aracın led matrix farları gerçekten çok hoş. Yanlız dynamic donanımda bile gelen sarı ampüller çok itici.



    Aracın malzeme kalitesini hiç beğenmediğimi söylemek istiyorum. Astra K da renkli ekranlar falan olmasa yeni modeli Astra j sanırsın. Direksiyon falan bildiğin oyuncak. Bindiğim araç 110 bin civarı fiyata sahip. Bu parayı versem intihar ederdim heralde. Göstergeler hic yakışmamış, Astra j nin göstergeleri çok daha şık. Araç trim trim ötüyor. Servisteki usta K kasada j kasaya göre daha fazla trim sesi olduğunu söyledi. Onun yalancısıyım.



    Koltuklar gösterişsiz ve basit duruyor. Fakat rahat ve oturma pozisyonu güzel.



    Astra j Golf 6 ya ciddi rakipti fakat Astra K malesef golf 7 nin motor harici ciddi manada gerisinde. Bence Astra K olmamış. Belki makyaj kurtarır.



    1.6 cdti biturbo düşünüyordum ilerisi için. Şimdilik vazgeçtim. Gerci henüz motorda gelmedi.


    Opel fanları bana cevap yazmasın. Ben aracımı astra k yı gördükten sonra aldım. Astra K ya da bütçem yeterli idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 1 Ocak 2017; 0:9:51 >




  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen aynı izlenimleri edinmişiz hocam, ben şu koltuğa yapıştırma hissini yaşayamadım gerçi ama neyse artık :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.