Şimdi Ara

Megane 2 ile kaza yaptım hava yastıkları açılmadı (resimli) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
27.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle çok geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun bence hava yastıklarının açılmamasının nedeni siz önceden direksiyonu söküp döner kondaktör tamiri yapmıştınız o yüzden açılmadı bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: efsanea_06

    öncelikle çok geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun bence hava yastıklarının açılmamasının nedeni siz önceden direksiyonu söküp döner kondaktör tamiri yapmıştınız o yüzden açılmadı bence

    arkadaşım döner kondaktörüm geçen hafta yetkili serviste yüzde 50 renault katılımıyla değiştirildi döner kondaktörün fişini söküp takma ile airbag açılmaması arasında bağlantı olamaz o zaman aküsü değişen aracında airbagleri açılmaz
  • bu kazada airbagların açılmaması gayet normal.. Megane NCAP testinden 5 yıldız almış bir araçtır.. o kaza esnasında otarafta birisi oturuyor olsaydı da sanırım birşey olmazdı.. çünkü darbe yeri içerideki yolcuya zarar verecek bir yer değil.. geçmiş olsun.. tabiki.. ama şahin o araçların sağından bile gelse kurallara göre kusur sizin.. çünkü yol şahinin.. siz onun yoluna giriş yaparken o araçaların sağından hızla gelebilecek bir aracı hesap etmekle yükümlüsünüz.. allah beterinden saklasın.. aracınızı tamiri bittiktne sonra aldınız diyelim.. başka bir parçasını servis değiştirmeyi atlamışsa bile eksperi tekrar çağırarak o parçayı değiştirtebilirsiniz.. rahat olun.. bende bilmiyordum.. bizim opelde araç bittikten sonra intercoler radyatöründeki delik bir kaç gün sonra farkedilince servise götürdük.. değiştirdiler..
  • Çok geçmiş olsun..
  • geçmiş olsun..
  • Geçmiş olsun,cana gelmesindense...
  • Geçmiş olsun arkadaşım cana geleceğine mala gelmesi çok iyi olmuş.Arabada tekmişsiniz şahin e göre sizin arabanız iyi yine.Bu arada hasar içeriden belli oluyor mu hani yolcı olsa zarar vercek kadar mı belki o yüzden açılmamıştır.Benim bir arkadaşım 2006 yılında sıfır Clio Symbol Alize siyle takla atmıştı onunda Airbagler açılmamıştı..Çünkü kemerler takılı değilmiş.Allah'tan can kaybı olmamıştı..
  • Kemer takılı olmadığında Hava yastığı Yüze Nasıl bir etki yapar hiç düşündünüzmü ?
  • öncelikle geçmiş olsun

    resimlerden göründüğü kadarıyla yastıkların açılmaması normal geldi bana
    ancak üst segmentlerde bulunan arka yan havayastıkları mevcut olsaydı sadece onlar açılabilirdi
    yapılan araştırmalarda (muhtemelen renault tarafından yapılmıştır) trafik kazalarında meydana gelen can kayıplarında en büyük oran yandan çarpmaya aittir renault da bu sonucu dikkate alarak bir ilke imza atmış yeni lagunada ön kapı ve orta direk içine yerleştirilmiş iki sensörlü bir sistem mevcuttur araçta yandan çarpışma sırasında özel bir algoritma ile işlem süresi darbenin şiddetine göre uyarlanıyor ve çift hacimli ve çift basınçlı iki adet yeni nesil yan hava yastığı kumanda ediliyor.

    darısı başta megane olmak üzere diğer modellerin başına


    tekrar geçmiş olsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsilat makbuzu -- 3 Temmuz 2009; 5:15:18 >




  • Bence Renault'a karşı bir güvensizlik sizde oluşmasın.Araç olması gerektiği gibi tepki vermiş ki;arkadaşların da dediği gibi NCAP testlerinde 5 yıldızla ödüllendirildi.Belki ses şiddeti olarak size doğal olarak fazla gelmiş olabilir ama sistemin ayarı daha büyük darbelere ayarlı gibi gözüküyor.Camın bile patlamaması bence bir kanıt.Ne olursa olsun,Allah başka kazalardan saklasın diyorum,geçmiş olsun arkadaşım.
  • Çok geçmiş olsun arkadaşım.Bizdede Megane 2 var,yakın bir zaman önce bizim arabayada aynı şekilde yandan vurdular.Hatta Hummer vurdu ve hatta Oğuz Karel vurdu.Allah'tan kasko vardıda o kurtardı.Servise sorduk bizde neden çıkmadı hava yastığı diye.Meğer sebebi yalnızca kemerin takılı olduğu koltuklarda açılırmış.Srp hava yastığının mantığı buymuş.Babamda arkadan dolaştırıyodu şimdi tırstı takıyor.
  • arkadaşlar ben bu aracı kaça satarım araç 105 000 kmde kaza serviste tamir oldu bakımları tam yapılı aracın kazadan dolayı bir sıkıntısı yok...
  • Kim ne derse desin, sensörler kazayı yapan arkadaşı ilgilendirmez.Dediği gibi orda oturan birisi olsaydı araba onu koruyabilmiş mi koruyamamış mı ona bakılır.

    O zaman arabaya bir tane sensör konulsun yüz tane hava yastığı konulsun, sensöre darbe gelmeyince hava yastıkları açıklmaz, e o zaman ne işe yaradı yüz tane hava yastığı.

    Mantıksız mantıksız konuşmanın alemi yok. Madem böyle bir darbe alındığında sensörlere darbe gelmiyor ve hava yastığı açılmıyor o zaman o sensörlerin yerleri değişmeli yada sensör sayısı artırılmalı.

    Ayrıca Şahin'deki hasarın Megane'dakinden daha çok görünmesinin sebebi araçların ön tamponlarının şaseye uzak ve desteksiz bir konumda olmasıdır. Megane Şahin'e yandan girseydi de Megane dağılırdı, o yüzden "araban iyi dayanmış vay koçum Megane" yorumları anlamsız.
  • çok bir araba binicisi değilim arkadaşlar ama şunu anlamakta zorlanıyorum. arkadan darbe alsada öndeki kişinin savrulma ve ya başını rahatlıkla bir yere çarpa olasılığı çok yüksek. eğer avrupa da böyle bir durum olsa kaza yapan kişi mahkemeye başvurur. bizim insanımız sadece ohh şükür arabada çocuğum ve eşim yoktu diye geçiştiriyor. arabayı ne kadara satarım diye düşünüyor. kaza yapan arkadaş kusura bakmasın ama kimse şikayet etmezse 2 . bir sefere bu airbag yine açılmayacak. milyarlar verdiğimiz bu araçlar ve türkiyenin en çok satan modellerinden biri olan bu aracı biz airbag açılmasın diye mi alıyoruz.bence ilk başta türkiyedeki yetkililerin güvenlik tedbirlerini arttırmaları gerekiyor. sertliğimi mazur görün ailenizde biri trafik kazasından başına bişey gelse sizde böyle olurdunuz heralde..tekrardan kusuruma bakmayın.
  • öncelikle geçmiş olsun... kaza yaptığınız için olayın hala etkisinde olduğunuz için hava yastıkları açılmalıydı diyorsunuz... yaptığınız kaza çok ağır bir kaza değil hatta küçük kaza kategorisinde bile denilebilir! hava yastığı açılıyorsa bir araç pert olur zaten! yani o kadar şiddetli ve büyük bir kaza olması lazım:( ben meslek gereği çok kaza gördüm! sizinki gibi kazalarda hava yastığının açıldığını hiç görmedim! ha işin teknik tarafını bilmem o ayrı konu!

    oraya gelen polis elindeki kitabın dışına çıkamaz! çıkarsa dava edin zaten! o aracın size yol vermesi sizin haklı olduğunuz anlamına gelmiyor trafik kitabına göre! ha bana göre haklısınız ama kaza anlattığınız gibiyse kitap farklı şeyler söyleyecektir!

    çok çok geçmiş olsun...
    quote:

    Orijinalden alıntı: pulpa

    arkadaşlar olay şöyle oldu ben anayoldan sola sinyal verip ara sokağa girecektim ve trafikte sakindi karşıdan gelen iki araç yavaşladı hatta durdu ve bana sokağa girmem için yol verdi bende dönüşe başladım ama şahinci arkadaşımız yol veren bu araçların sağından geçmeye kalktı süratli idi onlara arkadan çarpmamak için onların sağına girdi ve ben sakince sokağa dönerken arka kapı tarafindan frene basarak bize çarptı polisler siz karşıyı bekleyecektiniz kusur sizde gibi bişeyler oldu adamın tarik sigortası yoktu bizde kasko var suçu bize kitleyip sanırım herkezin maduriyetini çözecekler tabi burada tek madur benim gibi çünkü adam yol verdi ve bende dönüşüme başladım vatandaşta öyle bir hızlı geldiki allahtan bana vurmasa kesin kaldırımdaki yayalara çarpacaktı

    ARKADAŞLAR DİNGİLDE BİŞEY VARSA YAPILAMIYORMU NE OLACAK SERVİS ARABAYI TAM OLARAK TAMİR ETMEKLE YÜKÜMLÜ DEİLMİ BİRDE TEKERİN BİRİ DAĞINIK DİĞERİNDEDE METAL KESİĞİ GİBİ BİŞEY GÖRDÜM EXPERE BUNLARI TEKER TEKER GÖSTERMEKMİ GEREK YENİ LASTİK FELAN VERİRMİ YOKSA İDAREDER FELAN GİBİ SAÇMALIKLARLAMI UĞRAŞACAĞIM?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 7 Eylül 2009; 7:55:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pulpa

    arkadaşlar ben bu aracı kaça satarım araç 105 000 kmde kaza serviste tamir oldu bakımları tam yapılı aracın kazadan dolayı bir sıkıntısı yok...



    walla kardeş konuyu hortlatmadan yeni başlık açsan daha iyi olacakmış kimse son mesajı okumadan direkt atlıyor, fiyat olarak yorumda bulunamam megané I olsa söylerdim ama
  • dingilde eğrilik varmı baktırdınız mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desci

    Kim ne derse desin, sensörler kazayı yapan arkadaşı ilgilendirmez.Dediği gibi orda oturan birisi olsaydı araba onu koruyabilmiş mi koruyamamış mı ona bakılır.

    O zaman arabaya bir tane sensör konulsun yüz tane hava yastığı konulsun, sensöre darbe gelmeyince hava yastıkları açıklmaz, e o zaman ne işe yaradı yüz tane hava yastığı.

    Mantıksız mantıksız konuşmanın alemi yok. Madem böyle bir darbe alındığında sensörlere darbe gelmiyor ve hava yastığı açılmıyor o zaman o sensörlerin yerleri değişmeli yada sensör sayısı artırılmalı.

    Ayrıca Şahin'deki hasarın Megane'dakinden daha çok görünmesinin sebebi araçların ön tamponlarının şaseye uzak ve desteksiz bir konumda olmasıdır. Megane Şahin'e yandan girseydi de Megane dağılırdı, o yüzden "araban iyi dayanmış vay koçum Megane" yorumları anlamsız.

    Arkadasım dogru sölöyorsunda aracta yeterli sersör vardır, zaten cok fazla hasar yok aracta ayrıca arkadas vuran sahin firene basrak vurdu demiş bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım.

     Megane 2 ile kaza yaptım hava yastıkları açılmadı (resimli)


    Edit:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !! €MR€ !! -- 12 Eylül 2009; 7:57:25 >




  • Ben mi yanlış görüyorum şahin Pert olmuş. Şase akordiyon yani. Darbe aldıgın kısmında airbag sensörü oldugunu dusunmuyorum . Bildigim kadarıyla araçlarda iki kapı arasındaki orta direkt içinde airbag sensörü olur ki çapışma testlerini izlersen araçların hep orta direk kısmına bir darbe yapılarak airbag ler açılır.

    Darbe arka sağ lastikten girmiş ki bu durumda airbag gerektirecek bi durum yok gibi duruyor. Ama 2 kapı ortasından alsaydın airbag acılırdı da Allah korusun ne işe yarayacağı tartışılırdı.

    Bir Renault göre iyi sayılabilecek bir çarpışma performansı bence.
  • öncelikle geçmiş olsun allah bi daha yaşatmasın...

    eğer sadece ön tarafta var ise hava yastığı önden gelen darbede hava yastıkları patlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.