Şimdi Ara

Megane 2 ile kaza yaptım hava yastıkları açılmadı (resimli)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
27.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dün akşam malesef bir trafik kazası yaşadım ve aracım ağır bir darbe aldı allahtan araçta yanlızdım hanımla çocuk yoktu ama resimlerdende göreceğiniz gibi hava yastıkları(perde)açılmadı niye açılmadı anlamadım gayet şiddetli bir kaza idi bu konudaki yorumunuz nedir dahada şiddetli bir sarsıntımı olması gerekirdi? malesef renoya olan güvenim artık iyice sona erdi sanırım resimler aşşağıdadır şahin bizimkinden sağlam duruyo...

    http://img40.imageshack.us/gal.php?g=20062009185.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 21 Haziran 2009; 23:10:37 >



  • Öncelikle geçmiş olsun. Perde hava yastığının açılması için ön kapıya bir darbe olması gerekebilir tam olarak bilmiyorum ama bence araç sağlamlığını kanıtlamış ama şahinin durumu belli.
  • geçmiş olsun.tam perde hava yastığı lazım olan yer gibi duruyor.Yalnız olmanız büyük bir şans çocuk olsaydı ki arkada oturuyor olacaktı büyük ihtimal...
    Allah korumuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdy48 -- 21 Haziran 2009; 23:43:41 >
  • Tanıdığım bir akrabamın2005 Megane 2sinin arka sol kapısına bundan çok çok küçük bir darbe gelmişti. Perde hava yastığı açılmıştı. Bence kesinlikle bu darbede açılması gerekirdi.
  • renoya güvenim azaldı derken ne olmasını bekliyordun onu anlamadım, adam gelip çarpacak kendi arabası dağılacak senin arabana birşey olmayacak bu mu yani?

    peki bir soru? arabalardaki hava yastıkları ikiye ayrılır, srs ve srp diye, senin arabanda hangisi var hiç dikkat ettin mi? orda direksiyonda yazıyor hani srp diye, merak ettin mi hiç neden böyle birşey yazmışlar diye?

    JimBeam, arkadaşın muhtemelen tek değildi ve yanındaki arkadaşının emniyet kemeri takılıydı, yoksa onunki de açılmazdı, megane 2 lerin hepsi srp hava yastıklı, emniyet kemeri takılı olan taraf açılır birtek.

    ben geçen sene 2bin km de megane 2 pert ettim, arabama arkadan çarptılar, bir tek sol tarafa ait perde ve yan hava yastıkları açıldı, ne ön nede sağ taraf açılmadı çünkü araçta tektim, ön açılmadı çünkü darbe arkadan geldi ve benim kemerim takılıydı.

    ha bu arada, hani bazı arkadaşlar var ya, kemeri bağlamak yerine toka kullanan yada koltuğun arkasından dolaştıran, tekrar düşünsünler, araçlarında srp varken bunu yaptıklarına çok pişman olabilirler.

    herkeze kazasız sürüşler dilerim.




  • Şahin dağılmış resmen ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sinnan

    renoya güvenim azaldı derken ne olmasını bekliyordun onu anlamadım, adam gelip çarpacak kendi arabası dağılacak senin arabana birşey olmayacak bu mu yani?

    peki bir soru? arabalardaki hava yastıkları ikiye ayrılır, srs ve srp diye, senin arabanda hangisi var hiç dikkat ettin mi? orda direksiyonda yazıyor hani srp diye, merak ettin mi hiç neden böyle birşey yazmışlar diye?

    JimBeam, arkadaşın muhtemelen tek değildi ve yanındaki arkadaşının emniyet kemeri takılıydı, yoksa onunki de açılmazdı, megane 2 lerin hepsi srp hava yastıklı, emniyet kemeri takılı olan taraf açılır birtek.

    ben geçen sene 2bin km de megane 2 pert ettim, arabama arkadan çarptılar, bir tek sol tarafa ait perde ve yan hava yastıkları açıldı, ne ön nede sağ taraf açılmadı çünkü araçta tektim, ön açılmadı çünkü darbe arkadan geldi ve benim kemerim takılıydı.

    ha bu arada, hani bazı arkadaşlar var ya, kemeri bağlamak yerine toka kullanan yada koltuğun arkasından dolaştıran, tekrar düşünsünler, araçlarında srp varken bunu yaptıklarına çok pişman olabilirler.

    herkeze kazasız sürüşler dilerim.


    arkadaşım bizim arabaya bişey olmayacaktı felan demedik hava yastıklarının açılmayışı demek ön kemere bağlıysa arkada 2.5 yaşındaki oğlum ve hanım olsaydı ön koltukta boş olacakları düşünemiyorum arka perde yastıklar açıksın diye ön tarafa birinimi oturtmak lazım ben tam anlayamadım bu arada aşşağıdaki resimde aracım sol arka tekeri şiddeti siz düşünün...resmi büyütüp tekere bakın...


    http://img37.imageshack.us/img37/2717/20062009188.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 22 Haziran 2009; 0:55:54 >




  • Serviste ne diyicekler merak ettim açılmama sebebine? Acaba birileri arkaya oturunca mı devreye giriyor hava yastıkları öğrenelim. Sizde bilgilendirirseniz bizi güzel olur. Çok geçmiş olsun..
  • Geçmiş olsun dostum.Allah beterinden saklasın,sana birşey olmamış ya gerisi teferruat.

    Resimleri dikkatlice inceledim,kazanın verdiği evhâmla belki bana kızacaksın(haklısın da) ama hava yastıklarının açılmaması bana normal geldi.Çünkü yan ve perde hava yastıklarının açılmasını sağlayan sensörlere gelmemiş darbe.Arkada zaten sensör yok,ön hava yastıklarının açılmasını gerektiren bir durum da yok çünkü önden de en ufak bir darbe almamışsın.
  • öncelikle büyük geçmiş olsun. söyleyecek söz bulamıyorum
  • PULPA arkadaşım çok büyük geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun.Aracınızda tahminimce eğer dingilde bir eğrilik yoksa 3.000-4.000 lira arası masraf var.Umarım dingilde problem yoktur.

    Ekleme:2. mesajınızdaki resmi görmemiştim biraz önce onu da gördüm ve maalesef dingil kazanın darbesini almış gibi gözüküyor çünkü sol arka teker kaldırımlara çarpmış inş. düşündüklerim yanlış çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 22 Haziran 2009; 17:13:47 >
  • Gecmiş olsun sersörlere yeterli basınc gitmediginden hava yastıgı acılmaz dogal olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !! €MR€ !! -- 22 Haziran 2009; 17:39:08 >
  • Çok geçmiş olsun. Cana geleceğine mala gelsin.
  • Çok geçmiş olsun.
    Belki sensörlerin olduğu yere darbe gelmemiştir.
    Ama darbenin şiddeti resimlerden anlaşılıyor. Darbenin geldiği yerdeki perde hava yastıklarının açılması gerekirdi bence.
  • 2008 ocak ayında yapmıştım bu kazayı daha arabam 2bin km deydi, sarhoşun teki gelip çarptı arkadan. bahsettiğim gibi sadece sol taraf yan ve sol taraf perde açıldı, ön hava yastığı açılmadı.

    hava yastığının açılması için sizin yaptığınız kazadan çok daha büyük bir kaza yapmak lazım ki, Allah hiç birimizin başına vermesin.


    http://img33.imageshack.us/i/dsc00608a.jpg
    http://img3.imageshack.us/i/dsc00610y.jpg
    http://img170.imageshack.us/i/dsc00611f.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinnan -- 22 Haziran 2009; 19:31:48 >




  • Bu arada kaza nasıl oldu.Kazanın şoku geçmiştir inşallah. dün sıcaklığıyla soramadım.
  • arkadaşlar olay şöyle oldu ben anayoldan sola sinyal verip ara sokağa girecektim ve trafikte sakindi karşıdan gelen iki araç yavaşladı hatta durdu ve bana sokağa girmem için yol verdi bende dönüşe başladım ama şahinci arkadaşımız yol veren bu araçların sağından geçmeye kalktı süratli idi onlara arkadan çarpmamak için onların sağına girdi ve ben sakince sokağa dönerken arka kapı tarafindan frene basarak bize çarptı polisler siz karşıyı bekleyecektiniz kusur sizde gibi bişeyler oldu adamın tarik sigortası yoktu bizde kasko var suçu bize kitleyip sanırım herkezin maduriyetini çözecekler tabi burada tek madur benim gibi çünkü adam yol verdi ve bende dönüşüme başladım vatandaşta öyle bir hızlı geldiki allahtan bana vurmasa kesin kaldırımdaki yayalara çarpacaktı

    ARKADAŞLAR DİNGİLDE BİŞEY VARSA YAPILAMIYORMU NE OLACAK SERVİS ARABAYI TAM OLARAK TAMİR ETMEKLE YÜKÜMLÜ DEİLMİ BİRDE TEKERİN BİRİ DAĞINIK DİĞERİNDEDE METAL KESİĞİ GİBİ BİŞEY GÖRDÜM EXPERE BUNLARI TEKER TEKER GÖSTERMEKMİ GEREK YENİ LASTİK FELAN VERİRMİ YOKSA İDAREDER FELAN GİBİ SAÇMALIKLARLAMI UĞRAŞACAĞIM?




  • Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Çarpışma şiddetli olmuş bu her ne kadar çarpma yüzeyinde görünmesede bunun nedeni çarpmanın enerjisinin büyük bölümünü sağ teker dolayısıyla dingil tarafından karşılamasıdır. Eksperler tabii ki her açıdan fotoğraflarını çekecekler ve lastiklerde kesik, balon gibi hatalar varsa yenileyeceklerdir. Servistede hassasiyetinizi bildirirseniz ilgilenecekler ve eksperi de uyaracaklardır.

    Kazanın oluş şekline bakınca da perde hava yastıklarının açılmaması bence normal. Her kazada hava yastıkları açılırsa bunun yenileme maliyetleri de çok yüksek olurdu. Kasko yada tamir masrafımız da artardı.
    Firmalar da yastıkların en gerekli anda açılması ve optimal korumayı sağlamaları için çalışıyorlar. Sonuçta bindiğimiz araç 5 yıldızlı bir araç. Ama içinizin rahat olması için sensörleri serviste kontrol ettirebilirsiniz.
    Eğer siz haklı iseniz itiraz ediniz. Görgü tanığı varsa onlara da durumu anlattırınız. Polisin oldu bitti yapmasını kabullenmeyiniz. Gerçi bizim askerler E-5 üzerinde emniyet şeridinde dolmuşa arkadan 80 km/s hızla çarpmışlar ve dolmuş şoförünün insafıyla haklı! çıkmışlardı :))

    Edit:
    Servise sorup aldığım bilgi megane larda hava yastığı açılmasının emniyet kemerinin takılı olup olmaması ile direkt alakalı olmadığı yönünde. Kemer takılı olmasa da yastığın açılması gerekli ise açılıyormuş. Ve 10 yılda bir yastıkların kontrolü ve yenilenmesi gerekiyormuş.(bkz.bakım kitapçığı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanmet -- 22 Haziran 2009; 22:15:27 >




  • senin göstermene gerek yok, yetkili servise çek onlar halleder hepsini merak etme ama güvenilir bir yer olsun, istanbul anadolu yakasındaysan çok iyi bir yer önerebilirim.

    arka dingil sedan megane 2 ler için 750 tl, HB olanların ki 3.500 TL, oysa aynı dingil ama servis orjinal takmak zorunda olduğundan HBlere mecbur pahalı olanı takıyor.

    neyse, nede olsa kaskon yapacağı için dert etme, hepsini değiştirsinler
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.