Şimdi Ara

Mediamarkt Kaskosuz Telefon Satmıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
2
Favori
15.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba 2 günden bu yana sinir harbi yaşıyorum.. Geçen gün eski telefonumu satıp üstüne para ekleyerek 14 pro max almak için mediamarkt mağazasına gittim telefon almak istediğimi söyledim ellerinde olduğunu ama telefonu tek başına alamayacağımı yanında bir sene de kasko alınmasının zorunlu olduğunu söylediler. Ben bunu kabul etmedim almak zorunda mıyım dedim ama ne yapsam da bunlar paket olarak geliyor tek başına satamıyoruz benden istenilen 46+6 bin lira.. yani ben mağazadan paramla telefon satın alamıyorum.. Malesef durum böyle olunca almadan çıktım.. sonra mediamark müşteri hizmetlerini aradığımda böyle bir şeyin söz konusu olmadığını her hangi bir paket almadan da telefonu tek olarak satın alabileceğimi söylediler ve bunun için kayıt oluşturduğunu gittiğimde bana yardımcı olunacağını söylediler. ( altta okuyacağınız yazıya istinaden ikinci telefon görüşmemde, mağaza müşteri gelsin yardımcı olacağız demiş müşteri hizmetlerinin açtığı kayıta.. ama yine olunmadı )


    bunun üzerine tekrar mağazaya gittim ve oradaki müşteri temsilcisine durumu anlattığımda yine aynı şeyleri söylemez mi.. dedim siz benimle dalga mı geçiyorsunuz neden istemediğim birşey için 6000 lira vereyim diye söyleyince bunlar yine, paket şeklinde satılıyor tek başına almanız mümkün değil diye yinelediler.. telefon standında ki satış sorumlusuna gittim o da aynı şeyi söyledi.. peki mağazadan teslim al seçeneği var ve telefon stoklarınızda görünüyor dediğimde, oradan ödeme yapıp alsanız bile mağazamıza geldiğinizde işlem iptal edilmiş olur dediler.. gelde kafayı yeme yahu.. elimiz boş yine geri döndük akşamda aradılar yine müşteri hizmetlerinden sorununuz çözüldü mü diye, siz benimle dalga mı geçiyorsunuz yine gittim yine satış yapmadılar deyince inanamadılar.. Yine kayıt oluşturuyoruz falan filan neyse sürüncemede kaldı.. başınıza hiç böyle bir şey geldi mi acaba..


    mağaza personeli, telefonla ulaştığınız çağrı merkezi bunları bilmez onlar bu durumu anlamıyor olabilirler hiç bir şekilde bu telefonu paket almadan size satamayız diyerek son noktayı koydular..




    son olarak yukarıda ki nedenlerden dolayı uğraşmak istemediğim için letgo üzerinden bir satıcı apple store mağazasından alınma faturalı kutusu açılmamış 2 yıl distribütör garantili telefonu satıyor bunu alsam ileride sorun yaşar mıyım telefon arızası olduğunda garanti kapsamı için servise gittiğimde ya da başka bir sorun olur mu??


    teşekkürler okuduğunuz için..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutankhamon -- 3 Nisan 2023; 12:54:7 >







  • Bir tane primci yav*ağın işgüzarlığı, aymazlığı!

    Sen 2 kuruş prim kazanacaksın diye paket maket ayağına kimseden 6.000 tl fazla para isteyemezsin.

    Bıktık artık bu tip şerefsizliklerden. Bana ne senin ne kazandığından, ne kadar prim alacağından?

    Ben olsam çok pis uğraşırdım da iti ite şikayet etmekte bir işe yaramaz. Ayrıca o kaskoları da alıp bir taraflarına soksunlar. Şu yaşıma geldim, bir günden bir güne o kaskolara işi düşenlerin kaskodan parayı alabildiklerini görmedim. Alan olmuşsa da ürünün fatura fiyatını alabilen olmadı. Hepsi yalan dolan işler ve parayı vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

    Geçtiğimiz Kasım'da bende Mediamarkt'tan Apple Watch 7 aldım, kasada yok kasko yapalım, yok bu kaskolardan para alamayan müşterimiz olmadı bilmem ne, bir yok dedim iki yok dedim ısrar edince "istemiyorum kardeşim, niye ısrar ediyorsunuz? siz prim kazanacaksınız diye ben hesabımı kitabımı bozmak zorunda mıyım?" diye sert çıkıştım. Laftan anlamıyorlar.

    Ayrıca aynı para olmasına rağmen neden apple.com.tr'den almıyorsunuz onu anlamadım? Oradan verin siparişinizi kargo ile evinize gelsin.

    hocam yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum fakat yıllar önce teknosadan almış olduğum televiyon + tv sehpahası(cam) satışında bana da allem edip kallem edip 4000 tllik satışta 600 liralık teknosa kasko yapmışlardı .Alırken fazla gözüme batmamıştı bu meblağ ama daha sonradan 10 gün sonra pişman oldum .


    Hemen teknosayı aradım ve kaskoyu iptal ettirmek istediğimi söyledim .

    müşteri hizmetleri ikiletmeden almış olduğum mağazadan işlemleri hallettirebileceğimi söyledi.

    Ama durumu detaylıca anlattım , dedim ben tv den memnunum ama bu kaskoya ihtiyacım olmadığını düşünüyorum sadece kaskoyu iade edebilir miyim sonuçta 14 gün iade hakkım var değil mi diyerekten detaylıca bilgi almaya çalıştım . Sorun olmadığını söylemişti müşteri temsilcisi , kaskoyu kullanmadığınız için iade edebilir siniz , mağazaya gidin arkadaşlar yardımcı olacaktır cevabını aldım.


    Ürünleri almış olduğum mağazaya gittim , kasadaki arkadaşa durumu izah ettim böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledi.


    ısrarla müşteri hizmetleriyle görüştüğümü ve iadeyi almak zorunda olduklarını kendilerine hafif yüksek ses tonuyla tekrar ilettim ve mağaza müdürü geldi.


    önce kasanın önünde ikna etmeye çalıştı beni olmayacağına dair , ben ikna olmadım tabi ki , daha sonra odasına gittik , dedim müşteri hizmetlerini şimdi yanınızda arayacağım sizde bu kaskoyu iade alacaksınız dedim , bu seferde o ikna olmadı ve bana iade almayacağını , boşuna nefes tükettiğimi ima eden cümleler kurmaya başladı.


    mağazanın dışına çıktım , müşteri hizmetlerini aradım gayet sakin bir şekilde durumu izah ettim , ama şunu da ekledim eğer bu kaskoyu iade almazsanız ben de yasal hakkımı kullanıp tüm ürünleri iade edeceğimi de belirttim .

    müşteri hizmetlerindeki kişi , hangi mağazada olduğumu sordu , söyledim 5 dk sonra mağazanın tam önünde telefon konuşmam devam ederken , mağaza müdürünün bana doğru kıpkırmızı bir şekilde geldiğini gördüm :)


    telefondaki temsilci işlemlerinizi halledecekler bir sıkıntı olursa tekrar arayabilir siniz dedi ve telefonu kapattı .

    sonra kasadan iade için faturayı aldılar , tekrar fatura düzenleneceğini falan söylediler .


    daha sonra olmaz dedikleri , şey oldu ve iademi hallettiler .


    sizden sadece şunu yapmanızı istiyorum olur derler olmaz derler .

    Mediamarkt müşteri temsilcisini arayıp telefon ile kasko alsam kaskoyu geri iade edebilir miyim diye , sonuçta almadan bunu sorabilir siniz. mağazalar merkezden gelen direktifleri yapmak zorundalar :)


    bu düzene izin verenler utansın , ama hakkınızı aramaktan asla vazgeçmeyin .


    @tutankhamon

    İnternetten siparişinizi geçebilirdiniz ve satışı kasko almadığınızdan dolayı gerçekleştiremediklerini, stokçuluk yaptıklarını ticaret bakanlığına bildirebilirdiniz. Hatta hala yapabilirsiniz. Yine mağazaya gidin, telefonun olduğuna dair fotoğrafları çekin ama size satış yapılmadığını çünkü kaskolu ya da zamları beklediklerini söyleyin.

    @AMC adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

    Brother ToLGa


    Cimrisiniz ondan tabi canım 30 tane alırsın ne ilgilendirir adamın aldığı ? istediğimi alırım linea ile audi bir mi gerçi sana göre birdir.


    Linea ile Audi bir değil evet

    Bu yüzden arabam Volvo ama telefonum Poco x3

    Araba ile telefon aynı kefeye koymakta keko işi

    Telefonda alo diyor ve internete giriyorum elimdeki telefon işimi görüyor

    Zaten sizin gibi tipler olmasa iPhone vs 6 ayda bir yeni model çıkarıp sizi silkelemez

    Geçen sene iPhone 13 alırken bu durum olmuştu, satış elemanı inatla 1 yıllık kasko şart diyordu. Ben dedim direk müdürünüzle yada müdür yardımcısıyla görüşmek istiyorum dedim. Böyle söyleyince 2 ileri bir geri gidip telefonu normal olarak satın almıştık. Bu çalışanlar gözüne kestirdiği avlara iteliyor bu kasko olayını sanırım. Tam sinir bozucu bir olay maalesef.

  • Koskoca apple mağazaları varken niye mediamarkt tan almaya calısıyorsun ki ? ayrıca kasko neyi zorunlu kardeşim almak zorunda değilim ister telefonu yere atarım ister gider bir daha satın alırım firmayı ilgilendirmez o.

  • Otomobilciler aksesuarsız araç satmıyor ya Media markt biz enayimiyiz demiş. İşte İnavasyon buna denir. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 31 Mart 2023; 10:45:5 >
  • tüketici mahkemesine ve ticaret bakanlığına şikayet etmenizde fayda var? Belki bir soruşturma geçirirler. Uğraşamam derseniz de bu sorun hep olacaktır.

    Gülüp geçerseniz bu tür kalpazanlar hep olacaktır. Bu yüzden hem yasal yoldan hem de sosyal medyadan baskı oluşturulmalı.

    İptal kültürünü sevmemekle beraber işte bunun için kullanılabilir. Yoksa ittirmeye devam ederler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufd84 -- 31 Mart 2023; 10:0:42 >
  • @AMC Bulunduğum şehirde olsaydı bunların hiç birine tenezzül etmezdim inanın.. Kredi kartı limitim yeterli değil hesap kartımda limit var bu sefer de apple.com sadece kredi kartı kabul ediyor. Bende almak zorunda değilim dediğimde ama ekranı kırılırsa 14-15 bin lira falan dediler o da benim sorunum dedim yine de satmadılar..


    @yusufd84 yani elimden gelen ne seçenek varsa bunu sürdürmekte kararlıyım. Gerekirse o da olur. Turkcell mağazasına gittim orada da var stokta ne kadar dedim 50 dediler 14 pro max 128 için. Neden dedim paket olarak satıyoruz falan. Hepsi bu üç kâğıtçılığı yapıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutankhamon -- 31 Mart 2023; 10:11:41 >
  • Muhtemelen prim almak için kasko satmaya çalışıyorlar da bu beni bağlamaz iş yerinde bu kota prim vs mevzuları kaldırılmalı özel sektör alanında ciddi yaptırım şart.

  • tutankhamon kullanıcısına yanıt
    Mediamarkt internet sitesinden alıp evinize kargolatın? Orada birden fazla kart ödemesi yapılıyor mu bilmiyorum ama yapılması gerekiyor. Veya hepsiburada birden fazla kartla ödemeyi destekliyor orada Hepsiburada kendi satıcısı veya Troy tarzı apple yetkili satıcılarından alabilirsiniz. Sahibinden almak yerine internetten adınıza faturalı almak daha güvenli
  • İnternetten siparişinizi geçebilirdiniz ve satışı kasko almadığınızdan dolayı gerçekleştiremediklerini, stokçuluk yaptıklarını ticaret bakanlığına bildirebilirdiniz. Hatta hala yapabilirsiniz. Yine mağazaya gidin, telefonun olduğuna dair fotoğrafları çekin ama size satış yapılmadığını çünkü kaskolu ya da zamları beklediklerini söyleyin.
  • hocam yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum fakat yıllar önce teknosadan almış olduğum televiyon + tv sehpahası(cam) satışında bana da allem edip kallem edip 4000 tllik satışta 600 liralık teknosa kasko yapmışlardı .Alırken fazla gözüme batmamıştı bu meblağ ama daha sonradan 10 gün sonra pişman oldum .


    Hemen teknosayı aradım ve kaskoyu iptal ettirmek istediğimi söyledim .

    müşteri hizmetleri ikiletmeden almış olduğum mağazadan işlemleri hallettirebileceğimi söyledi.

    Ama durumu detaylıca anlattım , dedim ben tv den memnunum ama bu kaskoya ihtiyacım olmadığını düşünüyorum sadece kaskoyu iade edebilir miyim sonuçta 14 gün iade hakkım var değil mi diyerekten detaylıca bilgi almaya çalıştım . Sorun olmadığını söylemişti müşteri temsilcisi , kaskoyu kullanmadığınız için iade edebilir siniz , mağazaya gidin arkadaşlar yardımcı olacaktır cevabını aldım.


    Ürünleri almış olduğum mağazaya gittim , kasadaki arkadaşa durumu izah ettim böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledi.


    ısrarla müşteri hizmetleriyle görüştüğümü ve iadeyi almak zorunda olduklarını kendilerine hafif yüksek ses tonuyla tekrar ilettim ve mağaza müdürü geldi.


    önce kasanın önünde ikna etmeye çalıştı beni olmayacağına dair , ben ikna olmadım tabi ki , daha sonra odasına gittik , dedim müşteri hizmetlerini şimdi yanınızda arayacağım sizde bu kaskoyu iade alacaksınız dedim , bu seferde o ikna olmadı ve bana iade almayacağını , boşuna nefes tükettiğimi ima eden cümleler kurmaya başladı.


    mağazanın dışına çıktım , müşteri hizmetlerini aradım gayet sakin bir şekilde durumu izah ettim , ama şunu da ekledim eğer bu kaskoyu iade almazsanız ben de yasal hakkımı kullanıp tüm ürünleri iade edeceğimi de belirttim .

    müşteri hizmetlerindeki kişi , hangi mağazada olduğumu sordu , söyledim 5 dk sonra mağazanın tam önünde telefon konuşmam devam ederken , mağaza müdürünün bana doğru kıpkırmızı bir şekilde geldiğini gördüm :)


    telefondaki temsilci işlemlerinizi halledecekler bir sıkıntı olursa tekrar arayabilir siniz dedi ve telefonu kapattı .

    sonra kasadan iade için faturayı aldılar , tekrar fatura düzenleneceğini falan söylediler .


    daha sonra olmaz dedikleri , şey oldu ve iademi hallettiler .


    sizden sadece şunu yapmanızı istiyorum olur derler olmaz derler .

    Mediamarkt müşteri temsilcisini arayıp telefon ile kasko alsam kaskoyu geri iade edebilir miyim diye , sonuçta almadan bunu sorabilir siniz. mağazalar merkezden gelen direktifleri yapmak zorundalar :)


    bu düzene izin verenler utansın , ama hakkınızı aramaktan asla vazgeçmeyin .


    @tutankhamon




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo1903 -- 31 Mart 2023; 11:21:0 >




  • Bir tane primci yav*ağın işgüzarlığı, aymazlığı!

    Sen 2 kuruş prim kazanacaksın diye paket maket ayağına kimseden 6.000 tl fazla para isteyemezsin.

    Bıktık artık bu tip şerefsizliklerden. Bana ne senin ne kazandığından, ne kadar prim alacağından?

    Ben olsam çok pis uğraşırdım da iti ite şikayet etmekte bir işe yaramaz. Ayrıca o kaskoları da alıp bir taraflarına soksunlar. Şu yaşıma geldim, bir günden bir güne o kaskolara işi düşenlerin kaskodan parayı alabildiklerini görmedim. Alan olmuşsa da ürünün fatura fiyatını alabilen olmadı. Hepsi yalan dolan işler ve parayı vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

    Geçtiğimiz Kasım'da bende Mediamarkt'tan Apple Watch 7 aldım, kasada yok kasko yapalım, yok bu kaskolardan para alamayan müşterimiz olmadı bilmem ne, bir yok dedim iki yok dedim ısrar edince "istemiyorum kardeşim, niye ısrar ediyorsunuz? siz prim kazanacaksınız diye ben hesabımı kitabımı bozmak zorunda mıyım?" diye sert çıkıştım. Laftan anlamıyorlar.

    Ayrıca aynı para olmasına rağmen neden apple.com.tr'den almıyorsunuz onu anlamadım? Oradan verin siparişinizi kargo ile evinize gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 31 Mart 2023; 11:27:53 >




  • Hocam al amazon'dan ne muhatap oluyorsun Media Markt'la falan. Beğenmezsen en ufak bir sıkıntı çıkarsa koyar kutusuna iade edersin. Media Markt'tan gidip aldığın cihaz 1 gün sonra bile bozulsa, sattıktan sonra yüzüne bile bakmazlar emin ol.
  • Geçen sene iPhone 13 alırken bu durum olmuştu, satış elemanı inatla 1 yıllık kasko şart diyordu. Ben dedim direk müdürünüzle yada müdür yardımcısıyla görüşmek istiyorum dedim. Böyle söyleyince 2 ileri bir geri gidip telefonu normal olarak satın almıştık. Bu çalışanlar gözüne kestirdiği avlara iteliyor bu kasko olayını sanırım. Tam sinir bozucu bir olay maalesef.

  • Telefondaki müşteri temsilcisinin söylediği doğru kabul edilir her zaman. Müşteri temsilcisi yanlış bir söylem bile yapmış olsa (ki sizin muhabette sanmıyorum yanlış konuştuğunu) görüşmeler kayıt altında olduğu için mağduriyetiniz giderilmek zorunda. Müşteri temsilcisinden baskıya devam etmenizi tavsiye ederim.

  • Aynısını kardeşime yaptılar iphone alırken. Netten aldılar mağazaya gidip telsim almak istediler ve veremeyiz edemeyiz ayağına yattılar. Sonra kaskosuz satmadılar. Onlar da gidip başka yerden aldı.


    Media markt bunu hep yapıyor. İşin peşinde koşan ise yok, sigortanın işe yaradığı da yok. Yok bire bir yenisini veriyor falan diyorlar da yalan inanmam. Hem 6000 nedir ? Arabaya mı kasko yaptırıyorsun arkadaş.


    Siz çok tartışmadan bunun paket olarak satıldığını böyle geldiğini belgeleyen bir yazı alın ya da bir işlem satarının fotosunu çekin. Veya bu işlemi yaparken video ya çekeceğim diyin sonradan THH'ne başvuracağım diyin bakalım o zaman ne diyorlar.


    Bir de mağaza müdürü ile iletişime geçin. Bazen satış temsilcisinin işgüzarlığı da oluyor. Yan çizerse de mulaka görüşmek istiyorum diyin. Yani caydıracak bir çok şey yapılabilir hocam. Bizimkiler uğraşmamış başka mağazadan almışlar.


    Samsung alırken aynısını bana da yaptılar tee 2019 da. Ama ben kendim istemiştim kaskoyu en düşüğünden yaptıramak aklımdaydı. Bana zorla 5 senelik satmaya çalıştılar. Ne diller döktüler sonra pişman olmuştum. Kasko yerine telefonun bir üst modelini alabiliyordum :D





  • tutankhamon kullanıcısına yanıt

    Kredi kartınıza telefonun bedelini aktarırsanız limitiniz yükselir.. örneğin 10000 limitiniz var. 40000 lira para transfer ettiniz. limitiniz 50000 olur.

  • Bir ülkede asayiş yok olursa böyle olur işte. Ben para biriktiriyorum ülkeden kaçmak için.
  • Kasko istege baglı ne alakası var zorla kasko satacaklar amaçları
  • Gün geçmiyor ki şaşılacak bir olay yaşanmasın .

  • Parayı Kredi Kartına Yatırıp İşlem Yapabilirsin Neden Bu Makaslara Giriyorsun Anlayamadım Kredi Kartına Parayı yatırırsan Kullanılabilir Limit Aynen Yükselir

  • Depremde hasar gören Araçların hasarını bile karşılamıyor Kasko.

    Normalde karşılaması lazım ama binlerce mağdur var.. Hala kaskodan parasını alamayan.

    Kısacası Hükümet değişene kadar KASKO falan yaptırmayın. Yaptırsanızda zaten hasarınızı karşılamayacak bunu bilin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 31 Mart 2023; 12:18:49 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.