Şimdi Ara

LG HT 502TH İNCELEMESİ - philips 3357- sony dz230- lg7652- panasonic ht990 mini yorumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
23.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sevgili forum kullanıcıları 2 gün önce uzun araştırmalarım sonucu LG HT 502TH model ev sinema sistemini almış bulunuyorum. karar verme sürecinde bu forumun sayfalarından çok bilgi edindim ve araştırma sürecinde edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşarak bende katkı da bulunmak istiyorum.

    öncelikle şunu belirtmeliyim ki yapacağım değerlendirmeler tamamen SUBJEKTİF değerlendirmelerdir.

    yaşadığım süreci özetlersem: başlangıçta en fazla 400-500 ytl yi aşmayan bir sistem almaya karar vermiştim. fakat okudukça, okudukça fiyat aralığımı bir yükselttim, bir düşürdüm. ama okduklarımdan edindiğim en önemli tecrübe "eğer bir sistem alınacaksa mutlaka ve mutlaka dinlenerek alınmalı". artı "bu işi bilen ve anlayan birisi ile" bu işlem gerçekleştirilmeli. yani bu sayfalarda modellerin özelliklerini okuyarak bu iş olmuyor.

    bende ses sistemlerinden, özellikle araba sistemlerini, gerçekten anlayan bir arkadaşımı yanıma alıp, bulabildiğim modelleri uzun günler değerlendirdim. bulunduğum şehir Eskişehir olduğu için bu değerlendirmelerim tabiki belli bir sınırda kaldı.

    "ihtiyacınızı ve kullanım amacınızı" tam olarak tanımlamanız bu alışveriş sürecinde başka bir önemli konu. ben bir apartman kullanıcısıyım ve müzikle uzaktan yakından alakam yok. film ve dizi izleyen birisi olarak, komple bir sistemin beni tatmin edebileceğine kanaat getirdim ve bu yöndeki modelleri değerlendirmeye aldım.

    her neyse uzun okumalar bana gösterdi ki 700-800 aralığında 2 sistem konusunda bir fikir birliği sağlanmış. bunlar ONKYO HTS 590 ve LOGİTECH Z5500. bunları niye almadın diye sorarsanız: 1. cisi onkyo modelini, eskişehir enplus mağazasında buldum fakat mağaza görevlisi sistemin kurulu olmadığını ancak alırsam kurabileceğini söyledi. direkt bu mağaza ve sistem, istemesem de elendi gitti.(arkadaşım amfiyi çok çok beğendi ama hoparlörlerin buna göre küçük kaldığını belirtti. ama dinleyemediğimizi bir kez daha söyleyeyim) birilerinin esnaflığı öğrenemediğini görmekte üzdü tabiki beni. logitech konusunda ise bu sistemin baslarının mükemmel olduğunu ve aldığım sistemden daha iyi olduğunu bile bile daha çok multimedya bir sistem olduğu ve amacım ile tam örtüşmediği için elemek zorunda kaldım.

    işten anladığına gerçekten emin olduğum arkadaşım ile dinlediğim sistemler arasında açıkçası pek bir fark göremedim. ama çok kötü bazı modeller de ben bile fark ettim sıkıntıyı hehehe sonuçta aşağıda yazacağım tespitler arkadaşımın kendi tecrübesi ile bana aktardığı subjektif bilgilerdir ve katılıp katılmamak size kalmış.

    Philips 3357: bass hiç yok, tizler fena değil. subwoofer kötü ama çevre hoparlörler iyi.

    sony dz 230/231: çevre hoparlörler kötü. sub fena değil ama sonuçta iyi bir sistem değil.

    Lg 7652: sub idare eder ama çevre hoparlörler çok zayıf.

    Panasonic HT990 : her yönüyle çok iyi bir sistem, çevre hoparlörler çok kaliteli, basları fena değil dmesine rağmen bu sistemi almadım. almamamın bir sebebi dediğim gibi araştırdıkça fiyatın sürekli yükselmesi ve bunun sonun olmaması. ee aldığın lg ile arasında ne kadra fark var ki, bu sistem teknosa da şu an 800, seninki 640 arada 160 ytl var dediğinizi duyar gibiyim ama unutmayın ki 800 ile 960 arasında da 160 ytl fark olacaktır. yani bu işin sonu yok. onun için bir yerde kestim fiyatı. bir de sadece ellerinde teşhir ürünü kalmıştı oda o anda kararımı etkiledi. bu ürün de kesinlikle tavsiye edilir ve teknosa fiyatı, panasonic ana bayilerinden bile çok çok iyi onuda belirteyim. ama bunuda biraz araştırınca hdmı ve digital girişin olmadığını görüyorsunuz. imkanınız varsa panasonic'in yeni ürünü hdmılı, digital girişili, 360 derece ses özellikli SC PT-550 modelini deneyin lütfen. bunu eskişehirde bulamadığım için dinleyemedim bu modelde aklımda kalmadı değil hani.

    RESİMLERİ yükelemede sorun yaşadığım için 2. mesajda incelememi yazacağım. kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebilge -- 25 Ağustos 2007; 0:00:25 >







  • gelelim LG modelimizin incelemesine:

    elinize dev gibi bir kutu veriyorlar haberiniz olsun. arabanın arka koltuğuna ancak sığdı. yanımızda
    3. bir kişi olsa otobüse binmek zorunda kalacaktı

     LG HT 502TH İNCELEMESİ - philips 3357- sony dz230- lg7652- panasonic ht990 mini yorumlar


    sistemin temel özellikleri şöyle:
    Desteklediği Formatlar 1 : DVD±R/RW,VCD,DVD-Video
    Ses Çıkış Gücü (rms) (w) : 500
    Dolby Prologic : Var
    Scart : Var
    Desteklediği Formatlar 2 : MP3,WMA,JPEG,DivX,Audio CD
    Dts Decoder : Var
    Garanti Süresi : 2 Yıl
    Girişler : Optik Ses Girişi
    Ağırlık (kg) : 3,6 (Ana Ünite)
    Kademeli Tarama : Var
    Çıkışlar : Komponent, Kompozit Video
    Dijital Optik Giriş/çıkışlar : Optik giriş
    Dolby Digital : Var
    Kompozit Video Giriş/çıkışları : Var
    Ekranda Komutları Gösterme : Var
    Ekran Formatı : 4:3,16:9
    Model : HT502TH
    Çıkış Gücü(rms) (w) : 500
    Rds İşlevi : Var
    Menşei : İthal
    Pal Progressive Scan : Var
    Signal-to-noise Oranı (db) : >75
    Boyutlar(gxyxd) (mm) : 430 x 70 x 311
    Uzaktan Kumanda : Var
    Toplam Harmonik Distortion : %0,5
    Kompozit Çıkış : Var
    Optik Dijital Giriş : Var
    Coaxial Giriş/çıkışlar : Yok

    kutunun içinden kumanda ile beraber 2 adet kalem pil çıkıyor. bunlara ek olarak AM ve FM radyo bağlantısı için iki ek parça ve bağlantı kabloları çıkıyor ki bağlantı kablolarının uzunluğu benim için oldukça yeterli uzunluktaydı. kolayca sisteme bağlayabilmemiz için bağlantı kablolarını renk kodları ile ayırmışlar, bu işinizi oldukça kolaylaştırıyor.

     LG HT 502TH İNCELEMESİ - philips 3357- sony dz230- lg7652- panasonic ht990 mini yorumlar


    bir kere çok şık bir sistem, 4 hoparlörde uzun olduğu için ayaklık alma gibi bir derdiniz yok. hdmı yok ama usb girişinin olması inanılmaz avantaj.

     LG HT 502TH İNCELEMESİ - philips 3357- sony dz230- lg7652- panasonic ht990 mini yorumlar


    alırken sistemi dinlediğiniz yer çok önemli. evde aldığımız performans magazadan çok çok daha iyi çıktı. tabi yerleştirme düzeni de bu performansta etkili. ortam sağlayabilmek için eşimle biraz kavga ettim ama sonunda değdi.

     LG HT 502TH İNCELEMESİ - philips 3357- sony dz230- lg7652- panasonic ht990 mini yorumlar


    Flash memoryden okuma çok iyi. hiç bir takılma, sorun yok. harici hdd ile deneme yapmadığımı da belirteyim. yapınca yazarım.
     LG HT 502TH İNCELEMESİ - philips 3357- sony dz230- lg7652- panasonic ht990 mini yorumlar


    gayet tatminkar bir türkçe kılavuz geliyor. tek bir kumandadan televizyonunuzu kumanda edebiliyorsunuz. çok hoş bir özellik. fakat kumanda kullanımı konusunda eleştirilerim var. kumanda tuşları sistemin çok sert. ciddi ciddi bastırmanız gerekiyor. keşke daha hassas olsa idi kumanda.
     LG HT 502TH İNCELEMESİ - philips 3357- sony dz230- lg7652- panasonic ht990 mini yorumlar


     LG HT 502TH İNCELEMESİ - philips 3357- sony dz230- lg7652- panasonic ht990 mini yorumlar


    sistemin subı çok güçlü buna rağmen sesi hiç bozmuyor. ev için süper ideal bir sistem. tizler çok çok iyi, baslarsa tatmin edici. maksimum ses 40 olmasına rağmen 30 da bizim salondaki bardaklar sallanıyor. yakında bende şikayetleri almaya başlarım. diğer bir eleştirilecek nokta da ekolayzırın çok detaylı olmaması. fakat lg de xts pro diye bir özellik var onu açınca ses ciddi anlamda değişiyor ve ayrıntılı ekolayzır uygulamalarına ihtiyacınız kalmıyor. daha tam anlamı ile kurcalamdım ama bakınca mutlaka buraya yazacağım.
    radyosu çok güzel rds özelliği var ve kumanda dan tek tuşla radyo, tv, dvd arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz. tv yi sisteme bağlayınca normal yayın ile inanılmaz derece de ses fark ediyor. evde kablo tv olmasına rağmen böyle monolarda böyleyse, uydu olunca kim bilir neler olur.

    son olarak kısaca divx performasından bahsedeyim. 8-10 tane divx denedim ve hiç bir sorun yaşamadım. meşhur alt yazı sorunundan en ufak bir eser yok. şunu fark ettim sub tuşuna uzunca basınca 2,3 farklı alt yazı sistemi çıkıyor ki problem yaşayanlar bu tuşu kurcalasınlar. ac3 ses igayet tatmin edici ama daha uzun süre kurcalamak gerekiyor tam karar için.

    ilk izlenimler gayet olumlu. ilk mesajımı da dikakte alarak, dinlemeden sakın ama sakın bir ses sistemi almayın ve mutalaka bilen birileri ile bu yola çıkın. daha geniş yorumlarımızı inşallah ilerleyen günlerde yaparız. gitmem lazım çünkü 3 dk sonra doğum günüm başlıcak. herkese selam ve sevgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebilge -- 24 Ağustos 2007; 23:58:57 >




  • teşekkürler arkadaşım.. bende senin araştırdığın sistemler arasında gidip geliyorum. kararsız biri olduğum içn ben alana kadar kesin yeni bşeyler çıkar phlips 3357 ve LG 7652 nin seslerini mağazada dinledim geniş alan olmasına rağmen tatminkar geldi. sony i ise dinleyemedim bilmiyrm. fiyat üst sınırım 600 ytl olduğundan dolayı pnasonc ilgimi çekmedi... şimdilik yine bu 3 sistemden birini tercih edicz sanırım...

    birde senin aldığın lg ile 7652 arasında haporler tipi dışında ne fark var acaba? biliyrmusun?
  • yorumundan dolayı seni kutlarım. elbette forumda verilenler karşısında sadece bir ön bilgiye sahip olursun her ne olursa olsun yerinde gidip denenmeli. yalnız panasonic SC-HT885 i de bu sistemlerden almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. @sebilge dediğin gibi bu işin sonu yok ama tercih listene samsungu da eklemiş miydin?
  • quote:

    Orjinalden alıntı:Barbarossa
    teşekkürler arkadaşım.. bende senin araştırdığın sistemler arasında gidip geliyorum. kararsız biri olduğum içn ben alana kadar kesin yeni bşeyler çıkarphlips 3357 ve LG 7652 nin seslerini mağazada dinledim geniş alan olmasına rağmen tatminkar geldi. sony i ise dinleyemedim bilmiyrm. fiyat üst sınırım 600 ytl olduğundan dolayı pnasonc ilgimi çekmedi... şimdilik yine bu 3 sistemden birini tercih edicz sanırım...
    birde senin aldığın lg ile 7652 arasında haporler tipi dışında ne fark var acaba? biliyrmusun?


    7652 nin gücü 700w gerçekten çok güçlü bir set sonuna kadar parasını hakeden bir set bence.ben şahsen dinlemiştim yiğenimin evinde sesini 20 den fazla açmadık.çok güçlü bass ları var gerçekten




  • güzel inceleme uğraştığın için teşekürler...bakalım biz hangisini alcaz :D
  • valla açıkçası hiç samsung modeli dinlemdim onun için yorum yapamıyorum.

    SC-HT885, yerine benim önerim HT855 olucak. bu cihazın 990 dan farkları hdmı ve dijital girişinin olması. fakat panasonic'in bir özelliği olan 360 derece ses özelliği yok. ben bu modeli dinlemeyi çok istedim ama şehir engel oldu hahahaha HDMI olsun diyenler bu modeli mutlaka incelesinler. hepsini fiyatlarını çıkarmıştım aşağıya yazayım.

    Panasonic HT 990: hepsiburada: 885 ytl
    panasonic bayii fiyatı 850/12 yaparım demişti.
    webdenal: 920
    Bimeks: 999
    Tekonosa: fiyatı inanılmaz 799/12

    Panasonic HT 855: hepsiburada: 849 ytl dinlemeyi çok isteyipte dinleyemediğim model (HDMI cılara göre )
    webdenal: 830
    Bimeks: 899
    Genpatech: 880

    Panasonic SC PT 550 : bu iki modelin birleşmiş hali, yeni bir model.
    webdenla: 920
    estore: 960
    genpatech: 980




  • arkadaşım subwoofer ın resmini çekip koyarmısın.alt kısımdan çekip yani bass sürücüsü görünsün gerçekten çok güzel duruyor
  • Koaksiel giriş-çıkış neden yok?inanamıyorum.
  • peki arkadaslar bu sistemın bır ust modelı olan LG HT902TB hakkında bılgısı olan var mı? bu anlattıgınız ıyıyse bu daha mı ıyıdır acaba?
  • bu sisteme optik kablo ile xbox bağlasak filmlerde ve oyunlarda 5.1 ses alabilirmiyiz acaba?
  • vala beni aşan sorular. ben temiz bir kullanıcıyım, masumum arkadaşlar, on off yapıyom sadece eheheh.

    divx lerde filim ile alt yazı aynı olursa otomatik açıyor ama aynı değilse alt yazıyı enterla seçiyorsunuz ve şu ana kadar en ufak bir takılma ve alt yazı bozulması yapmadı onu da bildireyim.

    kumandanın sertliği hakkındaki şikayetim devam ederken . kablo tv nin sesinin inanılmaz derecede değişmesi (ki bu scart bağlantı ile ilgiliymiş) beni çok mutlu ediyor. hele ki sadece cnbc e seyreden birisi olarak bu değişimin güzelliğini anlatamam. fakat nba ve mtv gibi stero yazan yerlerde sesin sadece tek hop dan gelmesi biraz garip. ama kurcalayınca bunun da çözümünü bulurum. bilen varsa tabiki sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebilge -- 29 Ağustos 2007; 1:42:43 >




  • Ses sisteminiz yeniden hayırlı olsun hocam, yanlız evi tanıyamadım, salonun yerleşim düzeninin değiştirmişsiniz anlaşılan. Gelince görür ıslatırız artık
  • bende forumda kı uzun araştırmadan sonra bütçeme en uygun sistem olan lg 7652 aldım. 2 haftadır kullanmaktayım ve son derece memnunum bas sesleri son derece başarılı. istanbulda oturan ve lg7652 yı almak ısteyen arkadaşlara cevahirde ki lg pıonner magazasını tavsıye ederım( starbucks katında) pıyasa gore daha uygun fiyata alabılırsınız. ben bir çift ayak dahil taksitle 470 ytl ye aldım
  • hayırlı olsun setinin güle güle kullanın bu setin bass ı çok güçlü olmamasına rağmen çok derin ve yumuşak bass vuruyor.bende arada kalsam lg yi tercih ederdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 29 Ağustos 2007; 14:24:06 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sebilge
    vala beni aşan sorular. ben temiz bir kullanıcıyım, masumum arkadaşlar, on off yapıyom sadece eheheh.


    peki, olmazsa denemek için xbox'ı kucaklayıp mağazaya götürücem, güle güle kullanın
  • valla yardımcı olamadığım için kusura bakmayın bırakın xbox'ı, playstiton'ım bile yok, alllahım niye yaşıyorum ki ben hehehe, onun için en iyi çözüm sizin xbox ile mağazaya taşınmanız ya da başka forumları, yabancı siteleri gezip oralardan bilgi toplamak
  • hayırlı olsun canavar gibidir herhalde camlara etkisini anlat bize
  • üstad bende lg502sh aldım, sanırım sadece hoparlörlerin kule oluşu farkediyor. eğer baktıysan ekolayzırın manuel olarak ayarlanmasını bulabildin mi?
  • sevgili armoni uzun bir tatilden yeni döndüm onun için aleti çok iyi kurcalayamadım, ama bulursam öyle bişi hemen yazarım sana.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.