Şimdi Ara

LG HT 502TH İNCELEMESİ - philips 3357- sony dz230- lg7652- panasonic ht990 mini yorumlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
23.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ayhifi

    Dediğin gibi giriş çıkışlar mevcut ise optik kablo ile bağladığın taktirde izleyeceğin dvd ve hd rip lerde 5.1 ses alman mümkün. Tabi izlediğin filmdeki ses kodlamasını sistemin destekliyor olması lazım, bunu da atlamamak gerek.


    anladim. peki bu cihaz icin hangi kodlar destekelemez, yani ozellikle hd riplerdeki ses kodlari cok mu farklidir.
  • yok canım zaten üzerinde DD ve DTS var. Senin izleyeceğin riplerde de bunlardan farklı bir kodlama olacağını sanmam.
  • Arkadaşlar,

    Bende almaya niyetliyim ama forumdaki yorumları okudukça kafam daha da karıştı. Deneyimli, usta ve bu vb sisteme sahip arkadaşlardan rica ediyorum şöyle karar vermemize yardımcı olacak net bilgiler verseler...

    Bu forumda ve başka forumlarda o kadar çok uç yorumlar yapılmış ki...

    Tasarımı, görünüşü ve fiyatıyla göz dolduran bir sistem. Ama ses kalitesi tam olaran ne seviyede? Çünkü aslında Teknosa gibi yerlerde dinlediğiniz zaman da gerçek sesini göremiyorsunuz.
    Daha doğrusu benim derdim bangır bangır ses duymak değil. Tabiri caizse ses kulağı okşamalı! Az seviyede bile homojen ve temiz olmalı ki asıl icraatını görsün.

    Philips sonuçta diğer dallarda ve ses dalında kendini kanıtlamış bir marka. Ama 4'ünün de kolon hoparlörsüz ve optik girişsiz olması can sıkıcı..

    Ben hem uydu ile hem bilgisayar'a bağlayarak hem de USB Flash Memory ve mp3 çalarım ile kullanmak istiyorum ve çok sayıda DivX, XVid, Mpeg filmlerim var. Problem çıkarır mı?

    Kimileri optik okuyucu gözü hemen bozuluyor demiş, kimileri türkçe karakter sorunu var demiş vs vs

    Ustalar ve kullananlar şu konuya son noktayı koysun artık yahu :)

    Herkese şimdiden yorumları için Teşekkürler...




  • LG için, usb'den okumada en ufak bir problem yaşamadım şu ana kadar. artı Türkçe karakter sorununa dair da bir problem çıkmadı. tahminen 2500 filmim var, yeterli olur sanırım. yani ilk incelememin başında ayrıntılı yazdığım gibi bilen birileri ile mal almak her zaman faydalıdır. önerilerimi bir kez daha okuyun lütfen. ki bu sistem için bilen birisi olarak kabul ettiğim iki dostum da çok olumlu ifadeler kullanmışlardır.

    en önemlisi, ister lg olsun ister başka bir sistem, apartmanda oturuyorsanız bu gerçeği ilk planda tutarak karar vermelisiniz. lg sistemimin max sesi 40 ama 25'e kadar açarsam şanslıyım diyorum. onun için ev kullanıcısı iseniz ve ileri sistemlerle uğraşmıyorsanız. fazla araştırmadan, bilen birisinin onayı ile alın geçin derim.
  • Teşekkürler Sebilge arkadaşım.

    Son yorumun kafa karışıklığımı giderdi...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sebilge

    LG için, usb'den okumada en ufak bir problem yaşamadım şu ana kadar. artı Türkçe karakter sorununa dair da bir problem çıkmadı. tahminen 2500 filmim var, yeterli olur sanırım. yani ilk incelememin başında ayrıntılı yazdığım gibi bilen birileri ile mal almak her zaman faydalıdır. önerilerimi bir kez daha okuyun lütfen. ki bu sistem için bilen birisi olarak kabul ettiğim iki dostum da çok olumlu ifadeler kullanmışlardır.

    en önemlisi, ister lg olsun ister başka bir sistem, apartmanda oturuyorsanız bu gerçeği ilk planda tutarak karar vermelisiniz. lg sistemimin max sesi 40 ama 25'e kadar açarsam şanslıyım diyorum. onun için ev kullanıcısı iseniz ve ileri sistemlerle uğraşmıyorsanız. fazla araştırmadan, bilen birisinin onayı ile alın geçin derim.

    Türkçe karakter problemi çıkmadı demişsiniz bende de var 502sh ama türkçe karakterleri göstermiyor nasıl çözdünüz bu problemi?




  • benim modelim 502 TH, sh larda bu problem sürüyor olabilir.
  • Arkadaşlar selam...HTS3357 sistemimle sanırım bi problem yaşıyorum.Bilgili ve tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum.Dvd orjinal kayıt demeden çoğu filmde takılıyor.Acaba bu sistemin bu çeşit kronik bi problemi varmı yoksa benmi abartıyorum yada benim cihazdamı problem var.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.
  • LG 502 sh modeli Eskişehir Media Marktta 229 ytl düşmüş. yakın illerde olupta edinmek isteyenler olabilir diye haber vermek istedim.
  • mertt arkadaşım hts 3357 kullanıyorum hiç problem yaşamadım. (Usbden seyrederken 1 kere yaşamıştım). Lazz arkadaşım hdmi girişi ile görüntü fark ediyor, birisi sinema(hdmi) tadında diğeri ise tv görüntüsü tadında oluyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maliclay

    mertt arkadaşım hts 3357 kullanıyorum hiç problem yaşamadım. (Usbden seyrederken 1 kere yaşamıştım). Lazz arkadaşım hdmi girişi ile görüntü fark ediyor, birisi sinema(hdmi) tadında diğeri ise tv görüntüsü tadında oluyor.



    maliclay tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler.Bu arada dolby prologicII özelliği nasıl aktif hale getiriliyor bilgin varmı?her filmde bu özelliği devreye sokabilirmiyim yoksa sadece destekleyen filmlerdemi işe yarar?kumandanın surround tuşu sadece stereo-çok kanallı olarak 2 seçenek veriyor.
  • Bir sorum daha olacak(sürekli soruyorum biliyorum) HTS3357 yi lcd ye hdmi la ancak yeni bağlıyacağım(alalı 2 ay oldu zamanım olmadı) hdmi kabloyu taktıktan sonra tv de AV'den hdmi seçeneğini seçtikten sonra daha neler yapmam gerekiyor en iyi upscale edilmiş görüntüyü almak için bileniniz varsa beni aydınlatabilirmi?

    Teşekkürler...
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bende uzun araştırmalarım ve buna paralel olarak ilerleyen kafa karışıklıklarım sonunda LG-502TH aldım. Ziyadesiyle memnunum. Beklediğimden iyi bir performansa sahip. Bende olduğu gibi kafa karışıklığı yaşayanlara takılabilecekleri 1-2 noktada kendi düşüncelerimi arzetmek isterim.

    1- Öncelikle fiyatı çok uygun ve tasarımı harika.
    2- Aldığınız şeyin birincil fonksiyonunun Ses olduğunu unutmayın. Diğer okuyucu fonksiyonları II. Planda olmalı.
    Yani HDMI gibi detaylara takılıp, ana fonksiyonu unutmamak lazım. Sonuçta HDMI destekli harici bir DVD-USB player da bağlayabilirsiniz.
    3- Önce ses diyenler için optik girişinin olması bir güzellik...
    4- Türkçe karakter problemi yok. USB ve DVD okuma performansı bir harika. mp3 DVD takıyorum. Liste çok kısa sürede açılıyor ve problemsiz çalıyor.
    5- Sesi 40'a çıkıyormuş - ki ben çıkamadım - Çünkü bir apartman dairesinde yaşıyorsanız, mp3 dinlerken 10, film izlerken de 20'yi geçmek komşular yönünden tehlikeli oluyor.

    Özetle bu fiyata bu özellikler ve bu kalite kesinlikle Süper...

    En nihayetinde ise -ki bence en önemlisi-
    Yaradan'dan dileğim o dur ki "Herkese kendi sistemini/cihazlarını ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin"




  • En nihayetinde ise -ki bence en önemlisi-
    Yaradan'dan dileğim o dur ki "Herkese kendi sistemini/cihazlarını ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin"




    AMİİNNNNNN
  • biz Türklere has bir özellik midir diye hep merak etmişimdir. bir mal almadan önce günlerce forumlarda gezeriz, gezeriz tam alacağız birisi olumsuz bir yorum yazar hooop tercihimiz değişir. hadiii baştan araştırmaya başlarız ve bu süreç içerisinde aylarımızı geçiririz. bu süreci bende yaşadım ve burada yaşadıklarımı paylaşarak biraz yardmcı olmaya çalıştım. son zamanlarda artık bir mal almadan önce öyle çok fazla gezmiyorum. 1. bütçemi net çiziyorum, 2. neye ihtiyacım olduğunu net belirliyorum 3.biraz forumlarda geziyorum ve kısa fiyat karşılaştırmaları ile malı alıyorum geçiyorum.

    ses sistemleri biraz pahalı oldukları için çok araştırıyoruz ama alın geçin derim sadece. fazla kurcaladıkça tadı kaçıyor ve büyük zevklerden o kadar süre uzak kalıyoruz. LG benim için iyi bir tercih oldu. sizin tercihiniz ne olursa olsun acele edin ve çok geç kalmayın.




  • slmlar bende bundan 2 ay önce sony müzik setimi satıp lg ht 7652 satın aldım.birde hepsiburada.com dan hoparlör ayaklarını satın aldım.gerçen harika bir dekoratif oldu.bu üründeki en büyük tercih sebebim 700 watt oluşu ve uydu hoparlörlerinin büyük olması.sesi 20 ve 30 dan fazla açamıyorsunuz yalnız bence bazı ses özellik eksiklikleri var mesela surrounda yayılan sesler bence eksik tam alınamıyor.front hoparlör sesi çok yüksek ve sağlıklı.wooferin kasasının büyük oluşu bir avantaj.bence en büyük eksikliği ses düzenek özelliğinin yetersiz oluşu.
  • Merhaba arkadaşlar
    Bende lg ht 502 sh aldım. Ancak performansından pek memnum kaldığımı söyleyemem daha bir gün oldu ama 2-3 film denedim. Belki de benim aldığım sistem arızalıdır. Benim için en büyük hayal kırıklığı yaratan şey subın bu kadar az ses vermesi. Nasıl anlatayım sub böyle arabalardakiler gibi güm güm vursun bekliyordum ama ses 15 seviyelerindeyken bile elime sub ın üzerine koyuyorum nerdeyse titreşim hissetmiyorum. Acaba ben bağlantıları yanlış yaptım bu sebeple mi performans alamıyorum. XTS ayarlarını da açtım ama performansta çok fark etmedi. Acaba ses sisteminde mi hata var yoksa bendemi yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
  • kısık sesde nasıl ses performansı arkadaşlar ? detaylar alınabiliyor mu ? gerçi ben teknosada dinledim ve ses kalitesini çok begendim ama onemli olan aynı zamanda evde gece kısık sesle dinlerken de aynı performansı veriyor mu ?
  • arkadaşlar bütün forumu okudum.. lg hakkında güzel şeyler söyleyende war söylemeyende..

    benimde bütçem kısıtlı olduğu için çok fazla uçamıyorum bu konuda aslında..

    philips hts3357/51 ev sinema sistemi gördüm bu hafta istanbul media markt'da fiyatı 533 ytl.. deneme fırsatı bulamadım ama görünüşü mükemmel tam istediğim gibi lcd nin yanlarına koyulacak iki uzun kule ve tv masamın genişliğinden faydalanarak uydu alıcım ve bu sistemin dvd si arasına koyulacak center hoparlörü ve surround'ları.. aslında görünüşüne bayıldım sadece dediğim gibi deneme fırsatım hiç olmadı.. ama alacağım ev sinema sistemi kesinlikle siyah olmalı çünkü salonum siyah-beyaz :)

    merak ettimlerimi sormak istiyorum umarım bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını esirgemezler..

    öncelikle herhangi bir oyun konsolu av receiver vs gibi şeyler kullanmayacağım.. amacım sadece normal tv izlemek ve kulağımı okşayan ses kalitesiyle film seyretmek.. aşırı derece de bas istemiyorum apartmanda oturağım çok fazla yüksek sese de ihtiyacım yok sadece ve sadece izlediğimden ve dinlediğimden zevk almak istiyorum..

    yukarıda bahsettiğim philips modeli ile ilgilenirken başka bi forumda lg modeli tavsiyesi geldi ve arama yaparak bu forumu buldum.. lg modeli de gerçekten çok hoş simsiyah tam istediğim gibi ama tek bir eksisi hdmi çıkışı olmaması sanırım.. aslında tam olarak hdmi bana ne kazandırır bilmiyorum ama kulaktan dolma ve okuduğum kadarıyla en iyi ses ve görüntü kalitesi alınabilen bağlantı şekli hdmi..

    sizden bu iki sistem arasında bana tavsiye vermenizi istiyorum..

    ve ayrıca hdmi tam olarak nedir bi anlatabilirmisiniz..
    ikinciside hdmi girişi olan bir lcd tv ili hdmi çıkışı olan bir ev sinema sistemini tek bir hdmi kablosu ile bağlayarak görüntü ve ses aktarımı yapmak mümkünmüdür? yoksa hdmi sadece görüntü için mi kullanılır?

    ve sizlerin bahsettiği optik component composite vs bağlantılar hdmi yokluğundan dolayı kullanılacak bağlantılar doğrumu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeThauS -- 22 Şubat 2008; 23:06:44 >




  • ve ayrıca hdmi tam olarak nedir bi anlatabilirmisiniz..
    ikinciside hdmi girişi olan bir lcd tv ili hdmi çıkışı olan bir ev sinema sistemini tek bir hdmi kablosu ile bağlayarak görüntü ve ses aktarımı yapmak mümkünmüdür? yoksa hdmi sadece görüntü için mi kullanılır?

    bu konulardaki cevapları ufak bir aratma ile bulabilirsiniz.

    3357 modelini kullanan arkadaşım benim sistemi denedikten sonra değiştriyorum 3357'yi demişti. ehehhe ama ben onun sistemini de gayet yeterli buluyordum. ilk sayfadaki giriş kısmını lütfen bir daha okuyunuz. çok değişkenli bir konunun tek-sabit yanıtları malesef yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.