Şimdi Ara

Lexus LFA vs. 911 GT2 RS !!!!!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
6.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacecake



    veyronu anlatırmısın.forumda baya küçümseyenler,çöp diyenler var.koeniggseg ile farkları ve üstünlükleri neler?
  • space cake keklemiyorsun dimi? nick mesaj uygunluğu yok yani bunda?
  • öncelikli olarak bugatti çok eski atmosferik ve aşır beselemeli motorlar üreten bir firma hatta dünyanın ilk aşırı beslemeli aracını üreten firma yine bugatti idi 1910-1930 arası olsa gerek..akabinde yaptığı araç meteryalleri iç ve dış fevkalade kaliteli ve özenli işcilikle yapılır..bugatti nin 1001 hp'lik seri üretim aracı ilk yanına gidip şöyle bir baktığınız zaman gayet derli toplu bir makina olarak gözünüze çarpıyor..ön ızgaralar ön farlarlar arka stop her şey 1000hp'lik bir araca ve bugatti kalitesine yakışacak bir şekilde..içene girdiğiniz zaman ise işlikte artık son kaliteyi görüyorsunuz sanki bentley ve aston martin işlikleri birleşmiş bugatti çıkmış..herşey çok şıl,güzel 1.sınıf ve yerli yerinde..araçtaki ivmelenme fevkinde fevki..ee dünyanın ilk aşırı beslemeli atmosferik motorunu yapan bir firmadan yapıyoruz yine dünyanın ilk seri üretim en hızlı aracını çıkaran firma ''bugatti''..gel gelelim koeniggseg'e..koeniggseg iskandinav makinası oda bir mühendislik ürünü bunu şey gibi algılabiliriz mercedes/bmw mitsubishi/nissan şeklinde bir örneklendirme olabilir..koeniggseg daha zorlu şartlar için tasarlanmış bir cihaz yani finlandiya ve isveç'de ben o aracın karda ki iskandinavın kar'ı farklıdır neler yapabildiğini görünce inanın ağzım açık kaldı..fakat bugatti maalesef koeniggseg'in yaptığı şeyi yapamaz bugatti'deki işciliğin ve kalitenin 3/1'i koeniggseg'de yok o ayrı mesele..fakat koeniggseg pek seri üretimi olan bi araç değil diye biliyorum..özel sipariş üzerine koeniggseg iskandinav mühendisleri ve yanlış hatırlamıyorsam bir alman grafi çizim-mühendisi tarafından özel olarak sipariş ediliyor ve yapılıyor..zaten cihaz üretim yerine baktım aslında lego gibi..fakat yine iskandinav mühendisliğinin başarısı burada göze çarpıyor bize sök tak gibi geliyor ama......yarış babında soracak olursanız bugattinin aerodinamiği koeniggseg'den biraz daha iyi gibi koeniggseg biraz kaslı fakat hafif kalıyor gibi..bugatti resmen audi'nin quatro reklamlarındaki sümüklü böcek gibi..koeniggseg için onu söyleyemem lakin bi corvette gibide hassasiyeti yok bugatti sürdüğünüzde aldığınız zevki koeniggseg'den pek alamıyorsunuz işcilik konfor vs vs..lakin her ikisinde ciddi otoriteler tarafından hem kuru hem ıslak zeminde test etmek lazım bunun testinide yapan olmadı diye biliyorum akdeniz ve iskandinav firmaları kozunu ne zaman paylaşıcak belli değil..unutmadan koeniggseg yakın zamanda limited edition bir araç çıkarak daha üretim aşamasında imiş..inceleme imkanım oldu söylemeden edemeyeceğim her anlamda yeni bir bugatti katili doğuyor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Gerçek aynı zamanlı kalkışta GT2 RS LFA'a 0-300km aralığında dünyanın farkını atar.

    Pistte kalkan adamlar her zaman aynı beceriyi yada aynı anda kalkmayı beceremiyorlar.

    Zaten teknik veriler herşeyi ortaya koyuyor.

    LFA'in GT2 RS'i geçmesi mümkün değil.

    Aralarında dağlar kadar fark var.

    Ağırlık, tork ve beygir farkı var.

    Ayrıca devir tork ve beygir verisi verenler şunu unutuyor.

    6500 devirde 612 beygir veren araç zaten o devirde vites değiştir

    Aracı dizel zannetmeyin. Turbo bitince araç güçten o kadar düşmez.

    Porsche'nin turbosu hem alt devir, hem de en üst devirler için ayarlanmıştır.

    2250-5500'e sabit 700nm torku var. 5500'den sonra 6500'e kadar beygir gücü artışı var.

    İşin sırrı da zaten burada. Alt devirde muazzam tork, üst devirde muazzam beygir gücü.

    O yüzden araç 300km/h'e 26.7 saniye'de çıkıyor. Mühendislik burada kendini gösteriyor.

    Yoksa bazı videolardaki ufak tefek hatalar yüzünden LFA daha hızlı demek saçma.

    Ortada teknik veriler var.


    Dostum bu hatalar nasıl ufak hatalarsa lfa bildiğin 2 boy fark atmış....
    Dsg'li veyron alıp servisle ahbap olmakta istemem.Çok hız istersem japonlar 1994'de yapmışlar Kaplumbağa tipli veyrona o parayı vermeye değmez.İstediğim motor gücü devir aralığı sürüş tarzını da ayarlarım.
    http://speedhunters.com/archive/2011/10/31/builds-gt-gt-team-need-for-speed-world-racing-supra.aspx
    http://www.titanmotorsports.com/900160mph.html
    Her şey kağıt üstünde görüldüğü gibi değildir.Almanlar bu yüzden sadece kağıtlarda ASLAN kesilir.Yani bir nevi KAĞITTAN ASLAN.
    Lfa rakibi kendisi gibi japon araçlarıdır.
    Bu arada fiyatının nedeni ise şu; sadece bir spor otomobil almıyorsunuz.Aynı zamanda bir LEXUS alıyorsunuz.Bunu porsche ferrari veya sadece motor ve deri döşemeden ibaret olan spor otomobillerle karşılaştırmayın.
    Tüm bildikleriniz, ve bildiklerimi geçelim.Güzellek ve zevk kişiden kişiye göre değişir ama bir yere kadar.Biri kurbağa biri Ejderha.Kulvarları farklı....
     Lexus LFA  vs. 911 GT2 RS !!!!!!!

     Lexus LFA  vs. 911 GT2 RS !!!!!!!




  • isteyen veyronuda modifiye eder bilmem kaç bin beygir yapar.o zaman motoru kaç binde biter onu bir düşün.önemli olan maksimum güçle maksimum dayanıklılık.veyron bu işin doruk noktası bunu kimse inkar edemez.LFA ile felan karşılaştırıp güldürmeyin insanı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DXM06

    Güçlü olsa ne yazar ses yok kuzu gibi geziyor trafikte. Carrera GT hariç beni ses olarak tatmin eden bir Porsche görmedim son çıkanlardan.

    LFA'nın motor sesi için Yamaha mühendisleri ortak çalışma yaptı. Porsche sıkıyorsa bunu başarsın.

    NOT: Porsche sevmem.

    siz herhalde bir carrera 4 s hırlaması duymadınız veya uzayıp giden bir 911 turbo'yu...bu japonlara koca koca o hks komple gırtlaktan boğaza headersları olmasın sinek vızıltısıdır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umut T.

    o değil de lexus lfanın devir göstergesi vb. iç içe geçmiş bitiriyor beni. ama en muhteşem değil tabi. çünkü ferrari, 458 italiayı yaratmıştı.

    kalite ve güvende tartışmasız porsche..fakat hız stabilitelerinde lexus hızlı olabilir lexus lfa lexusun amiral gemisi..o zaman bizde 911 i çıkaralım veya porsche amiral gemisi cerrara gt...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santino Santorelli -- 10 Mart 2012; 14:39:26 >




  • +1
  • her seyi bir kenara bırak lfa nın sesi için kaplumbağa at çöpe
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacecake

    kalite ve güvende tartışmasız porsche..fakat hız stabilitelerinde lexus hızlı olabilir lexus lfa lexusun amiral gemisi..o zaman bizde 911 i çıkaralım ve porsche amiral gemisi cerrara gt...

    güvende ve kalitede bir lexus u incelemeni tavsiye ederim arkadasım :)
  • lexus'unda güven ve kalitedeki yerini biiliyorum fakat burda mevzu bahsi geçen porsche ve lexus bu durumda tabikde porsche..
  • V10 sesine karşı V6 sesi hiç dinledin mi diye soran var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DXM06 -- 9 Mart 2012; 10:05:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: electrostatic

    isteyen veyronuda modifiye eder bilmem kaç bin beygir yapar.o zaman motoru kaç binde biter onu bir düşün.önemli olan maksimum güçle maksimum dayanıklılık.veyron bu işin doruk noktası bunu kimse inkar edemez.LFA ile felan karşılaştırıp güldürmeyin insanı.

    Şaka mısın sen? Veyronun neresini modifiye ediyorsun
    Supra'nın efsane 2jzgte motoru taş gibi dayanıyor ama bugattiyi bileemem....
  • niye edilemez?o motordan çok daha fazla güç elde etmek mümkün.ama dayanım süresi kısalıyor.supranın eti ne kemiği ne,bırak bu işleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: electrostatic

    niye edilemez?o motordan çok daha fazla güç elde etmek mümkün.ama dayanım süresi kısalıyor.supranın eti ne kemiği ne,bırak bu işleri.

    Bugatti sadece duzlukte giden bi otomobil. Hayvanimsi bi motoru var. Motorunda nasi bi teknoloji var ? Farkli bi ozelligimi var ? Sadece buyuk ve guclu bi motora sahip.Bugatti alip modlamakta nasi bi mantik bilemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aanil

    quote:

    Orijinalden alıntı: electrostatic

    niye edilemez?o motordan çok daha fazla güç elde etmek mümkün.ama dayanım süresi kısalıyor.supranın eti ne kemiği ne,bırak bu işleri.

    Bugatti sadece duzlukte giden bi otomobil. Hayvanimsi bi motoru var. Motorunda nasi bi teknoloji var ? Farkli bi ozelligimi var ? Sadece buyuk ve guclu bi motora sahip.Bugatti alip modlamakta nasi bi mantik bilemedim.


    modlu suprayı bugattiden üstün tutmak nasıl bir mantıksa bugattiyi modlamakta öyle bir mantık oluyor anıl.aracın amacı zaten pist değil.tamamen farklı bir kulvarda.bunu sende biliyosun neyse.




  • bu araçları modlamak biraz doğasına aykırı bir durum olur..yani biraz şey gibi düşünün S class bir mercedes mevcut buna hks boğazdan gırtlağa headers'lar eklediğinizi düşünün-v pilot kanat,nos sistemleri fln filan yani aracı cidden komik gösterir ağırlığını alır hafif bi şekle sokar yada robert de niro nun west style hippi gibi gezdiğini düşünün keza S63 AMG'lerde var ama S class'a gidecek şekilde modifiye edilmiş fabrikasyon çıkışlı cihazlar..ve bu denli milyon dolarlık araçlar yazılımlara uygunmudur pek bilemiyorum keza bu tarz araçlara uygulanacak yazılımda çok farklı bir yazılım olsa gerek ve garanti kapsamı dışınada çıkacağı çok aşikar ortada...




  • Porsche Alman gen havuzu avantajını kullanmış yine, "tabiki Passat,tabiki DSG,Tabiki TSI, tabiki polo/golf" tayfası bu konuyu da es geçmemiş. LFA'yı çok çirkin, kullanımı çok zor (hepsi kullanmış) çok başarısız vs. harcamışlar. Yazık olmuş limitli üretim araca.
  • peugotcular duymasın yanarız hele citröenciler hiç duymasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santino Santorelli -- 10 Mart 2012; 14:37:30 >
  • Bu konunun hala neresi tartışılıyor anlmadım. Saçma sapna bir video ile LFA nın GT2 RS i geçtiği söyleniyor.Teknik detaylar oratada LFA nın GT2 RS 'i geçmesi mümkün değil.
    Şimdi benim bu yazımdan LFA çok kötü bir araç japondan uzak durun anlamı herhalde çıkmıyor. Üstün alman teknolojiside demedim ama şimdi birileri çıkacak hemen saldırıya geçecek.

    http://www.fastestlaps.com/comparisons/porsche_997_gt2_rs-vs-lexus_lf-a.html
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.