Şimdi Ara

Latency neden olur ve nasıl düşürülür? Sizin lantency'niz kaç?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Download ve upload latency'im yüksek çıkıyor. İkisi de 100'ün üzerinde. Web sitelerine girerken geç açılma problemi yapıyor. Online oyunlarda ping oluyor.

    İnternette çeşitli sitelerde okudum fakat çözüme kavuşamadım. Kötü bir internet firması kullandığım için firma da sallamıyor. Diğer kullanıcıların lantency'leri kaç merak ediyorum.

    Latency neden olur ve nasıl düşürülür? Sizin lantency'niz kaç?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Why Shy -- 13 Kasım 2023; 21:32:59 >







  • Bu yanılmıyorsam bufferbloat denen olay. İşaretlediğin ping, indirme/yükleme esnasındaki değerler. Yani 33.52 hızında download yapıyorsan pingin 166 oluyor, 5.70 hızında upload yapıyorsan 120 oluyor. Oyun oynarken pek etki yapmaması lazım ama hızın düşük olduğu için evde başkası internet kullanırken senin ping etkilenebilir. Bu normal bir şey. Bunu engelleyebilen modemler var ama çok da mühim bir şey değil. Bu biraz yapay bir test. Modemin qos özelliğini etkinleştir. Normal kullanımda böyle bir ping artışı görme ihtimalin düşük.


    Steam serverlarına ping atarak daha sağlıklı bir metrik elde edebilirsin: başlata cmd yaz yönetici olarak çalıştır ''ping 146.66.155.1'' yaz ve entera bas.


    https://forum.donanimhaber.com/vie-valve-net-ping-sonucumuzu-paylasalim--152311117





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.