Şimdi Ara

Lastik - Jant Değişimi 185/55/R15 > 195/50/R15 - 185/60/R14

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
23.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,
    Konu ile ilgili günlerdir araştırıyorum. Lastik üreticilerinin web sitelerinden, lastik bayilerinden, tamircilerden vs.. birçok yerden bilgi aldım. Ancak aklıma takılan sorulara detaylı ve doyurucu cevaplar bulamadım. Konu şöyle,

    Aveo 1.2 SE aracımın şu anki lastikleri Hankook Optima K406 185/55/R15 ve 40.000 km' yi devirdiler. Çok fazla aşınmamış olmamalarına ve daha 1 seneyi doldurmamalarına rağmen biraz keyfi olarak değiştirmeye niyetlendim. Önümde 2 seçenek mevcut benim için.

    1) Kesit genişliğni arttırmadan daha konforlu bir sürüş için 185/60/R14'e geçmek
    2) Kesit genişliğini arttırarak daha iyi yol tutuş sağlamak için 195/50/R15'e geçmek.

    Her durumda jant değişmide yapacağım. Aracın süspansiyonları biraz sert ve şu anda lastikten ötürü yol sesini çok içeri alıyor. 50'lik yanağa geçmem konforu daha da azaltacak ancak 195 olan genişlik yol tutuşunu artıracak. Diğer yandan süspansiyonları olumsuz etkilyecek. 60'lık yanağa geçip çapı 1'' küçültmenin ise konforu arttıracağı kanaatindeyim.

    Şunuda belirtmek isterim, günlük 100 km' nin üzerinde yol yapıyorum ve yolun bir kısmı bozuk araziden oluşuyor. Yanak şu anda zaten 55 ve yolu tamamen arabada hissediyorum. Bu nedenle 60'lık yanağa geçmek daha mantıklı geliyor. 50'lik yanak jantı bozuk yollarda yeterli olabilir mi?

    Bu konuda tecrübeli kişiler ve uzmanlar elbet vardır. Yorumlarınızı ve önerilerinizi acilen bekliyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheR -- 22 Kasım 2011; 8:16:11 >







  • Ayrıca lastik marka / model olarak Bridgestone ER300 düşünüyorum. Orta sertliğe sahip ve ıslak yollarda tatminkar olduğu söylenmekte.
  • Bilgi sahibi olan kimse yok mu?
  • Merhaba Hocam,
    Şöyle yardımcı olmaya çalışayım. Benim aracım Mitsubishi Colt ve 195/50 R15 lastiklere sahip. Süspansiyon olarak da sert bir araç ve bozuk yollarda gerçekten can sıkıcı bir kullanıma sahip. Ben de ilerde sırf konforu biraz artsın diye 185/55 R15 veya biraz daha abartıp 185/60 R15 gibi seçenekleri değerlendirmeyi düşünüyorum...
  • Bendede 2007 Honda Jazz 1.4 Elite var arka lastiklerim öne göre daha da aşınmış durumda bende ileride değiştirmeyi düşünüyorum lastiklerim 185/55/R15 önler Kumho Ecsta SPT arkalar ise araçla birlikte gelen Bridgestone Potenza benim aracımda da yol sesi problemi mevcut yolu aşırı hissediyorum.Cam Sunroof kapalıyken bile rahatsız edici bir yol sesi geliyor 60 yanaklı lastiğe geçmemin bir zararı olur mu sizce ? Teşekkürler.
  • bende 195 50 15 kullanıyorum michelin pilot taktırdım gayet yumuşak lastik ve yol tutuş acayip iyi derecede fakat bozuk yola gelmeyeibilir yumuşak olduğu için
  • Yani konfor ve bozuk yollarda rahat srüş için 60 yanak olması daha avantajlı. Diğer yandan 185*60*R14 lastik aracı yere 2 cm kadar yaklaştırıyor hesaplarıma göre.

    Michelin pilot ldiğer lastiklere göre biraz daha pahalı. Pirelli P1 için araştırma yapacağım.
  • Benim tavsiyem aracınızın orjinal lastik ölçülerine sadık kalmanızdır ama değiştireceksenizde sadece yanak kalınlığını 60 yapmanız daha iyi olur. Aracınız 1.2 olduğu için sakin kullandığınızı düşünüyorum, bu yüzden 195-185 taban genişliği sizin için fazla fark etmez. 185/60/R14 bence yeterlidir(bu lastik ölçülerini aracınızın kullanım kılavuzundan kontrol etmeyi unutmayın).
  • Çamurluk malesef geniş değil, sürtme sorunu yaratabilir. Uzun yollarda çok km yapmaktayım ve genelde bu aracım yüklü oluyor. 195/65/R15 seçeneğini bu yüzden baştan elemiştim.

    185/60/R14 sanırım aracım için daha doğru bir tercih olacak. Fiyat olarakta diğer ebatlara göre daha uygun. Bu durumda jant değişimine daha fazla bütçe ayırabilirim.

    Peki jant seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Örneğin bijon sayısı ve aralığı seçim için bir etken. Ofset değerini hesaba katmalımıyız? Jant için teknik detaylara aracın kullanım kılavuzundan ulaşamadım. Öğrenebileceğimiz bir döküman mevcut mu internette?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnotheR

    Peki jant seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Örneğin bijon sayısı ve aralığı seçim için bir etken. Ofset değerini hesaba katmalımıyız? Jant için teknik detaylara aracın kullanım kılavuzundan ulaşamadım. Öğrenebileceğimiz bir döküman mevcut mu internette?


    Chevroletin sitesinde aveo için jant ölçüsü 15x6.0 yazıyor, siz yinede servisinizden bilgi alın.

    http://www.chevrolet.com.tr/modellerimiz/aveo/aveo-hatchback/ozellikler-ve-donanimlar.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tergener

    Merhaba Hocam,
    Şöyle yardımcı olmaya çalışayım. Benim aracım Mitsubishi Colt ve 195/50 R15 lastiklere sahip. Süspansiyon olarak da sert bir araç ve bozuk yollarda gerçekten can sıkıcı bir kullanıma sahip. Ben de ilerde sırf konforu biraz artsın diye 185/55 R15 veya biraz daha abartıp 185/60 R15 gibi seçenekleri değerlendirmeyi düşünüyorum...

    kardeş bence aracının orjinal lastik ebatlarını değiştirme aracından soğursun. bende colt sahibiyim bir önceki aracımda colt tu onda lastik ebatları 185 60 15 di ben yeni lastik alırken orjinali olan 195 50 15 ebatlarında aldım ve aracın sürüş keyfi çok değişti yol tutuşu arttı yakıtı azaldı sanki başka bir araba oldu, yeni aldığım coltun üstünde yeni 195 60 15 lastik var arabanın sürüşü hiç hoşuma gitmiyor lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum.




  • http://forum.donanimhaber.com/m_54905205/mpage_1//tm.htm#54917753


    Konuya bakmanızı öneririm. Alabileceğiniz en büyük ölçüleri almanızı tavsiye ederim. Ben aracın standart ölçülerine göre aldım, daha doğrusu böyle denk geldi, önceki lastik ve jant ebatına göre yol tutuşta ciddi farklılıklar oldu. Bu akşam uzun yol yaptım, 50 km kadar-pek uzun olmasa da :), farkı baya hissettim. Yatma vs yok, araç zorlanırsa önceden takla atacak gibi hissettirirdi, şimdi çok zorladığımda takla hissi olmadan sınır geçildiğinde kaymaya başlıyor.
  • Farklı yorumlar gelince soru işaretleri daha da artıyor :)

    Büyük ebattan kasıt nedir mesela? Jant çapı mı? Yanak yüksekliği mi? Jantı 1'' küçültüp 60'lık yanağa sahip bir lastik takarsam 1,5 cm küçülüyor lastik örneğin. Yada 15'' janta 50'lik yanağa sahip bir lastik takarsam fark 1 cm oluyor ancak hesaplarıma göre en büyük boyuta 185/55/15 ile ulaşılabiliyor.

    Servisten doyurucu bir bilgi alamadım. Orjinalinden vazgeçmeyin diyorlar. Bir de fiyat aldım Jant+lastik için verdikleri fiyat 3.000 TL küsür. Anlaşılır gibi değil.
  • Arkadaşım yapman gereken en mantıklı iş belli , 15 inç alaşım jant alıp lastik ölcüsünü değiştirmeyeceksin neden dersen şimdi eğer lastiğin 65 yanak olsaydı tabanı büyütüp yanaktan az feragat ederek daha oturaklı bir lastik alabilirdin ama zaten şuan orjianl yanağın 55 yani tek çaren bu sefer 14 inç e düşmek ama emin ol 14 inç alaşım jant aveo da çok kötü durcaktır görüntü olarak , bence en iyisi 15 inç jant ve orjinal ebat lastik alman er300 demişsin 55 yanakta bu lastik çok pahalıdır sana uygun fiyatlı olarak kumho ku 31 yada dunlop lm703 bakmanı önerirm yoksa marka lastik isteyince böle fahiş fiyatlar çıkıyor....
  • Konu konfor olduğu için soruyorum. Lastiklerinde kaç psi/bar hava basılı? Konfor için çok önemlidir.
  • Görüntü konusuna çok fazla kafa yormamıştım ama en sahibinden.com'da 14'' janta sahip Aveo sedanlara baktım. Fark fazlaymış gerçekten. HB araçlarda sırıtmıyor ama sedanlarda gerçekten sakil duruyor.

    Aracın lastikleri şu anda 30. Torpido kapağında 30-konfor ve 33-eco olarak belirtmiş. Sadece 1 kere uzun yol sürüşümde 33'te kullandım, her mola yerinde konaklayışımda kulaklarımda mıcır asfaltın araçta oluşturduğu sesi duyuyordum.
  • basınçlar normal. 14" jant bana göre de çok kötü durur. 15" jantta 185/55 ile 195/50 arasında çok fark yoktur. Yanak dediğimiz şey bir oran olduğu için 50 yanak ya da 55 yanak tek başına birşey ifade etmez. Mutlaka taban genişliği ile birlikte söylenmelidir.
    Sizin ilacınız sessiz lastik. Michelin genelde bu konuda övülür ama özellikle sessiz lastik denilince nokian geliyor aklıma.
    Lastik testlerine bakın ama sadece test birinci lastiğe odaklanmayın. Sizin ana kriteriniz ses olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.