Şimdi Ara

seyir halinde gelen ses frene basinca kesiliyor, bu ses neden olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
28.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar oncelikle konuyu dogru yere mi actim bilmiyorum yanlissa tasinmasini rica ederim.

    sorunumuza gelecek olursak tofas araci 2 hafta once kadar aldim alirken dikkat etmedim gerci sag on fren balatasi dusmus kaliperle frenleme yapiyordu neredeyse disk 0,5 cm kadar incelmis aldigim kisi sagligini ne kadar dusunuyor bilmiyorum orasi ayri bir konu. araci aldigim gun sanayiye goturup fren diskleri ve balatalarini degistirttim sol on kaliper normal durumda yalniz sag on kaliper eriyen diskin seklini almis durumda balatayi tuttugu kisim diskin seklini alarak erimisti usta balatalari duz tutmasi icin yamulan tarafi traslayipta duz sekil olmasini sagladi haliyle sol kalipere gore 1cm civarinda kisa oldu.

    son 4-5 gun oncesine kadar normalken on taraftan ses gelmeye basladi seyir halinde aracin jantlari sanki sert bi cisme her tur attiginda carpmasi gibi tak tak tak diye ses gelmeye basladi, hizlandikca haliyle seste orantili olarak daha hizli oluyor, frene basinca ses komple kesiliyor.. calistigim yerin yan tarafindaki ustaya gosterdim neden yapabilir diye tekerlek bilyesinde bosluk vardi o boslugu aldim kaliper islem gormus dedi, bende bilgim var yapilirken basindaydim bi sikinti cikarirmi diye sordum yok dedi araci aldim giderken ses yoktu ses gitmisti ama eve daha varmadan ses yine gelmeye basladi ayni sekilde frene basinca yine ses kesiliyordu. birdaha sordum ayni ustaya fren kaliperinden olabilir degismesi gerekebilir bi bakarim ben ona dedi yogunluktan dolayi 3 gundur bakamiyor o sekilde eve gidip geliyorum gercekten artik can sikici bi hale geldi bu ses.

    bilen arkadaslar varsa yardimlarinizi rica ediyorum kaliperden ise kaliper alip baska ustaya degistirtirim gerekirse baska sorundan ise neden yapabilir? yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • yardim edebilecek kimse yokmu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ses benim de başıma geldi. Yeni disk ve balata taktırdığım sol arka tekerlekte yaklaşık 500 km. sonra çat çat çat diye bir ses peydah oldu. Kaliperi sıkıca kavrayıp salladığında boşluk vardı ve fren balatası da ileri-geri oynuyordu. Balataları taktırdığım yere götürdüm. Önce, "Kaliper pimleri boşluk yapıyor, artık yıpranmış. Bunlara 80'er liraya yeni burç atılması gerekiyor. Tornacıda birkaç saatlik işi var. Ya da kaliperler değişecek." dedi ama ben ısrar edince kaliperi söküp fişeklere güzelce kalın yağ sürdü. Balataların boşta olduğunu söylediğim için onlara da biraz daha fazla montaj pastası sürerek monte etti. Kaliperi bu kez iyice sıktı ve o rahatsız edici ses ve kaliperdeki boşluk gitti. Yalnız, ilk montaj sırasında balatanın arkasına takması gereken şim (metal parçaları) takmadığını ve balataların bu yüzden boşta kaldığını fark ettim ama parçalar kaybolduğu için artık iş işten geçmişti. Bu da bana ders oldu, bir daha sanayide fren işçiliği yaptırmamaya karar verdim. Şimdi de sabahları soğukken aynı frenlerden feci bir ciyaklama sesi geliyor ama yaptıracak usta bulamıyorum. Umarım size bir fikir verebilmişimdir.




  • ch@in kullanıcısına yanıt
    yorumun icin tskler hocam benimde aklima gelen ilk bu oldu disk ve fren balatalarini yeni degistirdim fren zaten cok asagida kavriyor frenlemeye basliyor balatalar eridikce bosluk olustugunu dusundum sag on kaliper traslandigi icin sol tarada gore balata tutucu kisim 1cm daha kisa cunku sag on kaliperi degistirmeyi dusunuyordum degistirmeden cozumu mumkun mu acaba? traslanmayi goz onunde bulundurursak degismesi daha saglikli sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.