Şimdi Ara

Kuzey Güney (2011) | Kanal D (487. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.741
Cevap
43
Favori
294.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cemre yerine çam ağacını oynatsalar daha iyi oynarmış kadın rolünü.

    21. bölümdür yaptığı tek şey "ne diyosun sen ya" demek.
  • Bazı ergenler tarafından efsane ilan edilen ama beş para etmez Bir diziydi. Hele bu diziyi ezelle karşılaştıranlar varki Allah akıl fikir versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be kaç yıl olmuş özlettin be kuzeyim
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Diye konuştu, dizi ve film profesörü..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz da gerçeklerden bahsedelim. kuzey tekinoğlu. simay ile evliyken zeynep'le kırıtıp cemre'yi seviyordu sonra çıkıp delikanlılık edebiyatı yapıyordu.
  • john mclane kullanıcısına yanıt
    Allah aşkına şuna prim vermeyin hocam 38 yaşında olduğunu her fırsatta belirten birinin yaptığı yorumdan ne hayır gelir. Dizi forumunun trollüdür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Ara sıra açıp şu sahneyi izliyorum.

    Aşık olduğun kişiyi başkası öpmesi.. sadece aşık olanlar anlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 3 Mayıs 2019; 23:25:42 >
  • Diziyi her akşam 1 bölüm izleyerek 2.5-3 ay gibi bi sürede bitirdim. Dizinin yayınlandığı dönemde 18-19 yaşlarındaydım o dönem kanımın kaynamasıyla kuzey karakterini hakikaten çok seviyordum. Fakat 2.izleyişimde ben güneyi haklı buldum. Hiçbir suçu yokken omuzlarına inanılmaz bi yük bindirildi. Asla sevgi görmediği bi baba, oğluna para gözüyle bakan bi anne ve kendi aptallığı yüzünden intikam hırsıyla yanıp tutuşan bi kardeş. İkinci sezonu sıkıla sıkıla izlememe rağmen yine de her şeyiyle çok güzeldi. Kıvanç hakikaten inanılmaz oynamış hatta öyle bi oynuyor ki gerçekte de böyle keko bi insan olduğunu düşünüyorsun ara ara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BurakBey -- 2 Aralık 2019; 17:43:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -BurakBey

    Diziyi her akşam 1 bölüm izleyerek 2.5-3 ay gibi bi sürede bitirdim. Dizinin yayınlandığı dönemde 18-19 yaşlarındaydım o dönem kanımın kaynamasıyla kuzey karakterini hakikaten çok seviyordum. Fakat 2.izleyişimde ben güneyi haklı buldum. Hiçbir suçu yokken omuzlarına inanılmaz bi yük bindirildi. Asla sevgi görmediği bi baba, oğluna para gözüyle bakan bi anne ve kendi aptallığı yüzünden intikam hırsıyla yanıp tutuşan bi kardeş. İkinci sezonu sıkıla sıkıla izlememe rağmen yine de her şeyiyle çok güzeldi. Kıvanç hakikaten inanılmaz oynamış hatta öyle bi oynuyor ki gerçekte de böyle keko bi insan olduğunu düşünüyorsun ara ara.
    Diziyi ben de büyüdükten sonra tekrar izledim, kuzeyin o kadar çok itici ve komik hareketleri varmış ki aslında çocukken izlediğinde güzel geliyormuş insana çay var kurabiye var sahnesi, trafikte el kol sahnesi aynısını gerçek hayatta yapmaya kalksa eliyle ayaklarının yerlerini değiştirirlerdi..

    işte çocuksun ana karakteri seviyorsun herkesi dövsün istiyorsun benzer durum şu an çukurda yamaç koçovalı için de geçerli yamaç abim hepsini dövsün olleeyy mantıklı bir dizi ve low iq bir senariste sahip dizi bu kadar izlediğim ve sonunu merak ettiğim için kuzey güneydeki gibi buna da devam ediyorum keşke daha kaliteli gerçekten bir şeyler anlatan diziler yapsak




  • Vay bee ne günlerdi yaaa
    - Duydun mu beni duydnun mu! :)
    En çok da Kuzey'in, Güney'i test ettiği sahnedeçok korkmuştum artık kardeşim değilsin dediği sahneyi unutamıyorum abi ya aklıma gelince korkuyorum geceleri o derece. Güney Tekinoğlu ve Kemal Soydere gibiler hep sevilirler hata da yapsalar çünkü onlar okumuş kültürlü (!) insanlardır
  • bu dizide net haklı olan güney tekinoğludur.
  • Merhaba diziyi merak ettim izlemek istiyorum ama bipsiz sansürsüz bulamadım nereden sansürsüz izleyebilirim ücretsiz
  • Tekrar başladım 26. bölümdeyim 2.kez seyretsemde hala gideri var yoklukta.
    İlk izlediğimde de Cemreyi en boş karakter olarak sevmiyordum hala sevmiyorum oyunculuğuda çok kötü.
    Zeynepte hem oyunculuk hemde karakter olarak kötü.Kız sözde Avrupa da yaşamış Kezban tripleri atıyor 2 günde ne yaşadıysa Kuzeyle bir kafalar falan yaşıyor. Cemreli sahneleri hızlı hızlı geçiyorum çoğunlukla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 19 Ocak 2020; 0:51:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşluktan diziye başladım, ilk sezonu bitirdim. İkinci sezon kötü olduğu için izlemeyeceğim (diziyi iki kez bitirmiştim). İkinci izleyişimde ben de Güney'i haklı buldum. Kıvanç Tatlıtuğ faktörü ve Türk toplumundaki p.ç erkek sevgisi eklenince Kuzey hep haklı görüldü. Özellikle ikinci sezona doğru Güney'i adeta şeytana çevirdiler. Ki Güney, Kuzey'in Cemre'yi sevdiğini fark ettiğinde bile Cemre'den vazgeçebildi. Oysa Kuzey, bir kız yüzünden abisinden kendisine düşman yarattı. Araba kazası ile Güney'i test etme mevzusu adeta rezillikti, Güney de haklı olarak o andan itibaren Kuzey'e olan tavrını değiştirdi.

    Ergenken, delikanlılık çağında izlenince Kuzey haklı görülüyor ama belirli bir yaşa gelince Güney'e hak vermemek mümkün değil. Öyle bir dizi ki Ferhat dışında nefret edilen karakterlerin çoğu aslında koşullar sebebiyle kötü olmuş. Örneğin Handan, sürekli ezilmiş ve kocasından adeta zorbalık görmüş. Öyle birinin hayatının geri kalanında normal davranması mümkün değil. Aynı şekilde Barış da üvey babasının şirketinde üvey kardeşine göre önceden farklı muamele görmüş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her ÇARŞAMBA KANAL D'de
  • Öncelikle yazacağım yazı oldukça uzun olacak ve dizi hakkında ciddi miktarda "SPOILER" içerecek belirteyim.
    _____________________________________________________

    Bu dizinin tamamını izleyip de yok efendim Kuzey haklı, yok efendim Kuzey, Güney yüzünden hapse girdi Güney de fırsattan istifade hayallerini gerçekleştirdi diyen gerizekalıdır. Bu kitle, dizi kritisizmi ve yorumlamasından aciz 5 iq'lu klasik izleyici kitlesidir.

    Dizide Güney'in haklı olduğu yanlar saymakla bitmez. Hapis öncesi dönemle başlayalım. Her şeyden önce kazanın sebebinin kendisi bizzat Kuzey'dir. Kaza tek bir neden değil birçok nedenin zincirlemesiyle meydana geldi zaten. Fakat bunu asıl tetikleyen neden Kuzey'in Cemre'den hoşlanması ve onu Güney ile birlikte görmesiydi. Şimdi buradan başlayalım.

    Madem Cemre'yi seviyordun Güney ona açılana kadar neredeydin? Güney ona adam gibi açılıp onunla adam gibi ilişki yaşamaya başladı sen ise Güney'e -sebebini ona söylemeden- zaten kaza öncesinden kin gütmeye başladın. İnsanlara agresifliğinin nedenini söylemedin ve babanı dövdün. Babasını dövme olayında da tamamen haksız zaten. Yok yere, çılgınca yumrukladığın bir fotoğrafçının makinesini kırıyorsun ve onun makinesi için ayırdığın parayla Cemre'ye hediyeler alıyorsun. Sonra bu adam senin evine ailene geliyor hakaretler ediyor baban da senden bunun hesabını soruyor. Sen ise babanı dövüyorsun. Burada tamamen haksız. Diğer haksız taraf Güney adam gibi meyhaneye gelip senin agresif tavırlarının nedeni soruyor ve bu kişinin yarın üniversite sınavı var ki bu sınav için yıllarca canını dişine takmış. Sen haytalık yaparken bu insan gecesini gündüzüne katmış. Sen ise ona ters yapıyorsun ve kendini ifade etmiyorsun. Sadece bunlar değil hapisten önce Güney, Kuzey yüzünden başına birçok iş aldı zaten. Tek tek harçlıklarıyla biriktirdiği paralarından oldu, babasından dayak yedi, Kuzey'in agresif tavırları yüzünden her ortamda rezil oldu, kaza yüzünden psikolojisinden oldu. Bu arada Güney neden Cemre'yle ilişkisini Kuzey'e söylemedi diyenler olacaktır. Flashbacklarda Güney'in bunu herkese söylemek istediği ama Cemre'nin bunu istemediği görülüyor zaten. Ortada Güney'in suçlu olduğu herhangi bir konu yok.

    Ortada sevdiği kıza açılan ve adam gibi bir ilişki yaşayan Güney ve Cemre'ye olan aşkından kimsenin haberinin olmadığı, bunu kimseye söylemeyen, bunun yüzünden kardeşine kin güden bir Kuzey var.

    Kazaya gelirsek direksiyonun başında ne olursa olsun Güney vardı ve onun ceza alması gerekiyordu. Zaten Kuzey'e de o saldırmaya başlamıştı. Fakat Kuzey teslim olma kararını tamamen kendisi verdi. Ailesi onu sen teslim olacaksın diye zorlamadı. Zaten teslim olma nedeni de Cemre'ydi. Cemre'ye ilk o açılsaydı ve ilişki yaşasaydı böyle bir kazadan sonra zaten Güney yerine teslim olmazdı. Kuzey, Güney için değil Cemre yüzünden teslim oldu. Güney ise yıllarca bu vicdan azabını üstünde yaşadı.

    Şimdi hapis ve hapis sonrası döneme gelelim. Kuzey hapiste rahat durmadığı için 3 senelik cezasını -ki bu ceza, hükümdeki ceza, daha az yatacağı neredeyse kesin- fazladan 1 sene daha yatıyor. Hapiste Ferhat isimli koğuşun ağasına biat etmiyor ve bununla içerde hasımlık yaşıyor. Ferhat'ın amacı kendisinin de dediği gibi içeri çocuk olarak gelen Kuzey'i adam olarak çıkarmaktı. Kuzey Ferhat'a biat etseydi ortada herhangi bir hasımlık yaşanmayacak ve koğuş Kuzey'e karşı cephe almayacaktı zaten. Kuzey ise Ferhat'a biat etmemiş üstüne adamın cinsel organını kesip cinsel hayatını bitirmiştir. Bu arada Ferhat'ın amacı orada Kuzey'i öldürmekti zaten. Sen koğuşun ağasına biat etmeyip üstüne mektubunu ifşa edersen bu gayet olağan. Ferhat'ın Kuzey'e asıl intikam sirenleri bundan sonra başladı zaten. Mideden bıçaklanma olayı da yine Kuzey'in fevri ve agresif tavırlarıyla alakalı. Dediğim gibi bu herif adam gibi biat edip, içerdekilerle anlaşsaydı 2 sene yatıp çıkacaktı ve fazla bir şey kaybetmemiş olacaktı.

    Hapisten çıktığında her fırsatta Güney'i iğneleyen bir Kuzey görüyoruz. Hem kendi iradenle bu kararı vereceksin hem de hapisten çıktıktan sonra karşındaki insanı vicdan azabıyla kahredeceksin -ki bu insan zaten 4 sene boyunca vicdan azabından kahrolmuş-. Mesela Güney onun normal bir şekilde iş bulmasını, para kazanmasıni istiyordu. Kuzey illegal dövüşlerde kendisini harcarken yardıma gelen yine Güney olmuştu. Kuzey ise Güney'e olan hırsı yüzünden yardıma gelen abisine yumruk atmıştı. Bu arada nefret eden taraf Kuzey değil Güney diyenler ilk bölümün sonunu bir izlesin bakalım kim kimden nefret ediyor.

    Güney her fırsatta Kuzey'in elini tuttu. Ona annesi istememesine rağmen senelerce biriktirdiği 28.000 lirasını verdi ki Kuzey bu parayı batırıp hiç etti. Onu makara işine alıp hayatında görmediği kadar para kazandırdı. Kuzey daha fazla zarar görmesin diye Ferhat'ı ihbar edip içeri attırdı. Kuzey için Cemre'den ayrıldı. Kuzey için Cemre'nin bir ömür boyu kendisinden nefret etmesini göze aldı. Nispeten zeki birisi olduğu için Kuzey'in Cemre'ye olan duygularını anlamıştı zaten. Kuzey her fırsatta Güney'e Cemre'yle birlikte olmayacağını söylemesine rağmen, Güney'e hakaretler etmesine rağmen Güney haklı çıktı ve birlikte oldular. Kuzey, Simay denen laneti eve sokan kişidir, Ferhat psikopatını çevresine bulaştıran kişidir, Simay ile evliyken Zeynep'i düşünüp sonra Zeynep ile ilişki yaşayıp sonra onu da terk edip Cemre ile ilişki yaşayan karaktersiz herifin tekidir Kuzey. Zeynep'in kendisine olan saf duygularını haince kullanmıştır ve en sonunda başından beri aşık olduğu Cemre'ye koşmuştur. Hem tükürdüğünü yalamıştır hem de insanların duygularıyla oyuncak gibi oynamıştır.

    Güney ise kardeşi için Cemre'den -onun bir ömür nefretini göze alarak- vazgeçmiş ve ideallerine giden yolda Banu'yu kullanmıştır. Güney de burada haksız mesela.

    Birçok insan makara işinde Güney'in haksız olduğunu söylüyor. Oysa Güney kardeşini kendisi ve sevgilisinin kurduğu bir projeye ortak yaptı. Kuzey'e hayatında görmediği paralar kazandırdı. Kuzey için holdingdeki iğneleyici ve alaycı tavırları göze aldi. Makara artık kurumsal bir iş haline gelip fabrikalarca üretimi başlayınca Kuzey'in yapabileceği herhangi bir iş yoktu zaten. Beklenen olmuştu yapılacak bir şey yoktu. Güney'in dediği gibi Kuzey masabaşı da çalışmazdı. Bunun kanıtını sonraki bölümlerde gördük zaten.

    Ali'nin ölümü de tamamen Kuzey'in suçudur. Hapiste agresif tavırları yüzünden Ferhat psikopatıyla hasım olmuş ve bunu çevresine sarmıştır. Ferhat ise değer tanımayan yapısı nedeniyle hasmının dostunu gözünü kırpmadan öldürmüştür. Ali'nin ölümünün nedeni bizzat Kuzey'dir. Kendi belası yüzünden kardeşi ölmüştür.

    İkinci sezonda ise Kuzey'in ne kadar boş bir herif olduğunu yine gördük. Ali'nin ölümü yüzünden defalarca seni öldüreceğim dediği Ferhat'a elinde silah varken sıkamamıştır. Bunun nedeni de tabii ki Cemre'dir. Cemre'ye olan aşkı yüzünden dilinden düşürmediği kardeşinin intikamını alamamıştır. Bu kadar içi boş bir karakterdir işte Kuzey. Güney ise Cemre için Ferhat'ı gözünü kırpmadan öldürmüştür. Bu aynı zamanda Kuzey'in hayatta kalmasını da sağlamıştır. Kuzey silahi bıraktıktan sonra Kuzey'e ne yapacağı belli değildi. Belki kızı yüzünden öldürmeyebilirdi ama bilemeyiz.

    Kuzey ve Cemre yüzünden ikinci sezonda villaine dönüşen bir Güney görüyoruz. En sonunda her şeyini kaybeden, karısı Banu'yu, Banu'nun karnındaki çocuğunu kaybeden bir Güney var karşımızda. Hem kazadaki ölüm, hem Ferhat'ın ölümü, hem de Banu ve karnındaki çocuğun ölümü. Güney'in de dediği gibi kendisi Kuzey yüzünden dört kişinin katili oldu. Ferhat'ın ölümü de Kuzey yüzünden çünkü Güney'in zaafı olan Cemre'nin ormanda yakalanmasınin sebebi yine bizzat Kuzey zaten.

    Güney, babasına ne yaparsa yapsın yaranamayan, annesinin para ve kurtulma aracı olarak gördüğü, kardeşinin kendi aptallıkları yüzünden nefret ettiği bir karakter.

    Dediğim gibi bu dizideki en suçlu kişi Kuzey'dir. Bu diziyi üzerinde düşünerek izlerseniz Güney'in daha mağdur bir karakter olduğunu anlarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 5 Mayıs 2020; 6:23:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dizide en suçlu pitbull Sami ve salya sümük ağlayan cemredir

    En suçsuz ise kullanılan zeyneptir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irishman kullanıcısına yanıt

    Hocam dizinin bu ilk sezonunda senarist kardeşlerin tam ortasındaydı ve adildi ama sonra diziyi Kıvanç üzerinden yürütmek istediklerinden Güneyi bir anda kötü adama çevirdiler saçma bir hal aldı dizi şu sizin yazdıklarınıza paralel olarak gitseydi ve biz iki kardeşi öyle izleseydik eminim çok daha iyi bir dizi olurdu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.