Şimdi Ara

Kusları Tanıyalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ALA KARGA



    Bütün yıl orman koru ve benzeri ağaçlık alanlarda yaşar yerdeyken dev bir serçe gibi zıplayarak yürür.



    ARI KUŞU



    Bazı yörelerde yağmur kuşu'da denen bu hayvan ismini arılarla ve böceklerle beslenmesinden alır. Tellerde ve direklerde tünemiş olarak görülebilir. Açıklık yerlerde bulunur toprak oyuklarında yuvalanır,kışı güney ülkelerinde geçirir.



    BAĞIRTLAK



    Bozkır ve onun gibi kuru arazilerde yaşar sürü halinde gezerler kanadının altındaki beyaz tüylerden ve sivri kısa kuruğundan tanınır Anadoluda yılboyu görülür.

    BILDIRCIN



    Çayır,tarla,bozkır ve özellikle gündöndü,buğday tarlalarında görülür. Çokhızlı yürüyen bu hayvanlar uçmaktan ziyade yürümeyi tercih eder havalandığı zaman gürültülü ve alçaktan gider.


    BOĞMAKLI TOYGAR



    Göğüsündeki siyahlık ve kıanadındaki beyaz çizgiler ile diğer toygar ve tarla kuşlarından ayrılır. Yuvasını yerde yapar,kurak yerlerde tarlalarda bozkırlarda bulunur.


    ÇULLUK



    Nemli ormanlarda özellikle dibi çamur olan açıklık alanlarda bulunur. Su çulluğuna göre daha ağır ve uçuşu daha yavaştır. Havalandığı zaman 100-200 m ileriye konar.


    KARA TAVUK



    Erkek kara tavuk simsiyah tüyleri ve sarı gagası ile kesinlikle başka türlerle karıştırılmaz. Yavruları kısa zamanda büyür ve topraktan solucan avlamaya başlar.


    KAYA GÜVERCİNİ



    Kuyruk sokumundaki beyaz leke ile normal güvercinden ayırt edilir, kayalık yamaçlarda ve dağlık bölgelerde bulunur, kaya oyuklarında yuvalanır.


    KINALI KEKLİK



    Aşırı avlanma yüzünden sayıları azalan bu hayvanlar küçük meyvelerle,tohumlarla ve boceklerle beslenir. Otluk kayalık gibi açık arazilerde bulunur.


    KIZ KUŞU



    Bataklık,çayır ve sulak arazilerde bulunur. Sonbaharda kalabalık sürüler oluşturur. yurdumuzun her yerinde yıl boyunca görülür


    MEZGELDEK



    Açıklık alanlarda ve tarlalarda yaşar bu hayvanları yıl boyunca Trakyada bulabilirsiniz. Batı Anadolu'da ise sadece göç zamanında görülür.



    SARI ASMA



    Dişisinin yeşilimsi bir rengi vardır,erkeğin flüte benzer bir ötüşü vardır. Ağaçlık alanlarda bulunur ağaçların arasına çok iyi saklandığından kolay kolay görülmez.



    SIĞIRCIK



    Çoğunlukla insanlara yakın yerlerde yaşar yurdun hemen her yerinde görülür. Çok iyi taklitçidir kışın büyük guruplar oluşturarak korularda ve sazlıklarda geceler.



    TAHTALI



    Güvercinler arasında enbüyük olanıdır, ormanlık ağaçlık yerlerde yaşar tohumlarla beslanir.



    TEPELİ TOYGAR



    Tepesindeki uzun tüyleriyle tarla kuşundan ayırılır. İnsana yakın yerlerde,ekili arazide,bozkırda yaşar


    TOY



    Uçan kuşların en irisidir erkeklerinde beyaz bıyık vardır ve dişilerinden çokdaha büyüktürler, Yılboyunca tarlalarda ve açık arazilerde rastlamanız mümkündür. Erkekleri yaklaşık 15 kg gelir.



    TURNA



    Sulak alanlarda ve bataklıklarda yaşar tohum ile beslenir. Orta Anadoluda bataklıklarda ürer göç mevsimlerinde V şeklinde toplanarak göç ederler.



    ÜVEYİK



    Genellikle 2li, 3lü gibi küçük guruplar halinde korularda ve meyve bahçelerinde görülürler, kumruya benzer kumrudan kuyruğundaki ve boynundaki beyaz halkalardan ayırt edilir. Ağaçlara yuvalanırlar.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.