Şimdi Ara

Muhabbet kuşu kuluçka döneminde eşleri ayırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Dişi muhabbet kuşum daha önceki eşi ile çiftleşip 3 adet yumurta yapmıştı. Yumurtalardan ikisi dolu biri boş çıkmıştı. Şuan 2 aylık 2 yavru sorunsuz şekilde ayrı ayrı büyüyorlar. Bir konuda bilginize ihtiyacım var: bu yavrular yumurtadan çıktıktan yaklaşık 15-20 gün sonra bir sabah babayı kafesin tabanında ölmüş vaziyette gördüm. Ölüm sebebini bilmiyorum. Dişiyle kavga ederek mi veya hastalıktan mı öldü bilmiyorum. Vücudunda herhangi bir yara izi veya poposunda bir anormllik yoktu. Çok rahatsız etmek istemediğim için o zaman gözlemleyememiştim ve bu ölümün sebebini bilemedim. Yavruları ayırdıktan sonra dişi için bir erkek satın alıp getirdim ve hemen çifleşip yumurtlamaya başladılar. İlk yumurtanın üzerinden yaklaşık 6 gün geçti ve toplam 3 yumurta var şuan. Yumurtaların devamı gelecek mi gelmeyecek mi bilmiyorum. Az önce biraz gözlemledim ve dişi arada bir yuvalıktan çıkıyor erkeğin gagasından yem alıyor. İyi anlaşıyorlar, kavga etmiyorlar gibi duruyor. Erkek de hala çiftleşme derdinde. Bazen kafasını yavruluğa koyuyor, hatta bir iki kez tamamen girdi yavruluğun içine. Kuşlar balkondalar bu arada, uzun uzun gözlemlemem pek mümkün değil bu yüzden. Şimdi, yumurtlama işi bittikten sonra, yani dişi yumurtalara oturmaya başlar başlamaz sizce erkeği ayırmalı mıyım? Bir erkeğin daha ölmesini önlemek amacıyla bunu yapmalı mıyım? Yoksa, herhangi birşey yapmamalı mıyım? Bilen birilerinin bilgi ve desteğine ihtiyacım var. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • YouTube da bu işi yapan kanallar var, onlardan yardım alırsan daha faydalı olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşini ayırdığında, dişi yemeği nereden bulacak

  • ShibLeg kullanıcısına yanıt
    Bazen erkek gagasıyla besliyor bazen de kendisi yemlikten yem kırıp yiyiyor. İlk eşi öldüğünde de yavrular varken kendisi yavruluktan çıkıp yiyiyordu yemi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • disgusting85 D kullanıcısına yanıt

    takip edin duruma göre karar verin. erkek ayırın eğer dişi besliyorsa kendini ve kuluçka sıkıntısı yoksa


    Muhabbet Kuşları Dünyasıyoutube
    http://www.muhabbetkuslaridunyasi.com ◘ FA◘ 1 saatlik Hint Bülbülü Çiftleşme sesi ►http://bc.vc/UBMKmHlCEBOOK ◘ Facebook Muhabbet Kuşları Dünyası ► http://bc.vc/S11ffRk ◘ HER YERDEN VİDEOLAR ◘ Youtube Kanalım ► http://bc.vc/bosah0j ◘ 1 saatlik Muhabbet Çiftleşme sesi ► http://bc.vc/YwIfQad ◘ instagram ► http://bc.vc/9jlxYjuj
    https://www.youtube.com/watch?v=2pcZ1rpiQ5o
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.