Şimdi Ara

komünizmle ilgili şu sözü irdeleyelim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "when i give food to the poor, they call me saint. when i ask why the poor have no food, they call me communist"

    yani diyorki; fakirlere yiyecek verdiğimde bana aziz derler ama fakirler neden yiyeceğe sahip değil dediğimde de bana komünist derler.

    ne düşünüyorsunuz?



  • Verilmek istenrn mesaji her ideo_dokttinle iliskilrndirilebilir.
    Esasinda 2 yuzlulukle alakasi var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorgulama çözüm üret babında bi yaklaşım. Herkes sorunların farkında iken bunu dillendirmek seni beni farklı kılmaz denmiş olabilir. Bu durum ideoloji farkı gözetmez.Liberal materyalist emperyalist fark etmez. Halk toplum aile eş çocuk iş bekler aş bekler. Tespit değil edacıdırlar.

    ...........

    Karanlığa söveceğine bi mum da sen yak denmiş hulasa. Bu bağlamda düşünülebilir.

    ...........

    Şu virütik ortamda ağzı olan herkes konuşuyor ancak tıpçılar resmen okka altına yatıyor. Şikayet etmeden işlerini yapıyorlar.

    ............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 29 Mart 2020; 18:18:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada fakirlerin var olması Hıristiyan inancına göre dünyanın olağan düzeni. Her şeyin babası Tanrı dünyayı bu şekilde yaratmış, önemli olan da ruhların kurtuluşu kimisinin zengin kimisinin fakir olması önemli değil. Tanrının işini sorgulamaya yeltenilmez. Zaten Tanrı katında, yani göksel krallıkta, dünyada sahip olunan servetin hiçbir etkisi ya da rolü olmayacak. Önemli olan inançta tanımlanan İsa Mesih'in izinden gitmek, bu yolda esasen hayırseverlik ve dayanışma çok önemli. Marksizmdeki eşit servet dağılımı, sömürücü sosyoekonomik sınıf, zengin sınıfının fakirlerin lehine lağvedilmesi gibi konseptler Hıristiyanlıkta yok. Dünyanın düzeni hakkında Marksizm ve Hıristiyanlığın kabulleri bambaşka. Marksizme göre dünyada fakirlerin var olması Hıristiyanlıktaki gibi olağan düzen değil, Marksizme göre fakirlerin var olması yalnızca ortadan kalkmaya mahkum addedilen bir ekonomik düzenin yani kapitalizmin geçici sonucu. O yüzden su katılamış bir komünist fakir olanlar için hayırseverlik yapan katıksız bir Hıristiyanın aksine fakirlerin var olmasına daha en baştan karşı çıkar, fakirin fakir olması veya diğer deyişle fakirlerin var olması bir komünist için olağan, olması gereken düzen değildir çünkü, sorgu ve hesap sorma konusudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    sağolasın
  • 31

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canlı canlı fare yarasa yılan yerken, tüm dünyaya virüs bulaştırıp dünyanın içine ederken ne diyorlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 8 Nisan 2020; 19:33:17 >
  • Matematik fizik biyoloji gibi ilimleri düşündüm. Boş vaktim çoktu ve evet yaptım.

    Kainatta ortak dil matematik ve fizik olabilir ancak mesela bi şapkanız var var olmasına da cılkı çıkmış diyelim. Yani hırpalanmış parçalanmış vs.

    Salisenin kaçta kaçında trilyon derece sıcaklık görmüş bi matematik ve buna bağlı oluşmuş bi fizik ne kadar otorite olabilir. Evet bunu düşündüm ve hayal kırıklığına uğranılabileceğini fark ettim.


    Toplam manada mevcut olanın belkide açıklama konusunda hataya düşeceği her şeyin toplam bilgisi bi dayatmadır dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir söz. Pek çok dine göre zorda olanlara yardım etmek büyük sevaptır. Ama bu insanların neden zorda olduğu hiçbir zaman merak edilmez. Çünkü bu durum sorgulanırsa mevcut düzenin değişmesi gerekir. Düzenin değişmesi de dini sömüren elitlerin hoşuna gitmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Novagate

    canlı canlı fare yarasa yılan yerken, tüm dünyaya virüs bulaştırıp dünyanın içine ederken ne diyorlar?
    Kafaya bak, ideoloji ile kültürün bir olduğunu sanıyor. Ben de karşıyım CPP'ye ama şu kafayla neden felsefe bölümündesin bu forumun?
  • Bence psikolojiyle alakalı bir olay, şahsi olarak bu eylemi yaptığımızda insanlar, "sadece kendi içsel dürtüleri doğrultusunda kendini tatmin ediyor" gibi algılıyorken;

    Bu dile getirildiğinde sanki "toplumsal bir mesaj aşılayıp insanları harekete geçirmeye çalışıyor" gibi algılıyor olabilir. Komünizm dendiğinde de insanların aklına ilk devrim gibi şeyler geliyor sonuçta, devrim de topluma fikir aşılayarak oluşur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.