Şimdi Ara

Kısa dönem - Uzun dönem ve Eğitim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize şimdiden hayırlı tezkereler.
    Askerlik hakkında hep kulaktan dolma şeyler var ama sonrasını bilmiyorum.

    Benim sorum şu :

    Dün karar verdim bir anda askere gitmeye. Turizm ve İşletme mezunuyum. İngilizce Rusça ve biraz da İtalyanca var.Sol dizimde menisküs var.Gözlük kullanıyorum.194 cm boy 77 kg vücudum.Ehliyet vs. bir takım sertifikalar. Bunlar askerlikte söylenmeli mi yoksa söylenmemeli midir?
    Askerliğimin nereye düşebileceği hakkında bir fikir beyan edebilir misiniz?
    Memleket Denizli / 1985

    Umarım saçma bir soru olmamıştır...



  • Esas sorma nedenim bu şekilde eğitimler özellikler falan askerde usta birliğine giderken fark yaratmasını sağlıyor mu?
  • Selam;

    Soruların bir zamanlar benim de kafamı kurcalıyordu. (Çok şükür ben atlattım) Askerden geçen ocak ayında gelmiş bir kısa dönem olarak ve tabi çok taze edindiğim tecrübelerin ışığında yardımcı olmaya çalışayım.

    Ben hukuk mezunuyum. Hukuk yüksek lisansı da yaptım. İngilizcem iyi seviyede ve boynumda ve belimde resmi raporlarla ve MR ile doğrulanmış fıtıklar var. Yani gördüğün gibi durumumuz benzer sayılabilir.

    Beni askere alırlarken ben de senin gibi en azından ortalama üstü okumuş bir adam olduğum ve özellikle spor yapmama engel bazı sıkıntılarım olduğu için eğitimden ziyade masa başı işlerde değerlendirileceğimi ve rahat edeceğimi düşünmekteydim. Fakat yanılmışım.

    Askerliğimi Maraş'ta yaptım ve acemilik süresi boyunca, tabip üsteğmen'e raporlarımı göstermeme rağmen beni herhangi bir sportif ya da eğitimle alakalı faaliyetten muaf tutmadılar. Bu dönemde özellikle yere çömelik vaziyette bekletilirken kafamızı kaldırıp hemen üç metre mesafemizde bir bankın üzerinde ayakta durarak bize birşeyler anlatan komutanlara bakmaktan şikayetçi oldum. Zira bu şekilde dururken boynum çok rahatsız oluyordu. Ama bu şikayetlerim dikkate alınmadı.

    Acemilik bittikten sonra usta birliğinde benzer sıkıntılar yaşamamayı umuyordum fakat orada da denetleme derdi çıktı. Bizim taburumuz denetleme göreceği için kesinlikle masa başı bir işe verilmediğimiz gibi eğitimleri de en üst seviyesinde yaşadık. Hatta bütün yalvarmalarıma rağmen kafamdaki kompozit başlığı (ki bu bahsettiğim şey takribi yarım kilo çekiyor) çıkarmama dahi izin vermiyorlardı. Ayrıca yaklaşık 4.25kg gelen G3 piyade tüfeği ve belimdeki fıtık ile yaşadıklarımı anlatmayayım.

    Uzun lafın kısası; her askere gidenin sorduğu bu tür sorulara verilen cevap aslında tektir: Gittiğin yerde yaşayacakların tamamen gittiğin yere ve bağlı olduğun komutana göre değişir. Benim, sivil eğitimimden doğan kişisel niteliklerim ve sağlık sıkıntılarım gözardı edilerek tamamen askeri eğitime dayanan bir askerlik hizmetim oldu. Ama senin ne yaşayacağını kestirmek zor. Her halükarda, şahsi niteliklerini açıklasan da açıklamasan da sana verilecek ve muhtemelen yapmaktan haz etmeyeceğin bazı görevlerin olacaktır. O yüzden bunları fazlaca kafana takmadan bir an evvel bitirip gelmeni dilerim.

    Askerliğinin nereye çıkacağı konusunda en ufak bir fikrim yok. Bu işler büyük olasılıkla şansa bağlı. Ben Tuzlada sınava girdim. Önümdeki beşli pakete iki tane hakkari iki tane şırnak (sonuncuyu hatırlamıyorum) çıktı. Benim paketime iki iskenderun, iki ankara bir de maraş( o da ben) çıktı. Yani ne çıkarsa bahtına... :)




  • Sağolasın Jean... Umarım bu konuyu bilen başka arkadaşlarda yazar... :)
  • Mantık yok burda 156 gunum kaldı denetleme var diye yardırıyoruz ne sporu bıter ne gece egıtımı askerlıgm bıtse de kurtulsam
  • Ben askerden geleli 1 seneyi geçti 323.kısa dönem olarak konya'da yaptım.askerlikde spor konusu herkes tarafından zorlanarak yapılan bir olgu olmuştur.gitmek isteyenlerin hepsi hemen hemen bundan çekinirler herhangi bir fiziksel probleminiz olup olmadığını kontrol amacı ile birliğinize teslim olduğunuz zaman askeri hastaneye kontrole götürürler,ordaki komutanlar size sorar herhangi bir rahatsızlığın var mı diye anlatırsanız önce kendileri şöyle bir süzeceklerdir sizi baştan aşağıya (benim kilo problemim vardı ordan biliyorum ama askerde 6 ayda 65 kilo verdim o ayrı )ve sizi sivil bir hastaneye sevkedeceklerdir.eğer elinizde rapor varsa bunu birliğinizdeki komutana vermeniz sizin için bişey teşkil etmez.çünkü askerde sivilde alınan hçbişey geçmez...

    eğer sivilde ki doktor size spordan muaf raporu verirse alınan o raporla askeri hastaneye gidilir orda heyete girilir şansınız %50 dir
    ben askere 131 kilo gittim hiçbişeyden muaf tutmadılar beni neymiş efendim zayıflatacaklarmış... :)) ama yaptılar

    ayrıca denetleme konusunda üstüme rakip tanımam 6 ayda 3 denetleme geçirdim :D :D :D gecemiz gündümüz birbirine girdi

    demek istediğim o ki askere giderken raporlarınızı elbette yanınıza alın fakat dediğim gibi eğer ikna olmazlar ise çok yapacak bişey yok ben o kilo ile ayağımda platin olmasına rağmen ikna edemediğim için günde 3 km koştum 2 kere kalp spazmı geçirdim kçük şeylerdi bunlar ama tehlikeli idi benim kilomda olan birisi için :) ikna edemedim komutanları 1 hafta hastaneye gittim geldim rapor vermediler.spor konusunda muaflık almak baya zor anlayacağınız ama tabii bu gittiğiniz yerdeki komutanınıza göre deişir.

    Nereye düşme konusunda doğum yeri ve il belirleyici olmaz.o anda ihtiyaç nerde ise oraya gidersiniz.çünkü kısa dönemlerin tertipleri yani başka yere ustalık yapmaya gitmeleri kanunen yasaktır ve ilk gittiğiniz yerde 6 ay kalırsınız (pardon 5 ay 10 gün ) :)

    ustalıkda rahatlarsın aslında denetleme dönemine denk gelmezsen bunun iiçinde en ii askere gitme dönemi ocak dır en azından benim gibi ağustosda gidipde önce yaz denetlemesi sonra sonbahar denetlemesi görmezsin ilkbahar içinde hazırlıklara katıldım ama ocak sonunda döndüm geldim arada bi de il komutanlığından gelen tümgeneral denetlemesi var onu saymadım yukarda

    herkese hayırlı tezkereler diliyorum.sağ salim gidin sağ salim gidin.ve unutmayın ordan daha güvenli hiç bir yer yokkkkk neden mi???
    çünkü orda teksin yalnızsın ve kader birliği yaptığın arkaadaşların var herşeyden önemlisi uğrunda ölebileceğin bi vatanın var !!!!

    ve yukardaki arkadaşın dediği gibi mantık aramayın askerde sakın !!! en küçük örneği mi eğitimde size diyecekler komutan emir ettim mi git bana kalem al gel die?? siz onu tekrar edin diyecekler emredersiniz komutanım size kalem alıp getireceğim.. :) :)
    ama sakın ustalıkda bunu yapmayın emredersiniz deyin geçin işinize yaramayacak bişeyi öğretiyorlar yani anlayacağınız :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proflaco -- 7 Mart 2010; 23:57:49 >




  • ayrıca askerde bütün özelliklerinizi söyleyin arkdaşlar pc biliyorum dil biliyorum gitar çalıyorum v.s gibi özellikleriniz söyleyin yalnız atmadan söyleyin : ) :) biliyorsanız gerçekten söyleyin pc biliyorum dersiniz askerde office programları kullanılır sadece özellikle word powerpoint birazda excel bilgisi pc biliyorum kelimesini söylemek için yeterlidir birde hızlı klavye... dil konusunda ise turistik bir yere düştü iseniz işinize yarayabilir ve genelde dil bildiğini forma yazan arkadaşlar turistik yerlere özellikle denizci olarak gönderilmektedirler.herhangi bişey çalıyorsanız eğer ordu evi sizin için ideal dir.kimse karışamaz size ve forsunuz mükemmel olur :)))

    doktor,avukat,öğretmen,mühendis, v.b benzeri mesleklerde astek olma şansı daha yüksektir...

    ben işletme bitirdim kısa dönem çıkacağını bilerek gittim askere çünkü çokkk düşük bi ihtimal astek çıkması...

    sınavın sizin astek olup olmayacağınızı belirleme konusunda bir fonksiyonu yoktur.önemli olan neyi bitirdiğiniz ve sizin bitirdiğiniz alanda açık olup olmadığıdır yoksa sınavda full çeken bir arkadaşım var öğrendik full çektiğini ama çocuk iktisat bitirdği için kısa dönem olarak yaptı askerlğini.... bu da benden bir bilgi.sonuçta astek olduğunuz zaman size matematik de trigonometriyi öğretmenizi istemeyecekler branşınıza göre iş bekleyecekler.bir nevi devlet memuru oluyorsunuz zaten...

    hadi bütün kısa dönem uzun dönem mehmetçik arkadaşlara hayırlı tezkereler,sayılı gün geçip gidiyor,ardında unutulmayacak dostluklar ve hatıralar bırakıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: proflaco

    Ben askerden geleli 1 seneyi geçti 323.kısa dönem olarak konya'da yaptım.askerlikde spor konusu herkes tarafından zorlanarak yapılan bir olgu olmuştur.gitmek isteyenlerin hepsi hemen hemen bundan çekinirler herhangi bir fiziksel probleminiz olup olmadığını kontrol amacı ile birliğinize teslim olduğunuz zaman askeri hastaneye kontrole götürürler,ordaki komutanlar size sorar herhangi bir rahatsızlığın var mı diye anlatırsanız önce kendileri şöyle bir süzeceklerdir sizi baştan aşağıya (benim kilo problemim vardı ordan biliyorum ama askerde 6 ayda 65 kilo verdim o ayrı )ve sizi sivil bir hastaneye sevkedeceklerdir.eğer elinizde rapor varsa bunu birliğinizdeki komutana vermeniz sizin için bişey teşkil etmez.çünkü askerde sivilde alınan hçbişey geçmez...

    eğer sivilde ki doktor size spordan muaf raporu verirse alınan o raporla askeri hastaneye gidilir orda heyete girilir şansınız %50 dir
    ben askere 131 kilo gittim hiçbişeyden muaf tutmadılar beni neymiş efendim zayıflatacaklarmış... :)) ama yaptılar

    ayrıca denetleme konusunda üstüme rakip tanımam 6 ayda 3 denetleme geçirdim :D :D :D gecemiz gündümüz birbirine girdi

    demek istediğim o ki askere giderken raporlarınızı elbette yanınıza alın fakat dediğim gibi eğer ikna olmazlar ise çok yapacak bişey yok ben o kilo ile ayağımda platin olmasına rağmen ikna edemediğim için günde 3 km koştum 2 kere kalp spazmı geçirdim kçük şeylerdi bunlar ama tehlikeli idi benim kilomda olan birisi için :) ikna edemedim komutanları 1 hafta hastaneye gittim geldim rapor vermediler.spor konusunda muaflık almak baya zor anlayacağınız ama tabii bu gittiğiniz yerdeki komutanınıza göre deişir.

    Nereye düşme konusunda doğum yeri ve il belirleyici olmaz.o anda ihtiyaç nerde ise oraya gidersiniz.çünkü kısa dönemlerin tertipleri yani başka yere ustalık yapmaya gitmeleri kanunen yasaktır ve ilk gittiğiniz yerde 6 ay kalırsınız (pardon 5 ay 10 gün ) :)

    ustalıkda rahatlarsın aslında denetleme dönemine denk gelmezsen bunun iiçinde en ii askere gitme dönemi ocak dır en azından benim gibi ağustosda gidipde önce yaz denetlemesi sonra sonbahar denetlemesi görmezsin ilkbahar içinde hazırlıklara katıldım ama ocak sonunda döndüm geldim arada bi de il komutanlığından gelen tümgeneral denetlemesi var onu saymadım yukarda

    herkese hayırlı tezkereler diliyorum.sağ salim gidin sağ salim gidin.ve unutmayın ordan daha güvenli hiç bir yer yokkkkk neden mi???
    çünkü orda teksin yalnızsın ve kader birliği yaptığın arkaadaşların var herşeyden önemlisi uğrunda ölebileceğin bi vatanın var !!!!

    ve yukardaki arkadaşın dediği gibi mantık aramayın askerde sakın !!! en küçük örneği mi eğitimde size diyecekler komutan emir ettim mi git bana kalem al gel die?? siz onu tekrar edin diyecekler emredersiniz komutanım size kalem alıp getireceğim.. :) :)
    ama sakın ustalıkda bunu yapmayın emredersiniz deyin geçin işinize yaramayacak bişeyi öğretiyorlar yani anlayacağınız :D



    hocam 65 kilo verdin demek rekor kırmıssın o kiloda sana olacak elbiseyi nasıl buldun daha doğrusu bulabildinmi zor bir kısa dönem geçirmissin gerçekten geçmiş olsun




  • merhaba arkadaşlar bende 333 dönem gidiyorum.maliye mezunuyum.herkese iyi şanslar dilerim

    yukarıda bir arkadaş uzun dönem olursa devlet memuru gibi olursun demiş.hadi diyelim bana uzun dönem isabet etti.gerçekten memur gibi mi çalışıyoruz?bazıları dağ komando okulunda felan eğitim görüp doğuda karakollara gidiyormuş yedek subay olarak.böyle bir şey oluyor mu?gazetelerde artık yedek subay komando olmuyor yazıyor ama aklım karıştı.yedek subay yapınca olabilecek en kötü şey nedir?
  • şans şans şans ne desek boş ben rahat yaptım kurye oldum arkadasım benden daha bilgili olmasına rağmen daha zor yaptı üstelik aynı yerde askerlik yaptık yani ŞANS!
  • yedek subayda yapılacak en kötü iş diye bir şey yok.yedeksubaylık kötü değil aksine rütbelisin subay sınıfındasın.bir farkı yok.emir aldığın kişiler üsteğmen- binbaşı.
    3 ay eğitimi çok zor komando eğitimi alabilirsin de almayabilirsin de..
    evet komandı yedeksubay alınmıyor artık fakat mesela foça komando okuluna düşersen komando eğitiminden nasibini mutlaka alırsın kaçışın olmaz..
    3 aylık eğitimden sonra batıya düşersen evet memur gibi olursun.memurdan kasıt sabah gidersin akşam eve gelirsin.
    doğuya gidersen karakolda kalırsın dağbaşında.bol bol pusu-yakın karakol korumasına çıkarsın.
  • e daha ne kadar kötü olacak.çatışmaya çıkıyorsun işte.bir de kötüsü yok diyor ya.helal olsun doğu'da görev yapan herkese, her insan kaldıramaz o işi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taci-333

    e daha ne kadar kötü olacak.çatışmaya çıkıyorsun işte.bir de kötüsü yok diyor ya.helal olsun doğu'da görev yapan herkese, her insan kaldıramaz o işi.


    o kadar eğitimi aldıktan sonra çatışmak insana basit geliyor merak etme..
    bir bildiğimiz var ki buraya yazıyoruz.doğuya gidenlerin kaçta kaçı çatışıp geliyor?
  • çatışmak kolaymı geliyor Bi söz vardır askerliğini yapan herkez bilir "eğitimde ter dökmeyen savaşda kan döker" diye eğitimliysen çatışma basit gelir ama değilsen gece ışık tutulmuş tavşan gibi kalırsın.
  • tamamen düştüğün yere göre değişmekte. ben 331 kd yım su anda belımde fıtık var sol omuzda yırtık var. bunları bastırarak anlattım ve zorda olsa spor yapamaz aldım. şu anda revirciyim ve diger kd lerın neler cektıgını gorebılıyorum. arkadasım 1 diş sorununu 2.5 aydır çözemedi buna hayret ediyorum. Benim komutanlarım çok iyi niyetli ellerinden geldiğince askerlerini kollamaya calısıyorum. bu arada askerlıgımı bende maraşta yapmaktayım :D şafak demiş comolokko kaldı 63 başka yok :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 11 Mart 2010; 13:23:12 >
  • Orijinalden alıntı: sadekar42





    hocam 65 kilo verdin demek rekor kırmıssın o kiloda sana olacak elbiseyi nasıl buldun daha doğrusu bulabildinmi zor bir kısa dönem geçirmissin gerçekten geçmiş olsun


    eyvallah hocam saol.esas sorun elbise oldu zaten 4 gün herkes askeri elbise ile dolaştı ben sivil takıldım :) (:

    daha sonra bulundu üstüme göre elbise ve ayağıma göre bot :) (: baya zor bi kısa dönem geçirdim ama olsun verdiğim kilolar yeter be hocam :) (: ha bi de edindiğim dostluklar

    herkese hayırlı tezkereler.kazasız belasız gidin gelin inşallah :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadekar42





    hocam 65 kilo verdin demek rekor kırmıssın o kiloda sana olacak elbiseyi nasıl buldun daha doğrusu bulabildinmi zor bir kısa dönem geçirmissin gerçekten geçmiş olsun


    eyvallah hocam saol.esas sorun elbise oldu zaten 4 gün herkes askeri elbise ile dolaştı ben sivil takıldım :) (:

    daha sonra bulundu üstüme göre elbise ve ayağıma göre bot :) (: baya zor bi kısa dönem geçirdim ama olsun verdiğim kilolar yeter be hocam :) (: ha bi de edindiğim dostluklar

    herkese hayırlı tezkereler.kazasız belasız gidin gelin inşallah :)
  • ben askere gelmek için 2.5 ayda 31 kg verdım. ve geldım :D çok rahat yerdeyım. ufak tefek sorunlar cıkıyor ama olsun şafak 61 başka yok......

    bu arada banada elbise olmamıstı 1 hafta surundum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 15 Mart 2010; 14:35:27 >
  • En kral askerlik doğuda jandarma karakollarında yapılıyo arkadaşlar, kendinizi şartlamayın kötü diye, batıdaki yalandan göstermelik gereksiz disiplin yok, rütbeliler ve erler tam bir aile ortamı oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.