Şimdi Ara

Uzaktan Eğitim Tezsiz yüksek lisans ve tecil hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
4.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    2018 Eylül ayında üniversiteden mezun oldum. 2021 Şubat ayında Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans programına kayıt oldum.

    İlk bahar dönemimde derslerimi verdim fakat bu sene içinde hiç ilgilenmedim. Yani derslerden kaldığım için Yüksek lisans eğitimim devam ediyor.


    Bugün itibariyle üniversitede 3 dönemdir kayıtlıyım, yani 1.5 sene. Bundan sonra tecil ettirme şansım yok mu ? İnternette tezsiz yüksek lisans için en fazla 1.5 sene, tezli için de 3 sene 4 ay tecil hakkı vardır diyor. Yaş sınırına henüz takılmıyorum.

    E Devlette tecil süremin Ağustos ayında biteceği yazıyor. Tecil olacağını bilsem üniversite harcını yatıracağım ama emin olmak istiyorum. Askerlik şubesini de arayacağım fakat sizin de fikrinizi almak istedim.



    Bu şekilde eğer TECİL OLMUYORSA


    Yeni bir tezsiz yüksek lisans programına kayıt olursam tecil edebilir miyim ?

    Evet ise, üniversite kayıtları genelde Eylül Ekim gibi oluyor fakat benim tecilim Ağustos'ta bitiyor. Tecilim bittikten sonra (mesela Eylül ayında) başka bir üniversiteye kayıt yaparsam tecil imkanım olur mu ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRIENDS -- 2 Temmuz 2022; 20:29:33 >







  • Merhaba


    Tezsiz yüksek lisans tecil süreniz 3 yarıyıl dolduğu için tecil ettirme durumunuz yok. Yaşınızı bilmiyorum fakat eğer 32 yaşını doldurmadıysanız yeni bir tezli yüksek lisans programına kayıt yaptırmanız halinde tecil hakkınız uzar.

    Tezsiz yüksek lisans içinse yeni bir programa kayıt yaptırmanız durumunda madde 55 de yazılan kayıt hakkı kazandığını belgeleyenlerin altı ay süreyle ertelenebilir içeriğine dayanarak tecilinizin uzayabileceğini düşünüyorum fakat kesin bilgim yok askerlik şubesinden bilgi almanız gerekir.


    Yeniden kayıt yaptıracaksanız tecilinizin ağutos döneminde bitiyorsa (ağustos celbi içerisinde eylül ve ekim gruplarına dahil edilmezseniz) bir sonraki celp dönemi olan kasım celbine tabi olursunuz ama Eylül ayında kayıt yapıp yeniden tecilinizi uzatabilirsiniz.

    ASKERALMA YÖNETMELİĞİ


    -MADDE 55

    c) Yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik eğitimi yapanların askerlikleri, tabi oldukları kanun ve yönetmeliklerinde belirlenen azami süreler kadar ertelenebilir. Lisansüstü eğitime kayıt hakkını kazandığını belgeleyenlerin askerlikleri altı ay süre ile ertelenebilir.



    LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ


    -MADDE 12


    (1) Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi envengineer -- 3 Temmuz 2022; 22:27:14 >




  • envengineer kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler cevabınız için


    Askerlik şubesini aradım, Kasım ayına kadar kayıt yaptırsanız teciliniz uzar ama yine de kendi şubenizle bağlantıda olun sizi bakaya bırakmasınlar dedi.


    Üniversite kayıt silme işlemimi gerçekleştirip başka bir üniversite/bölüme kayıt olacağım kısmetse.

  • envengineer kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    Temmuz ve Ağustos ayı üniversiteler için kayıt zamanı. Online ön kayıt sırasında askerlik tecil belgesi istiyorlar. Bazı başvurularım tecilimin Ağustos ayında biteceği için reddedildi. En az Eylül ortasına kadar tecil istiyorlar. Bunu nasıl çözebiliriz bir fikriniz var mıdır ?

  • FRIENDS kullanıcısına yanıt

    Selamlar,

    Hocam benimde benzer bir durumum var en son nasıl hallettiniz rica etsem bizide bilgilendirebilir misiniz. Bu konuda size bir mailde attım hatta cevap verebilirseniz cok makbule geçer. Teşekkürler şimdiden.

  • Aynı sorun be dede var size özeldende yazdım çözüm bulabildiniz mi arkadaşlar!!? @tailor39 @FRIENDS




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tavus147 -- 27 Kasım 2023; 21:27:18 >
  • Tavus147 T kullanıcısına yanıt

    Hocam öğrenebildiniz mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.