Şimdi Ara

Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
198
Cevap
16
Favori
66.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pek bilinmiyor ama böyle bir hakkınız var arkadaşlar!


    Mezuniyet bilgisayar mühendisliği. Yerler açıklandı ama subaylık çıkmağını öğrendim. Kısa dönem askerlik yapmak istemediğim için aynı gün içinde bedelliye çevirttim. Tüm bu işlemleri nasıl yaptım, basit ama tek tek detaylı biçimde açıklamaya çalıştım. Konu baştan sona güncellendi. Sonuna kadar okuyun ve en alttaki notları okumayı da ihmal etmeyin. Tecil, erteleme gibi konu ile alakasız sorularınızı bana sorumayın çünkü bilmiyorum.




    Ağustos'ta Kasım 2021 celbi (385. dönem) için yedek subaylığa başvurmuştum. 22 Ekim sabahı yerler açıklandığında er olarak sınıflandırıldığımı gördüm, üstelik 1. gruba atmışlar yani sevk tarihim birkaç gün sonra idi:


    Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)

    1) Askerliğimi kısa dönem er olarak yapmak istemediğim için, hemen ilçemdeki askerlik şubesine gittim ve bedelliye çevirtmek istediğimi beyan ettim.


    2) Hizmet tercihimi bedelli askerlik olarak güncellediler, IBAN numaramı girdiler (iptal olursa para iadesi için) ve hizmet dönem tercihimi yaptılar:


    Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)

    * Bedelliye çevirenlerde er yükümlülüğü yüzünden hizmet dönem tercihi yapılamayabiliyor, yani yapılsa da Ocak - Şubat - ... şeklinde sıralanıyor. Notlarda daha detaylı belirttim.


    3) "Tebliğ ve Tebellüğ" ve "Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri" belgesi imzalatıp birer kopyasını bana verdiler (bir işe yaramıyor, bende kalıyor):


    Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)
    Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)

    4) Bu işlemleri askerlik şubesinde sabah saat 11 gibi yaptık. Başvuru sisteme geç yansıyabileceğini için banka işlemini saat 14-15'den sonra denememi belirttiler. Sevk tarihim sadece bir kaç gün sonra olduğu için, "ücret yatırma işini bugün halletsen iyi olur" dediler.


    * Yani sevk tarihi (grubu) uzak olanlar acele etmese de olur, benim pek vaktim olmadığından aynı gün yaptım. Yarın hafta sonu, sonraki 1. ve 2. gün sevk tarihimdi.


    5) 15:00 gibi Ziraat Bankası şubesine gittim. Oradaki yetkili kişinin yardımı ile Ziraat Mobil uygulaması üzerinden ücretimi yatırdım ve şubeden dekontumu aldım (bir işe yaramıyor, bende kalıyor).


    6) Bir kaç saat sonra e-devletten Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri sayfasını kontrol ettiğimde bedelli başvurum ve ücreti ödediğim görünüyordu:


    Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)

    7) 28 Ocak günü bedelli yerleri açıklandı. Bedelli Sınıflandırma Sonuç Sorgulama ekranım aşağıdaki gibi. Yani çıkmayan subaylığı, er statüsünden bedelli askerliğe çevirmiş oldum. Statü, tarih ve mekan tamamen farklı.


    Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)

    Sonuç olarak; er, yedek subay, yedek astsubay çıkarsanız ve memnun değilseniz, bakaya kalmadıktan ve asker kaçağı olmadıktan sonra bedelliye çevirtebiliyorsunuz. Sevk tarihiniz yakınsa bir an önce yapmanız lazım.




    NOTLAR:


    ?* 2021'de yapılan bedelli başvuruları 2022'de gitmek için, 2022'de yapılanlar 2023'de gitmek için. Yani başvurup hemen / aynı sene içinde gitme ihtimaliniz yok diye biliyorum.


    ?* Bedelliye çevirecekseniz, er sınıflandırmanız için ASAL sevk başvurusu yapmayın! Çıkmadığını görünce o sayfaları kurcalamayıp direkt çevirme işlemlerine başlayın.


    * Askerlik şubeye gitmeden, e-devlet üzerinden hizmet tercihini kendimiz de çevirebiliyor ve mobil bankacılık uygulamasından ücreti ödeyebiliyormuşuz. Ziraat Bankası mobil uygulamasında; ödemeler › vergiler ve resmi kurumlar › muhasebat ödemeleri kısmından, bedelli ücreti yatacağı kişinin kimlik numarası girildiğinde ödenecek ücret gözüküyormuş. Son ödeme tarihi: 01/01/0001 görünebilir problem yok, bir kaç kere deneyin hata verebilir fakat sonunda ödeme işlemi gerçekleşiyor. Yine de olmazsa bankadan hallettirirsiniz.


    * Sevk tarihi günleri içerisinde de bedelli çevirme işlemi yapılıp ücreti yatırılabiliyormuş ama son günlere bırakmak akıl kârı değil. Sistem kilitlenir, yansımaz yada çeşitli teknik sorunlar yaşanırsa sıkıntı çekebilirsiniz.


    * İşlemleri hallettiğinizde Askerlik Durum Belgesi Sorgulama sayfasındaki tarihiniz güncellenecek. Örneğin benim 25 yada 26 Ekim idi, 31/12/2021 olmuş. Bu belge her 12 saatte bir yenilenebildiğinden, sizde halen eski tarihler görünebilir o yüzden bekleyin, vakti geldiğinde tekrar kontrol edin. Ayrıca PERTEM'den de kontrol edebilirsiniz, detaylar şu mesajımda. Bedelli yerleri açıklanınca tarih tekrar değişiyor, benim 12/05/2022 olmuş.


    * Er'den bedelliye çevirdiğimde hizmet dönem tercihlerim istediğim şekilde sisteme girilmişti ama eve gittiğimde Ocak - Şubat - Mart - ... şeklinde varsayılan biçimde sıralandığını gördüm. Güncellemek istediğimde sistem beni yükümlü olarak görüp izin vermedi (mesaj). Bu sorun bir kaç ay sonra çözüldü ve güncelleyip istediğim ayları girdim (mesaj).


    * Er sınıflandırma sonucu sayfam bedelliye çevirtmeme rağmen pasifleşmedi. Er sevk tarihim geçtiği halde bile silinmedi. Bu sayfa öylece kalıyor arkadaşlar, kafanıza takmayın. Bedelli sınıflandırma sonucunuz açıklandığında siliniyor.


    * Bu işlemleri kendiniz yaparsanız, mutlaka teyit etmek için öncesinde ve sonrasında askerlik şubeniz ile görüşün ve e-devletten kontrol edin. Ne olur ne olmaz.




    Google'da çıkması için tag'lar: asteğmenlik yedek astsubaylık yedek subaylık çıkmazsa bedelli askerliğe bedelliye çevirmek dönüştürmek / yedek subaylık astsubaylık çıkmazsa bedelli askerlik oluyor mu? / bedelliye çevirme var mı? / bedelli askerliğe çevirme oluyor mu? / erliği bedelli askerliğe çevirmek dönüştürmek / erliği iptal edip bedelli askerliğe başvurmak / er olmak istemiyorum bedelliye başvurma / bedelli askerliğe başvurma / erlik nasıl bedelli askerliğe çevrilir? / subaylık çıkmadı bedelli yapmak istiyorum / e-devlet hizmet tercihini bedelli askerlik yapma / tebliğ ve tebellüğ belgesi / erliği bedelliye çevirme / erliği bedelli askerliğe çevirme / yedek subaylık çıkmaz er çıkarsa bedelli askerliğe çevirtmek / statü sınıflandırma er bedelli askerliğe dönüştürme / bedelli askerliğe başvurma / bedelliye çevirtmek / er çıkarsa bedelliye çevirtmek döndürtmek / askerlik şubesinden bedelliye çevirtmek / askerliği bedelliye çevirme / askerlik erteleme bedelliye çevirtmek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 29 Ocak 2022; 16:38:51 >







  • Bugün bedelli sonuçları açıklandı. Bedelli Sınıflandırma Sonuç Sorgulama ekranından baktığımda Mayıs // Burdur 'a çıktığını gördüm.


    Yani çıkmayan subaylığı, er statüsünden bedelli askerliğe başarı ile çevirmiş oldum. Statü, tarih ve mekan tamamen farklı. Hemen her soruya yanıt olabilecek bu konu güzel bir örnek olarak kalsın.


    - THE END -

  • Teşekkürler eline sağlık Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER) 

  • @a-f-h hocam merhaba, bir kaç ay önce sizinle görüşmüştük. Maalesef yedek subaylık çıkmadı ve bedelliye çevirtmek durumunda kaldım. Kaynak olması açısından, başımdan geçenleri konuya döktüm.


    Aklımı kurcalayan durumu size sorayım; belirttiğim gibi bedelliye başvurdum, ücretimi yatırdım ve sistemde görünüyor fakat bugün açıklanan askerlik yeri de halen görünüyor yani bedelliye başvurduktan sonra pasifleşmemiş. Sevk tarihim bir kaç gün sonra olduğundan bu beni endişelendiriyor. Pazartesi gider mi yoksa kalır ama görmezden gelmemiz mi gerekli? Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER) 

  • Elinize sağlık. Soranlara linkini veririz.

    O sınıflandırma er geç iptal olacaktır / silinecektir. Olmadı pazartesi şubeyi arar sorarsınız. ASAL'ın sisteminde ne gözüktüğü önemli olan.
    Bedelliye başvuranların askerlik durum belgesinde 31.12. 2021e kadar ilişiği yoktur yazıyor. Sizinki de böyle güncellenirse sorun yok demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirici bir yazı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca ziraat mobilden de ödeme yapma aşaması şöyle
    Ödemeler - Vergiler ve Resmi Kurumlar - Muhasebat Ödemeleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Şimdi baktım, er sınıflandırma sonucu sayfam halen aktif. Pazartesi şube işe görüşeceğim.


    Askerlik Durum Belgesi Sorgulama sayfası bu şekilde:


    Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)
  • Gayet yararlı bir konu. Öner çıkardım.

  • Elinize sağlık hocam. Ben de aynı durumdaydım. Sizin gibi mühendisim ve yedek subay çıkmamış hatta yedek astsubay bile çıkmamış. Direkt olarak er (6 ay) çıkmıştı. Sizden bilgi alıcna hemen e-devlet üzerinden askerlik tercihleri kısmından güncelleme yapıp (bedelli istiyorum) şubeye gittim. Şubedeki görevli bana ''Siz zaten başvuru yapmışsınız ve şu anda sadece ödeme yapmanız gerekiyor. Burada başka bir şey yapmanıza gerek yoktur.'' dedi. Ben de gidip hemen ücreti yatırdım.


    Şu anda bekliyoruz bakalım hayırlısı. Daha önce böyle bir konu yoktu. İyi yapmışsınız bilgilendirme açısından.

  • Ben bedelli başvurusu yapmıştım şuan er olarak sınıflandırılmışım ve tecilim 26 Ekimde bitiyordu. Benim Sevk 20.12.2021 ve Bedelli başvurum görünüyor ama bankadan ödemeye baktığımda son ödeme tarihi 01.01.0001 olarak görünüyor.


    Sistemden öyle kaynaklandığını düşünüyorum ama pazartesi düzelir mi sizce ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasarozen20 -- 24 Ekim 2021; 20:16:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anticor kullanıcısına yanıt

    Konuya yorum bıraktığınız için teşekkürler. Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER) 


    Hocam senin de mi Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri'nde "Askerlik bedelini ödediniz, sınıflandırılmanız bekleniyor" yazıyor ama aynı zamanda Er Sınıflandırma Sonucu sayfan hala aynı, yani pasifleşmedi? Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER) 


    Valla sevk tarihimiz 25/26 yani bugün-yarın. Bedelliye çevirttim, işlemleri hallettim diye hiç bir aksiyon almadım. Umarım bir karışıklık çıkmaz, bakaya kalmayız. Tek endişem bu. Gelişmelerden birbirimizi haberdar edelim mutlaka.





  • yasarozen20 Y kullanıcısına yanıt

    Ziraat mobil app üzerinden ödeme yaparken tarih bizde de öyle görünüyordu. Sistemsel bir hata muhtemelen pek dikkate almayın. Bir kere denedik hata verdi, çıkıp tekrar girdik yine denedik bu sefer ödemeyi aldı, e-devlete de hemen yansıdı.

  • Merhabalar, @ozelllll @hakyegen @_kavusturan_ sizler de mi bedelliye çevirttiniz? Tecrübelerinizi yazabilirsiniz, bizden sonrakilerin çok işine yarayacaktır çünkü bu yönde bilgi eksiği var.

  • 2 sene sonra 100k olur heralde. 15bin ile başlayan bedel 43 bin oldu ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

    Bir kere sadece ücret yatırıp hiç askerlik yapmama olayı vardı, sonra kalktı 15 bin TL ile 21 gün askerlik oldu daha sonra yeni sistem geldi ve belli bir formül ile hesaplanmaya başladı diye hatırlıyorum;


    Alıntı

    metni:
    40.000 gösterge × memur maaş kat sayısı × 6 işleminden çıkan sonuca göre bedelli askerlik ücreti belirlenecek. Buna göre, Mart 2019 itibariyle bedelli askerliğin ücreti 31 bin 343 lira (= 40000 × 0,130597 × 6) ve memur maaşlarının değişmesinden dolayı her 6 ayda bir bedelli askerlik ücreti güncellenecek. 2019 yılı için aylık memur maaş katsayısı 0,130597 olarak belirlenmişti.


    Bu katsayı Temmuz 2021'de 0,179797 olarak açıklanmış, yani: 40000 × 0,179797 × 6 'dan 43151,28 TL yapıyor. Zamlar Ocak ve Temmuz aylarında yapılıyor, yani memur maaş katsayısı arttıkça bedelli ücreti de artarak devam edecek, tabi formülde yada sistemde bir değişikliğe gidilmez ise. Ben de çok fahiş olduğunu düşünüyorum.





  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Benim askerlik bitti 6 ay yaptım. Arkadaşım için bakıyorum bu konuya Hukuk mezunu. Atğm. Çıkmadı 3. kafile gidecek bedelli çevirmeyi düşünüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 25.10.2020 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur askerlik durum belgem vardı. 06.10.2021 tarihinde bedelli başvurusu yaptım para yatırma süresi verildi 2 ay. Ekim 22 de er olarak sınıflandırma yapılmış.ocak cebine. Ben durumu öğrendikten hemen sonra 23 Ekim'de bedelli parasını yatırdım. Askerlik hizmet tercih bölümünde bedelli askerlik ücreti yatırıldı sınıflandırma bekleniyor yazıyor. Ama er sınıflandırma durumunda değişiklik olmadı. Halen duruyor. Askerlik durum belgesinde ise 31.12.2021 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor. Askerlik şubesine gittim durumu anlattım bedelli başvurunuz var parayı yatırmışsınız sınıflandırma bekleyin dediler. Er sınıflandırma içinde sevk edilmezsin dediler. Eğer bedelliyi iptal edersem ozman sevk olurmuş. Ama benim hala içim rahat değil çünkü er sınıflandırması sayfasında evrak alma başlangıç ve sevk dönemi gideceğim yer duruyor. Nasıl bilemiyorum. Bu konuda benimle aynı durumda olan arkadaşlar yaşadıklarını anlayabilirsiniz sevinirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Askerden 1 ay 10 gun once falan dondum, cogumuzun dedigi sey iyi ki bedelli yapmamisim oldu. Verilen paraya degmiyor, tabi duseceginiz yer rahat da olabilir sikinti da olabilir. Ben havaci olarak bitirdim cok rahattim, eger para konusu yasayacaksaniz normal gidin, sorun yasamayacaksaniz cevirtin derim. Askerlik stresini dibine kadar yasayan biriydim ben ona ragmen diyorum bunlari. Bi fikir amacli soyledim, konu disina ciktiysa k.bakmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harun.4646 H kullanıcısına yanıt

    Aynı durum bende de oldu, bugün saat 10 gibi bedelli ücretini yatırdım ama hala sisteme düşmedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.